Kategorier...Arkiv...
Statistikk...

bloglovin


Norske blogger

How-to

How-to: Fra mørkebrunt hår til blondie !

På BeautyFuzz.com har jeg skrevet om hvordan jeg gikk fra sort/brunt hår til lys blondine uten at de ble "tyggishår" ( skadet).

Trykk her for å lese innlegget og se før, underveis og etterbilder. 

 


 

How-to: Enkel Smoky eyes


Det finnes mangen forskjellige måter å lage smoky eyes på. Du kan lage smoky eyes uten å bruke sort farge - Du kan fint lage en smoky look av grønne og brune farger også, så det må ikke bare vær sort...


... Så dere som har ønsket å gå med en smoky eyes look, men syns sort blir for hardt kan fint bytte ut den fargen med en annen dere liker bedre. Grå er det mangen som bruker til smoky eyes, men i dag skal jeg vise med sort for det synes best på kamera og generelt er mest vanlig.

Som sagt, det finnes mangen måter å gjøre dette på, du kan lage smoky eyes som går høyt opp til øyenbrynet eller som har en litt mer cat eye form. Men du kan også gjøre det litt mindre ekstremt og mer "hverdagslig" og denne måten viser jeg dere idag. Vil du ha det litt mer ekstremt så tar du å drar fargene litt mer over globalen.


1. Start med å legge en base/primer på øyenlokket og opp til øyenbrynet. Dette gjør du for at øyenskyggen skal sitte bedre og for å unngå at den creaser senere på dagen. Jeg bruker Laura Mercier Eye Basic Primer.

2. Så legger jeg en sort base kun på øyenlokket og ikke opp i globalen. Man trenger ikke vær så nøyen på kantene og blending fordi man skal legge øyenskygge over som skal blendes etterpå. Jeg bruker NYX Black Bean JEP


3. Så legger du den fargen du ønsker å ha på øyenlokket, jeg velger en sort med litt glitter i. Legg denne sorte kun på øyenlokket og ikke opp i globalen. Hvorfor du ikke skal ha den opp i globalen er fordi da vil du ha øyenskyggen litt for høyt oppe under brynet når du er ferdig å blende, og det ønsker jeg ikke å gjøre i denne smoky eye looken jeg viser dere idag. Jeg bruker MakeUpStore Jubilee eyeshadow.

4. Så tar du en ren blendebørste, f.eks MAC 217 eller Sigma E40 , og blender øyenskyggen du nettopp la. Dra/blende øyenskyggen litt opp i globalen og dus ut kantene. Påfør gjerne mer av den sorte øyenskyggen dersom du syns det forsvinner litt.


5. Så legger du eyeliner på våtkanten både oppe og nede. Legg også eyeliner på selve øyelokket. Du velger selv om du vil ha vinge i ytre del av øyet eller ikke. Siden dette er en smoky eye velger jeg å ikke ha noe vinger. På våtkanten bruker jeg NYX Slide On Pencil i Jet Black og på øyenlokket bruker jeg Bobbi Brown Gel liner i Black Ink.

6. Så må man sote litt øyenskygge under øyet også - Legg denne sorte øyenskyggen som vi brukte tidligere nær vipperoten på nedre vippekant med en tynn sminkebørste, f.eks MAC 219 eller en Sigma E21 og smudge/sote ut denne øyenskyggen under øyet. 


7 og 8: Legg så litt highlight under øyenbrynet og avslutt med mascara og gjerne løsvipper om du vil. Her bruker jeg MAC Brule eyeshadow som highlight og Lancome Hypnose Precious Cells mascara.

Og slik kan du lage en enkel, men sexy smoky eye som passer perfekt til fest. Husk du kan bruke andre farger enn sort dersom du syns det er for hardt. Du kan bruke matte eller skimmrende farger - selv foretrekker jeg matte farger.Tips: Bruk en nude leppestift til smoky eyes og du vil se smashing ut !

Ha en strålende flott søndag, jenter!
- Liker du smoky eyes? 


How-to: Løse øyenskygger som drysser? Ikke nå lenger.


Pigmenter, også kalt løse øyenskygger, har en tendens til å bli glemt i skuffer og skap i heimen. Iallefall hos meg er det slik, jeg foretrekker alltid å bruke øyenskygger som er presset fordi da blir det mindre søl. Men hva kan vi gjøre med pigmentene/løse øyenskyggene for å få brukt de oftere?


Svaret er å presse de og legge de i paletter sammen med de andre øyenskyggene du har. Slik får du samlet alle øyenskyggene dine, slik at ingen blir glemt. Ikke minst så drysser og søler du mindre med øyenskygger som er presset enn med løse pigmenter/øyenskygger.

Les også: Hvordan fikse en knust øyenskygge
Les også: Hvordan presse din egen blush


Jeg har startet å presse alle pigmentene mine og har tenkt å vise dere hvordan du også kan gjøre dette. Man presser løse øyenskygger på samme måte som å presse blush og ødelagte øyenskygger som jeg har laget innlegg på tidligere. NB: Mineralprodukter lar seg ikke alltid presse, så vær obs på det.


Du trenger:
♥ Pans ( Gjerne samme størrelse som MAC øyenskygger)
♥ Anti Bac Overflatedesinfeksjon 75% eller høyere.
♥ En "pinne" til å blande med.
♥ Kjøkkenpapir / toalettpapir.
♥ Mynt til å presse med. 
♥ Magnet + klistrelapp til å skrive på.
♥ Pigment/Løs øyenskygge som du vil presse.
.... Du kan blande oppi selve panen, men det kan bli mye søl - Så en ekstra liten skål er til å anbefale.


1. Start med å blande løs øyenskygge med litt Anti Bac 75% oppi selve panen eller oppi en skål. Konsistensen skal bli tykk pasteaktig konsistens. Det er ingen eksakte mål, så her må du blande og se selv hvor mye du tror vil passe oppi panen.
 


2. Når du har blandet det legger du det oppi panen, hvis du har blandet det oppi en skål. Ta så panen opp fra bordet og slipp den ned i bordet ett par ganger - Da vil øyenskyggen jevne seg ut oppi panen. Ha den ca. 3 cm over bordflaten og slipp, gjør dette til du ser at pasten har lagt seg jevnt.3. Så tar du litt papir og bretter det sammen slik at du får litt tykkere papir til å presse med. Så legger du papiret over øyenskyggen og presser hardt med enten fingrene eller en rund gjenstand over, f.eks en mynt. Jeg har brukt en MAC pigment boks for den er samme størrelse som panen.5. Lim på en magnet på undersiden og en klistrelapp hvor du skriver navnet på øyenskyggen du nettopp lagde - I mitt tilfelle heter denne øyenskyggen MAC Mutiny - La så øyenskyggen få tørke litt før du tar den i bruk, 1 døgn max. Du kan sette den i øyenskygge paletten i mens du lar den tørke. 
 Voila, slik har du presset den løse øyenskyggen og fått den samlet i en palette i stedenfor at den blir glemt i en skuff. Dette er supert å gjøre hvis du har mangen samples/prøver på løse øyenskygger som du vil rydde bort. 

 

Ha en superflott onsdag, jenter!
- I dag er den siste dagen du kan stemme på meg i Vixen Blog Awards.
.. Setter stor pris om du vil gjøre det, her 

How-to: Metoder å påføre foundation på


Da jeg skreiv om CS Divine Buffer brush nevnte jeg noe med "swirle og stipple", dette er to av mangen forskjellige metoder å påføre foundation på. Det gav meg en idé om å skrive litt om de forskjellige metodene du kan påføre foundation på.

Det er ikke alle sminkebørster du kan gjøre de samme metodene med. Slik som en flat foundationbørste er det litt vanskelig å swirle med (resultatet blir ikke like bra som med en buffer børste). Derfor kommer jeg også til å skrive hvilken børste som passer til de forskjellige metodene.

Swirle - Runde børster med enten avrundet- eller flat tupp:
Swirle er litt likt som å buffe, bare du er lettere på handen. Swirle skal du lett la børsten gå i sirkelbevegelser på huden for å få en airbrushed lett finish. Børster som er gode til dette er slike duo fibre børster som ikke er så kompakte.
 Stippeling - Runde børster med flat tupp, men kan også vær avrundet:
Stippeling er nesten som du stempler foundationen rundt i ansiktet. Du har litt foundation på tuppen av børstehåret på børsten og stempler det rundt i ansiktet før du bruker swirle eller buffe metoden. Du kan bruke duo fibre børster eller børster som er mer kompakte til dette - Svamp kan også brukes.

 


Male - Flat pensel:
Det ligger vel litt i ordet - Her skal du male enten ved korte lette strøk eller med lange strøk. Lange strøk vil du muligens få striper, men med lette korte strøk vil du fjerne desse foundationstripene. Børsten er flat og ser ut som en malepensel.

 


Buffe - Runde børster med enten avrundet- elle flat tupp som er kompakt:
Denne metode er for å blende foundationen godt inn i huden, den er litt lik som swirlemetoden bare du er mer "hardhendt". Du lar børsten gå i sirkler på huden med litt styrke for å blende ut farger/foundation. Børster som er litt mer kompakt og tettere bust er god til denne påførings-/blendemetoden.
Rulle - Rund Svamp:
Dette ligger vel også i ordet, her skal du rulle svampen over ansiktet. Huske å overlappe litt og ikke kun rulle på tvers i ansiktet. Ta små områder og rull flere ganger i forskjellige retninger. En svamp som er eggeformet er god til denne metoden - Eggeformet svamp kan du også stipple med.

 


Male - Firkantet Svamp:
Å male med svamp er samme metode som å male med pensel - Man drar svampen nedover ansiktet i korte og lette strøk. Husk og overlappe slik at det ikke blir striper av foundation i ansiktet. En firkantet svamp er det som brukes mest til denne påføringsmetoden.
 Fingrene:
Det er ingen regel som sier at du ikke skal bruke fingrene. Så lenge fingrene er rene kan du fint bruke fingrene. Makeupartister bruker ofte fingrene fordi varmen fra fingrene smelter produktet mer inn i huden. 


..... Det er de metodene jeg kommer på i øyeblikket, og skulle jeg komme på flere så skal jeg få redigert det også inn. Du kan stipple med en firkantet svamp også, bare riv den i to slik at du får en litt "ru" overflate til å stipple med.

 

Ha en superflott søndag, jenter!
- Hvilken metoder og børster bruker du til å påføre foundation med?? 
 

Sminketips: Vasker du denne ?


Uansett om hvor mye man bruker sminke, privat eller profesjonelt, så må man holde ting rent. Dette gjelder sminkebørster, hårbørster, sminkeprodukter men også blyantspisseren - For denne samler det seg mye bakterier i.

Denne lille saken her kan vær synderen for sykdommer du kan få på øyet ditt. Husk at du spisser eyelineren din i denne og da vil bakterier fra eyelineren din komme på blyantspisseren din. Den vil igjen overføre bakterier til andre eyelinere som du spisser i senere tid. Så har du en slik blyantspisser på deling med andre, eller ikke, bør du absolutt vaske den.

Les også: How-to: Rengjør og vaske hårbørstene
Les også: How-to: Vaske sminkebørstene


Jeg vil si det er like viktig å vaske og desinfisere blyantspisseren som det er å vaske sminkebørster, vask den eller spray den med desinfiserende middel hver gang du har brukt den - Da slipper du å overføre bakterier til andre produkter og du slipper å få infeksjoner i øynene.


Så enkelt og raskt kan du rengjøre og desinfisere blyantspisseren din.
- Ha en flott dag videre, jenter! 

 

How-to: Buckwheat Rule sminke!


I går da jeg postet "dagens sminke" innlegget ville flere av dere ha en how-to på den sminkelooken. Siden jeg ikke har MacBooken her nå så kan jeg ikke redigere video, derfor blir det en bildeserie på hvordan du lager denne sminkelooken istedet.

Du trenger ikke bruke samme fargene, jeg vet noen av desse produktene er litt vanskelig å få tak i. Men du kan fint lage samme looken ved å bruke Coastal Scents 88 Warm paletten.


1. Start med å legge en primer/base over hele øyenlokket og opp til globalen - Jeg bruker MAC Painterly Paint Pot, men du kan fint bruke en vanlig primer.


2. Så legger jeg øyenskyggen MAC Buckwheat, som er en mørk brunfarge med litt bronzet glitter i, på hele øyenlokket og duser ut kantene. Du kan bruke en vanlig mørkebrun øyenskygge (matt eller shimmer i). Legg også denne fargen under øyet.


3. Så tar jeg øyenskyggen MAC Rule, som er en oransj øyenskygge, og legger den i globalen og under øyet - Så duser jeg og blander fargene litt slik at overgangene smelter mer sammen.


4. Så legger jeg litt svart øyenskygge (MUS pollution) som en slags eyeliner på øyenlokket og duser den ut med en fluffy børste etterpå - Dette gjør jeg for å få en mer smoky effekt under eyelineren som vi skal påføre etterpå (Beklager ufokusert bilde).
 


5. Så legger jeg geleyeliner på øyenlokket (over den svarte øyenskyggen som jeg la tidligere) og på våtkanten. 


7. Avslutt med litt mascara, løsvipper og en lys highlighter under øyenbrynet - Og du er ferdig! 


Ha en flott onsdag videre, jenter!
- Husk å melde dere på Sigma konkurransen, den avsluttes 29.januar!

How-to: Legge perfekt eyeliner


Jeg har fått spørsmål om å vise hvordan jeg lager vinger / påfører eyeliner. Jeg bruker en metode som får vingene til å se ca. like ut på begge øynene og som er utrolig enkel å bruke. Men det trengs litt øving....

Jeg mener at skal man få en perfekt eyeliner strek må man bruke en eyeliner man selv føler en behersker. Jeg er ikke like flink med å få beine vinger og linjer med en Kohl som jeg er med en liquid eller gel eyeliner. Her er det smak og behag, finn din favoritt og øv deg med den.

Verktøyet er også veldig viktig dersom du bruker gelliner eller liquid. Jeg liker litt forskjellig, noen ganger liker jeg den eyelinerbørsten som er bøyd, andre ganger liker jeg den som ikke er bøyd. Det er faktisk få ganger jeg bruker en skrå eyelinerbørste, men det hender. Igjen, dette er smak og behag - Bruk det du føler fungerer best for deg og produktet du bruker.Tips (Dette er valgfritt):

Du kan legge litt øyenskygge i en tilsvarende farge på øyenlokket først og sote den ut for å få litt mykere overgang under eyelineren som du skal legge over. Jeg viser både med og uten øyenskygge under på slutten av dette innlegget, så får du se selv hva du liker best. Selv liker jeg best med øyenskygge under, fordi da blir det ikke så "skarp" eyeliner.
- Start med å legge en guide-strek fra ytre øyekrok og skrått oppover. Følg øyenformen din  - Slik som jeg har prøvd å illustrere i bildet. Ved å gjøre dette vil du få lik eyeliner vinger på begge øynene.
Tips: Legg gjerne en lang og rett gjenstand, f.eks en blyant, fra nesevingen din og skrått opp til ytre øyekrok og tegn guidestreken etter hvordan blyanten ligger.- Så skal du legge eyeliner på øyenlokket. Begynn enten i indre øyenkrok eller på midten av øyenlokket og avslutt ved ytre øyekrok. Husk å starte med en tynn strek innerst og la den bli tykkere ved midten og ut i ytre del av øyet.
 


- Så skal du fortsette å lage vingen som vi startet med tidligere i dette innlegget (Guide-streken). Ta eyelinerbørsten på slutten av den streken du laget og dra en ny linje fra det punktet og inn mot øyet for å møte eyelineren du la på øyenlokket i sted.
 


- Da får du en slags trekant og denne trekanten skal du fylle inn med eyeliner. Så kan du begynne å korrigere og lappe sammen hakk for å få litt mer smoothe linjer. Og så er du ferdig! 

 
Her ser du med- og uten øyenskygge under.

 

Ha en flott mandagskveld videre jenter!
-Hvordan påfører du eyeliner??

 


How-to: Lage glitter eyeliner selv !I går skreiv jeg om MakeupStore og NYX sine glittereyelinere, det innlegget kan du lese om her. I dag kommer det et innlegg på hvordan du kan lage dine egne eyelinere i hvilken som helst farger til en billig peng.


Det som jeg mener er litt greit er at "ingrediensene" du skal bruke for å lage glitter eyelineren med kan du bruke til andre ting etterpå. Slik som bryn gelen kan du bruke til bryna dine, så du får litt 2 i 1 produkt.
Glitteret kan du bruke i neglelakker, lipgloss eller rett på huden som en effekt til sminken din. Glitteret er cosmetics safe, så du kan bruke den i sminken. Så du kan bruke produktene til så masse annet enn å lage glitterliner med.

Du trenger:
En liten krukke - ca. 2 kr 
H&M Bryn gel - ca. 40 kr
Glitter fra CS -  ca.  22 kr  ( husk det må være Cosmetics safe).

Hva gjør man:


1. Start med å tømme litt av H&M sin bryn gele oppi krukka. Husk du skal ha mindre gele enn glitter fordi då blir produktet mer pigmentert.


2. Tøm så litt og litt glitter oppi, rør godt, til du får en tykk konsistens. Produktet skal fortsatt være vått slik at du kan bruke den som en eyeliner, men du skal ha nok glitter i slik at det synes / blir godt pigmentert.
Du kan bruke en farge eller flere farger, mix gjerne din egen farge. Jeg bruker CS sitt lilla glitter i som heter Purple Punch.


3. Når du har gjort det er du ferdig og du kan teste ditt nye produkt. Husk å skru lokket godt på så slipper du at eyelineren din tørker ut. Oppbevar gjerne krukka på hode. 

 Nå har du en egenkomponert eyeliner + masse glitter som du kan ha i andre sminkeprodukter og en god eyenbrynsgele til totalt 64kr.  

Eyelineren tørker fint på øyenlokket og sitter godt uten at den smitter av. Bruk denne på huden og ikke inn på våtkanten/inne på øyet.

Lykke til :)  

How-to: Lage effekter i håret med hårfarge (Semi permanent).Jeg har fått mangen spørsmål om hvordan man lager effekt i håret. Jeg har jo hatt felt i luggen en stund, og nå har jeg felt på siden istedet. Det kan sprite opp håret og gjør det mer interessant - Og det er faktisk ikke vanskelig !

NB. Jeg vil dermed ikke ta ansvar for hva du gjør hjemme, jeg anbefaler at du får en frisør til å gjøre dette. Men siden jeg får spørsmål så ofte så får jeg heller dele med dere hvordan det blir gjort på meg.

Du trenger:
♦ Bleking ( dersom du ikke har bleket fra før, fargen setter seg bedre og syns bedre i bleket hår).
♦ Semi permanent ( altså fargen du skal bruke - F.eks Fudge Paintbox, Directions hair dye osv)
Clips/klemmer  
Kam m/rottehale ( til å dele opp håret med) 
Hansker ( for å ikke få farge på hendene - Fåes hos div. apoteker)
♦ Aluminiumsfolie (vanlig som du får på dagligvare butikken)

Start med å finne hvor på hode du skal ha effekten/feltet. Det er lettest å lage effekt på siden ettersom fremme i luggen så er det mye mer du må ta hensyn til ( hvordan lugg har du, vil du underluggen skal vær farge, eller hele osv osv osv).

Det er viktig å tenke på at skal du ha den på siden er det best at du har oppklipte lengder slik at effekten syns. Når du har bestemt deg en plass så skal du dele håret ( som du skal farge) i en trekant form:

Trekant-trikset:
Dersom du lager feltet i en trekant så vil du få finere effekt enn hvis du hadde lagt en firkant - Som sikkert hadde ent opp i en random klatt. Mens med en trekant vil du få litt kulere effekt som enten syns mer (hvis du har trekanten med spiss opp) eller mindre ( ved at du har trekanten opp-ned). Opp-ned trekant vil gjør at feltet faller bakover og vil ikke synes så mye som med en trekant med spissen opp vil gjøre slik at feltet faller frem mot ansiktet, som vil synes mer.
                 

Bilde under viser hvor jeg delt inn håret mitt i en trekant. Som dere ser har jeg trekant med spissen opp, fordi jeg ønsker at feltet skal falle fram mot ansiktet og synes mer.
(Tegning som illustrerer trekanten, haha!)


(Bilde med min trekant)

Når dere har fått fram den trekanten dere vil farge så sørg for at alt annet hår er festet vekk fra trekanten slik at du ikke får farge andre plasser i håret hvor du ikke skal ha farge. Så bleker du trekanten, bruk gjerne aluminiumsfolie for å unngå at blekingen tørker inn og for å unngå å få bleking andre plasser i håret, klærne o.l.

Skyll ut blekingen når du føler du har fått håret lyst nok og vask håret med shampoo - Ikke balsam eller kur. Håndkletørk håret godt før du påfører fargen (f.eks rød)  i trekanten som du har bleket. La fargen virke så lenge det står på pakken og skyll ut når du har sittet tiden.

Da er du ferdig og kan selv velge om du vil vaske håret med shampoo og kure det etterpå. Men husk at slike farger er ofte semi-permanente, altså de vaskes lett ut i vask. Så ikke vask håret for ofte hvis du vil bevare fargen - I såfall bruk fargebevarende shampoo/kurer. Bruk gjerne tørrshampoo de dagene du kan.Lykke til !!

 

How-to: Depotte NYX Jumbo Eyeshadow Pencils og oppbevaring.


NYX Jumbo Eyeshadow Pencils er meget populære som base farger når en legger sminke for å få øyenskyggene til å bli mer intense. Noen bruker dem som primer og andre bruker dem alene som en krem øyenskygge. Selv bruker jeg dem som base før øyenskygger for å gjøre øyenskyggene mer intense.


Men når man har så mangen av dem så tar dem plass, og det er alltid én som forsvinner fra dem andre. Og da er det likegrett å depotte dem og ha dem oppi en palette,  slik at dem ikke forsvinner fra hverandre. Ikke minst så slipper vi å spisse, eller kvesse som jeg sier, dem hele tiden.

Idag har jeg kastet meg på ett prosjekt: Å depotte alle mine JEP slik at jeg har dem samlet i en palette. Jeg liker å ha ting i paletter som dere kanskje har skjønt - Jeg depotter nesten alt jeg kommer over. Og jeg kommer til å vise hvordan du kan depotte JEP  ( NB: Det er ikke jeg som har funnet på denne metoden eller oppbevaringa - KC).


Hva du trenger:
 - JEP (NYX Jumbo Eyeshadow Pencils).
- Hårføner
- Palette, krukker/Stacks eller en pilleeske.
- Tang1. Start med å rive av enden på JEP, ved å bruke en tang.
Noen sitter mer fast enn andre, så få hjelp av noen dersom du ikke får dette til.


2. Sett tuppen ( "blyantspissen" ) oppi der hvor du vil at produktet skal vær, jeg bruker en pilleeske.
Bruk tangen til å holde JEP med, fordi den vil bli varm og da er det ikke så godt å holde den med fingrene.
Så tar du hårføneren og varmer opp JEPen, varm oppover og nedover til du ser produktet som er inni blyanten smelter og legger seg oppi krukken/palletten.
 

Her renner produktet ut av blyanten.  Det er varmt så ikke brenn deg !Du vet at blyanten er tømt når du kan se igjennom den.3. La dette bli kaldt, produktet stivner til igjen når den har fått stått en stund. Når det er blitt kaldt igjen anbefaler jeg å lime på klistrelapper med navnene på JEPene under. Det er lurt fordi da vet du hva som er hva/hvilken du skal kjøpe igjen hvis du skal fylle opp på nytt (pga. det blir tomt) eller hvis du skal lage en sminkelook og skrive opp hvilken produkter du har brukt.Jeg venter på 2 nye pilleesker som jeg skal fylle opp, har en del grønne/blå og rosa JEP som vil depottes.
I den paletten til høyre har jeg depottet alle "grunnfargene", men mangler rød og gul ( de kommer i posten snart). I den til venstre har jeg depottet jord- og lillafarger...

***

Så enkelt kan du depotte JEPene dine og lage din egen palette.
- Du finner flere how-to og andre metoder på hvordan du kan depotte JEP på YouTube, dette er bare én av mange metoder. Det finner også mangen forskjellige bokser/krukker som du kan depotte dem oppi rundtom på nettet.- Jeg kommer sikkert til å depotte leppestifter oppi slike også ( ikke MAC, men slike billige fra f.eks NYX og lignende). 
 

How-to: GHD rettetang med engelsk støpsel til Norsk.Jeg vet jeg har skrivet om dette før, men det var dårlige mobilbilder. Så nå kommer det et bedre innlegg med bedre bilder på hvordan du får den engelske stikkontakten, som de fleste GHD rettetenger kommer med, til å bli en norsk stikkontakt....

.... Med stikkontakt mener jeg da et støpsel. Jeg får ofte spørsmål om man får norsk stikkontakt når man handler fra England, og det gjør man.

  

Når man handler en GHD rettetang, for eksempel hos Feelunique, så får du rettetangen med engelsk stikkontakt.  Det du trenger er et stjerneskrujern og problemet er løst.Se på undersiden av stikkontakten, der er det en skrue. Skru den opp og åpne stikkontakten.
Inni vil det ligge en norsk stikkontakt - Så enkelt er det !!

Jeg kjøpte min rettetang hos Feelunique, som er en sikker side som selger ekte ghd. Feelunique er en engelsk nettbutikk, så skal du handle der får du nok momstillegg - Men Feelunique betaler det tilbake. Derfor anbefaler jeg at dere handler dyre ting som f.eks GHD hos Feelunique for de betaler tilbake det du må betale i moms/tollgebyr - Les mer om hvordan du får refund her.

How-to: SelvbruningOm det er sommer eller ei, så er det mangen som tyr til selvbruning. Og det er ikke bare-bare å få et feilfritt resultat med selvbruning. Det er et par trinn man må følge for å få et fint resultat.

Skrubb huden - Å skrubbe huden er utrolig viktig dersom du vil ha et jevnt resultat. Dette gjelder både ved selvbruning og soling. Når du skrubber huden fjerner du døde hudceller slik at huden ikke blir så flekkete og ujevn.
Skrubb spesielt godt på de plassene på kroppen hvor du er veldig tørr, som alboger, ankler, knær o.l.


Tilfør fuktighet - Å smøre kroppen/ansiktet med en fuktgivende bodylotion/hudkrem er også viktig. Spesielt på tørre områder som alboger, knær, ankler o.l. De tørre områdene suger til seg selvbruneren dersom de er veldig tørre og det vil resultere til at desse områdene blir mye mørkere enn resten av kroppen. Så bruk en god fuktgivende bodylotion.


Påfør selvbruneren - Når du har gjort de to trinnene over kan du begynne å påføre selvbruneren. Et tips er å bruke engangshansker eller tanning mitt som du får kjøpt på apotek eller diverse nettsider - Da slipper du å bli brun inni handflaten. Et annet tips er å starte med bena og jobbe deg oppover. Smør et jevnt lag over hele kroppen, få gjerne hjelp av noen til å smøre deg på ryggen.  
La selvbruneren få tid til å tørke før du tar på deg klær, når det er gått 3 timer - 1 døgn kan du dusje/trene. 


Bevare brunfargen lengst mulig - Påfør selvbruning 1 gang i uken eller mer for å bevare brunfargen. Det finnes også bodylotions som skal bevare eller fremheve brunfargen. 

 
Fjerne selvbruning - Det finnes forskjellige produkter som skal fjerne selvbruning. Det du også kan gjøre er å skrubbe huden når du dusjer. 

 

md formulations Face and Body Scrub // Decleor Body Milk // St.Tropez Tan Remover // St.Tropez Bodylotion // Xen-Tan tanning mitt // St.Tropez Bronzing Mousse // Xen-Tan Deep Bronze Luxe
 

How-to: Feather Hair Extensions med fliseklemme (Videoblogg).

     

Det finnes mange videoer på hvordan man fester Feather hair extensions. Men i dag tenkte jeg å vise hvordan du kan feste dei uten "pulling-tool", men med en fliseklemme. Jeg leste en plass om hvordan man fester med fliseklemme og prøvde det ut selv og det funket jo knall det. Du trenger en tynn fliseklemme, ikke slik vanlig størrelse man får kjøpt hos H&M, men en tynn versjon. Du skal trossalt klare å få den tredd gjennom mirco linken (beadsen). Du trenger også en tang, beads, en hårklemme for å få vekk håret og fjæren. Her ser du forskjellen på en vanlig H&M fliseklemme og en tynn fliseklemme:
 


Og her er videoen :

How-to: Lage din egen blush/rouge og presse den!


I dag skal jeg dele et lite tips med dere: Hvordan du kan lage din egen blush. Mikse sammen noen farger og presse dei i pans. Litt mer stas å ha en selvlagd blush og at den er presset i pans så du kan sette den inn i paletter.
Flott tips til dere som har mangen knuste blusher, eller små rester i blusboksene. Eller vil vær litt kreativ og prøve å gjøre noe kjekt på en lørdag ettermiddag ;)Hva du trenger:
- Forskjellige blusher ( du velger fargene) - Løs eller fast form.

- Overflatedesinfeksjon / Anti Bac -  80kr på Apoteket.

- Empty pan -   50kr hos Ebay

- Magnet, hvis ikke panen er magnetisk fra før -  fåes hos Ebay

- Kniv hvis du bruker blush i fast form ( til å knuse blushen med).

- En mikse pinne ( enden på en skje eller lignende).

- Papir/kjøkkenhandkle

- Mikse skålFinn frem fargene du vil mikse, du kan fint mikse matte med shimmrende farger.
Jeg velger å mikse EDM Apple, EDM Rhapsody In Peach og EDM Wild vines  ( Alle 3 er blusher i løs form, men har du blusher i fast form som du vil bruke, så knuser du de bare med en kniv, slik at det blir pulver/små biter).Miks sammen fargene, evt. knus store biter til pulver form. Miks gjerne dette i en annen skål med høyere kant slik at du ikke søler så mye ( Jeg bruker en mikse skål).


Når du har mikset og knust blushen skikkelig overføre du den over til panen som du skal ha blushen oppi. Menden varierer, og det ser kanskje mye ut nå når pudderet er tørt, men når du mikser i antibacen vil det se lite ut, så da må du tilsette mer blush. Noen eksakte mål er det ikke.Så drypper du noen dråper med Overflatedesinfeksjon/antibacen oppi og blander det sammen med en miksepinne slik at du får en tykk paste konsistens. Som sagt ovanfor så må du nok tilsette mer blush etter du har tømt oppi antibac fordi da blir det mindre. Så her har jeg tømt mer av samme blushblandinga som i starten også blander jeg det inn med resten. Tilsett mer antibac hvis det begynner å bli altfor tykk konsistens.
 

Når du har fått en passe mengde tar du du blushen ca. 5cm opp i fra bordet og slipper den ned i bordet igjen, gjør dette et par ganger. Da vil blushen jevne seg ut oppi panen ( se bilde hvordan).


Ta fram eit papir/kjøkkenhåndkle og legg over for å absorbere overflødig antibac.
Og begynn med å presse med alle fingrene over, hardt. Hold fingrene på samme plass til du kjenner papiret under blir vått. Så tar du nytt papir og gjør det samme. PRESS HARDT!  For viss du ikke presser hardt vil blushen klistre seg fast i papiret.


Etter en stund vil du kjenne at blushen er blitt hard, da kan du ta en rund gjenstand ( f.eks håndtaket på en kabuki) og presser inntil kantene på blushen - Der fingrene ikke har kommet til.
Lim på en magnet på undersiden, lim på en lapp hvor du har skrivet navnet på blushen du har laget og sett den inn i en palette.  La blushen tørke over natten for å være ekstra sikker på at den er helt tørr. Så kan du bruke din egen blush som du har laget helt selv ! :DHer ligger blushen i en Z-palette sammen med Stila Kitten og Stila Urchin øyenskygger.

Slik kan du enkelt lage din egen blush - Enkelt og ikkje minst kjempekjekt ! 
Vær kreativ, bland gjerne inn øyenskygger som f.eks en shimmrende gull som vil gi deg glød. Du kan på samme måte lage din egen øyenskygge, bruk gjerne en mindre pan for å få plass i øyenskygge paletter. Håper dere likte innlegget, her er resultatet av blushen min:
Q: Har dere eit kult navneforslag til blushen jeg har laget ?? :)
 

How-to: Fikse knust pudder med Anti Bac (75%).


For noen måneder skreiv jeg ett innlegg på hvordan du kan fikse knust pudder ( blush, øyenskygger o.l.). Da skreiv jeg du kunne bruke Rubbing Alcohol eller legge den knuste pudderet i en boks og bruke det som løspudder. Mangen lurte da hvor i Norge man kan finne rubbing alcohol og hvilken type osv..

Svaret er Anti Bac - Overflate Desinfisjon ( 75%). Du finner den på apoteket - Den kan brukes til alt ! Du kan desinfisere sminke med den, desinfisere sminkebørster, rengjøre løsvipper, men også presse pudder/pigmenter. 
I dag kommer eit how-to innlegg på hvordan:Hva trenger du:
- Ett knust pudder ( solpudder,øyenskygge e.l).

- Isopropanol/ overflate desinfiseringa (på bilde over ser du hvordan flaska ser ut).

- En spiss gjenstand du kan knuse pudderet enda mer med ( f.eks enden på en skje,kniv e.l.)

-Papir/kjøkkenhåndkle

Husk å prøve deg frem med en billig øyenskygge først - Hvor mye isopropanol du skal bruke osv. Øv deg på en øyenskygge du ikke er redd for. Husk å ha rene hender når du gjør dette og bruk gjerne ett papir eller en duk som eit underlag fordi det blir mye søl (!)
Hva gjør du:


Ta det knuste pudderet ditt, i dette tilfelle en H&M øyenskygge, og knus det enda mer med en kniv eller lignende spiss gjenstand.Så drypper/sprayer du litt isopropanol oppi øyenskyggen. Fant ut at å dryppe var bedre enn å spraye.Så mikse du sammen isopropanolen og øyenskyggen slik at det blir en paste konsistens.


Prøv å få en mest mulig jevn og flat overflate på øyenskyggen før du begynner å "presse".
Ta ett papir eller kjøkkenhåndkle og press over øyenskyggen for å samle opp all overflødig isopropanol.
Bruk fingrene og press over papiret. Du kan bruke en mynt som presser også, men fingrene går helt fint det også. Gjenta dette steget ett par gonger for å samle opp overflødig isopropanol.

VIKTIG: Husk å ha rene hender, fordi fett som du kan ha på fingertuppene dine kan legge seg som eit belegg/hard hinne over øyenskyggen din. Så ha rene hender, vask dei gjerne med litt anti bac. Skulle du alikevell være så uheldig å få denne harde hinnen venter du bare til øyenskyggen er helt tørr også tar du en ren kniv og skraper forsiktig vekk den harde overflaten.


La øyenskyggen/pudderet tørke noen timer, slik at den er helt tørr.


Og den er klar til bruk igjen -  Lykke til!

How-to: Tightlining m/ krem eyelinerI det siste har eg blitt helt hekta på å legge blå eyeliner på våtkanten / tightlining. Og i dag da jeg skulle sminke meg tenkte jeg at jeg like godt kunne filme hvordan jeg tightliner.  TiffanyD laget nettopp en slik video på LauraMercier Cake liner, den eyelineren frister veldig. Men jeg fikk tilsendt en fra MakeupMekka som jeg har brukt mye i det siste, og som jeg liker veldig godt -  Omtale kommer såklart!

Q: Bruker du spreke farger på våtkanten??

How-to: 17.mai sminke !!


Har fått mangen spørsmål om jeg kan lage en 17.mai sminke. Det som er litt vanskelig her er at folk har forskjellige farger på bunadene sine og ikke alle går i bunad heller. Skal du gå med bunad er en nøytral makeup som er tingen. Så jeg kjører en nøytral 17.mai sminke i dag.
Denne er også veldig enkel sminke og du trenger ikke bruke samme merke, bruk det du har i lignende farger :)
Jeg har ikke påført noe ansikts sminke, så jeg har ikke concealer under øynene, så derfor ser det litt mørkt ut under øynene og litt "tørt" (pga. fall outs o.l.)


1. Start med å prime øyenlokket med en primer.
Her bruker eg Laura Mercier Eye Basic.


2.Påfør en hvit highlight i øyenkroken (f.eks en hvit krem skygge/eyeliner)
Her bruker eg JEP Milk. 


3.Legg så grunnfargen på hele øyenlokket, dette er en lys farge
(du kan selv velge om den skal være matt eller shimmrende).
Her bruker eg MAC Brule


Velger du en matt farge slik som eg har gjort kan du fint legge en lignende lys farge med shimmer i på midten av øyenlokket.


4. Legg så en mørkere farge i globalen, ikke legg den i en V / C i ytre øyet.
Bare følg globalen og ikke legg noe mørkt i ytre V-kroken.
Her bruker eg MAC Cork


5. Blend globalfargen. 


6. Legg så en mørkere brun farge i globalen, ha mørkt mest i det ytre området.
Husk å ikke lag en v / c.
Her bruker eg MAC brun.
Blend fargen i globalen. Ikke blend den nedover mot øyenlokket eller opp mot øyenbrynet. Blend fargen i globalen og kun der.


7. Så legger du en blende farge/ overgangsfarge rett over globalen. Dette er en lysere brun farge.
Her bruker eg MAC Wegde. Husk å blende.


8. Legg en highlight under øyenbrynet.
Her bruker eg MAC brule.  


9. påfør MAC Cork under øyet.


10. Legg eyeliner, på øyenlokket.
MAC Blacktrack Fluidline.


11. Påfør en hvit/hudfarget eyeliner på våtkanten.
MAC fascinating + Stila Topaz.


12. Påfør så mascara,  evt. legg på løsvipper og krøll dem før mascara, og du er ferdig!


 


Løsvippene løsnet innerst i kroken - "koselig". Testet ny type lim, va usikker på mengden. Men har funnet ut at den er en favoritt lim allerede etter første gangs bruk <3  Omtale kommer !!


Ha en superflott mandag og kos dere masse med is, pølser og alt annet som tilhører 17.mai i morgen da! 

Videoblogg: Brush Guards ( "Strømpebukser" til Sminkebørstene dine) Gratis idag!Nå har MakeupMekka tatt inn Brush Guards, som du sikkert har hørt mye om på Youtube. 
Dei er bestselgere i USA og Asia. MakeupArtister elsker dem, og som sagt du har nok hørt om dem på Youtube ( MichellePhan, EnKoren osv..)Brush Guard er slike elastiske nettingrør/strømpe som du trer over en sminkebørste for å beskytte den og den holde formen på sminkebørsten. Du kan til og med bruke de i tørkeprosessen etter du har vasket sminkebørstene for å unngå å få vann ned i metall/plastikkdelen som holder samen busten og skaftet på en sminkebørste. I stedenfor å legge sminkebørsten flatt, når den skal tørke,  kan du nå ha den opp ned oppi eit glass slik at vannet renner vekk fra skaftet og du slipper at børsten/skaftet deler seg i to/blir ødelagt.  
Du kan også ha Brush Guarden på skaftet slik at skaftet er rent mens du bruker det + du får eit godt grep.Brush Guards er helt supert og gjør så mye for børsten din ( Forlenger levetiden).
Selv kommer eg til å bruke Brush Guards på alle MAC sminkebørstene mine. For dei vil jeg ta ekstra godt vare på.
Til nå har jeg brukt desse plastikk tingene som følger med Sigma børstene til å holde formen, men de faller ned hele tiden. Så nå blir det Brush Guards, iallefall på MAC børstene.

I dag får du gratis pakke med Brush Guards hos MakeupMekka (Ord.pris 49,-) 
-Du betaler kun frakten ( 29,-)

Her er tips til hvordan du kan bruke Brush Guards:
Litt rotete film, men men.. 

How-to: Sminke til blå øyner ( Step by step)

Her er en fest-/hverdagsmakeup - Du kan lage den litt lysere viss du skal ha den til hverdags ( altså droppe det svarte). Men du kan også bruke denne til fest. Det som er kjekt er at du kan droppe den svarte når du skal på jobb, og skal du noe etter jobb ( fest, shopping o.l.) kan du bare legge litt svart ( som vist i innlegget) og da blir sminken litt mer dramatisk. Denne er fin til blå øyner pga. brun/bronze/gull fargene som blir brukt, de fremhever blåfargen i øynene.


Du trenger....:
-MUS Brownie
-MUS Gold
-MAC Carbon
-MAC Brule
-Mascara ( Mac opulash)
-Svart eyeliner ( UD 24/7 Zero)


1. Påfør en primer. Så legger du basefargen over hele øyenlokket og opp til globalen.
Her har eg brukt MakeupStore Gold ( Cybershadow).


2. Legg en mørkere brun i globalen. Her har eg brukt MakeupStore (Microshadow) Brownie.


3. Blend/dus kantene.


4. Legg en svart øyenskygge i ytre-V for å gjer sminken mer dramatisk.
Her bruker eg MAC Carbon.


5. Blend/dus kantene, men ikke blend det svarte helt ut med det brune. Da blir det en grumsete farge. Så ha den svarte delen litt for seg selv, litt markert.


6. Legg highlighter under øyenbrynet.
Her bruker eg MAC Brule


7. Påfør eyeliner og mascara og du er ferdig.

***

Lykke til :)

Dagens tips/How-to: Sminkebørsten knekt i to? Hva gjør jeg nå!?


For litt siden leste eg om dette tipset, eg googlet litt og fant videoer/how-to´s på hvordan dette gjøres. I dag tenkte eg å dele dette flotte tipset med dere. Eg har ikke funnet på dette selv, men deler eit tips eg har lært på internett ( google og YouTube). 
Er ikke alle som vet om dette trikset, og det kjekt å vite tilfelle favoritt sminkebørsten din deler seg :D


Har du noen gang vasket børstene dine og fått vann inni den så sminkebørsten deler seg i to.
Slik som dette;

Frykt ikke, dette kan fikses. Ikke alltid, men de fleste ganger kan dette fikses.
Dette kan skje den beste, både MAC og Sigma børster kan dette skje med.
Det er nemlig limen inni som har løsnet, og trikset å få limet varm slik at den smelter og fester seg igjen.


Hvordan gjør man det og hva trenger man?


-Du trenger en hårføner og evt. noe du kan holde børsten med for den blir varm ( gryteklut/handkle).
Og børsten som skal fikses såklart!
- Sett delene sammen, blås deretter varm luft med hårføneren på det punktet børsten skulle vert festet ( Hvor limen er) på metalldelen. Snu litt av og til.
-Ta og del børsten i 2 igjen for å se om limen er smeltet ( FORSIKTIG).
Hvis ikke fortsetter du å føne. På bildet er den smeltet, det er blankt. Hadde den ikke vert smeltet hadde det vert gule lim klumper.


-Er limen smeltet presser du de 2 delene sammen igjen og holder fast lenge.

 


- La børsten få "hvile" / bli kald.  (Tørk av hvis det har kommet litt lim utenfor).

 


Voila!
Sminkebørsten din er så god som ny...
Så du trenger ikke kaste sminkebørsten din eller kjøpe lim, har du en hårføner i hus kan du bare fikse den på 1-2-3 gratis! =D


Obs: Er det plastikk på børsten så vær forsiktig for dette kan smelte/ødlegge børsten. Bruk heller superlim om sminkebørsten er laget av plastikk.
Husk det er  varmt så for all del ikke brenn deg.

How-to sminke: Smoky New Years Eve! ( Min nyttårssminke + hvordan man lager den)

Fikk mange spørsmål om eg kunne legge ut FOTD ( Sminken eg hadde på nyttårsaften). Desverre ble det lite tid til å ta bilder av den for mens jeg sminket meg kom gjestene. I tilegg så skulle jeg sminke en av gjestene, så eg jobbet litt på nyttårsaften og så var det rett på flaska. Men eg har laget en tutorial i dag på hvordan eg la sminken min / hvordan eg hadde sminket meg på nyttårsaften.  Dette er en enkel look med gull og glitter!
Håper dere liker den :)
1. Eg startet med å prime øyenlokket med Urban Decay Primer Portion.


2. Så la eg MakeupStore Choco D´or øyenskygge over hele øyenlokket,  IKKE i globalen.


3. Så la eg en matt øyenskygge fra MAC, Espresso,  i globalen og duser/blander sterke overganger.


4. Så tok eg MAC fix+ og sprayet på en børste og dyppet børsten oppi MakeupStore Eyedust i Carat og pakket glitteret bare på øyenlokket, ikke globalen. Du kan bruke Mixing Liquid også.


5. Så la eg en highlight-farge under øyenbrynet, MAC Brule, og blendet det sammen med fargen som er i globalen for å få en fin overgang.


6. Så la eg  eyeliner MAC blacktrack fluidline på øyenlokket og på våtkanten.


7.Under våtkanten, altså under vippekanten, la eg MUS Choco D´or halvegs inn.


8. Så la eg på falske øyenvipper  Ardel Demi Wispies, påførte mascara og fylte inn øyenbryna.

Så avsluttet eg med blush og lipstick som var MAC Bite of an apple blush og  MAC Hue lipstick.
Planen var å bruke Overtime lipsticken, men syns Hue passet bedre.

 

 

Her er resultatet:

How-to sminke: Julesminke 2 - Grønn og Gull !! ( Ny sminkelook)


Mange av dere ville ha fleire sminketutorials etter eg la ut en julesminke i går - Se den her - Syns selv den i går ble mye mer velykket enn denne sminkelooken som kommer i dag, men pytt pytt ;)
Nå kommer det en ny sminkelook med andre julefarger, nemlig grønn med hint av gull.  2 julefarger dette også som er flott til fest. Denne blir litt smoky men du kan droppe det svarte underlaget for å ikke ha den så smoky alikevell.


1. Start med å prime øyenlokket. Her bruker eg Urban Decay Primer Portion


2. Legg en svart base ( dette vil gjøre looken mer "smokyish") helt nede med vippene som du skulle lagt en vanlig eyeliner. Ta en q-tips eller en smugdebørste og smugde/duse ut denne svartedele. Ha det mørkest nær vippene og la det bli svakere opp over ( ikke dra det for langt opp - halve øyenlokket er nok). Dette gjør eg fordi da blir den grønne fargen me skal legge over mørkere nær vippene så blir den litt lysere mot globalen.
Svarte basen eg bruker er MAC smolder eyeliner.


3. Legg hvitt pudder under øyet som skal ta i mot fall-outs. Når du er ferdig med sminken skal du koste vekk dette pudderet og da ligger det ikke sminke/øyenskygge/glitter i hele ansiktet fordi dette pudderet har tatt i mot det.
Selv bruker eg ELF Hd powder.


4. Legg en grønn øyenskygge på hele lokket ikke dra helt opp til globalen. Og da ser man at det grønne er mye mørkere nære vippene enn ellers. Eg bruker MAC humid eyeshadow.


5. Ta en blendebørste ( MakeupStore sin blendekost) og blend det opp mot globalen.6. Ta så en gull øyenskygge og blend det kun i globalen. Får du litt nede på øyenlokket kan du bare pakke på mer grønn øyenskygge. Blend gull øyenskyggen godt i globalen.
Her bruker eg en blanding av MAC woodwinked og MAC goldenmine.


7. Legg en highlight under øyenbrynet, og blend vekk ujevne kanter.8. Påfør eyeliner på øyenlokket og på våtkanten.  Ta svart øyenskygge blandet med den grønne og legg under vippekanten. Legg på falske øyenvipper og mascara.
Eg bruker  MAC fluidline,  MAC carbon- ,  MAC humid eyeshadow og MAC opilash mascara.


9. Fjern pudderet under øyet med en fluffy børste.


10. For ekstra fresh makeup kan du lime på litt rhinestone. Eg har limt på 2 forskjellige plasser som du kan velge mellom, velg 1 av de for begge kan bli litt for mye. Enten i øyenkroken eller over vippene. Tok begge på nå så dere kan se (husk velg 1 plass , eg syns det kan bli litt for mye med rhinestones begge plasser). Eller ikkje bruk rhinestones i det hele:DHa ein super flott søndag videre!!
Q: Hvilken sminkelook / farger vil dere se neste gang??

How-to sminke: Søt julesminke med gull og burgunder + "diamanter"Vi er i desember, tiden flyr fort. Julebord sesongen har startet og eg har fått eit hav med spørsmål om eg kan lage en sminketutorial på en sminkelook eller to.  Så da poster eg først den "typiske" julesminken, eller sminken er ikke typisk men farge komboen er typisk jul.  Jul er grønt,rødt og gull og det er desse fargene eg kommer til å bruke i dag, bortsett fra grønn.  So here we go:


1. Start med å prime øyenlokket med en god øyenskyggeprimer, slik at øyenskyggen holder hele dagen uten at den legger seg i striper ved globalen eller forsvinner i løpet av dagen/kvelden.
Her bruker eg Urban Decay primer Portion.


2. Legg en gullfarget krembase på øyenlokket, dette er for at øyenskyggen vi skal legge etterpå har eit godt underlag til å klistre seg fast i og for at fargen skal bli mer intense.
Her bruker eg MAC Rubenesque Paint pot.3. Legg så en gullfarget øyenskygge på øyenlokket, pakk den på . Ikke dra børsten med øyenskyggen bortover på øyelokket, da får man fallouts ( øyenskyggen drysser). Men dytt børsten med øyenskyggen lett på øyenlokket.
Her bruker eg MAC Goldmine Eyeshadow


4. Ta en rød/lilla/burgunder fargen øyenskygge og legg i ytre c  ( husk pakk på ikke dra).
Ta blendebørsten (MAC 217) også blender du denne rødfargen inn mot øyenkroken, følg globallinjen.
Dus ut skarpe kanter.
Her bruker eg MAC Cranberry Eyeshadow


6. Ta en ren børste med en hudfarget ( matt) øyenskygge og legg under øyenbrynsbenet ( som en highlight) og for å rydde vekk ujevne overganger.
Her bruker eg MAC Vanilla Eyeshadow


7. Ta litt av den røde øyenskyggen og bland med en svart øyenskygge på en 219 børste og påfør under øyet i ytre øyet, ikke dra den for langt inn mot øyenkroken (ikke bruk for mye rødt under øyet, da vil du se "syk" ut) derfor ha i ytre området og bland det med en svart.
Her bruker eg MAC Carbon Eyeshadow


8. Påfør litt eyeliner på øyenlokket og våtkanten, sett på falske vipper, krøll vippene og påfør mascara og øynene er ferdig. Men for å freshe opp sminkelooken til fest eller bare for gøy kan du lime litt forskjellige rhinestonse ved siden av øyet. (valgfritt) Eg klarte såklart å tulle til med øyenvippene så de ble lagt litt skeive på, men pytt pytt!( Velg enten å bruke 5 eller 6 rhinestones, som du ser eg har vist med her - Har kun rhinestones på det ene øyet)


Ha ein strålende flott lørdag jenter <3

Håper sminketutorialen falt i smak, skrik ut om dere vil ha flere og hvilken type looks dere ønsker.


How-to: Røde lepper


Har jo skrivet eit innlegg om hvordan man lager sexy røde lepper, men uten noe bilder bare forklaring.
Denne gangen tenkte eg å lage eit how-to med MAC produkter hvordan man kan lage sexy røde lepper som sitter lenge. Det er super snæææx med røde leppe nå til jula, julebord o.l. Røde lepper og en naturlig øyenmakeup<3

1. Start med å scrubbe vekk døde hudceller på leppene med en scrubb du lager selv eller med en baby tannbørste.


2. Påfør en god fuktgivende lipbalm ( f.eks EOS). Og la det virke litt også tørk av det overflødige med en serviett/papir.
3. Puddre leppene lett med eit pudder ( f.eks setting pudder). Børst vekk all over flødig pudder.


4. Start med å line inn leppene med en lippencil, her bruker eg MAC Lip Pencil i Brickmate.


5. Når du har linet rundt leppene fyller du dem inn med samme lippencil, ta en serviett og tørk vekk det overflødige.

6. Påfør en rød lipstick enten direkte fra tuben eller med en leppepencel, leppepencel er best for det har du mer kontroll over og kan få mer nøyaktig påføring. Her bruker eg MAC lipstick i Russian Red.


 

7. For å rydde opp evt. skeivheter eller ujevnheter kan du påføre litt concealer/foundation på en liten concealer børste og gå rundt munnen med den og rydde opp litt. Det vil også gjøre leppene mer markerte.
8.Du kan stoppe her og ha matte røde lepper eller du kan påføre litt rød lipgloss for å få litt glans. Litt lipgloss på midten av leppene vil gjør slik at det ser ut som du har fyldigere lepper.
Her bruker eg lipglossen fra MAC i fargen Venetian.(litt ujevnt, men ble gjort i hui og hast)

Voila, røde lepper på 1-2-3.
Dette er enkelt og den sitter lenge på om du gjør desse trinnene.
Som sagt flott til en enkel øyenmakeup med en sterk eyeliner!


Produkter:
-Lush LipScrub Bubblegum
-EOS lipbalm ( Lemon Drop)
-MAC blot powder
-MAC Lip pencil i Brickmate
-MAC lipstick Russian Red
-MAC Lipgloss  Venetian

***

Q: Hvordan gjør du dine røde lepper?
-Vil dere ha fleire slike how-to's? Nå som eg ikke har pc som har redigeringsprog til video kan eg ikke lage video på en stund, så hva sier dere til flere how-to's / bilde serier med sminketips/looks ?
 

How-to: Komme i gang med EbayÅ handle på ebay virker kanskje litt skummelt og vanskelig de første gangene man prøver.
Men har man handlet der en gang så husker man hvordan man gjør det etterpå - alt går lekende lett!

1. Skaff deg paypal - De fleste ebayselgere godtar kun betaling med paypal.
Ikke minst paypal er tryggest når du skal handle online - Les mer om Paypal her.

2. Få deg Ebay konto!
Det lager du lett ved å registere deg og infoen om deg.


Søk, trygge selgere og Feedback

Start med å søke etter produktet du leter etter - F.eks "MAC shroom eyeshadow" 
Da vil det komme opp mange selgere og produkter slik:På venstreside vil du få opp måter hvor du kan sortere selgerene i den rekkefølgen du vil ha. Trykker du "Worldwide" vil du finne selgere som selger til alle i hele verden ( sender til Norge) - For det er nemlig ikke alle som sender til Norge.

Velger du "Buy it now" sorterer den vekk alle produkter som er på auksjon, altså den viser kun produkter som du kan kjøpe der og da - Ikke dem du må legge bud på.


Les også: Hvordan spotte Fake MAC


Finn en selger som er Top-Rated Seller de har som oftest best feedback - Men husk å se antallet på hvor mye h*n har solgt også. For har h*n solgt 1 produkt og fikk god feedback er jo feedbacken 100%. Og det betyr ikke at han nødvendigvis er trygg, han har jo kun solgt én ting - Kan være han har lurt 1 person.

Kjøp heller hos dem som har hatt mange salg óg som har god feedback. Finner du en som har solgt 16759 og har 98 -100% kan du vurdere denne personen. ( se bilde under)

Men les gjerne litt på feedbacken hva folk har skrevet om han, for det kan vær noen dårlige feedbacker du vil lese før du kjøper. For å lese feedbackene trykker du på tallet som står inni parantesen f.eks ( 5230) ..Her ser du hvordan det ser ut når du har gått innpå ein selger. Du får opp info hvor mye shipping/frakt koster, produktet hva det koster. Den har mange salg (5230) og har 100%  - Noe som er veldig bra!

Frakt og fraktkostnader

Står shippingen på USA trykker du "See All Details" under shipping/frakt infoen og du vil få opp valg (av land)
velg Norge og trykk "Get Rates" da vil prisen på shippingen til Norge komme opp - Står ikke Norge der så shipper han ikke til Norge.


"Buy it now" og "Bid"

Det finnes to kjøpsmuligheter - Buy it Now, hvor du kjøper produktet til den prisen som er oppgitt og produktet er ditt. Og "Bid", er en auksjon hvor du gir bud og "sloss" med andre om produktet du byr på.  
En auksjon vil se slik ut:Da gir du bud og venter til tiden går ut, det står "Time Left: 5d 02h"  som betyr 5 dager og 2 timer til budrunden avslutter. Du får mail når noen har outbiddet deg (gitt høyere bud), da trykker du bare på linken i eposten og gir nytt bud om du ønsker det. Så hvis du vinner får du mail igjen og kan betale produktet.

Når du har trykket Buy it Now:

Om du kjøper produktet kommer du til å gå gjennom flere step:
 • Step 1 - Oversikten (se hvor mye det blir totalt med frakt evt. forsikring o.l)
 • Step 2 - Betaling og det er da du bruker paypal, du logger inn på paypal via ebay.
 • Step 3. - Confirm ( Altså bekrefte og fullføre kjøpet) 
Du trenger ikke logge inn på paypal eksternt, alt gjøres gjennom ebay:)Din Feedback som kjøper

Det er også viktig å ha god feedback som kjøper, for det er noen ebayselgere som ikke vil selge til folk med dårlig feedback. Selv om du er kjøper og ikke selger så får du feedback av de du handler hos. Om betalingen har gått feilfritt så får du god feedback.

Husk å ikke gi positiv feedback til selgere før du har fått det du har bestilt i posten og sett godt over at alt skal være slik som bestilt. Og er det noe gale eller at produktet er fake så kontakt selgeren før du gir dårlig feedback - Da kan dere ordne opp enklere enn å ordne opp med en sint selger som har fått dårlig feedback fra deg:)

Det er noen selgere som ikke vil gi deg feedback før du har gitt dem feedback, og gir du dem dårlig feedback gir dei deg feedback og det suger litt..


Toll og moms

Du kan kontakte ebayselgeren og høre om h*n setter ned verdien på pakken. De som er merket med Ebay Store gjør som skjeldent dette da de fungerer som en seriøs nettbutikk med lover og regler. Men handler du hos en privat selger så gjør selgeren dette for deg. De gjør det ofte automatisk også, men send de en melding for det.


Det var litt om Ebay, er det fortsatt noe du lurer på så si i fra så skal jeg hjelpe deg så godt jeg kan!
Lykke til!!

How-to: Farging av øyenvipper


Dette er første gang eg farger mine øyenvipper, fordi eg har mørkebrune øyenvipper, men tenkte eg skulle teste Depend sin Øyenvippe/bryn fargekrem ( i svart, siden eg brukar svart mascara) i sommer så eg slepp å bruke mascara når eg reiser på festival o.l. Mascara renner og er unødvendig tid å ta på til tider, derfor farger eg vippene svarte so har eg med en vippetang og krøller vippene med i stadenfor..Bruksanvisning får du med, så det står hvor mye du skal ha o.l.
Men legger med ekstra tips og bilde på hvordan du gjør det..

OBS; Eg brukar svart på øyenvippene, men IKKJE på øyenbrynene! Eg likar heller ikkje å farge øyenbrynene så dei lar eg ha sin naturlige farge og heller fyller dem inn med en øyenskygge/øyenbrynsblyant..
Så skal du farge øyenbryna og du ikke har svarte hår bruk en brun/askefarge!


1. Vask vippene dine fri for all sminkerester. Bruk en oljefri sminkefjerner.


2. Bland 2 cm av kremen ( fra tuben) og drypp 10 dråper av Hydrogenperoksid ( flasken). Bland dette godt oppi skålen så du får med.3. Smør en fet krem eller Vasselin rundt øynene for å unngå å farge huden. Unngå å få kremen/vasselinen på vippehårene som skal farges!
Så fester du dei kvite papirlappene du får med under øyet ( vist på bilde).4. Så bruker du mascarakosten du får med og påfører blandingen du laga i punk 2.


5. Ha øynene lukket og la dette virke i 30min.


6. Fjern kremen/fargen med en tørr bomullspads, gjenta med en fuktet bomullspad:)


Ta-daaa!
Svarte øyenvipper!

FØR OG ETTER:


Q: Farger du dine øyenvipper???

How-to: lage eit sminkespeil MED lys!


Tenkte eg skulle vise dere hvordan dere kan lage eit bra sminkespeil med lys til en billig penge!
Eg veit det er mangen som lurer på hvordan man lager slikt så da tenkte eg å lage en how-to til dere:)

Hvorfor vi lager den på en plate og ikkje henger alt direkte på veggen er at da slipper man alle de hullene  i veggen( som kommer av alle de skruene), for bare speilet blir det 4 hull og lysene 12, så da fester man de heller på en plate og heller fester platen til veggen med 2-4 hull istedenfor 16 :)


Du treng:
1 speil 60x60cm f.eks Kolja speil ( 99,-) IKEA
3 lys  MUSIK ( 229,- pr stk) IKEA
1 70x70cm sponplate/kryssfinér + maling i den fargen du vil platen skal vær  (pris varierer) Byggvareforetning
10meter  2 x 0,75 lampett ledning (35,- ) Biltema
1stk 1pol bryter (15,-) Biltema
16 stk treskruer
1 støpsel (16 amper)


Verktøy:
Stjerne skrujern
3mm skrujern
Måleband
Sideavbiter ( tang)
Avisoleringtang/avmantlingstang

(trykk på bildene for å få dem større)
 
1.  Skjær platen i 70x70 cm, mal den i fargen du vil ha den. Eg sprayer min i fargen svart.
La platen tørke over natten..

2. Så montere du speilet i midten på platen( følg instruksheftet), slik at det blir 5cm på kvar side av speilet.
Slik:


ADVARSEL!!!
Før vi fortsetter må eg si at resten av denne how-to trenger du en elektriker,
eg anbefaler ingen og montere dette uten at dem er elektrikere for sku heila "driten" ryka / kortslutte så får dere ingenting igjen på forsikringen...
... Med andre ord la en elektriker gjør dette arbeidet. ( Typen min er elektriker så han gjør dette for meg).

3.
Så må du måle ledningen ( lampettledningen).
Slik:


Start ein leding (1) helt  nede i høyre hjørnet og avslutt i siste hjørnet.
Start ledning (2) oppe i høyre hjørne og avslutt i samme hjørnet som ledning (1)
Start lending (3) i oppe venstre hjørnet og avslutt i siste hjørnet sammen med de to andre.
 
Der hvor alle ledningene ender kan kvar ledning ha 1 m å gå på.
Da har du målet ledningene..

4.
Så tar du å stikker ledningen inn i hullet på den eine skinnen som holder lysene fast.
(det står i instruksjonsboken på lysene).
Slik:5.
Så fjerner du isoleringen i tuppen på ledningen som du stakk igjennom skinnen..
Slik:

Da ser du at det kommer frem to små ledninger..
Desse skal du også fjerne isoleringen på, også vil det komme fram mange små kobbertråder.
slik:6.
Så fester du dei to små ledningene inn i sukkerbiten som henger fast i lyset
N= blå og L= brun ( dei to ledningene) Sukkerbiten er merket med N og L. Så stikk N ledningen inn i N hullet og L ledningen inn i L hullet. ( Espen edit: eller klemma som det heter på fagspråket)
Slik:7. Så skrur du skinnen fast i treplaten og klipser på lyset til skinnen, da har du gjort 1 lys.
Så fortsetter du å gjøre det samme med dei 2 andre lysene og fester de likt..

Da blir det slik:

Her ser du alle 3 ledningene kommer ut av siden nede ( venstre siden) husk at alle ledningene skal gå ut 1 m før du kutter dem/ lager en ende på dem.
8. Så kobler du de 3 ledningene i en bryter (1pol bryter).
Også tar du en ny ledning (lampett ledning)  velg selv hvor lang den skal være, vi valgte 1,5m.
Den skal gå ut fra 1pol bryteren og i ein støpsel (16 amper).Så er du ferdig!
Sett i lyspærer og fest speilet på veggen og du har eit sminkespeil!!
Husk få en elektriker til å gjør dette! Det kan ta fyr og dere vil ikke få noe på forsikringen..Lykke til!

How-to: Få plass til flere MAC øyenskygger i 15-paletten...(video)

Hei hei!
Tenkte eg skulle dele dette tipset med dere.
Nemlig hvordan man får meir plass i en MAC palette som egentlig har plass til 15 øyenskygger..
Selv begynner MAC øyenskygge kolleksjonen min i bruntoner å bli større og det er jo bare plass til 15 øyenskygger i en MAC palette, men neida!  Vil du vite hvordan se filmen under...EDIT: Man får plass til 26 MAC øyenskygger i 15-paletten om man gjør dette;)
**Også glemte eg å nevne at eg la to små prikker med lim under metalplaten sånn at den sitter fast i paletten..**


How-to: Depotte MAC øyenskygger singel og quads( video )

Her kommer videoen hvordan man depotte MAC øyenskygger..
I USA bruker de Rubbing alcohol 91% ( Isopropanol)  for å fjerne lim, men siden det er vanskelig å få tak i her i Norge så brukte eg Aceton ( neglelakk fjerner)...
Hva bruker du til å fjerne limen med??

DEL 1 - Singel/enkel øyenskygger
DEL 2 - QUADS ( palette med 4 stk i )
 

Viss du har eit middel som fjerner lim, eller ein annen måte du depotte øyenskyggene dine på så fortell meg gjerne hvordan du gjør det:)

Så her er min Neutral palette ferdig, så då skal eg fortsette å bygge på dei andre palettene ( MAC)...

Øyenskyggene heter:

Vanilla                 |  Ricepaper      | Tempting   | Saddle                     | Espresso
Shroom               | Satin Taupe    | Mulch         | Swiss chocolate    | Embark
All that glitters    |  Woodwinked  | Sketch       | Brun                         | Carbon

How-to: Bevare MAC logo og nummer på sminkebørstene

                                 
Noe som irriterer meg grønn er at logoen og nummeret på MAC sine sminkebørster forsvinner etter bruk. Børstene mister sin identitet og det er jo litt kjedelig. Men her kommer tips til hvordan du unngår dette.


Det du kan gjøre for å unngå dette er å lakke over logoen og nummeret med en klar neglelakk. Vask håndtaket og tørk den godt før du legger et tynt lag med klar neglelakk over. La børsten få tørke i noen timer før du bruker den,  så er du helt sikker at lakken. 

Hvis du ikke vasker og tørker håndtaket før du gjør dette kan det ligge fett og skitt på håndtaket som gjør at neglelakken flasser av fortere og det vil bare gjøre at børsten ser styggere ut. Så husk å vask og tørk av børsten godt!How-to: Unngå falske MAC produkter på Ebay (OBS OBS!!)

        
Det er visse ting man bør vær obs på når han handler produkter fra Ebay. Det sies at ca.90% av MAC produktene du finner på Ebay er falsk. Hvor mye dette stemmer vet jeg ikke, men en ting er sikkert - Det er mye falske produkter på ebay.


Nå skal jeg gi dere tips til hvordan du kan gjøre en trygg handel på Ebay - En trygg handel hvor du får ekte varer fra for eksempel MAC. Tipsene jeg gir dere i dette innlegget er hovudsaklig om MAC, men mye av tipsene og faretegnene kan du se etter når du skal handle andre ting fra Ebay som ikke er MAC.

På Ebay kan du finne masse kjekke og flotte ting, du kan også finne Limited Edition produkter som er vanskelig å få tak i andre steder, men vær obs. Sjekk ut feedbacken til selgere, ikke minst om han har hatt mangen salg. Ikke gå for det billigeste, da kan du få deg en kjedelig overraskelse i posten. Ebay er nemlig den værste plassen å handle MAC på.


Les også:
Trygge ebayselgere ( Mine anbefalinger ) 

Da jeg skreiv dette innlegget for lenge siden var det lett å spotte falske varer, men nå er de som produserer kopivarer blir enda flinkere til å kopiere - Det er enda vanskeligere å spotte kopivarer nå, og det gjør hele Ebay litt utrivelig. Men jeg skal gi dere kjappe tips til en trygg og mer hyggelig handel:

 

 • Det første du gjør før du skal kjøpe noe på ebay er å sjekke Feedbacken til selgeren. Feedbacken vil vise deg om han har fått gode eller dårlige tilbakemeldinger. Du kan lese hva andre har skrivet om denne selgeren og du kan da se om andre har nevnt noe om produktet du vurderer å kjøpe. Det er ekstra pluss om selgeren er merket "Power seller" eller " Top Rated Seller" - Da er han godt likt og mest sannsynlig trygg.

 


.... Fake MAC pigmenter, lav pris, lite salg + dårlig feedback, fra Hong Kong 

..... Ekte MAC Pigment, normal pris, mye salg + god feedback.


Men stol aldri helt på feedbacken, det kan vær flere som har blitt lurt og ikke vet de har fått kopivarer. Du må se på andre ting før du bestemmer deg for å gå for denne selgeren. 

Feedback ser du bak selgerens nick, f.eks  MACseller87 ( 20394) 100% . Tallet inni parantesen viser hvor mangen salg han har, og tallet med % viser hvor mange av dei salgene er positive - Så hvis han har 100% så har han aldri fått ein negativ kommentar på salgene sine. Det er lurt å handle hos ebayselgere med masse salg, gjerne over 1000.

Trykker du på antall salg, altså tallet inni parantesen, vil du komme direkte inn til der hvor folk har skreve tilbakemeldinger. Du kan trykke på Recent Feedback Rating for å få frem kun de negative tilbakemeldingene å lese hva som står der dersom du ønsker det (er litt lurt å lese de negative tilbakemeldingene).

Sjekk alltid hvor selgeren er i fra - I Asia, f,eks Hong Kong, er der hvor kopivarene ofte kommer fra. Så er selgeren fra Hong Kong eller i nærheten bør du også vær litt skeptisk. Men det betyr ikke at alle selgerene fra Asia selger kopivarer, men vær bare litt mer obs og se etter kjennetegnene som du kan lese om lenger nede i denne artikkelen.

 

Les også: Hvordan komme i gang med Ebay

 

Så over til hvordan du spotter kopivarer, hvilken kjennetegn skal vi se etter og hvordan avslører vi kjeltringene.
Her er en lett og grei liste over hva du skal se etter når du handler MAC:

 • Ingen MAC produkter (øyenskygger) kommer med svamp-applikator.
 • Ingen singel øyenskygger kommer med speil eller andre "lure" ting under selve øyenskyggen (se bilder)
 • Produktene til MAC har alltid navn og ikke bare " Eyeshadow #1", men " All That Glittes" + en bokstav og to tall som kan f.eks vær A10.
 • Klistremerket som beskriver fargen på produktet er enten i svart eller sølv farge og befinner seg på undersiden av produktet. Er dette revet bort kan dette vær tegn på kopivare.
 • Fargen på produktenes etui/hylser er alltid matt svart, men er det Limited Edition så kan de ha andre farger og finisher. Men de permanente produktene har svart etui. 
 • Pigmentene til MAC har alltid en plastikk "beskyttelse" mellom pigmentet og lokket. Denne beskyttelsen skal være hel og ikke ha hull i seg slik som mineral makeup ofte har.
 • Pris - Tror du at du kan få 20 pigmenter til 300,- når en pigment koster 200,-? Neppe!
   
  MAC sminkebørster: 
 • Børstene derimot har logoen MAC og 3 siffret nummeret på børsten f.eks 109 printet i sølv på handtaken, men landet hvor børsten er laget i er inngravert på enden av handtaket.
 • Landene børstene er laget i kan vær USA, France, Japan og noen ganger China dersom det er SE børster.
 • Handtaket på børstene er svart og matte, men ser du nøye etter er det litt shimmer. Handtaket er laget av tre.
 • Metalldelen som holder hantaket og busten sammen har en sølv farge med litt gull undertone.
 • Ingen børstekit fra MAC kommer med svamp-applikator 
 • SE børstene (Special Edition) og SH børstene (Short Handle) fra MAC kan skille seg litt ut fra forklaringene ovanfor. De kan komme i andre farger og i travelsize. Både SE og SH er merket med MAC og 3 siffret nummer og slutter med SE eller SH- F.eks MAC 217SE.
 • Pris - Sjekk prisen, hva den koster hos MAC og sammenlign den på Ebay. Tror du virkelig at du kan få et helt børstesett med 25 "MAC" børster til 200kr når én ansiktsbørste fra MAC kan koste 450,- ?  Neppe!
   

Det kan også vær lurt å gå på MAC sin hjemmeside for å se hvordan produktene ser ut og sammenligne med dem du finner på Ebay, se om du ser noen forskjeller og tegn på kopivare. 

Her er noen bilder over forskjellige MAC kopier - Ser du forskjell? 


..... Bare bokstav + siffer = Fake!


..... Navnet på fargen og bokstav+siffer inngravert = Ekte.Bruk sunn fornuft, vær litt ekstra skeptisk når du handler på Ebay så slipper du å bli lurt. Skaff deg Paypal så er du iallefall sikker på at dei kan hjelpe deg dersom du har fått piratkopier - Les mer om Paypal og Sikkherhet her.

Lykke til :)

 

      bloglovin

Søk i bloggen:


Nettsider jeg anbefaler:


hits