Kategorier...Arkiv...
Statistikk...

bloglovin


Norske blogger

Blogg

Nytt bloggprosjekt på gang og eksamenJeg skriver egentlig ikke egne innlegg om hverdagen på denne bloggen lenger, men jeg har fått en del bekymrende mail fra dere søte lesere som lurer på om jeg holder på å slutte å blogge siden jeg blogger så lite. Jeg har forklart hvorfor tidligere, men det er ikke alle som har fått det med seg så da lager jeg et lite innlegg om det nå :)

Jeg holder på å lese til eksamen og bruker derfor tiden min på det akkurat nå. Det er så mye å gape over, mangen koder og regler jeg må huske - Gruer meg skikkelig !

Så hvis du syns jeg blogger for lite, svarer sent på kommentarer og eposter så er altså dette grunnen. Jeg har ikke tenkt å slutte å blogge, langt i fra. Neste uke er jeg ferdig med eksamen, så da er jeg tilbake for fult ;)

I tillegg har jeg et lite prosjekt på gang - jeg vurderer enda om jeg skal tørre å gjøre dette eller om jeg skal la vær. Hva det er får dere se når jeg har bestemt meg evt. når jeg er ferdig med prosjektet og kan publisere det. Noen vet kanskje hva jeg snakker om (?) Jeg har iallefall mangen idéer og tanker om hvordan det skal bli.Ellers håper jeg alle har hatt en fin helg sålangt, og igjen beklager at jeg ikke får svart på kommentarer og epost i rekordfart. Jeg kommer sterkt tilbake og blogger nå og da frem til neste helg .

Nå får jeg kose meg med espresso med litt melk oppi og litt sjokolade attåt mens jeg "suger"  til meg eksamensstoffet her. Kos dere masse ute i det fine været for dere som kan, dere er heldige ;)

 

Ha en fin søndag, jenter!
Og ikkje minst takk for alle de søte epostene dere sender ♥
 

Malin - Makeup & Hair i media


Sist uke ble jeg intervjuet av noen aviser både papir og nett og i dag kom bl.a "Sunnhordland" ut med sitt intervju. Noen ville se hele intevjuet enn bare det lille bilde jeg postet på Facebook, så her er intervjuet... 

... Jeg syns egentlig slike intervjuer er skummelt, jeg er litt sjenert og liker ikke å "stikke trynet frem" - Så dette er vel mitt første møte med media i bloggsammenheng, men det gjekk jo bra dette! :)
Venleik = Skjønnhet (nynorsk)

 


 
Her er et intervju jeg gjor med Nettavisen (Side 2 Catwalk)  - Link til artikkelen

 


 Artikkel om meg og mine topp 3 beste skjønnhetstips hos Modette - Les artikkelen her 

 
Intervju med nettavisen "Nettopp" - Les artikkelen her

 Dersom det skulle dukke opp flere saker så limer jeg det inn i dette innlegget. 
- Dette innlegget finner du i menyen under headeren på "Om bloggen -> i media". 

Malin - Makeup & Hair: "Årets skjønnhetsblogg"Jeg har ikke ord og det hele er litt uvirkelig, men jeg er kåret til Årets Skjønnhetsblogg på Vixen Blog Awards ikveld! Jeg er helt skjelven og på gråten - Tusen takk for alle gratulasjoner på blogg, sms, twitter, facebook og mail!


Tusen takk for at dere har nominert meg til Vixen Blog Awards og ikkje minst stemt på meg - Dere er fantastisk snille lesere og jeg setter så stor pris på hver og en av dere. Uten dere hadde jeg verken blitt nominert eller kåret. 

Tusen, tusen hjertelig takk ♥ Jeg får ikke sagt det mangen nok ganger!

Dette er uten tvil den beste valentinsdagen i mitt 23år lange liv!
- Stor klem fra en følelsesladd og veldig takknemlig Malin!
 

Finalist i Vixen Blog Awards - Årets skjønnhetsblogg!Jeg sitter her med tidenes måpe tryne og bare ser på mailen jeg fikk fra Vixen.
 Jeg er nemlig en av finalistene i kategorien "Årets skjønnhetsblogg" i Vixen Blog Awards....

....Jeg trodde helt ærlig at jeg ikke hadde sjans å komme videre, fordi det var så mangen gode skjønnhetsbloggere nominert. Men her er jeg, bloggeren fra lille øya Stord, med i finalen takket være dere. Jeg er glad jeg vart nominert, men ekstra glad for at jeg er videre.

Så tusen hjertelig takk for at dere ikkje bare har nominert meg, men også stemt på meg som "Årets skjønnhetsblogg". Det er utrolig kjekt at dere liker bloggen min og arbeidet jeg gjør - Det gir meg massevis av motivasjon.

 

Stem på den du syns skal vinne "Årets Skjønnhetsblogg" her

Håper dere har lyst å stemme på meg en gang til i Finalen :)
- Ha en strålende flott onsdag, jenter! 


 

Julefrokost - God jul alle sammen!


God morgen, jenter! 
Håper dere har fått en god natt søvn for denne "store" dagen?

Nå har vi nettopp spist tidenes beste frukost med hjemmelaget sylte, laks og annet godt pålegg.
Og vi har selvfølgelig sett "Tre nøtter til Askepott" som er et must på julaften - Ikke jul uten.

Nå skal vi bare daffe under dyna på sofaen før jeg setter i gang med sminke og hår, så skal vi hjem til mamma og pappa, og så går ferden videre til svigermor for å spise middag og åpne julegaver.

Jeg håper dere alle får en fantastisk flott dag sammen med dei dere er glad i ♥


(Godt og varmt i den nye vedovnen vår...)

Ønsker dere alle en riktig god jul!
- Husk å delta i luke 24 hvor dere kan vinne en GHD-rettetang! 

Stor juleklem fra Malin! 

 


Nominert til "Årets Skjønnhetsblogg" - Tusen takk!

               
Jeg fikk en melding i dag om at jeg var nominert til "Årets Skjønnhetsblogg" hos Vixen Magazine. Det var en koselig overraskelse på morgenkvisten. Så jeg benytter dette innlegget til å takke dere som har nominert meg til Vixen.

 ... Vil også takke dere som leser og støtter bloggen min. Jeg setter stor pris på hver og en av dere ♥
Her er hva Vixen skriver om bloggen min (Ser nettsiden min ikke ble lastet opp ferdig når de printscreena bildet, derfor ser designet litt annerledes ut, hehe):


     

** Her kan dere stemme på deres favoritt Skjønnhetsblogg**
- Dersom du velger å stemme på meg: Tusen takk, du er en knupp ! 

Ha en strålende flott tirsdag jenter!
Nå skal jeg bare smile og være glad resten av dagen :D 

 

Prosjekt: Bli kvitt alle hårproduktene mine...


I dag tidlig da jeg skulle kose meg med den nyeste episoden med Gossip Girl, bestemte jeg meg for å ta en liten spadag mens jeg skulle se episoden. Da jeg russlet ut på badet for å finne frem produkter jeg skulle bruke innså jeg galskapen....

Jeg tror jeg lider av en alvorlig sykdom - Et slags hamstersyndrom som gjør at jeg hamstrer på hårprodukter i tilfelle jeg skulle trenge det. Jeg må jo innrømme at jeg er svak for hårprodukter og elsker å teste nye ting, men mye er også produkter som jeg har blitt bedt om å prøve for å omtale på bloggen...


Kaos!

Nå skal jeg skjerpe meg. Jeg skal iallefall bruke opp 4-5 produkter før jeg kjøper meg ny shampo og hårkur ("Project 10 pan"). På denne måten får jeg ryddet på badet, bli kvitt ting før de går ut på dato og ikke minst lage plass til nye testprodukter ;)


Nye varme sokker <3

Nå har jeg vert flink jente og kvittet meg med produkter jeg aldri kommer til å bruke, lagt noen til side som jeg skal gi vekk til venner og familie og kastet produkter som snart går ut på dato. Og nå skal jeg lene meg tilbake med god samvittighet og spise frukosten mins mens jeg suger til meg litt inspirasjon fra Costume Skjønnhet før jeg hiver meg over på leksene som ligger "så fint" baki der...

....  Ha en superflott dag jenter <3 

Ping ditt innlegg !

Ett spørsmål til dere: Pinge deres innlegg på nettsiden min??


Til nå har jeg tatt i mot gjesteomtaler fra dere lesere og postet ca. hver uke. Dette syns jeg er så kjekt, fordi da får vi se andres meninger om ting på nettsiden min, og det er sikkert kjekt for dere å lese andres meninger på min nettside også -  Men nå vil jeg ta steget videre, men først vil jeg høre med dere...

Er dere interessert i at jeg lager en "PING DITT INNLEGG"  felt på bloggen hvor dere kan lime inn urlen deres og jeg vil da kunne poste den på nettsiden min ( med link til deres nettside, og at det er gratis såklart !) en gang i blant?
- Da får dere muligheten til å få mer trafikk/besøkende på deres blogg/nettside.

Denne gangen bruker vi ikke epost men ett skjema på bloggen hvor dere bare limer inn deres url på 2 sekunder!  

Innleggene må selvsagt handle om skjønnhet (sminke, hår, parfyme osv) ettersom temaet på denne nettsiden er om akkurat det - Dette vil da være f.eks  omtaler, dagens sminke, favoritter, how-to´s og andre ting som handler om dette temaet. Det må også ha en viss kvalitet på innleggene, ellers er det ikke noe spesielle krav.


.... Slik vil skjemaet omtrent se ut + litt info og sånt.

- Så er mitt spørsmål til dere: Er dere interessert ??

Hvis ja..

- Hvor ofte ønsker dere at jeg da poster gjesteinnleggene (1 pr. uke, mer eller mindre)? EDIT:
Ser ut som de fleste er for ett slikt Ping-felt på bloggen. Vi prøver det en måned for å se hvordan det går. Takk for dere delte deres meninger. Pingfeltet kommer snart! 

Jentekveld - Pizza, film og is
Tar en liten bloggpause idag.  I kveld skal jeg kose meg med chickflicks, venner og god mat - Hjemmelaget pizza.
Jeg har hørt mye bra om Lakrisisen til Dream og bestemte meg å kjøpe den inn til jentekvelden (håper den er god!).
Sminkeinnlegg kommer i morgen. Og hvis jeg ikke sover til kl20 i morgen også så skal jeg få til en sminkevideo.
Har nemlig en sminkelook jeg vil lage (en kjendis inspirert sminke).  

Ha en superflott lørdagskveld jenter!
Q: Har dere smakt lakrisisen??

 

 

Fakkeltog på Stord - "Vi står sammen!"Tragedien som hendte i helga har rystet hele landet. Norge idag har en rekke fakkeltog arrangementer, og ikke bare i de største byene.  Bømlo, Kvinnherad, Stord og andre små kommuner i Sunnhordland stiller også opp i dag.

Det er så fint å sjå at så mangen deltar og støtter hverandre oppi all denne elendigheten. Mangen deler sorg og kjærlighet. Faklene er tente og vi står sammen!  Vi viser mer kjærlighet og omsorg enn før og jeg håper det vil vare.

Kl.20.00 mandagskveld, møtte hundrevis av mennesker opp i Leirvik sentrum, Stord - For å vise at vi støtter hverandre, vise medfølelse, vise omsorg og vise at ingen kan ødelegge landet vårt -  Vi står sammen.

At én mann kan ha så mye ondskap i seg er helt grusomt, men det er ikke han vi skal tenke på idag. Det er alle som er skadet, drept og de pårørende vi skal tenke på. Tenn ett lys, en fakkel, del gode ord og ta vare på hverandre <3

Bildedryss:


Ved "Stord døra" i Leirvik Sentrum, kl 21.00 - En time etter markeringen startet. Mangen er allerede dratt hjem.


Slike lys kunne man finne over alt i Leirvik Sentrum idag.


Butikkene stengte tidlig for å delta på markeringen.

Stord kirke


Barn og voksne som deltar på minnemarkeringen.
 

Håper dere alle har det bra og er trygge - Tragisk dag !


Alle har vel hørt om det som skjer i Oslo, bombeterror og nå skytedrama på Utøya. 
Jeg håper så inderlig at alle har det bra og at dere er trygge.  
Mine tanker går til de pårørende !
 

Ta vare på hverandre.... Edit:
Jeg syns det er meningsløst å poste sminkerelaterte innlegg når det har hendt noe så grusomt.
Hele Norge er i sorg, vi må støtte våre medmennesker og nære nå som de trenger det.
Jeg sender varme tanker til alle pårørende og tenner lys for alle de omkomne.

......... 

...blogges på mandag...

Bloggen får nytt design

Beklager alt rotet som er på bloggen nå. Men som dere ser holder jeg på å lage et nytt design.
Har hatt det samme designet i 1 år nå og det er på tide med litt oppussing. Jeg har sittet oppe hele natten å jobbet og kommer nok til å jobbe med dette ut tirsdagen også - Så designet er ikke ferdig altså :)

Kom gjerne med tips og forslag til hvordan bloggen vil se best ut for deres del - Menyer, knapper, søk osv..


Ha en fin natt videre!

MIDLERTIGID HEADER...

Blogg for livet - 14.juni : Gi blod aksjon (SPRE ORDET)Jeg ble invitert til en flott aksjon i dag 14.juni i Oslo. Desverre er dette midt i en hektisk arbeidsuke før sommerferie så jeg kan desverre ikke stille, men jeg hadde veldig lyst.

Blogg For livet er en flott aksjon som kan hjelpe mangen her i Norge. Målet med denne aksjonen er å rekruttere flest mulig blodgivere i løpet av 24 timer.  Blod får man aldri nok av - Det skjer alvorlige ulykker der noen trenger blod, noen har sykdommer hvor de trenger blod osv. Dette skjer så og si hver dag (!)  Norge i dag har alt for lite blod, spesielt i de store blodbankene.

Noen er i ferd med å miste sin far, mor, barn, søster eller bror - Er du med på å hjelpe dem? 

Det som stopper folk for å gi blod er bl.a:
* Dei er redde for å finne ut at de har en sykdom.
* Dei er redde for lege/sykehus
* Dei har sprøyteskrekk eller er redd for å se blod.
* Dei har en sykdom som gjør at de ikke kan gi blod.

Jeg håper alle vil delta i denne aksjonen, om dere ikke kan gi blod så spre budskapet videre. Utfordre vennene/familien din til å gi blod. Gjør noe godt for andre mennesker som trenger deg.   Spre budskapet på facebook, blogg, twitter osv.
 

For link og mer info: www.giblod.no 

Flaueste jeg har opplevd - Badetur og haiskrekk!

Siden jeg har en konkurranse gående hvor dere skal fortelle det flaueste/pinligeste dere har opplevd.
Så kan eg dele med dere hva det pinligeste jeg har opplevd. Når jeg gjør noe som kanskje noen hadde syns var veldig pinlig pleier jeg bare å le av det,  godt å le av seg selv noen ganger. Men denne gangen var det litt drama med i bilde og då vart da litt ekstra flaut.....

Badetur og Haiskrekk;
En sommer var Espen og jeg på en ødeplass for å sole oss og bade. Jeg ville ikke ha noe skille på ryggen så jeg solet meg toppløs. Så fikk vi lyst å kjenne litt på temperaturen i sjøen. Vi telte til 3 og skulle hoppe samtidig, men Espen svikta meg. Jeg hoppet uti og han stod på skjæret å lo.  
Så begynner han å synge på Hai-sommer sangen og sier "Tenk om det hadde kommet en hai nå Malin".

Espen elsker å plage meg, og eg elsker å bli plaget av Espen. Men denne gangen gikk han for lang fordi jeg er livredd for hai. Jeg veit jo det ikke er hvithai i Norge ( Hvithai e den verste sorten), men likevell er det skummelt å ligge uti sjøen, hvor man ikke ser noen ting rundt seg/under seg, å tenke på hai.

Så jeg satte i eit hyl og svømte mot skjæret som var dekket av slike kvite små skjell som man skjærer seg på.
Jeg klarte jo å skjære meg så det var masse blod rundt meg, jeg klarte ikke å komme meg opp fordi skjæret var så bratt, å svømme til stranden var for langt.  Jeg fikk enda mer panikk og begynte å rope "HJEEEEELP!! HJEEELP MEG OPP DA FOR FAEN"  

Trur dere ikke det kommer en random mann løpende ut fra skogen for å redde meg da, han trudde jo jeg drukna. Og jeg var jo toppløs i sjøen der også! *PIIINLIIIIG*  Men heldigvis kom Espen ned og fikk dratt meg opp før mannen hoppa uti og lekte Baywatch-Mitch. 

Skal aldri mer bade toppløs evt. stole på "1-2-3 HOPP!" greiene til Espen ;)

Nå ler jeg av historien, men der og da var det flaut ;)

Vil dere at eg skal ha ny konkurranse med premier som MAC, YSL, NYX og SIGMA?Vurderer å kjøre en ny konkurranse, med litt forskjellige premier ( sminkeprodukter ).
Mitt tips i dag er å bli medlem på Facebook-gruppa for å delta i diskusjoner om f.eks hva konkurranseregler/premier dere vil ha. Skriv gjerne hvilken konkurranseregler du vil eg skal ha i neste konkurranse ( som skal vær åpen for alle, med og uten blogg)

Jeg kommer ikke til å spamme facebooken din med tulleoppdateringer. Dette er oppdateringer om nye innlegg, hva som kommer til å skje, konkurranser, swatches og andre ting.

Trykk her for å bli medlem, det er helt gratis. Vi er snart 900 medlemmer, og hvis vi når 1000 meldemmer skal eg arrangere enda en konkurranse kun for facebookmedlemene. Så del gjerne facebook-gruppa med dine venner på facebook.

Ha en strålandes flott dag videre!
<3 

Jentekveld; Pizza, snop og film....Eg tar meg en liten fridag i dag, fordi min søte bestiss er kommet til Stord og vi skal ha jentekveld.
Nå står hjemmelaget pizza i ovnen og masse snop/snacks på bordet.
Vi leter etter filmer som vi kan se
- Noen tips til jentefilmer som vi kan se ? :)


Pappa Rune pizza ( altså far til Idun bestiss sin pizzaoppskrift, den e beeeest!)Ha ein superflott lørdag videre!

<3

Jentekveld hos mamma, salat med chili scampi, sminkeoppdrag - ENDELIG HELG!

Pappa er ute med jobben, så eg og mamma har jentekveld med god mat og film.
Mamma har laga salat med chilimarinert scampi. Og det smaker himmelsk.  
Ska jaggu få tak i den oppskrifta og lage den hjemme til Espen en gang også. I dag har vert en laaaang arbeidsdag, eg starta på jobb kl 08.
Kl.16.00 var eg ferdig og kjørte hjem og pakket sammen rene sminkebørster og sminke og
kjørte til Susanne fordi hun måtte bli sminket og stylet.
Hu skulle på jobbfest og trengte makeupartist, og siden hu var så fornøyd sist så ringte hu meg;D
Så eg sminket en litt rocka sota sminke på hu, samt retta håret og lagde volum/rufset det godt til
og clipset luggen opp i en puff.  Hu ble råtøffe, synd eg ikkje fekk tatt bilde.
Vi hadde så dårlig tid og hun var 30min forsinket til festen, så vi heiv oss inn i bilen og så kjørte
eg hu til festen.
SÅ måtte eg innom butikken og handla for helga, så kjørte eg hjem og heiv av meg arbeidskledna
og tok på slaskeklærne, pakka sammen pcen og stasj og kjørte opp til mamma.
PJUH!Stressande dag, men nå sitter eg nå iallefall i sofaen med hunden min på fanget....

... Og det er chill !!! 

HA EI STRÅLANDE GOD HELG JENTER! <3

Det er på Facebook det skjer! Tips om swatches av sminkeprodukter o.l.Vil bare tipse om at det er på facebook " det skjer "..  
Følg gjerne bloggen min på facebook, der skriver eg oppdateringer og statuser som ikke kommer på bloggen. Viss eg ikke har skrivet blogginnlegg på bloggen så er det alltid noe sladder på facebooken.


Og til dere som ønsker swatches av div.produkter kan spørre meg på facebook, så legger eg ut bilde av det produktet/swatchesen du ville ha. Så er det noe du veit eg har som du vil ha meir swatches av eller noe så skriv på facebook.


Creme d´nude VS Hue ( som en leser spørte om eg kunne swatche de sammen)

Trykk HER for å komme til siden, det er gratis å "like" den ;)
Du får oppdatering der når nye blogginnlegg har blitt lagt ut også.


Ha ei nydelig helg jenter!
Kos dere masse, og som eg har allerede tipset medlemmene på facebook så skal eg prøve å lage videoblogg i morgen. I dagslys ( da slipper vi det gule lyset i videobloggene, wehuu!)

God helg<3

Tag: What's your makeup story?

 

Jeg har blitt tagget av søte Renate:) Spørsmålene står på engelsk, men jeg svarer på norsk.

 

1. How old were you when you started wearing makeup?

- Første gang eg prøvde å sminke meg stjal eg mamma sin mascara og påførte 1 lag med mascara før eg reiste til Gullingen ( Leirskole i 6-7klasse.)  Den mascaraen satt på hele den uken ( det skremte meg vel litt).  Så begynta eg vel å sminke meg mer og mer i 7-klasse, mascara og lipgloss. 


 

2. How did you get into makeup?

På videregående skule begynte eg å bli mer og mer interessert i sminke. Eg såg videoer på YouTube og leste bøker. Eg gjor frisørleksene til ei vennine av meg som gikk frisørskolen. Mamma lærte meg mye innen frisør og sminke siden hu har vert frisør for mangen herrans år siden. Så da ble eg mer og mer into sminke og hår .


 

3. What are some of your favorite brands?
-Favoritt merket mitt er MAC cosmetics.
Liker også veldig godt NARS, MakeupStore, Urban Decay, Smashbox, Too Faced.
 

4. What does makeup mean to you?

-Kunst, sminke er kunst. Men også glede, sminke gir mye glede og en god følelse inni seg når man har kjøpt nye produkter og får teste dem og får det til!

5. If you could only wear 4 products on your face what would they be?

-MAC Studio Fix Fluid Foundation
-MAC Blush Bite of an Apple
-NARS Laguna Bronzer
-Mascara ( samme hva).

 

6. What is your favorite thing about makeup?

- At man kan lage så mange fine sminkelooks, effekter. Man kan være kreativ og leke.


7. What do you think about drugstore makeup vs high end makeup?

- Før eg oppdaget MAC brukte eg jo bare drugstore merker.
Er ikke noe gale i drugstore merker, man finner mange fine skatter innen de billige merkene også. Men nå bruker eg mest high end. Men det betyr ikke at eg hater billig merker for det finnes sååå masse bra innen de billigere alternativene også:D


8. What is one tip of advice you can give to a beginner?

- Ha gode sminkebørster. Påføring vil gå som en lek!
Du behøver ikke alltid kjøpe de dyreste sminkeproduktene for som sagt ovanfor så finner man mange skatter blandt de billiegere alternativene. Men husk gode sminkebørster!
Og at øving gjør mester!


9. What is one makeup trend you never understood?

- Svarte lepper o_0  Er det virkelig fint??
Fint på photoshoot/catwalk, men til kvardags? den skjønna eg ikkje:)


10. What do you think about the beauty community on YouTube?

- Det var jo bl.a YouTube som inspirerte meg i å starte en blogg om sminke.
Syns det er kjempe spennende å se sminkevideoer, hauls, månedens favoritter o.l.
Men syns i senere tid at mangen har gått på den trenden hvor de er blitt kjøpt og betalt. Føler eg har mistet mye tillitt til noen av de guruene eg likte veldig godt før :/


Dette var en kjekke tag som eg sender videre til: MakeupChat, Sminkedilla, Hoyesensmakeup, ChristineIversen. Og alle som vil ta denne taggen: Versågod, eg tagger alle !

The Body Shop har åpnet nettbutikk!! =DPå Stord har vi ikke The Body Shop, nærmeste TBS butikk er i Haugesund. Og der er eg ikke så ofte.
Sitter du i samme situasjon som meg; har ikke en TBS butikk nær deg men
vil ha noen produkter der fra...
..Da vil du også elske denne nyheten:

THE BODY SHOP HAR ÅPNET NETTBUTIKK !! 

Endelig!! Nå kan eg handle over nett, og muligens det blir noen julepresanger fra TBS i år.
Mine favoritter fra TBS kjøpte eg da eg var i Danmark i sommer og det var Pink Grapefruit,
men eg ser desverre ikke den serien inne på nettsiden:(
Men da har eg god grunn til å finne noen nye favoritter med god duft!
Muligens eg skal teste Mango serien neste gang
( bodybutter,scrubb o.l.).

Q: Liker du TBS?
-Hva er dine favoritt produkter/serie fra TBS??


Svar på SPØRSMÅLSRUNDEN ( Del 2 ) og vinneren!!

         
Her er DEL 2 av spørsmålsrunden, har du ikke lest DEL 1 finner du den HER.
I dette innlegget nevner eg også vinneren som får en liten overraskelse i posten fra meg:)
Enjoy.... ;)


Og så har eg trukket ut 1 vinner som får en liten overraskelse i posten, det er:

 

Katrinevoll


.....send din adresse til mallo@live.no så skal eg få sendt ut premien i løpet av uken:)
Ha en strålende flott dag videre jenter<3


Svar på SPØRSMÅLSRUNDEN ( Del 1 )

           
Beklager at denne kommer så sent, jeg sa jo at eg skulle poste svar på søndag, men slik ble da ikke planene.
Hele søndagen gikk til vasking av sminkerom/børster og filming og redigering.
Å redigere MOV-filer er lettere sagt en gjort, og del 1 av svarene på spmrunden ble slettet.
Så her kommer alt skriftlig...

Det var mange spørsmål så eg deler opp denne spørsmålsrunden/svarene i 2 deler.
Enjoy!
** DEL 2  kommer i morgen **
Ha ein strålande flott onsdagskveld, nå skal eg prøve å kose meg med taco og One Tree Hill.
Espen dulle godt med meg nå som eg er blitt syk<3  *I'm lucky* :D
Takk og lov for forhåndsskrivne blogginnlegg, beklager lite svar på kommentarer og eposter. Men som dere skjønner er ikke høy feber og hodeverk + blogging noe god kombo.. Så eg lar blogging stå stille til eg blir frisk og poster forhåndsskrivne innlegg til dess:) 

Svar på spørsmålsrunde og Video over all sminken min kommer;)


Beklager lite blogging, men dagen i dag har gått til vask av sminkebørster og filming av sminken min og filming av svar på spørsmålsrunde ( Som ble sletta) , ikkje minst så måtte eg rydde litt i sminken før eg filma.
Så det har gått mye tid i det :)

Filmene skal eg poste enten i kveld eller i morgen, så film kommer;)
Måtte bare innom og gi beskjed slik at dere veit eg ikke "svikter". Hehehe....
EDIT: Film kommer, men har hatt problem med HD opplasting på YouTube.
Svar på spørsmålsrunde kommer på onsdag, beklager forsinkelser.
(Facebook siden min står begrunnelse)


Ha ein strålandes søndag vidare, og viss eg ikke får postet ut film før midnatt så får dere ha ein god natt;)
<3

SPØRSMÅLSRUNDE! - Spør om sminke, hår, bloggting o.l! (mini konkurranse)Fikk spørsmål om eg kunne ha spørsmålsrunde på bloggen.. Tja, koffor ikkje...
Er lenge siden eg hadde spørsmålsrunde. Trur også den siste spørsmålsrunden ble sletta da eg
rydda opp i gamle innlegg på bloggen:)

Så da kjører vi en spørsmålsrunde da jenter og gutter, spør i vei så skal eg svare i eit innlegg enten i videoblogg eller skriftlig ( vi får se).  Eg svarer på spørsmåla på Søndag.
PSST: Still så masse spørsmål dere orker, muligens eg sender ut en liten premie til noen viss dere er flinke;)


Noe du lurer på??

Anbefaling; The Sims3 Helaften ( ikkje sminke relatert)

I går fikk eg The Sims3 Helaften, den kan du i dag få kjøpt på nettet, realese dato er i dag 28.oktober. 
Du kan kjøpe den på Cdon og laste ned der, så slipper du å vente på at den skal komme i posten, da henter du bare spillet ned fra nettsiden etter du har betalt for det.

Eg fikk spørsmål om eg kunne skrive litt hva jeg syns om spelet etter eg har spilt det og prøvd det en stund, her er min meining og anbefaling!!!

Eg anbefaler veldig Helaften, eg tror dette er den kjekkeste tilleggspakken til Sims3 til nå.
Man kan gå ut på barer ( brune kjedelige og litt meir luksus å fine).

Du kan være kjendis, paparazzi og rykter sprer seg rundt deg.  
Det finnes vampyrer rundtom i byen, de kan gjøre deg til en vampyr. Du kan date de og lage din egen lille Twilight historie.  

Du kan bo i slike leiligheter hvor du har naboer som du kan besøke ( noen av dem kan du ikke besøke). Og du kan bu i vanlige hus såklart. Men eg liker best å bu i leiligheter, kan treffe folk hele tiden og de er nær deg.  Du kan bu i skyskrapere og de har fått bobblebad (!).   Det er så masse fantastisk med denne tilleggspakken!

Flotte nye frisyrer og klær, du kan velge bryststørrelse og lage simmene ekstra muskuløse ( meir enn den som finnes der til vanlig). Damer får sixpacks o.l  

Perfekt spel om du kjeder deg mye i høst!!

Q: Har du prøvd det nye SIMS 3 Helaften??
-Spiller du sims??
*** Husk å stemme på meg som Årets Sminkeblogg da jenter og gutter =D ***
Tusen takk på forhånd  - setter stor pris på at dere stemmer på meg.

Bloggaward: Cherry On Top - Jeg nominerer;)Reglene for denne prisen er disse:
1. Takk den du har mottatt prisen fra
2. Kopier prismerket til bloggen din
3. Fortell 3 ting du liker å gjøre
4. Send prisen videre til 5 mottakere som du føler fortjener den.

Jeg fikk av søte snille LisaLilleseth ( takk for det) ;)

3 ting jeg liker å gjøre:
-Sminke meg og andre.
-Shoppe ( sjokkerende?) =p
-Gi noe til noen eg er glad i

Eg sender denne Awarden videre til:
http://makeupbyrenate.blogspot.com/
http://soulamazing.blogg.no/
http://jays-blablabla.blogspot.com/
http://maquillage.blogg.no/
http://ariana88.blogg.no/

Knakande gode bloggere som absolutt fortjerner en award og oppmerksomhet;)
Hadde eg hatt fleire enn 5 eg skulle nominert, hadde eg sittet lenge å skrivet ned bloggere,
for det er mange kjekke blogger der ute som er koslige og interessante å lese:)

Eg er blant semifinalistene i "Årets Sminkeblogg". Tusen Takk!


Da eg leste VG/Minmote i dag fikk eg meg eit lite sjokk, eg er nominert til Vixen bloggawards.
Eg er blant 10 semifinalister om å kapre tittelen "Årets Sminkeblogg"

Eg er helt mållaus, glad og veldig takknemlig for at eg har så snille lesere som har nominert meg:)
Tusen hjertelig takk!


Dette stod på minmote i dag - som du kan lese HER

****  Og du kan stemme på Årets Sminkeblogg HER ****
(Stemme på meg ?? )  :)

Bare det at eg er nominert, og ikke nødvendigvis vinner, gjør meg kjempeglad.
<3


Ha ei strålande flott helg, og igjen tusen takk! =D

Ny header - enklere adresse/URL osv.

Eg syns den headeren eg har hatt lenge nå er så stor ( høy). Så no hadde eg lyst på en lavere header.
Den er like enkel ( liker enkle headere).
Men som dere ser står det en annen adresse i headeren. Den adressen har eg hatt siden mai, men aldri hatt tid til å legge den inn i headeren. Men nå kan dere også bruke www.mallo88.com ..

(Dere kan bruke www.mallo.blogg.no eller www.mallo88.com det er akkuratt det samme,  men .com er mye enklere å skrive/huske. Eg blogger på blogg.no plattform altså - samme blogg bare med nytt kortere domene.)

Eg har også fjernet alle spor etter blogg.no ( helt nede er dette blogg.no dill dallet vekke).
Skal få meny knappene litt mørkere slik at folk ser de mer -  For eg trur de er litt lyse ???
- På min pcskjerm ser eg de godt, men har merket på jobbpcen er de litt lyse.
Så dette skal endres :)

Gammel header:


Ny header:


Hope you like it!!

 


Edit: Tusen takk for tilbakemeldinger folkens! <3


Malin - Makeup & Hair nå på Facebook - Konkurranser o.l.


Har aldri skjønnt greia med dette "bloggere-på-facebook-opplegget", men har i det siste blitt litt klokere på det.
Det er jo en fin plass og kommunisere med leserene sine på, gi dere litt forsprang på konkurranser,
diskutere ting og alt mulig annet.
Det er jo ikke alle som har Blogg-MSN min og ikke alle har Twitterkonto og kan følge meg der, men  de fleste har Facebook konto.Så viss du vil kan du bli tilhenger på facebooksiden til denne bloggen, Malin - Makeup & Hair.
Eg kommer til å kjøre konkurranser, tipse om kommende konkurranser, dele mine tanker og
andre ting som ikkje kjem på bloggen;)

-Og er det f.eks eit sminkeprodukt ( lipstick,øyenskygge) dere vil ha swatches på som
ikke trenges full omtale på, bare bilde av produktet/swatches, kan eg også
legge det ut på FB-siden, lenge før eg skriv omtale på det på bloggen.

Du er hjertelig velkommen i Facebook-gruppa.
(trykk på bilde over for å komme til FB-siden og trykk på Liker knappen)
<3

Dagen i dag: Basseng, mormor, Pål T.Jørgensen, salater +++

Heisann!

Har blitt litt lite blogging i dag:)
Men mormor fant ut at eg var åleina, så hu ringte og spørte om eg ville ta med Sheila og komma på besøk. Hu sku laga middag hu, så kunne me bada i bassenget, det var 30grader i bassenget idag.
Så rett etter jobb kjørte eg heim og henta hunden og badetøy og kjørte inn til mormor.
gzqj.jpg
(litt av bassenget)

Mormor er bare heilt hærlige! Vi såg på nyhetene så seie eg,
Malin: Han dere Pål T. Jørgensen må nå ha hatt dei brillene sine så lenge eg kan huska.
mormor: åh ja jøss, han har arva dei etter fardn ( far sin).
Malin: HAHAHAHAHAHAHHA!!!!

Min humor i dag er helt råten, men detta satt eg å lo av i sikkert en halvtime etterpå..
No er eg nå kommet hjem og har handlet litt på hjemveien. Skal lage salat til niste i morgen:)
Salaten inneholder:
-Salat
-Paprika
-Agurk
-Babymais
-Chilli
-Chilli feta

Nok salat til 2 dager ( 2 nister) =D

Nå skal eg setta badetøy i vann så ikkje kloren tar knekken på det.
Ha ein flott kveld og god natt - kommer mer blogging i måro.

Husk å skrive kommentarer, det er ikke lenge igjen til vi når 16 000 = får en mascara!
Natta!

Pakke av mamma/pappa fra Danmark: Takk for du passet huset/hunden..


Awww, fikk byblom av mamma og pappa som takk for eg passet huset og hunden i 2 uker,
jaja hunden er nå min og då så den e jo berre kjekk å passe:)


Så fant mamma å dei ein bamse som ligna på hunden min, Sheila, som kvalp:D Utrolig nusselig:)
Også fikk eg litt snop og sånt då:)Thank you for looking after the dog <3

Nå rydder vi huset vårt, Espen reiser på jobb i Aukra i 14dager på tirsdag , og eg blir helt alene hjemme.
Så da kan det vær greit å ha det ryddigt, spesielt på gjesterommet tilfelle eg sku få besøk;)

**griiin** Sommerferien er slutt for meg, eg skal tilbake på jobb imåro:(

Dere gjør på i kveld da? =)

Reker, sol og sommer! ( lite blogging - i know!)

Endelig kom sola her igjen! Har regnet de siste dagene, veldig variert i været. Men i dag var det sol og varmt, og vi fikk lyst på reker til middag..
Så nå har vi kost oss med reker og "Allsang på grensen"...Ferske reker!! 

... Nå skal eg kjøre heim til huset mitt og hente meir klær og sminke og div. produkter som eg skal skrive omtale på.
Blitt litt lite blogging i det siste, det er pga. eg passer hus og hund og ikke har heila sminkerommet med meg:)
Men skal prøve å ut noen omtaler og swatches som eg har fått spørsmål om å gjøre:)


Ellers håper eg alle har hatt en flotte dag!
Kose dere mye i kveld<3


Q: Liker du reker??

Eg har bursdag i dag + Hjemme igjen <3

Jada, i dag er jeg som er bursdags"barnet", blir nemlig 22 år i dag ^^
Dagen i dag går til utgang med venner ( Lite sjokkerende), svare på eposter, vaske klær , rydde huset, også skal jeg være litt "julenisse" og levere ut ting eg har kjøpt til folk i Danmark =D

Danmark innkjøp-innlegg kommer senere, i mens MELD DERE PÅ KONKURRANSEN!!


EDIT:


Fikk desse hærlige blomane av tanteungen min i går, ho e så søt<3

Tusen takk for alle gratulasjoner! Dere er så snille <3

Sommarferie, Roskilde, konkurranse ++ GOD SOMMER!

Hey!
No har eg endelig sommarferie. Dei to siste timane på jobb har gått så treigt.
No lager vi middag, blir nåke enkelt så bakt potet.. 
Så har vi en hel dunge med klær som skal vaskes som vi skal ha med, også må vi pakke og gjøre alt klart til avreise i morgen tidlig.


Så skal eg opp til Fylkelsnesen å hente leigebilen og pakke i bilen og kjøre helt til Oslo ( fra Stord), Espen tar Sverige/Danmark ruten:)
Blir ein kjempekjekke roadtrip på Espen,Sonja og meg før vi møter resten av gjengen som alt har slått opp teltet til oss og venter på oss nede i Roskilde!

Som sagt dagen i dag går til pakking og sånt, men skal også få skrivet noen innlegg så eg kan poste i løpet av de dagene eg er i Danmark, men tilfelle eg ikke får tilgang til en data, kommer eg til å kjøre en konkurranse ( sommerkonkurranse) mens eg er borte;)

Så stay tuned for konkurranser ( legg meg til som venn så får du oppdatering når konkurransen starter)

Ha ein fantastisk god sommer!
Snakkes!

Pc problem ( med DELL såklart) og litt forskjellig ^^

Hei!
For eit halvt år siden hadde eg mine sinna innlegg på DELL, de er slettet nå ..
Men eg fortalte mine lesere om hvor mangen ganger eg har hatt problem med min DELL pc og hvor mangen ganger eg har kranglet med DELL-folka, og ikkje minst kor mange timer eg har sittet i kø for å få tak i dem.

No e pcen ødlagt igjen, 9-10 gang?? Begynna å komme ut av tellinga, men det er iallefall rundt der..
Så i morgen av så tror eg de har hentet pcen min for å fikse den, og eg aner ikke hvor lang tid det vil ta =/
Men viss eg svarer seint på kommentarene deres er det pga. ødlagt pc og fra i morgen av ; mangel på pc ..
Men skal blogge for det, men en blir bare sene svar på kommentarer fra dere:) Men fortsett å skriv  kommentarer så svarer eg når eg har tilgang på pcen:)


Ha ein flott kveld videre.
God sommer ! <3

Slenger på eit fisketryne bilde i samme slengen.. =p
*FRUSTRERT!!!!*

Gratulerer med dagen Norge! ( Ha ein flott 17.mai!)

Hey alle bloggere/lesere!

Stod litt ekstra tidlig opp for å skrive denne meldingen til dere ( skal legge meg igjen etterpå, var ute i går)..
Idag er det 17.mai,  Hipp hipp  hurra!!

(bilde: Langeland skule/Stord - barneskolen eg gikk på)

Gratulerer med dagen alle, kose dere masse med barnetog,russ, pølser og is.
Kos dere med familie og venner ha å ein strålande dag!

Selv skal eg hente mormor kl.13 så skal vi hjem til foreldrene mine på koldtbord.
Kjekt når familien samles :)


Ønsker alle ein knakande flott 17.mai feiring!
17.mai klem
Malin

Slik ble stuen med ny sofa og bord ++ (Før og etter bilde)

Hei!
Nå har vi endelig fått montert sofa og bord..
Sofaen er fra Bohus og bordet fra Ikea.
Nytt teppe osv..


FØR:
(sofa fra Bohus, bord fra IKEA?)ETTER:
(Sofa fra Bohus, bord fra IKEA)

Litt større og kosligare sofa, MYE bedre å ligga/sitta i..

Nå skal vi få sett hyllene litt lengre bort mot veggen der,  skaffe nye gardiner, og litt meir pynting skal til før vi er ferdige:)
Men slik ser i allefall den nye sofaen ut:)

Tips: Kickback ( få penger tilbake av det du kjøper)..

Hei hei!!
For en stund siden fikk eg en kommentar fra Kickback om siden derres og at dei har slike avtaler med forskjellige nettsteder hvor du får en viss % tilbake av det du handler..
Besta av alt så har dei avtaler med de nettsidene eg shopper mest hos, nemlig feelunique og cheapsmells!
Her er en oversikt over sider hvor du kan handle kosmetikk ( som kickback har avtaler hos):

Du kan tjene deg opp til gavekort på forskjellige butikker som play.com, applestore og mye mye meir!
Og ha denne nettjenesten er også helt gratis.. Så absolutt verdt å ta en titt på..
(trykk på bilde for å komme til siden)


Og det er ikke bare kosmetikk nettsteder dem har avtaler hos, men mye mye fleire butikker!

Bursdagsfeiring + enda ein konkurranse ( hårprodukt fra sebastian )

Hallo!
Lite blogging i dag, men det er pga. i dag skal vi feire bursdagen til Idun hos meg =D
Så dagen har gått i rydding og  andre nødvendinge ting før fest...
Ryddet badet og kasta litt gammal shampoo og slikt eg ikkje brukar meir.
Så slik der det ut på "hylla" nå:

(Ryddigt og "pent")Så har eg retta håret til Idun med GHD'en og Idun ( som er frisør) vart også veldig imponert over GHD!
Så hu vart kjempe fornøyd med håret! Med andre ord KJØP GHD!
Da skal iallefall hu;)

Så nå er vi ferdig sminket og håret er rettet og klar til fest, hu blir 21 år btw;)


LITEN KONKURRANSE:

Så flott om dere skriver grattis med dagen iduuuun på kommentar for hu lese det - vi trekker ut en vinnar som får Sebastian shampoo, balsam og hårkur prøver. ( sponset av Idun selv - det er frisør produkt hun får i salongen)

( Konkurransen endes 27.12 kl 21.00 )Ha ein flott kveld folkens!
I morgen skal eg få laget en sminkevideo!
På tide med skikkelig blogging nå!

Husk å melde dere på den andre konkurransen også da;)

Julefrukosten + askepott = <3 ( Bilder)

God morgen!
Nå sitter vi å spise julefrukosten og ser på 3 nøtter til askepott - litt løye for vi kan jo kvar einaste setning i filmen..."Nøtter? phff. Passer til et ekorn"  HAHA!

Men litt bilder fra frukosten kjem det veitu!


 Ovnen er tentSåklart askepott på tv;)

 ( Og snø er det fortsatt, første gang på sikkert 5 år da e snø på julaften.. )

Så håper eg alle har hatt en fin morgen sålangt og at dere skal kose dere mye i dag med kjekke filmer/serier på tv og ikkje minst god julemat og masse pakker!!
Kose dere med familie og venner idag da!
Så skal eg prøve å få laget sminkevideo eller FOTD på hvilken sminke/hår eg har i dag!

Ha ein fantastisk juleaften!
Stoooor juleklem

God jul;)

Film omtale: Paranormal Activity *ugh*

To ord kan beskrive denne filmen bra nok: DRITT FILM!

Denne filmen handler om eit par som har flytta i eit nytt hus.
Siden Katie var 8 år har hun vært forfulgt av demoner, spøkelser whatever...

Dei har hørt mye bråk og masse rare lyder i huset og lurte på om det hadde noe med demonene som forfulgte Katie, så dem bestemte seg for å filme.

I filmen spesielt om natto skjer det masse rare ting. Døren inn til soverommet beveger seg, man hører tramping/tråkking i stuen nede, lampen i taket svinger.

Spoiler:
Filmen ender med at Katie dreper mannen sin Micha i søvne. Da hun våkner har politiet ankommet, hun blir hysterisk og skutt av politiet..

Masse av det som hendte i filmen kunne vært bra, den bygde seg ganske bra helt til visse scener ødla filmen totalt.
Spiritisme hvor ting tar fyr o.l ble idiotisk, virkelig dårlig filmtriks..
Eg blei ekstremt skuffa over filmen, og anbefaler den ikke noe særlig...
Den er litt Blair Witch Project aktig, dokumentar lignende film. Men Blair Witch Project er MYE bedre enn denne!

Karakter:
2Q: Har dere sett denne filmen? Hva syns dere?

Snart jul, snart ferdig med julepresanger =)

Heisann!
Ja, nå er det akkuratt 1 mnd igjen til jul!
Idag starta eg julegave handelen ( netthandling).
Snart ferdig har bare noen få gaver igjen. DEILIG!!
Digg å vær tidlig ferdig også, men med netthandling er det lurt å vær tidlig
så man får gavene frem til jul ( viss man shopper i utenlandske nettbutikker kan det lett ta noen uker før man får det man har bestillt i posten).

Gleder meg til jul jeg =D
Pinnakjøtt og koselig program/filmer på tv.
Hjemme alene 1 og 2 er eit must å sjå når da e jul =D              
I år skal vi vær hos svigers ( familien til kjæresten min) på julafto.
I fjor va Espen hos min familie på julafto, så no e da min tur å "sleppa taket" =P


Av ren nysgjerrighet lurer eg på dette:

Q: Har dere begynta med julegave handelen??
Q: Hvor skal dere feire jul i år - Foreldrene dine, svigers, syden ?
Q: Hva spiser dere på julaften? ( ribbe, pinnekjøtt, fisk)

Netthandel og sikkerhet ( Paypal )Er du nybegynner når det gjelder netthandel, eller du trenger litt tips til hvordan du trygt kan handle på nettet? Da kan dette innlegget hjelpe deg på vei. Sikkerhet er nemlig veldig viktig når man handler på nettet - Og Paypal er det beste.


Paypal = Sikkherhet !  Jeg oppfordrer alle som skal handle på nett å skaffe seg paypal. De fleste nettsidene kan du bruke paypal som betalingsmetode. Det er det sikreste du kan velge.


Hvorfor? 
Kjøper du noe som viser seg å vær fake ( ebay ) eller du ikke får varen, eller varen er skadet/ødlagt -Kan du kontakte Paypal og så vil Paypal kontakte selgeren og hjelper deg å få pengene dine tilbake! Det vil du ikke få hjelp til om du bruker nettbanken din. Paypal vil passe på pengene dine og sørge for at de blir overført på en trygg og sikker måte.  Ikke minst det går raskere å overføre penger via paypal enn nettbank - Ved nettbank tar det kanskje 2-3 dager før overføringa blir fullført, mens med paypal blir det overført med en gang.

Hvordan?
www.paypal.com  - Lag deg en konto, legg inn nettbanken din, så vil paypal trekke 15 kr ( det vil du se i nettbank oversikten din) også vil det gå 3-10 dager da vil du finne en kode bak 15kr inne på oversikten din i nettbanken.
Dette er veifiseringskoden din, kopier koden og lim den inn på paypal kontoen din og da er kontoen hos paypal aktivert. Dette gjør paypal for å være sikker at det er ditt kort du oppgir hos paypal.  Edit 2011: Nå trur jeg det er bare å legge til nettbanken din, du trenger ikke å veifisere den.

Det er enklere/raskere:
Som sagt, overføringa skjer raskere ved Paypal.
Og i tillegg må du ikke fylle ut masse tall og anna konto opplysninger slik som du må gjøre hvis du handler med nettbank,  med Paypal så skriver du bare inn brukernavnet (eposten din) og passordet og trykker betal så er det gjort. Du slipper å taste inn kortnummer, sikkerhetsnummer, passord, dato på kortet osv osv...


Annet sikkerhet:
Opplys aldri personnr, koder og andre private ting. Får mail fra "Paypal" om å opplyse ditt kontonr og passord - Ikke gjør det, det er antagligvis Phising ( folk som vil hacke seg inn på din paypal konto og ta pengene dine).


Hvilken nettsider har Paypalbetaling:

Se etter en lignende logo som den under..
Andre linker / Guider :
- Her kan du lese om moms og toll når det gjelder netthandel.
- Her kan du lese om hvordan du kommer i gang med Ebay
- Her kan du lese om hvordan du velger trygge ebayselgere / spotter falske varer.
- Her kan du lese om anbefalte ebayselgere
 

Middagen i dag er...

Kyllingfilet, salat, ris og hjemmelaget dressing ( den som jeg har skrivet oppskrift på i tidligere innlegg).
>>>Oppskrift her<<<
31992051247683381245n600
(Trykk på bilde for å få det større)

Gleder meg^^  Har bare spist 1 rundstykke på jobb idag, så eg er litt sulten;)
Skal se om eg får farget håret mitt og mannen min sitt iløpet av dagen + en liten stuss trengs =p.
Skal i bryllaup på lørdag^^   Robert og Anne Sofie skal gifte seg=D Blir kjempe kjekt!

Q: Kva du har gjort på idag da, eller kva du skal gjøre på resten i dag?=)

INFO: Toll og moms på kosmetikk !


Jeg får ofte spørsmål om "toll og moms".  Så kommer det et innlegg som jeg håper svarer på de fleste spørsmåla dere lurer på. Og hvis det er fortsatt noe dere lurer på så spør så skal eg redigere inn spørsmål og svar i dette innlegget..


Varer under 200,- er toll og avgiftsfrie, uansett hva det er. Bøker er toll og avgiftsfrie uansett verdi, sålenge det er til eget bruk. Havner du over 200,- på diverse varer (unntatt bøker) må du betale toll og mva. Men hva med kosmetikk??

Toll og Moms på kosmetikk??
- For det første kosmetikk er tollfritt, men det betyr ikke at man ikke må passe på tollgrensa (200kr). For man må betale moms som er 25% av vareprisen + gebyr (ca 110kr).
Så det er lurt å holde seg under 200kr når man handler på utenlandske nettsider.

Er det fraktkostnaden eller kostnaden på varen som har noe å si om du må betale toll/moms eller ei??
- Frakten skal ikke regnes med i 200,- grensa dersom du er under 200,-.  Handler du varer for under 200,- skal du ikke ta med frakten. For eksempel: Kjøper du en øyenskygge til 199,- og frakten koster 40,- ( totalsummen blir 239,-) skal du egentlig ikke betale moms, fordi det er kun varens kostnad som gjelder når du er under 200,-  (Husk valutaen kan stige, da hender det at du må betale toll hvis den stiger så mye at summen din blir over 200,-).

- Men når selve varen har en verdi på over 200,- skal fraktkostnaden også regnes med i momsutrekninga, samt evtentuelle forsikringkostnader for sending. For eksempel: Kjøper du et sminkeprodukt som koster 250,- og frakten er 50,- så må du betale moms for frakten og varen (altså 25% av 300kr + et gebyr på 110,-). 

EBAY varer og toll..
Det du kan gjøre på ebay som du oftest ikke kan ved andre nettbutikker er kontakte selgeren og spørre om dei skriver lavere verdi på pakken for å slippe unna moms.  Ebay består mest av private selgere, og de gir egentlig f... i lover og regler.  Mens nettbutikker må følge lover og regler og derfor er det ikke alltid de skriver lavere verdi.  Det er jo ulovlig å jukse til verdien for å slippe unna toll.

Refund av moms og gebyr.
Feelunique og Strawberrynet har begge gratis frakt, men det som også er flott med dei to sidene er at dem refunderer det du måtte betale i moms/gebyr. Kjøper du noe for over 200,- og må betale moms i posten, så tar du vare på alle kvitteringer og "bevis" på det du betalte. Scanner kvitteringen/beviset ditt inn på dataen og sender dei en mail med ordrenr, navn,visa kortnummeret og vedlegg av kvitteringen og forklare dem at du måtte betale moms (skriv summen i pund) og dei vil betale tilbake det du måtte betale i moms !


Regn ut hvor mye det blir i moms/toll i  Importkalkulatoren  
På høyre side av siden  ligger valutakalkulatoren, der kan du sjekke ka valutaen ligger på - Regne ut pund til norske kr osv:)
toll


Kontakt megHar du spørsmål eller bare vil sende meg en koselig mail, så kan du sende det til:

mallo@live.no
 

Om meg

Hei! Jeg heter Malin (26) og er født og oppvokst på Stord, en liten by nær Haugesund. Her bor jeg fortsatt sammen med min kjæreste, Bjørn. Jeg trives veldig godt her og har ikke tenkt å flytte fra øya med det første.

Jeg har over gjennomsnittet stor interesse for hår, sminke og skjønnhet, og har derfor satt meg godt inn i desse fagene. Jeg jobber daglig på et laboratorie på Stord, der jeg suser rundt i hvit frakt og analyserer. Jeg har også høgskole utdanning innen IKT/Webdesign.
Nettsiden Malin - Makeup & Hair har vokst seg til å bli en av Norges største skjønnhetsblogg og i 2012 ble den kåret til "Årets skjønnhetsblogg 2011" i Vixen Blog Awards - Noe jeg såklart er veldig glad og stolt over.

Malin - Makeup & Hair er en skjønnhetsblogg hvor du kan lese omtaler, produktanbefalinger, artikler, se sminkevidoer og delta i mangen spennende konkurranser. Er det noe du savner på bloggen tar jeg gledelig i mot ditt forslag - Send meg ditt forslag / ønske til innlegg på epost.

 

Eg skal bygge sminkestudio hjemme =)

Ja, nå har eg hørt litt rundt på priser og slikt og skal lage meg sminkestudio hjemme!
Noe lignende sånt:
vanity1
Bare litt mindre. Skal ha eit speil og bord/ stol lissom, ikke 2 stk slik som på bildet=)
Så det blir nice! Gleder meg veldig. Har handlet inn oppbevaringsbokser o.l  til sminke, og engangs- mascarawands lipglosskoster fra MAC. + meir som man trenger i eit sminkestudio=)
Gleder meg =D

Om sponsing, affiliate program o.l.


                                                     http://www.stiftelsensoriamoria.no/wp-content/uploads/2010/11/Sponsing.jpg
Sponsing:
Jeg har ingen faste sponsorer, det hender noen sender meg epost og spør om jeg vil teste produkter for dem.
Noen ganger sier jeg ja, og noen gang sier jeg nei. 

Jeg skriver 100% ærlige omtaler for det om jeg blir sponset. Jeg tjener ikke penger på sponsing, min blogg er ikke så stor at den kan det - og uansett er det ingen som kan kjøpe mine meininger. 

Det at jeg skriver om et produkt jeg har fått, tjener jeg ikke noe på,  mens de som har gitt meg dette produkter tjener utrolig mye på det. Så hvorfor skal jeg da lyge om et produkt jeg ikke liker for at andre skal tjene på arbeidet mitt?

Er det et produkt jeg liker så skriver jeg det  og er det ett produkt jeg ikke liker så skriver jeg det også.  Jeg som sagt tjener ikke 1 øre annet at jeg får akkurat det produktet jeg tester, mens sponsoren/nettbutikken får kanskje alle mine lesere på besøk og handler.  Og hvis jeg hadde tjent penger på sponsede produkter hadde jeg aldri løyet for det.

..... Jeg har alltid nevnt i omtalene mine hvis det er et produkt som er sponset. Står det ikke det, har jeg kjøpt produktet selv.

 

Affiliate program:
Bannerene jeg har rundt på siden kan jeg tjene på. Men jeg har kun bannere fra nettsider jeg selv anbefaler og handler på.

Jeg har faktisk fått en del spørsmål om jeg kan selge nettsider noen reklameplasser på nettsiden min, det har jeg takket nei til fordi det er sider jeg ikke syns noe om ( Casino og online spilleautomater o.l.).  Jeg vil kun ha reklame fra sider jeg handler fra selv og som er skjønnhetsrelatert.

Premiene jeg kjøper til konkurranser er gavekort eller penger jeg tjener ved å ha desse bannerene på bloggen, og noen ganger kjøper jeg premiene fra min egen lommebok.

Affiliateprogrammet jeg bruker er:  AffiliateWindow
.... Og Sigma Beauty Affiliate      bloglovin

Søk i bloggen:


Nettsider jeg anbefaler:


hits