Kategorier...Arkiv...
Statistikk...

bloglovin


Norske blogger

Malin - Makeup & HairHow-to: Unngå falske MAC produkter på Ebay (OBS OBS!!)

        
Det er visse ting man bør vær obs på når han handler produkter fra Ebay. Det sies at ca.90% av MAC produktene du finner på Ebay er falsk. Hvor mye dette stemmer vet jeg ikke, men en ting er sikkert - Det er mye falske produkter på ebay.


Nå skal jeg gi dere tips til hvordan du kan gjøre en trygg handel på Ebay - En trygg handel hvor du får ekte varer fra for eksempel MAC. Tipsene jeg gir dere i dette innlegget er hovudsaklig om MAC, men mye av tipsene og faretegnene kan du se etter når du skal handle andre ting fra Ebay som ikke er MAC.

På Ebay kan du finne masse kjekke og flotte ting, du kan også finne Limited Edition produkter som er vanskelig å få tak i andre steder, men vær obs. Sjekk ut feedbacken til selgere, ikke minst om han har hatt mangen salg. Ikke gå for det billigeste, da kan du få deg en kjedelig overraskelse i posten. Ebay er nemlig den værste plassen å handle MAC på.


Les også:
Trygge ebayselgere ( Mine anbefalinger ) 

Da jeg skreiv dette innlegget for lenge siden var det lett å spotte falske varer, men nå er de som produserer kopivarer blir enda flinkere til å kopiere - Det er enda vanskeligere å spotte kopivarer nå, og det gjør hele Ebay litt utrivelig. Men jeg skal gi dere kjappe tips til en trygg og mer hyggelig handel:

 

 • Det første du gjør før du skal kjøpe noe på ebay er å sjekke Feedbacken til selgeren. Feedbacken vil vise deg om han har fått gode eller dårlige tilbakemeldinger. Du kan lese hva andre har skrivet om denne selgeren og du kan da se om andre har nevnt noe om produktet du vurderer å kjøpe. Det er ekstra pluss om selgeren er merket "Power seller" eller " Top Rated Seller" - Da er han godt likt og mest sannsynlig trygg.

 


.... Fake MAC pigmenter, lav pris, lite salg + dårlig feedback, fra Hong Kong 

..... Ekte MAC Pigment, normal pris, mye salg + god feedback.


Men stol aldri helt på feedbacken, det kan vær flere som har blitt lurt og ikke vet de har fått kopivarer. Du må se på andre ting før du bestemmer deg for å gå for denne selgeren. 

Feedback ser du bak selgerens nick, f.eks  MACseller87 ( 20394) 100% . Tallet inni parantesen viser hvor mangen salg han har, og tallet med % viser hvor mange av dei salgene er positive - Så hvis han har 100% så har han aldri fått ein negativ kommentar på salgene sine. Det er lurt å handle hos ebayselgere med masse salg, gjerne over 1000.

Trykker du på antall salg, altså tallet inni parantesen, vil du komme direkte inn til der hvor folk har skreve tilbakemeldinger. Du kan trykke på Recent Feedback Rating for å få frem kun de negative tilbakemeldingene å lese hva som står der dersom du ønsker det (er litt lurt å lese de negative tilbakemeldingene).

Sjekk alltid hvor selgeren er i fra - I Asia, f,eks Hong Kong, er der hvor kopivarene ofte kommer fra. Så er selgeren fra Hong Kong eller i nærheten bør du også vær litt skeptisk. Men det betyr ikke at alle selgerene fra Asia selger kopivarer, men vær bare litt mer obs og se etter kjennetegnene som du kan lese om lenger nede i denne artikkelen.

 

Les også: Hvordan komme i gang med Ebay

 

Så over til hvordan du spotter kopivarer, hvilken kjennetegn skal vi se etter og hvordan avslører vi kjeltringene.
Her er en lett og grei liste over hva du skal se etter når du handler MAC:

 • Ingen MAC produkter (øyenskygger) kommer med svamp-applikator.
 • Ingen singel øyenskygger kommer med speil eller andre "lure" ting under selve øyenskyggen (se bilder)
 • Produktene til MAC har alltid navn og ikke bare " Eyeshadow #1", men " All That Glittes" + en bokstav og to tall som kan f.eks vær A10.
 • Klistremerket som beskriver fargen på produktet er enten i svart eller sølv farge og befinner seg på undersiden av produktet. Er dette revet bort kan dette vær tegn på kopivare.
 • Fargen på produktenes etui/hylser er alltid matt svart, men er det Limited Edition så kan de ha andre farger og finisher. Men de permanente produktene har svart etui. 
 • Pigmentene til MAC har alltid en plastikk "beskyttelse" mellom pigmentet og lokket. Denne beskyttelsen skal være hel og ikke ha hull i seg slik som mineral makeup ofte har.
 • Pris - Tror du at du kan få 20 pigmenter til 300,- når en pigment koster 200,-? Neppe!
   
  MAC sminkebørster: 
 • Børstene derimot har logoen MAC og 3 siffret nummeret på børsten f.eks 109 printet i sølv på handtaken, men landet hvor børsten er laget i er inngravert på enden av handtaket.
 • Landene børstene er laget i kan vær USA, France, Japan og noen ganger China dersom det er SE børster.
 • Handtaket på børstene er svart og matte, men ser du nøye etter er det litt shimmer. Handtaket er laget av tre.
 • Metalldelen som holder hantaket og busten sammen har en sølv farge med litt gull undertone.
 • Ingen børstekit fra MAC kommer med svamp-applikator 
 • SE børstene (Special Edition) og SH børstene (Short Handle) fra MAC kan skille seg litt ut fra forklaringene ovanfor. De kan komme i andre farger og i travelsize. Både SE og SH er merket med MAC og 3 siffret nummer og slutter med SE eller SH- F.eks MAC 217SE.
 • Pris - Sjekk prisen, hva den koster hos MAC og sammenlign den på Ebay. Tror du virkelig at du kan få et helt børstesett med 25 "MAC" børster til 200kr når én ansiktsbørste fra MAC kan koste 450,- ?  Neppe!
   

Det kan også vær lurt å gå på MAC sin hjemmeside for å se hvordan produktene ser ut og sammenligne med dem du finner på Ebay, se om du ser noen forskjeller og tegn på kopivare. 

Her er noen bilder over forskjellige MAC kopier - Ser du forskjell? 


..... Bare bokstav + siffer = Fake!


..... Navnet på fargen og bokstav+siffer inngravert = Ekte.Bruk sunn fornuft, vær litt ekstra skeptisk når du handler på Ebay så slipper du å bli lurt. Skaff deg Paypal så er du iallefall sikker på at dei kan hjelpe deg dersom du har fått piratkopier - Les mer om Paypal og Sikkherhet her.

Lykke til :)

 

VIKTIG !!!


Jeg har flyttet, så jeg svarer ikke på kommentarer på denne bloggen lenger.
Besøk min nye nettside i stedet på BeautyFuzz.com

Snakkes der!40 kommentarer

frkmirjam

02.08.2009 kl.11:10

Her var det gode tips!

kristinegulden'

02.08.2009 kl.12:38

Oi, her var utrolig mange gode tips. Jeg er ikke en som handler sminke fra ebay, selv, men hvis jeg noen gang skal, så skal jeg bruke disse tipsene her! :)

Lene M

02.08.2009 kl.13:36

Er det ikke litt dumt at en ikke kjøper av folk som har 0 feedback. Liksom, en plass må en jo starte .. Kom bare til å tenke på det! Men kjempe bra tips :)

Malin - Makeup & Hair

02.08.2009 kl.13:40

Jo, men ser du eit tvilsomt mac produkt og selgaren har null salg, så er det jo tvilsomt.. det eg mener med det:) men såklart en må jo starte en plass, men da kan man starte med andre billig produkter som er ekte:)

Gine

02.08.2009 kl.14:38

Fantasiske tips

♥ xphyvi0let .

02.08.2009 kl.14:59

Jeg leste alt, takk for tipsene ! Skal huske på det ;)Besøk meg, og legg igjen en kommentar. Da er du puus (:

Jenny Maria

02.08.2009 kl.22:28

mange gode tips!

Oda

12.08.2009 kl.02:07

hehe ,,, for 6 mnd siden kjøpte jeg 50 falske pigmenter til 600 kr :(men de er veldig god ,

Julie

12.08.2009 kl.10:43

Veldig bra oversikt! Jeg har linket til den fra min nettside. Den skal gjøre det lettere å kjøpe makeup på ebay, med oversikt over merkene, info om frakt og piratkopier. Planlegger å legge til flere merker etterhvert. Håper dere vil sjekke den ut: www.makeup-sminke.com

Malin - Makeup & Hair

12.08.2009 kl.14:58

Det var utrolig kjekt, tusen takk:) Bra side du har:)

Linda

17.11.2009 kl.01:48

Aw, Blair! Videoene hennes er hærlige! <3

Helen

02.04.2010 kl.22:37

Utrolig brae tips :D det hjalp meg myye ! :)

Fräulein Annelene

08.04.2010 kl.13:48

Hei :) Har bestilt mac 190 kosten frå ebay, og fekk den idag. Alt det der som du seier er ekte (glitter, klistra på merke osv) er der, men nederst på kosten står det usa. Er den falsk då? :p Virka so du har ganske mykje peiling, så tenkte å spørre deg :)

Malin - Makeup & Hair

08.04.2010 kl.14:34

Fräulein Annelene: Hei!

Er litt vanskelig å sei ekte eller falskt over nett når eg ikke har sett kosten, men MAC koster blir lagt i USA også ( japan,france,usa and China), er det inngravert i samme farge som resten av handtaket ( svart) og viss alle dei andre punktene stemmer så er denne ekte:)

Selv har eg ikke koster som står USA på, men japan og france, men leste en plass at de også blir laget i USA.

miranda

24.05.2010 kl.11:26

Kjempe gode tips, vet du noe om mac har laget en 120 palette ?

skjekket på mac sin hjemmeside men fant ikke det så ble litt skeptisk :P

Malin - Makeup & Hair

24.05.2010 kl.11:39

miranda: nei MAC har aldri laget noe 120 palette :p

Annie - 20 år & Forlovet

11.08.2010 kl.18:44

Jeg gjorde en stor tabbe med slikt for ikke lenge igjen. Kjøpte en hel haug av Mary Kay sminke på nettet. Og da det kom i posten merket jeg lang vei at den var falsk. Utrolig irriterende!

Etter den episoden har jeg vært utrolig nøye med hvor og hva jeg kjøper på nettet!

iselin

19.11.2010 kl.09:59

Takk for utrolig gode tips!:) Jeg skal kjøpe mitt første mac produkt,å fant denne annonsen på finn.no ( finnkode: 25 35 03 98 ) kan du være super snill å søt, å ta en titt på bildet for å se om det er fake eller ikke? Det første bildet er av kostene hun skal selge og de andre er illustrasjonsbilde tror jeg. Tusen takk på forhånd! :)

Malin - Makeup & Hair

19.11.2010 kl.10:20

iselin: De er falske ja:) MAC har aldri laget noe slike kit, kun holidaykit og de er ofte andre farger og er merket med SE og inneholder kanskje 4-5 børster og er travelsize. Og de koster myye`:)

iselin

25.11.2010 kl.14:01

oki,det var litt domt.. men,men:) tusen takk for hjelpen:) lliker bloggen din:)

Malin - Makeup & Hair

25.11.2010 kl.14:30

iselin: Berre hyggelig:) Tusen takk:D

hei

06.12.2010 kl.09:45

Hei Malin=)
Jeg kjøpte på nett 88 warm pallett på www.procosmetic.com. Jeg trodde det skulle være den Coastal Scents jeg har sett mange har. Men på lokket på den jeg kjøpte står det MAC. Betyr det at det er fake ?
Er det farlig med fake sminke med tanke på ingrediensene osv? Er det noe som kan skade huden? Vet du om procosmetic.com selger fake varer?

Malin - Makeup & Hair

06.12.2010 kl.09:52

hei: Heisann!

Det er fake ja, men det er akkuratt samme palettene som du finner hos CoastalScents og ebay. Det er en fabrikk som lager mange slike uten logo på lokket og selger til forskjellige bedrifter også printer bedriftene logoen sin på. Så om du kjøper med Coastalscents, MAC ( fake) ellr BHcosmetics så er det akkuratt de samme palettene berre med forskjellige logoer på.

Ingrediensene er det samme:)

hei

06.12.2010 kl.10:03

Oh, okay, rart de skulle printe på MAC logoen da..
Du kan svare på alt du :D:D
Din blogg er absolutt norges beste makup blogg:D Keep up the good work;D
Forresten, jeg har sett mange mac videoer der folk som ikke er fornøyd med produktene de har kjøpt, kan bytte varene selv om det er brukt og prøvd ut. Er ikke det rart? Er det fordi de har et slags medlemskap eller noe?
Finnes det noe medlemskap hos Mac i Norge? Rabatter osv?
Jeg håper du skal fortsette med bloggen din i lang tid videre:)

Malin - Makeup & Hair

06.12.2010 kl.10:06

hei: ja, de har nok kjøpt palettene med mac logo på ebay:)

Hihi tusen takk for det:D:D <3

Ja, i usa veit eg at hvis man ikke er fornøyd kan man levere produktet tilbake. Litt usikker på om det gjelder i Norge også.

Slike MAC pro medlemskap er kun i utlandet hvor de har MACpro butikker, man må søke om medlemskap o.l.

De får produkter litt billigerer då ja, og har tilgang på proprodukter ( mer makeupartist produkter).

Ja, slutter ikke å blogge med det første ;)

En som trenger nye sminkekoster :)

18.01.2011 kl.20:18

hei, jeg er ganske ny med å kjøpe ting på nettet... men jeg trenger så gjerne noen nye sminke koster.. jeg har søkt en del på ebay, og kjøpte faktisk noen mac koster, men viste seg personen bare tokk pengene uten at jeg fikk kostene..

så jeg søkte litt til og fant disse mac kostene, har lest det du har skrevet om å kjøpe på nettet men er fortsatt litt usikker...

kunne du gått innpå denne linken å sett hva du tror? om de er ekte eller fake? det hadde betyd mye!

http://cgi.ebay.com/NEW-MAC-32-PIECE-PROFESSIONAL-MAKE-UP-BRUSH-SET-POUCH-/180612580178?pt=AU_Makeup&hash=item2a0d594352#ht_3770wt_907

:)

Malin - Makeup & Hair

18.01.2011 kl.23:22

En som trenger nye sminkekoste: De er fake:) Viss du betalte han som lurte deg med paypal kan du åpne en sak mot han og forlange penger tilbake:)

En grei huske regel er at én mac børste koster ca.300kr (kommer an på hvilken) da får man ikke 24børster til 400-500kr :)

Linda Nyrud

26.01.2011 kl.02:22

Kan man ikkje bruke falske børster også? Hva er forskjellen, annet som kvaliteten?

De fungerer vel på sitt vis de óg? Tenker på om det bare er til "hjemmebruk"..

Malin - Makeup & Hair

26.01.2011 kl.08:33

Linda Nyrud: Jo du kan såklart det, men ikke forvent kvalitet :)

Dette er ein obs til dei som vil ha EKTE mac børster, slik at dei ikke blir lurt. Skal noen kjøpe fake mac kan di like godt kjøpe samme børstene uten mac logoen på enda billigere. For da er det tydligvis ikke MAC dei er ute etter, bare noen billige børster :)

Linda Nyrud

26.01.2011 kl.18:51

Takk for svar :)

Har du noen andre merker å anbefale, med litt bedre kvalitet enn de falske..? Evt. ekte MAC-børster med få, men bra børster?

Er ute etter noen som fungerer bra, men ikke nødvendigvis av makeup artist-kvalitet.

Malin - Makeup & Hair

26.01.2011 kl.19:12

Linda Nyrud: Sigma er eg veldig gla i da:) Dei er billige og gooooood kvalitet, mangen sammenligne de me mac :)

myke hår på børstene som ikke skraper i ansiktet :) Ellers har CoastalScents/crownbrushes billige makeupbørster

Linda Nyrud

26.01.2011 kl.21:27

Tusen takk for svar :) Skal se nærmere på de! Elsker bloggen din!

Pia

28.08.2011 kl.15:15

HeiiSann, mamma hadde vært ute å reist, så hadde hun kjøpt meg en mac blush på taxfree'en på gardemoen, men så så jeg på innpakningen/boksen å oppå boksen, var fargen på blushen inngravert i boksen å ikke på et klistremerke som det skal være, så jeg lurer på om det da er fake, eller ikke, siden hun kjøpte den på taxfree?:)

Malin - Makeup & Hair

28.08.2011 kl.16:24

Pia: Hei! Det varierer veldig, noen av blushene jeg har er det printet på selve pappboksen :) i det siste har det vert det iallefall. Så den er nok ekte + taxfree selger ekte varer :)

Lina

03.09.2011 kl.20:28

Hei! Jeg var på Kreta for en stund tilbake, og der var jeg på en butikk som heter Hondos Center, hvor jeg kjøpte en del mac produkter. Blant annet kjøpte jeg en ny Studio Fix fordi jeg trengte en mørkere farge. Men da jeg kom hjem og skulle ta den ut av eska merka jeg at den delen hvor pudderet sitter (altså, hele den svarte greia som ligger over svampen) lagde lyd.. hehe, vanskelig å beskrive dette, men som om den delen slår imot sidene inni boksen? Uansett, jeg har prøvd å sammenligne min gamle og nye, men den eneste andre forskjellen er at den nye lukter litt sterkere, men kan det kanskje komme rett og slett av at den er nyere? eller tror du produktet er fake? jeg kjøpte noen koster, eyelinere osv. men vet ikke hvordan jeg skal sjekke hvor ekte det er. Det eneste andre som virker merkelig er at det er litt forskjell på mellomrommet i M'en i logoen på eyelineren og kostene. Skjønner det er vanskelig å svare på dette uten å ha sett produktene, men det ville vært til mye hjelp om du kunne sakt hva du tror om dette.

»Kwie -

25.09.2011 kl.02:30

http://www.ebay.com/itm/MAC-12-PCS-MAKEUP-BRUSH-SET-FREE-POUCH-/160655252943?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2567cc9dcf#ht_4092wt_966

så den over er fake? :) siden den har sånn svampkost?

Ninni

05.11.2011 kl.12:52

Kwie: Ja de er nok fake. Prisen er også altfor lav. De orginale kostene kommer ikke i slike sett desverre.

Kattie

20.11.2011 kl.19:14

Når man kjøper MAC-øyeskygger i "pans", så ser de falske "pansene" annerledes ut enn de ekte: de ekte er glatte på siden, med en liten utbulende ring rundt toppen, mens de falske har vertikale (oppover altså) riper på siden. Produsenter som MAC er konsistente med slike ting som hva de putter produktene sine i.

Kattie

21.11.2011 kl.19:25

Én ting til: hvis noen sier at de selger produkter fra MAC med defekter, rett fra fabrikken, og derfor billig, så: MAC slipper ikke ut slike - de er altså fake!

Ine

15.12.2011 kl.20:19

Kan du se forskjell på fake/ekte på Bare minerales også trenger og vite det :)

Skriv en ny kommentar

      bloglovin

Søk i bloggen:Nettsider jeg anbefaler:


hits