Kategorier...Arkiv...
Statistikk...

bloglovin


Norske blogger

Dyrt vs billig

Dyrt VS Billig - Urban Decay Electric og NYX Azure eyeliner


Vi går mot vår og sommer, og er det noe jeg syns er superfresht da, så er det blå eyeliner på nedre vippekant. Jeg har tidligere skrevet om min favoritt fra Urban Decay som heter "Electric", men nå har jeg funnet en billigere dupe som jeg vil dele med dere.

Nylig skreiv jeg omtale på NYX sine nye Slide On Pencils og nevnte i samme innlegg at dei er like god som Urban Decay 24/7 Glide on Pencils - Til og med navnet er ganske likt. Vel, i dag skal jeg vise hvor like de er.

Les også: Omtale: NYX Slide On Pencil


Som sagt er blå eyeliner superfresht om våren og sommeren. Det frisker opp en kjedelig hverdagslook på 1-2-3.
Jeg har prøvd mangen blå eyelinere fra forskjellige merker som MAC, MakeupMekka, Stila, men jeg har alltid gått tilbake til Urban Decay Electric. Nå har den blitt byttet ut med en enda bedre blå eyeliner, nemlig Azure fra NYX.

Azure og Electric har den samme blåfargen, Electric er kanskje litt mørkere, men begge har den flotte metalliske finishen. Jeg har alltid syns at Urban Decay sin glir så lett på, men NYX glir enda lettere på. Begge er utrolig pigmenterte, men NYX gir fra seg farge på huden lettere. Begge sitter godt og lenge på, men jeg tror faktisk at jeg syns holdbarheten til NYX er litt bedre.

De er begge smudgeproof og waterproof - Og det skal sies, jeg hadde swatches på armen og det gikk ikke vekk når jeg dusja. Men med sminkefjerner så forsvinner det, heldigvis.

Det eneste som skiller dem er prisen:

NYX Slide On Pencils - 42kr  hos CherryCulture.
Urban Decay 24/7 Glide On Pencils - 120kr  hos BeautyBay
.... Det er ingen tvil om at vinneren er NYX Slide On Pencil i Azure!
 

Dyrt VS Billig: Glitter eyeliner fra MakeupStore og NYX Cosmetics


Glitter eyelinere kan gi en kul effekt til sminkelooken. Du kan bruke de som en eyeliner eller til å lage effekter andre plasser rundt øynene. Men må man alltid kjøpe de dyreste for å få best resultat?

Jeg har testet dyre glitter eyelinere fra MakeupStore og billigere glitter eyelinere fra NYX - Og resultatet, holdbarheten og utvalget er så og si det samme. Prisen derimot er det stor forskjell på.

Begge har et stort utvalg av farger, men NYX har faktisk flest. MakeupStore har 9 forskjellige farger, mens NYX har hele 18 forskjellige farger å velge mellom. 

Produktene består av en klar gel med fargerike glitter i, jo mer glitter og mindre gel det er jo mer "Pigmentert" er produktet, altså gir fra seg masse farger.
Det er Makeupstore som er mest pigmentert, den gir fra seg mye glitter. Men det betyr ikke at NYX har lite, den har bare litt mindre. Du kan oppnå samme resultat bare legge flere lag med NYX sin glitter eyeliner.De har samme type børste, men pensel til MakeupStore er kortere enn NYX sin. Man får litt bedre kontroll på MakeupStore sin pensel enn med NYX sin
NYX inneholder 10g, mens på MakeupStore sine står det ingenting om innholdsmengden. 

De sitter like godt og lenge på, de er like enkle å fjerne. De er trygge å bruke rundt øyenområde. MakeupStore har en ekstra ingrediens, gulerot ekstrakt, som skal virke styrkende og beskyttende ( vel, jeg legger ikke så mye merke til det) 
Begge produktene er gode, selvom jeg liker jeg MakeupStore sine best - Men jeg elsker virkelig NYX sine også. Det jeg liker med MUS sine er at børsten er litt mindre og produktet er hakke mer pigmentert. Med nyx liker jeg mengden og prisen + at kvaliteten og holdbarheten er like bra som MUS sine.

Men selvom jeg liker MUS sine best, så kommer jeg til å kjøpe NYX sine istedenfor <3

Pris:
155,- MakeupStore
22,- NYX 


Swatches:
 
Makeupstore øverst: Queen, Royale Gold , Aqua
Nyx nederst:  Red, Silver, Disco Queen.

 


Dupe: Benefit Benetint Lip and Cheek Stain

   
Benefit har en superpopulær mulitprodukt som kan brukes på leppene eller på kinnene. Hvis du lurer på hvordan denne er, men vil ikke betale 24 pund for noe du ikke er helt sikker på om du vil like, så vil jeg tipse om en dupe til billigere peng.

Me Me Me er et ganske så nytt merke for meg, og jeg visste ikke om dette merke før ACW skreiv på Twitter at de hadde fått inn merket Me Me Me. Nysgjerrig så jeg er måtte jeg jo se hva dette var for no. Og det første som tok min oppmerksomhet var dette produktet. Ikke lenge etter låg den i handlekurven min.Nå har jeg testet dette produktet en stund og samenlignet det med Benefit Benetint og jeg kan si at de er så og si nett like. Flaska produktet kommer i er nett likt forutenom logoen, men den har slik neglelakkbørste til å påføre med. Og selve produktet som er inni er ganske likt -  Den har samme konsistens, og fargene er så og si like. Benetint er mer varm bringebærfarge, mens Pussy Cat er mer kald bringebær farge. De har til og med samme lukt, begge lukter litt roser :)

Du kan spare mye om du kjøper fra dette merket istedenfor å kjøpe "Originalen" hos Benefit.
Benefit rommer 12,5 ml mens Me Me Me rommer 12 ml.

Benefit Benetint - 24,50 pund (ca.219kr) - Hos Feelunique
Me Me Me Pussy Cat - 10,50 dollar (ca.58kr) - Hos ACW

Bilder + Swatches: 

 Me Me Me Pussy Cat // Benefit Benetint

 

Billig VS Dyrt ( MAC og NYX eyeshadow - dupes)

Er du på budsjett? Eller du har ikke lyst å bruke så mye penger på sminke så vil eg tipse det om NYX har mange like øyenskygger  ( farger) som MAC.  Dupes som det heter er når to forskjellige merker har helt like farger. Så dette blir en liten Billig VS Dyrt :


NYX:
Først og fremst de er billige og store. Du får mer i en NYX øyenskygge enn i en MAC øyenskygge.
Noen av de er godt pigmenterte andre ikke. De har greit utvalg av farger. De er lette å blende ut og de sitter godt og lenge på huden. De kan drysse litt..MAC:

Dyrere og mindre, du får mindre i en MAC øyenskygge. De er godt pigmenterte, noen er ikke så pigmenterte ( kommer an på hvilken finish du velger). De er supre til å blende ut og de sitter godt og lenge.
De har eit ekstremt stort utvalg av farger, så du garantert finner en farge som passer deg.
De drysser ikke så mye som NYX øyenskygger.


Dupes: (trykk på bildene for å få dem større)


MAC Cranberry og NYX Rust                             MAC Bitter og NYX Lime Juice


MAC Carbon og NYX Black                                MAC Goldmine og NYX DaisyDet finnes mange forskjellige dupes, søk på google og du vil finne forskjellige swatches og innlegg om dupes mellom NYX og MAC øyenskygger.


Pris:
Nyx 4,99 dollar HER
MAC 14,50 dollar HER

Selv liker eg best MAC og eg bruker oftere MAC øyenskyggene mine, men nå vet dere iallefall at det finnes gode dupes der ute som koster mye mindre.  Lite tips berre ;)

Dyrt VS billig: MAC fluidline og ELF gel liner ( gel eyelinerere)

NY Dyrt vs billig innlegg. I dag er det vs mellom to cream/gel eyeliners som har fått mye skryt fra forskjellige YT og bloggere. Så eg kjøpte ELF creamliner for å teste og her kommer det en VS mellom ELF og min gamle favoritt MAC fluidline


MAC Fluidline
MAC sine fluidlines er gel konsistens og glir lekende lett på huden.
Du får dem i forskjellige farger.
Krokken er tett så du slipper at den tørker ut så fort - MEN da må du ha den opp ned (at den står på korken).
For noen har nemlig merket at gellineren fra MAC tørker ut. Så det er viktig å skru lokket godt igjen og oppbevare krukken på hode.
De er godt pigmenterte og holder på lenge, de holder ikke så lenge på våtkanten men på hud holder den hele dagen.
(Tips; Du kan sette eyelineren med øyenskygge i samme farge som eyeliner, da vil den vare litt lengre)
Den er ikke waterproof, men smugdeproof.
Som sagt så glir denne så lett på at man får perfekt eyeliner på øyenlokket uansett.ELF cream liner:
Virker litt tørrere i konsistens, den glir ikke like lett på huden som MAC sin, men det er fordi dette er meir krem konsistens og MAC er gel konsistens.
Siden den ikkje glir så lett på huden og gir litt meir "motstand" får du ikke så lett presise fine linjer om du ikke har øvd inn teknikken. Kan du legge eyeliner lett og har inne teknikken så får du det nok til med denne også. Men er du ny og syns å legge eyeliner med crem/gel produkter er vanskelig så kan dette produktet vær litt vanskelig.
Den er godt pigmentert, holder lenge - og holder enda lengre om du setter den med en øyenskygge.
Den holder heller ikke så lenge på våtkanten.
Den er ikke vannfast.
Dette er eit bra produkt, billig, fungerer like bra som andre gel/cream linere så lenge du har teknikken inne og kan legge liner av krem/gel :)

Hvem er best??
Påføring: Påføring og hvor lett det er å påføre selve produktet vinner MAC.
MAC glir lett på og man får fine smoothe/jevne linjer.
Medan Elf kan bli litt hakkete linjer og litt tykkere produkt å påføre. Men de er absolutt ikke langt i fra hverandre.
Og har du tid og tålmodighet med å få beine/jevne linjer så får du det også med ELF. Men går ikke så raskt så med MAC.

Holdbarhet: Eg søkte litt om de har gjort MAC waterproof eller ei, men fant ingenting om det. Samma med ELF.
Det som står er at MAC er smugdeproof og ja , man kan gnikke på BEGGE uten at all lineren forsvinner og blir dratt utover. Litt gråskjær får man jo rundt begge eyelinerene, men de forsvinner ikke. Så dei sitter godt.
Når det gjelder vannfast-delen så sprayet eg litt vann og såg om produktene rant vekk. Ingen av linerene rant vekk. Så da sprayet eg meir vann og skrubbet med eit papir, og der forsvant MAC, og ELF var faktisk det litt produkt igjen på.
Alt i alt vinner ELF på holdbarhet  og det er jo kjempebra fordi MAC sin fluidline har jo fått skryt for holdbarheten. Så at ELF vant her er jo bare supert!

Vinner??
Uff, det er virkelig vanskelig og si. Begge produktene er fantastiske.
Men med tanke på at elf overrasket meg på en positiv måte OG er billigest må faktisk ELF gå av med seieren:)

Pris:
ELF  38,15kr
MAC 145kr

Bilder/swatches:

ELF og MAC


t.v Elf  -  t.h MAC   ( litt dårlig lys - beklager det)


(Smugdeproof-testen. Litt grått utenfor linjene)


(Waterproof-testen: fortsatt ikke vekke)


(Waterproof-testen med gnikking: MAC borte og ELF er igjen)Q: Hvilken av desse to linerene liker du best?


Dyrt vs billig (sammenligning): Sigma F80 (ss197) VS MAC 130

Siden en del av dere likte "dyrt VS billig" innlegga mine fortsetter eg med eit til.
Idag skal eg sammenligne 2 børster som er litt like, men samtidig ikkje. Begge har nesten samme form og fungerar som samme børsten.


Børstene MAC 130 og Sigma F80 ( kjent som SS197 før) har mye likhetstrekk, men samtidig er de helt ulike.
Begge børstene har en slags flat-kabuki form med god motstand som er perfekt til påføring av seige/tykke (konsistens) produkter som flytende/krem foundation, kremblush og andre kremprodukter.

Selv elsker eg desse børstene til påføring av foundation OG kremblush. Også en børste til å blende ut produkter med - viss du har vert ivrig med blushen og trenger å blende den ut så er desse børstene gode til det.

MAC har en liten bust, med flat overflate. Sigma sin bust er mye større og har flat overflate.
Noe som er positivt med stor bust/større overflate er at det tar kortere tid å påføre foundation. Siden Sigma rekker over eit større område vil påføringen gå mye fortere. 

Sigma har også mye meir tettere bust, ser man på børsten ovanfor vil man nesten ikke se mellomrom mellom hårene, det vil man se på MAC130 - Dermed har børsten til Sigma er litt meir motstand og håndterer tykke produkter bedre. ( se bilder)

Begge har god kvalitet, har ikke merket noe røyting av hår. God motstand i begge.
Det eneste som gjør forskjell på desse 2 børstene er størrelsen, litt meir motstand i Sigma sin børste og prisen.

Hvilken børste er best?
Uten tvil Sigma sin børste!  Det er en av mine favoritt børster<3
Den som sagt er større og billigere  - Foundation påføring går lekende lett og fort. Den blender ut blush om man har vert litt for ivrig med blushen. Super god børste til påføring av kremblusher.
Elsker denne kosten.

Sigma vant !! ( Sigma is the winner!)


Pris:

MAC  305,-  hos MAC Norge
Sigma 96 ,-  hos Sigma (nettbutikk)


Bilder:

Som du ser er de ganske ulike. Men de har samme form ( flate på toppen) Flat kabukibørste form. Og de kan brukes til de samme..    Sigma F80 - MAC 130


Her ser dere sammenligning med en annen type kost, en SS187. Den er mye mindre motstand i og enda større bust!
Sigma F80 - MAC 130 - Sigma F40


Her ser dere hvor tett busten er ( Sigma F80 - MAC 130 - Sigma F50  )Q: Har du en SIGMA favoritt??
-Hvilken?

Dyrt VS billig: NARS Laguna/orgasm vs ELF Blush and bronzer duo

Som dere sikkert har hørt om/lest om tidligere så har ELF sin Studio kolleksjon mye likt ( embalasje, produkter) som NARS sine produkter. Idag tenkte eg å vise dere om (!) ELF sin duo er lik på NARS sin DUO ( DUO med Laguna og Orgasm) eller ikkje.

Slik ser embalasjen ut:
 
Ganske likt ser du ( embalasjen).. Men er produktet inni boksen også likt???
Se swatches:

(Eg har ikke duoen til NARS, men har produktene i singel containers)


(uten blitz)


(Med blitz)


(dagslys)

Som du ser er de ikke like. Elf sin blush er meir fersken farget og har mindre glitter, medan nars er meir rosa og har meir glitter..  
Elf sin bronzer er meir mørkere brun medan Nars sin Laguna er meir beige/gul brun.
Elf sin duo er meir pigmenterte faktisk..
For det om de ikke er helt lik, er ELF billig og fine har farger, viss du er på budsjett og ikkje ønsker å bruke mye penger på blush/bronzer.

Pris:
Nars Duo - 228kr fåes HER  ( fant ikke kombinasjonen Orgasm/laguna inne, muligens de får senere)
ELF Duo -  38,15 kr  fåes HER

Eller du kan kjøpe singel ( altså en og en slik jeg har)
NARS Laguna Bronzer koster - 180kr fåes HER
NARS Oragsm Blush koster - 156kr fåes HERQ: Er slike innlegg interessante?
Vil dere ha fleire slike dyrt/billig innlegg? =)

Årets farge: Coral - Tips til Coral farget sminke - billig VS dyrtSom dere sikkert har fått med dere så er årets hotteste farge; korall.
Det er min favoritt farge innen sminke så eg er kjempe fornøyd, for nå kommer de fleste sminkemerkene ut med Coral/korall farget sminke - YEY!

Så nå tenkte eg skulle tipse dere om korall farget sminke som er både dyrt og billig ( VS)
Så får dere bestemme selv om dere kjøper det dyre eller det billige produktet


Korall farget blush;


MAC style ( dyrt - 190,-) VS NARS Orgasm (dyrt - 190kr ) VS
Benefit CORALista ( medium - 168kr)  VS Elf Mineral blush Joy (billigt - 38kr)
Korall farget lipstick;


MAC Lipstick Shy girl / MAC costa chick ( dyrt - 155kr)   VS  ELF mineral lipstick Cool Coral (billig - 38kr)

Korall Farget Lipgloss;

MAC dazzleglass i Smile (dyrt - 155,-)   VS  Elf Hypershine gloss i Vixen (billig - 16,-


 
Korall farget øyenskygge;
MAC pro Coral (dyrt - 95,-)  VS SHM flaming O ( billig - 30,-)


Korall farget neglelakk;

Chanel Miami peach (Dyrt -  210,- ) VS OPI mod-ern girl ( 90kr - medium billig)
Chanel sin er litt meir rosa/peach farget, men nydelig for det!

Det finnes jo selfølgelig MAAAAANGE andre produkter, men om eg skulle tatt alle med kunne eg sittet i timevis og dette hadde blitt eit veldig langt innlegg.....
....men berre for å nevne noen andre flotte korall farget blusher;
- MAC Joie-de-vivre
-MAC Blossoming
-MAC Pinch me     
-MAC Ripe peach 


Q: Syns du Coral farget sminke er Hot or Not??


      bloglovin

Søk i bloggen:


Nettsider jeg anbefaler:


hits