Kategorier...Arkiv...
Statistikk...

bloglovin


Norske blogger

Hår

Hjelp, har klippet meg kort !

I dag har jeg hatt en helt super dag. Klokken ni satte jeg meg i stolen og gjorde noe jeg har gått litt frem og tilbake om jeg skal gjøre eller ikke, men i dag skjedde det! Det tok meg nesten 2 år å gjøre dette ? å klippe meg «kort».

Jeg kunne valgt å skrevet halvlangt hår, men for meg er dette kort. Min mor, bestis, kjæreste og jobbkollegaer har sagt «DO IT!!», mens andre har sagt «ikke, du kommer til å angre» ? men hey? Det er bare hår! Det vokser ut igjen, dessuten har jeg extensions liggende som jeg kan bruke dersom jeg skulle (...........)

> Utvid, flere bilder

 

#sminke #skjønnhet #sminkeblogg #skjønnhetsblogg #hår #frisyre #bliny #frisør #bob #lob #haircut #mac #apple #maccosmetics #grannyhair #hair #iphone #konkurranse #mamma #mammablogg #interiør #interiørblogg #mat #drikke #middag #helg #søndag #mote #fashion #høst #trene #trening #sunt #hotornot

Guide: Håroljer


Jeg har testet en del håroljer fra forskjellige merker nå og skriver nå en oppsummering på hva jeg syns om hver av dem, men også sammenligne de - Hvem er best og hva er dei best til osv..

Det er noe jeg syns er utrolig viktig å få frem er at det finnes to typer oljer - en som skal gi pleie og en som bare er til styling. Dei jeg har testet er kun stylingprodukter, men noen liker å kalle det pleie. De gir kanskje litt pleie, men med tanke på at dei inneholder silikon og ikke ren argan olje så pleier de mindre og er mer for å gi glans og style håret. 

De fleste oljene gjør det samme, noe du vil se i de korte beskrivelsene - men hvordan olja føles i håret etter påføring er det som skiller dem.

Her er en "Landingpage" med alle håroljene, slik at du slipper å trykke deg inn på én og én hårolje. Her får du se alle oljene på samme side og kan sammenligne de prismessig eller lignende. Trykk her for å komme til landingpage. 


Orofluido Elixir
Den består av 3 forskjellige oljer - Argan, Linfrø og Cyperus olje.

Dette er en av mine favoritter. Den inneholder desverre silikon slik som de andre håroljene i denne testen har, men jeg bruker den ikke til pleie men til styling. Den gir håret en fantastisk flott glans, håret blir mykt og deilig. Den fjerner frizz og jeg kan bruke denne på floker for at det skal bli lettere å gre gjennom. Den gjør ikke håret tungt og fett noe som er ekstra pluss og viktig med håroljer.
 
Den er heller ikke så dyr som de fleste håroljene fra de kjente frisørmerkene.

Det eneste minuset med denne er at den ikke har noe pumpe - Man må helle produktet ut av flasken. Nokså tungvint og litt grisete.

Pris: 193kr hos Feelunique.

Lukt: Denne lukter kjempegodt ! Lukter litt vanilje.

Karakter: 6 av 6

 

 

 

Kerastase Elixir Ultime 
Denne olja består av 4 forskjellige oljer - Maize, Argan, Camellia og Pracaxi olje.

Denne deler første plassen med Orofluido olja. Den er en del tynnere i konsistens enn Orofluido - noe så gjør at denne olja "tørker" fortere i håret, håret blir ikke så oljete og "fuktig" lenge etter påføring. Den gir fin glans og samler tuppene slik at de ser mindre splittede og tørre ut. Håret lukter godt og blir mykt. Den er fin å bruke etter retting av hår eller for å temme frizz. Desverre inneholder også denne silikon som fjerner litt av pleien den kunne gitt. 

Pris: 268kr hos Feelunique.

Lukt: Dette er den olja med best lukt av alle i denne testen - den lukter litt kokos og kan minne om lukten som Joico K-Pak Sun Therapy serien har ( min favoritt shampoo/balsam). Den lukter sommer og sol!

Karakter: 6 av 6

 

 

 

 

shuShu Uemura Absolue Essence
Denne olja består av camellia olje som skal bekjempe frizz, UV og tørt hår.

Dette er en av de første oljene jeg kjøpte og jeg var så fornøyd med dette produktet. Det er jeg enda, men prisen får meg til å ikke kjøpe denne igjen. Den er desverre veldig dyr og det finnes like bra oljer til halvparten av prisen. Dette er den eneste olja jeg har klart å bruke opp fordi den er litt mer flytende og ikke så tykk som de andre oljene.

Den gir en flott glans til håret og demper frizz og gjør håret mykt. Denne inneholder også silikon så den er ikke så pleiende som merket selv skal ha det til. Olja "fordamper" fort så du vil ikke ha oljete/fuktig hår lenge etter påføring.
 
Pris: 359kr hos Feelunique.

Lukt: Helt OK lukt.. Den lukter litt blomster.

Karakter: 5 av 6 

 

  


 

 

Redken Argan-6 Oil 
Denne olja inneholder Omega-6 og Argan olje som skal i følge redken beskytte og pleie tørt og skadet hår.

Den inneholder silikon så litt av meininga med pleien forsvinner. Men denne olja er super - Den gjør håret supermykt og glansfult. Den kan minne veldig om Orofluido med tanke på lukt og hvordan den etterlater håret. Den verken tynger eller gjør håret fett. Den er god å bruke etter man har rettet håret, men også for å temme frizz og løse floker. Jeg bruker den ofte i lengdene når jeg har hestehale for å få håret til å se blankt og sunt ut.

Pris: 198kr hos Feelunique.

Lukt:
 Lukter litt frisk blomsterlig duft med hint av vanilje.

Karakter: 5 av 6

 

 

 

 

MorrocanOil
Kjendisstylistene hemmlige våpen og holy grail produkt. Dette er en av de mest kjente håroljene og er veldig populær blant kjendisene.

Jeg syns egentlig den ikke er sååå fantastisk som alle skal ha det til. Den er en ok olje med silikoner som ikke gir så veldig mye pleie, men styler håret -  gir glans, demper frizz og gjør håret mykt.  Den har en tykk og seig konsistens, men virker ikke tyngende på håret. En god hårolje som anbefales, men den får ikke første plass fordi det finnes bedre oljer til billigere pris.

For mye av denne olja kan gjør håret tungt og fett. Det skal bare litt til, så vil si den er drøy i bruk.

Pris: 117kr - 277kr hos Feelunique (to størrelser)

Lukt:
 Lukter godt. Litt søtt godteri-aktig.

Karakter: 5 av 6
 

 

 


Alexander sprekhus Hair Styling Elixir:
Denne hårolja er fra det norske merket Alexander Sprekhus. Den er basert på økologisk argan olje og skal i følge merket selv brukes til styling og pleie. 

Jeg syns olja var god, ikke for tykk konsistens, men hadde en veldig sterk lukt som ikke falt i smak hos min nese. Den var litt overvelmende og luktet litt herreparfyme.Den inneholder desverre silikoner så veldig pleiende er den ikke. 

Den gir fin glans, fjerner frizz og gjør håret mykt - Den er helt grei, men bare lukten ødla veldig mye, i tillegg så er den veldig dyr.

Pris: 349 hos BeautyKick

Lukt: Lukter litt manneduft, jeg liker ikke lukten.

Karakter: 4 av 6

 

 


 

L`Oreal Professionals Mythic Oil
Denne olja består av avocado- og druekjerneolje. Fylt med antioksidanter og vitamin A, B1, B2 og D.

En god olje som demper frizz og gir masse med glans. I tillegg så lukter denne kjempegodt, og lukten henger i håret lenge etterpå. Den er god å bruke på floker og den gjør håret mykt uten å tynge på det. Den inneholder også silikon.
Konsistensen er verken for tykk eller tynn, den "fordamper", altså den etterlater ikke håret oljete og seigt. 

Pris: 123kr hos Feelunique.

Lukt: 
Frisk og god duft - frukt og litt blomsterlig.

Karakter: 
4 av 6

 

 

 

Wella SP Exquisite Gloss:
Denne er det ikke noe pleie i det hele tatt, den er kun for å gi håret en glans og gjøre det mykt. Den fjerner frizz og fungerer på samme måte så de andre håroljene bare ikke noe pleiende ingredienser i. Den er veldig billig og OK hårolje/-serum dersom du kun er ute etter shine.

Pris: 146kr hos Feelunique.

Lukt: Helt OK duft. Har en litt blomster-aktig duft. 

Karakter: 3 av 6 
 

 

 

 


Biosilk Silk Therapy 
Dette er den første olja jeg prøvde, og jeg husker jeg gav den en god karakter. Men nå som jeg har prøvd den og sammenlignet med de andre så er den faktisk ikke så god. Denne har etter min meining ikke noe pleiende effekt. Den inneholder også silikoner men ikke noe argan olje eller noe sånt fancy - Den gjør håret mykt og glansfult, og thats it. 

Pris: 87kr hos Lookfantastic.

Lukt: Sterk blomsterlig duft, noe jeg ikke er glad i.

Karakter: 3 av 6

 

 

 


 

 

Macadamia Healing oil
Er en blanding av Macadamia olje og Argan olje. Den skal i følge merket selv pleie tørt og skadet hår, redusere tørketiden av håret og beskytte mot UV.

Nok et produkt som inneholder silikoner. Den pleier ikke i det hele tatt, den dekker bare hårstrået med olje som gir glans. Jeg syns håret føles oljete lenge etter påføring, noe jeg ikke liker.
Jeg kan ikke fordra den musky herreduft lukten denne olja har. Ikke en olje jeg ikke skjønner all hypen rundt, fordi den er ikke  bra. Anbefales ikke.

Pris: 40kr - 250kr hos FeelUnique (3 størrelser)

Lukt: Lukter litt manneduft. Veldig sterk musky lukt - Jeg liker ikke lukten.

Karakter: 2 av 6 

 

 ... Som dere ser inneholder alle desse oljene silikon - i denne testen har jeg ikke tatt med oljer som ikke inneholder fordi jeg ikke har testet noen enda. En av oljene som skal testes, som ikke inneholder silikon, er Aromatherapy Associates Enrich Hair Oil . 

Alle oljene nevnt i denne testen kan brukes i både vått og tørt hår. Moroccanoil skal i følge de selv også vær varmebeskyttende, men jeg bruker ikke olje før retting av hår fordi jeg vil ikke "fritere" håret. Jeg bruker en vanlig varmebeskyttendekrem/-spray før jeg bruker varme på håret og avslutter med hårolje for å få et glansfult og mykt resultat.

 

Ha en flott påskeferie, jenter! 
- Hvilken hårolje er din favoritt?  

 


Anbefalinger og tips: Hvordan få håret til å vokse fortere !


Det finnes ingen eksakte "oppskrifter" som helt 100% kan garantere deg lengre hår - Men jeg kjøpte inn noen produkter for litt siden og har oppnådd overraskende resultater som jeg vil dele med dere.

Jeg vil starte med å si at jeg har, i følge mine frisører, et hår som vokser relativt fort til vanlig. Jeg ender alltid med en enorm ettervekst som må farges hver måned noen ganger 2 ganger i måneden. Jeg klipper også en del av håret hver 3 måned for å klippe bort slitte og tørre tupper og for å holde formen/lengden jeg ønsker på frisyren. Selvom jeg har et hår som vokser raskt til normalt, så har jeg merket stor forskjell etter jeg begynta med desse produktene jeg nå skal fortelle om..

.. Jeg har brukt PhytoPhanere Fortifying Capsules kombinert med JMO Deep Scalp Follicle Treatment og sammen har dei økt blodsirkulasjonen i hodebunnen og gjort slik at håret har vokst raskere og at det er kommer mer hår/fyldigere hår. Jeg har fått masse søte "babyhår" rundt hårfestet som viser at det kommer mer hår... og raskt. 


Jeg har desverre ingen gode før bilder, men dette viser sånn ca. hvor mye det har vokst...

Jeg har brukt kosttilskuddet i 3 måneder, mens sprayen har jeg brukt siden februar - og håret har vokst seg mye lengre etter jeg startet. Jeg har fått mangen spørsmål fra venner og familie om jeg har i extensions i nå for håret var blitt så langt. Jeg har ikke tenkt på det selv at håret var så veldig langt før jeg såg et bilde som ble tatt nylig - "Wow, håret mitt er virkelig blitt langt!".

Kosttilskuddet har jeg tatt hver dag, 2 tabletter om morningen. Mens sprayen har jeg brukt hver gang jeg har vasket håret, altså 2 til 3 ganger i uken.


Phyto PhytoPhanere Fortifying Capsuler for hair and Nails
inneholder Vitamin B2, B5, B6, B8, C og E som er bra for både hår og negler. En slik krukke med tabletter inneholder 120tab = 2 måneder. Den forsterker neglene og håret. Sliter du med tynt hår, hårtap, svake negler eller bare vil ha lengre og fyldigere hår så gi denne en sjans. Jeg sliter ikke med tynt hår eller hårtap, men jeg vil ha lengre hår og sterkere negler - Og syns desse tablettene har fungert veldig. Jeg er på krukke nummer 2 og har tenkt å fortsette med de frem til sommeren.John Masters Organic Deep Scalp Follicle Treatment and Volumiser
 har jeg skrevet omtale på tidligere, men kan kort fortelle hva denne gjør - Den stimulerer blodsirkulasjonen slik at håret vokser raskere, balanserer talgproduksjonen og har en healende effekt på sårhet i hodebunnen. Jeg har kjøpt inn flere av denne sprayen som jeg venter på i posten, fordi jeg elsker den rett og slett.

Ønsker du deg fyldigere og lengre hår til sommeren anbefaler jeg virkelig desse produktene, enten kostilskuddet alene eller kombinert med sprayen. Begge produktene fåes her ( Husk du kan bruke kodeord MALLO2012 for å få 5% rabatt)


Disclaimer:
Selvom desse produktene har funket utmerket på meg, er det ikke 100% garanti for at de fungerer like bra på deg. Produktene har jeg kjøpt selv.

Hårtips: Si farvel til floker og frizzy hår i vinter med desse hårproduktene!


Nå som det er kaldere i lufta merker noen av oss at håret begynner å bli frizzy, tørt og flokete. Er du hårsår og gruer deg til å bruke børsten hver morning??  Da bør du prøve desse produktene !

Det finnes så mangen forskjellige produkter ute på markedet som lover gull og grønne skoger, jeg har testet mangen og ikke blitt så overbevist. Heldigvis finnes det også gode kvalitetsprodukter som faktisk funker. Noen av de er som sendt fra himmelen !

Les også: Hvordan rengjøre hårbørstene
Les også: Bruk rett verktøy til håret


Her kommer tips til hvordan du kan bekjempe flokene og holde styr på frizzen i vinter:

Håroljer
Den nye trenden, om jeg kan kalle det for en trend, er håroljer. Kjendisene skryter og forteller om sine Holy Grail produkter som viser seg å være desse håroljene. Ikke alle er likegode og noen har en kriminell høy pris. Her er noen jeg anbefaler på det varmeste som jeg syns fungerer ypperlig, og som har hjulpet mye på frizzy og flokete hår denne siste tiden - Min all time favoritt er Orofluido, den anbefales virkelig !MorrocanOil // Shu Uemura Essence Absolue // Orofluido Beauty Elixir 


Nattkurer  
Det mest geniale er kurene man har i om natten - Da får håret hvile og har ingen ytre påkjenninger som kan ødelegge og skade håret. Ha én natt i uken hvor du pleier håret med en god hårkur. Pakk håret inn i et handkle eller en dusjhette så slipper du å få produkt på puten.

Det finnes egne hårkurer som du ikke skal skylle ut, men som skal virke om natten. Men du kan bruke noen kurer som skal skylles ut, å bare skylle dem ut når du står opp. Her er noen kurer jeg anbefalerKerastase Oléo Relax Nuit  // Sebastian Hydre Treatment //  Macadamia Deep Repair Masque 

 

Leave-in
Leave in kurer som behandler og gir fukt, men også temmer frizz finnes det mangen av. Vi har jo desse håroljene som kan brukes som leave-in, men det finnes kremform også. Redken og Kerastase har noen gode produkter her som gir godt med pleie til tørt hår. Her er noen anbefalinger:Kerastase Oléo-Relax Slim Smoothing Cream //  Kerastase Sérum Oléo-Relax //  Redken All Soft Velvet Whip 

 


Q: Hvilken produkter bruker du for å temme håret?
Ha en flott kveld videre, jenter <3

 


How-to: Rense og vaske hårbørsten


Visste du at å rense og vaske hårbørsten er nesten like viktig som å vaske sminkebørsten?? Det samler seg styling rester og
bakterier, spesielt om du oppbevarer dem på badet hvor det er fuktig og varmt. Men hvordan vasker man en hårbørste?

Man bør vaske børsten minst 1-2 ganger i måneden, deler du børsten med andre bør du gjøre dette oftere. En børste kan nemlig bære på bakterier, og oppbevarer du den på badet som er fuktig og varmt vil disse bakteriene lett florere.

Les også: Bruk rett verktøy til håret

Start med å fjerne alt hår som ligger på børsten/kammen, det er best du gjør dette når børsten er tørr. Når du har fjernet hårene er du klar for å vaske den. Husk er børsten laget av tre, må du vær litt ekstra forsiktig - Ikke få vann og såpe der hvor det er tre, fokuser heller å vaske der hvor taggene er og ikke handtaket.

Du kan bruke vanlig shampoo, men renseshampoo vil fjerne stylingrester best. Jeg bruker Redken Cleansing Cream shampoo og syns den fungerer supert, den har også en god og frisk sitrus duft som fjerner vondt lukt på børsten.- Fyll opp en skål med shampoo og vann, legg børsten og kammene oppi. Massere såpen godt inn hvor taggene er og skyll av med vann. La børsten få tørke med taggene ned på et handkle slik at all fukt renner ut.

- Er børsten av tre tar du kun shampoo og vann å masserer det inn der hvor taggene er og skyll av med vann. Tørk så med et handkle på håndtaket og resten som er laget av tre ( Altså, ikke dypp børsten i en skål med vann dersom den er laget av tre).

For desinfisering 

Vil du bli kvitt alle bakterier kan du spraye lett over med Isopropanol, Anti Bac Overflatedesinfeksjon 75%, eller annen type anti bac uten fuktgivende ingredienser, altså ikke den du bruker på hendene. Du finner slike anti bacer på apoteket.


På tørk..

 

Ha en superflott lørdag  jenter <3 
- Nå skal jeg kose meg videre med Skal vi danse....Hvem heier du på? ;) 

 

Hårtips: Bruk rett verktøy til håret - HårbørsterEr du forvirret over alle de forskjellige børstene og kammene som finnes på markedet? Hvem er best og hvilken skal du bruke? Her kommer en liten guide + anbefaling til børster og kammer som er både gode og skånsomme for håret ditt.

Som dere sikkert vet, skal dere bruke kam når håret er vått og børste når håret er tørt, men hva bruker man rundbørste til? Og hvilken børster er mest skånsomme? Må man betale mye for å få gode børster? Svarene får du her.Vått hår - Kam !
Det er utrolig viktig å bruke rett type verktøy til håret, spesielt når det er vått - Da er håret skjørt og tåler veldig lite. Bruker du en vidtannet kam så brekker ikke håret så lett som om du hadde brukt en børste. Begynn å kamme ved tuppene og jobb deg opp til hodebunnen. Bruk gjerne håroljer i lengdene når håret er vått for å hjelpe litt på flokene.
Du trenger ikke å bruke mye penger på en kam, men sålenge den er vidtannet og ikke har skarpe kanter/sveisepunk som skjærer i håret så er kammen mer en god nok.

Macadamia Healing Comb er en billig og veldig god kam, den inneholder oljer som er godt for håret.
Du får den for ca. 55,- hos Feelunique (Gratis frakt) 

 

Mens du føner - Rundbørste ! 
Når du føner er rundbørste helt supert - Rundbørste gir deg volum, og med en god rundbørste vil den også kunne rette håret for deg så du slipper å bruke rettetang etterpå. Det finnes så mangen forskjellige rundbørster, forskjellige størrelser, keramiske, naturhår +++  Selv foretrekker jeg den keramiske fordi den blir litt varm fra føneren og fungerer som et varmeverktøy. Den temmer håret og fjerner frizz.

Fudge Tourmaline Radial er noen fantastiske keramiske rundbørster som kommer i forskjellige størrelser.  Selv har jeg den på 25mm til luggen og 53mm til kronen og resten av håret.
Du får alle Fudge sine rundbørster fra 85,- og oppover hos Feelunique (Gratis frakt).

Tørt hår - Naturbørste
Det er vel ikke noe nyhet at naturbørster er mest skånsomt for håret? Naturbørster fjerner frizz, drar de naturlige oljene i hodebunnen ut i resten av håret for å gi det glans, og naturbørstene har ikke skarpe kanter som ødelegger håret. Det finnes mangen forskjellige naturbørster og du trenger ikke kjøpe de til 500,- når det finnes like gode børster til halve prisen. Har du floker kan du bruke kammen for å få ut de verste flokene og heller gå over med en børste etterpå. 

Kent Large Porcupine er en god naturbørste til en godkjent pris - Dette er min favoritt naturbørste og består av en blanding av natur og nylon tagger, den er skånsom mot håret og gir det en fantastisk flott glans. Den mestrer flokene lett og er rett og slett en super børste.
Du får Kent sin børste til 65,- hos Feelunique (Gratis frakt).


NB: Du får alle desse børstene i diverse frisørsalonger, men til langt dyrere pris ..


Tips: Hvordan få krøllene til å holde.


Hvis dere har glatt hår som meg så vet dere kanskje at det er ikke alltid enkelt å ha hold på krøllene etter man har krøllet håret. Nå kommer det litt tips til hvordan du enkelt kan få hold på krøllene og bevare de lengst mulig.

Jeg kan starte med at krøller holder seg sjeldent bra i hår som er glatt og ikke har noe tekstur, f.eks rett etter du har vasket det. Derfor sier folk at det er best å krølle håret 1 eller flere dager etter du har vasket håret. Men det finnes produkter som kan skape tekstur og som gjør at du kan krølle håret rett etter dusj (når håret er tørt).

Én av de produktene heter saltvannspray - Med saltvannspray får håret ditt en litt grovere tekstur og ikke så glatt som man får etter en dusj.  Så prøv gjerne å spraye litt saltvannspray i håret rett etter dusj ( handkle tørt) så la det lufttørke eller føn det før du begynner å krølle.  En saltvannspray som jeg liker veldig godt og kan lett anbefale er Fudge sin, fåes her

Du kan påføre krøllekremer og mousser om du vil i håret før du krøller, men husk at for mye produkt i håret kan tynge det. Altså gjør det så tungt at krøllene ikke klarer å holde. Så bruk minimalt med produkter som du vet gjør håret tungt.
- Men bruk varmebeskyttende produkter (f.eks KMS sin curlup spray ).

Del gjerne håret opp i passéer - Slik at du begynner med å krølle under håret og jobber deg oppover til toppen. Da får du mer kontroll over hvor du har krøllet, og du får ikke så mye hår i veien o.l.

Når du har krøllet håret så vent til krøllen er blitt kald før du tar på den eller børster igjennom den. For hvis du begynner å kødde med krøllen når den er varm så kødder krøllen tilbake (Så la krøllen få hvile).
- En ting du kan gjøre er å feste krøllen inntil hodebunnen med en klemme, i krøllet tillstand (Ikke slepp krøllen fra krølltangen) men hold på krøllen slik den er når den er surret rundt krølltangen, og fest den opp slik:


(Vanskelig å forklare, men håper bilde gir en mening)
Spray lett med en hårspray når krøllene er festet inntil hodebunnen i klemmene, la krøllene få hvile litt før du slipper dem løs.

Finishsprayer kan du også bruke, men igjen, husk at for mye produkter i håret kan tynge det å gjør motsatt effekt enn det du ønsker å oppnå. Slik som for mye hårspray kan tynge på håret.  Bruk en tørr hårspray (gjerne med litt glans) og spray lett over etter du har børstet gjennom krøllen, hvis du ikke allerede har gjort det når du hadde krøllene festet inntil hodebunnen (som nevnt over) da trenger du ikke å spraye etter du har børstet gjennom de - Det holder å spraye én gang.

Lykke til! :)

-Les omtalen på min nye favoritt krølltang fra OBH (Den jeg har brukt i dette innlegget)

Vert hos frisøren idag: Resultatet (Meget fornøyd!)Idag har jeg vert hos frisøren! Jeg har tatt etterveksten, klippet meg og farget inn litt sprekere farger.
Jeg hadde jo rødt felt i luggen, men det fjernet jeg for en stund siden fordi jeg var lei. Så nå savnet jeg å ha noe sprekt i håret så jeg ville ha en effekt i. Så nå har jeg et rødt felt på ene siden, og neste gang blir det sjokk rosa eller lilla. Vi har bestilt inn farger til neste gang ;D

Jeg er meget fornøyd!
Btw: Frisøren som gjor dette har nettopp laget seg en blogg - Besøk Anita her.

Før og etter:
(Og jeg sladder trynet, fordi det er sminkeløst, svett, har urenheter og ikkje klar for bilde - Teit!)
 
(Før - Sjå etterveksten !!!)


(Under, folie i håret før rødfargen skal i - Mobilbilde)


(Etter - litt vått og ikkje stylet)


(etter - Vått og ikkje stylet)

Jeg gleder meg til i morgen da jeg skal style det og sminke meg før fest, blir nok en del rocka sminke fremover.
Ha en superflott kveld videre jenter<3


 

Hårtrend: Feather hair extensions info og bilderHvor kjøpte du de?
-På ebay ! Du finner mange forskjellige selgere og fjærer(farger og mønster). Søk " Feather hair extensions" så finner du mangen selgere, husk å se etter om de shipper til Norge før du kjøper !

Hvor lenge kan man ha dei i håret, og kan man bruke de om igjen?
- 6 til 8 uker er anbefalt, til da har håret blitt lengre slik at beadsen/microlinken til fjæren har flyttet seg lengre ned. Ja du kan bruke de om igjen, kjøp flere "beads" på ebay og du kan da bruke de så lenge og ofte du vil.
Beads som har silikon inni seg er mer skånsom mot håret + de griper bedre så fjærene vil sitte bedre/lenge.

Hvordan fester man dei og er det vanskelig? 
-Det er superenkelt, man trenger ikke være frisør for å få dette til. Men du trenger tålmodighet, spesielt hvis det er første gang du gjør det. Søk på Youtube så finner du mangen How-to videoer.

Hvilken utstyr trenger man?
-Hvis du har en mann i hus ( eller ikkje) så har du sikkert en tang av en eller annen sort - Den kan du fint bruke. Du trenger også beads, fjær og noe som du får håret inn i beads/micro linksen med, kalt "Pulling tool".  Her får du eit sett med både tang og pulling tool .

Tåler de vann, styling og varme??
Ja, du kan vaske håret som normalt, krølle det og rette det.  Men husk at når du grer håret, gre forsiktig rundt der du har festet fjæren(e). Og når du farger håret så må du ikke få farge på fjærene for da blir de flekkete og ikke så fine mer. 


Slik ser mine extensions ut i håret: 

Har bestilt flere ( Kremhvit farge) som eg skal ha i håret... 


Selena Gomez med Feather hair extensions..

 

Dagens tips: Smart og søt måte å oppbevare fliseklemmer på!


Er du også en slik jente som aldri finner fliseklemmer når du trenger dem? Men når du rydder hjemme så finner du dem over alt, som mellom sofaputene, under skapet, på kjøkkenet,badet,soverommet osv.

Jeg er iallefall slik og har vert storforbruker av fliseklemmer fordi jeg mister dem hele tiden. De ligger løst over alt, spesielt i bunnen av veska. Men ikke nå lenger....


....Jeg hadde en gammel lipgloss-boks fra ELF (med et søtt motiv på), jeg fjernet lipglossen som var oppi og vasket boksen. Oppi denne boksen oppevarer jeg mine fliseklemmer, da slipper jeg at dei ligger på bunnen i veska og er vanskelig å få tak i.  


Kjekt tips for dere som har samme problem som meg.
Og du kan fint bruke andre bokser som f.eks er runde, bare de er store nok til fliseklemmene.
Jeg er iallefall blitt mye flinkere å legge fliseklemmene oppi denne boksen enn å bare slenge de nedi vesken og miste dem :)

Hårstyling til kort hår! (han og henne)


Er du en av de som liker å ha kontroll på frisyren uten at håret blir stivt.
Hårgele har godt hold, men gjør håret stivt og klissete. Det finnes mange forskjellige produkter
men ikke alle har god hold, men prøv Clay eller Paste.

Med Clay/Paste har du god hold og håret blir ikke så stivt. Har du kort hår og vil forme en frisyre
eller lage spikes o.l. er slike produkter perfekt. Kjæresten min har en slik hårfrisyre som på bilde øverst og han er fast bruker av Clay-produkter.

Anbefaling:Redken Rough Clay 20 50ml

Redken Rough Clay 20
Litt under 90kr hos Feelunique ( gratis frakt)Renati Terence Paste.
Renati Rock Hard/Strong hold er to av di mest kjøpte stylingproduktet i Norge.
Men Renati har også god paste,  den er utsolgt hos
Lookfantastic nå, men de får nok mer inn senere.


***


Sebastian Professional Craft Clay 52ml
Og siden eg har fått min elsk på Sebastian professionals produkter, har eg kjøpt en
 
Sebastian Professional Craft Clay som Espen skal teste..
Omtale kommer

Dagens tips: Shampoo som gjør håret trått og merkelig, hvorfor? (svar)


Har du noen gang opplevd at når du bruker en frisørshampoo for f.eks slitt , ødelagt eller farget hår, så blir håret ekkelt å ta i før balsamen. Føles som om skjellagen spriker ut i vinkler, som om man tar i høy eller noe anna klebelig og ekkelt.  Ta det med ro, dette skal være en positiv ting, sier frisørene.

 

Er det en protein shampoo, eller en pleiende shampoo som gjør dette , så er det bare bra/positivt. Det er all proteinene som gjør håret slikt. Pleien shampooen gir gjør håret merkelig. Så det er ikkje en negativ ting om du kjøper en frisørshampoo også gjør den håret merkelig å ta i før kur/balsam.  Etter kur/balsam er håret normalt igjen.
Eg har opplevd dette spesielt med shampoer for farget hår som gir pleie..MEN er det en rensende shampoo som gjør håret slikt, er det ikke bra. Da tørker den ut håret (fjerner fuktigheten)  som gjer håret trått og ekkelt.

***

Q:  Har du noen gang opplevd slikt med en shampoo?? :)
Ha ein flott dag videre!
<3

 

Hårtips: Tørt skadet vinterhår.


Nå som det er vinter er håret utsatt for litt ekstra slitasje. Håret er akkuratt som huden om vinteren, det har lett for å bli tørt. Derfor er det viktig med ekstra mye pleie til håret.  Som vanlig er det lurt å klippe tuppene, få vekk det slitte tørre tuppene, men det er også utrolig viktig å kure håret.

Kulden, vinden, fuktigheten i lufta o.l. påvirker håret og gjør det tørt og slitt så bruk en god kur som gir godt med pleie. Det kan også vær lurt å bruke shampo uten silikon de dagene du skal bruke hårkur, slik at hårstråene ikke får den hinnen som hindrer litt av pleien som en hårkur gir. Eller bruk en renseshampoo en gang i uken etterfulgt av en hårkur.  

- Bruk  nattkurer, serum/oljer ( Morrocanoil/argan oil) i tuppene, gode tykke hårkurer.
La håret lufttørke ( ikke bruk så mye hårføner/rettetang/krølltang), ikke gå ut med vått hår.


Gode kurer for vintertørt hår:

Kérastase Nutritive Oléo-Relax Nuit Treatment 200ml
Kerastase Nutrive Oleo Relax Nuit ( nattkur for tørt hår)
-Koster litt under 200kr ( gratis frakt ) hos Feelunique.


Joico K-Pak Intense Hydrator Treatment for Dry, Damaged Hair - Pink Ribbon Edition 250ml

Joico K-pak Intense Hydrator (kur for slitt/tørt hår)
-Koster ca. 110kr ( gratis frakt) hos Feelunique.Kérastase Nutritive Masquintense Cheveux Epais Treatment for Dry Hair 200ml

Kerastase Nutritive Masquintense Epais ( kur for tørt hår)
-Koster litt under 200kr ( gratis frakt) hos Feelunique.Kérastase Noctogenist Sérum Nuit Softening Treatment for Thick Hair 150ml

Kerastase Serum Nuit ( Nattkur for tørt/slitt hår)
-Koster litt under 200kr ( gratis frakt ) hos Feelunique.
Diverse pleiende oljer til tørre slitte tupper:-Morrocan Oil
ca. 300kr hos LookfantasticShu Uemura Art of Hair Essence Absolue 150ml

-Shu Uemura Absolue Essense oil
-ca. 325kr hos Feelunique .


Kérastase ELIXIR ULTIME Versatile Beautifying Oil 125ml

-Kerastase Elixir Ultime Oil
-ca. 275kr hos Feelunique


Orofluido hair oil
-ca 155kr hos BeautyBay ( har også hos blivakker men de er utsolgt?)


Ta vare på håret ditt i vinter ! ;)
Ha ein strålandes flotte dag jenter, og husk å delta i julekalenderen!!!

NYHET: Kérastase ELIXIR ULTIME Versatile Beautifying Oil ( hår olje)

Kérastase ELIXIR ULTIME Versatile Beautifying Oil 125ml

Hvis dere har lest på Salongen.blogg.no  så har Sølvi testet det nyeste produktet fra Kerastase.
Kerastase har nå kommet ut med eit fantastisk produkt som er ein olje ( lignende Morrocan oil og Shu Uemura oljen som eg holder på å teste ut nå - Som har vert ukens favoritt forje uke).

Dette er en olje som du kan påføre før eller etter shampoo.
Før shampo som en rensende olje, etter shampoo som en slags leave in kur ( før føning).
Etter føning som en detangler ( løser floker) gir håret en flott glans,  styrker og gir næring til håret.
Etter rettetang for ekstra glans og samle tørre tupper.

Denne skal som sagt gi næring til håret, styrke, rense og gi flott glans:)

Den inneholder;

-Argan oil ( som finnes i det kjente produktet Morrocan oil).
-Camellia Oil.
- Maize Oil
-Pracaxi Oil

Eg såg nettopp at de hadde fått denne inn hos Feelunique og hos Lookfantastic.
( Feelunique har gratis frakt og vil refundere det du måtte betale i tollgebyr/moms)

Absolutt eit produkt verdt å sjekke ut denne, samt Shu Uemura og  Orofluido som en kjær leser har anbefalt. Desse skal eg testes når Shu Uemuraen er ferdig testet, kanskje det kommer en sammenligning ( VS) av desse produktene i senere tid:D

Ha ein strålande flott dag videre jenter.
I morgen er det fredag, altså helg <3 ;)

 

Dagens tips: Bad hairday??? (hårtips)


Her kommer noen enkle triks og oppsett du kan gjøre hvis du våkner med bad hair og har dårlig tid.
Du skal rekke en avtale, men har superfett hår og ikke tid til å dusje - Hva gjør du??

1.Fett hår:  Tørrshampo eller saltvannspudder (Dust it), den absorbere det overflødige fettet slik at håret blir matt og får litt meir volum. Ruffse godt til slik du har litt volum. Flatt og livløst hår er ut;)

2. Vask luggen: Eit anna tips er å bare vaske luggen, det er noe du kjappt og enkelt kan gjøre i vasken.
Unngå balsam i hodebunnen eller for mye massering av hodebunn(auker talgproduksjon).

Kjendistrenden: Rufsete hestehaleKjendistrenden: Rufsete hestehale
(Bilde: Kim Kardashian og Audrina - Stella pictures)

3. Sett håret opp:  Spray håret med litt saltvannspray eller volumpulver, tupper ved kronen og lag
en slakk sidehale. Enkel og kjapp oppsett du kan gjøre om håret ser guffsent og fælt ut.
En ruffsete hale på siden ser litt meir pyntet og fresht ut enn flatt hår..Bad hair day..... Daaaamn right!

Advarsel: www.ghdrettetanginorge.com - Falske ghd rettetenger!

                          

Jeg har kontaktet GHD angående nettbutikken http://www.ghdrettetanginorge.com/. Denne siden står ikke registrert som sikker/godkjent nettbutikk hos GHD sin offisielle nettside. Hva bør man se etter når man handler GHD, hvordan spotte falske nettsider?

Som sagt kontaktet jeg GHDhair.com og spørte om de visste om denne nettsiden solgte ekte eller falske GHD produkter. Og her er svaret jeg fikk;
Hei Malin, Denne siden www.ghdrettetanginorge.com selger falske produkter, er kjempefint at du vil skriver en advarsel på din nettside.

Vårt hovedkontor i England jobber med å få lagt ned denne siden, men slike ting tar litt tid.
Takk for din mail og at du holder ører og øynene åpen for slike falske sider, vi setter stor pris på det:)

Vennlig hilsen
 
Administration Manager - Norway


 

Som dere ser selger denne siden falske GHDer. Desverre så er ikke denne siden alene om dette. Det finnes mangen nettsider som selger falske ghder. Og det er ofte dei samme eierene bare forskjellige nettside-adresser (url).  

Hvordan du enkelt kan sjekke om nettsiden du vurderer å handle hos selger ekte ghd er å ta turen innom Ghd sin offisielle side, Ghdhair.com og skrive inn linken til den nettbutikken du lurer på  - Her kan du gjøre det.

En annen ting som bør gjør deg mistenksom er hvis rettetengene koster 500-800kr.
Nettsider som har ordet; Billige rettetenger, GHD i Norge,  billige ghd, ghdstraightners og lignende bør du også vær litt obs på. Kommer du over slike sider så sjekk om de selger ekte ved å gå på linken ovenfor ( ghdhair.com).

Hvorfor du ikke bør kjøpe falsk/kopi GHD rettetenger:
1. På grunn av dårlig kvalitet og dårlige sikkerhetssjekker er falske stylere farlige og kan gi elektrisk sjokk, alvorlige forbrenninger og skader på håret.

2. Kun ekte ghd-stylere har 2 års garanti.
- Les meir om falsk/kopi rettetenger HER

En enkel huskeregel før du kjøper GHD:
Sjekk alltid om siden selger ekte GHDprodukter - (sjekk her

NYHET! Eit nytt Osis Dust it pulver (OSIS SHINE DUSTER VELVET SHINE DUSTER )


OSIS SHINE DUSTER VELVET SHINE DUSTER

Nå har Schwarzkopf kommet ut med en ny liten sak fra Osis+ serien.. Nemlig Shine Duster...

Samme så Dust it er dette eit pulver , men pulveret blir til kremaktig konsistens når du gnir det i handflaten før du påfører det i håret...

Dust it er eit matt pulver som gir volum, medan Shine duster gir shine/glans, textur og hold til håret.

Du kan bruke det i tørt og vått hår ( før føning)..
Før føning ( i handkletørt hår) vil gi deg utrolig flott silkefølelse og glans i håret!

- Kan kjøpes HER  for ca.90kr  (Gratis frakt!!!!)


TIPS: Billig hårpynt!Hårpynt som blomster med freshe farger kan lett piffe opp en kjedelig hverdagsfrisyre. Blomster i håret er også et must om sommeren. Her kommer et tips til hvordan du selv kan lage slike hårpynt uten at det skal koste så mye.
 

Det du trenger er plastikkblomster som du enten kan kjøpe i buketter eller på enkle stilker. Du får slike plastikkblomster billig hos f.eks Nille eller Plantasjen. Du trenger også noen fliseklemmer eller en hårklips.

- Kutt av stilken på blomsten, ta litt lim ( limpistol eller superlim) og lim litt på hårklemmen/klipsen og fest blomsten på klipsen/klemmen. 
- Eller du kan tre en fliseklemme inn i blomsten slik at den henger fast i fliseklemmen også sette den fast i håret.

Slike blomster er fine til oppsett av hår eller med håret løst. Velg gjerne en fresh farge som du kan bruke på sminken din også. Frisk opp kjedlige antrekk med freshe farger i håret på 1-2-3!


Beskytt håret mot sol!

                     
Sommeren er ikke l
angt unna og vi har sett tegn på sola nå i påsken. Det er viktig og beskytte seg for sola, og da mener eg ikke BARE huden, men håret trenger også beskyttelse. Her kommer litt tips til hårprodukter som beskytter.


De fleste frisørproduktene ( hårprodukter) har en egen solserie som beskytter håret mot solen og som reparerer hår som har blitt svekket av sol, saltvann og klorin (basseng).

L'Oreal Pro. Expert series
har en solserie ( gul serie- Solar Sublim) som lukter utrolig godt og beskytter håret mot skadelige stråler fra solen, klorin fra basseng og saltvann. De fleste hjelper også til slik at håret ikke falmer i solen. Så det er lurt å kjøpe shampoo og balsam eller kur.
Redken Color Extend Sun Sparkling Shield 150ml                    Kerastase Soleil Micro-Voile Protecteur Mist for Coloured Hair 100ml
Slik som Loreal sin solserie har en slik spray som man kan spraye i løpet av dagen for ekstra beskyttelse, den er veldig god å ha om du tilbringe mye tid ute i solen og bader.

Når du soler deg kan det også vær lurt å dekke til håret med eit handkle for ekstra beskyttelse og unngå falming. Så beskytte håret ditt i sommer mot sol, saltvann, klorin og andre ting som kan tørke ut håret.


Tips til forskjellige gode solbeskyttende serier;


-
Solar Sublime- Color Extend sun
- Soleil
Frisørens fagspråk: Forstår du dem?? ( oversikt)

                                    
Har du noen gang sittet i frisørstolen og frisøren går over håret ditt og sier masse ord du ikke helt skjønner hva er for noe??  Asymmetrisklipp, kronen, struktur og tekstur - Det finnes mange slike ord som blir sagt daglig i en frisørsalong. Her får du en oversikt over hva dem betyr slik at du kan litt til neste gang til skal til frisøren...

Antipermanent:
Kjemisk behandling av håret som retter ut fall eller krøller..

Aromaterapi for hodebunn:
Hodebunnsmassaje med aromatiske oljer som stresser ned hodebunnen, og er utrolig deilig..

Asymmetrisk klipp:
Det er når den ene siden er lengre/kortere enn den andre.
F.eks slik Rihanna hadde det en gang..Bad-hair day:
Denne kan dere...
Når ingenting funker, håret ser fælt ut..

Bob:
Kort nakke lengre lender framma ( også slik Rihanna har det på det bilde, eller slik Fru.Beckham pleier å ha det).
Den kan ha gradering i nakke og skarp eller myk skrå på håret. Med eller uten lugg..

Bølgeføn:
En stylingteknikk, slik at du vil få bølger ( nesten krøller) i håret.


C-former:
Inndeling av håret i seksjoner formet som en C. Inndelingen brukes til alt innen frisørfaget ? som klipp, rulling av hår eller farging med folier som legges på hodet i en C-form.

Crestområdet:

Det bredeste området på hodet, som ligger rundt hodet på høyde med tinningene.


Disconnection:
Lengder som ikke samsvarer. Håret er for eksempel kort under og langt over.


Dreads/dreadlocks
Hårfrisyre som mange forbinder med rastafarier. Frisyren kan lages med heklenål eller bivoks, eller ved at man ikke gjør noe med håret på veldig lang tid. Opprinnelig er dreadlocks hår som klumper/tover seg sammen.Effilering:
Uttynningsteknikk der frisøren bruker saks til å tynne ut håret punkt for punkt.
Da drar dem saksen i håret of du får flott fall og liv i håret..

Fargedesign:
Farging av hår i forskjellige nyanser med bruk av fragmenter

Fiksering:
Etterbehandling av hår i form av hårspray, hårlakk eller såkalte fikseringsprodukter. Et eksempel er etterbehandling av permanent med et stoff som forsegler krøllene for at de skal sitte.
Finish spray o.l.

Flass:
Hodebunnssopp som kan oppstå ved bruk av sterke eller kraftig parfymerte produkter. Flass kan behandles, og er ikke smittsomt. Det må ikke forveksles med tørr hodebunn.


Foliestriper:
Stripeteknikk med folie for at stripene lett skal få ulike former og tykkelser. Folie brukes ofte til fargedesign.
Også for at farger ikke skal smitte av..

Forpigmentering:
Når blondt hår skal farges mørkt, må det ofte forpigmenteres for at fargen skal holde bedre. Håret kan dessuten bli grønt, hvis du prøver å oppnå en kald brunfarge uten forpigmentering

Fragmenter:
Frisyren deles inn i ulike former, for eksempel ved opprulling av håret. Formene kan være ovale, rektangulære, halvsirkel- eller stjerneformete.

Glansvask:
Den mildeste formen for farging, som kun legger seg utenpå håret. Fargen vaskes ut etter cirka ti vasker.

Gradering:
Når håret klippes fra kort til langt. Du har for eksempel lav-, mellom- og høygradering i nakken. Den beskriver hvor langt opp eller på siden graderingen går.


Hairextensions:
Løshår som sveises på ditt naturlige hår for at det skal bli lengre eller tykkere. Du kan for eksempel bruke det til å lage en ny frisyre eller tyngre lugg. Løshår kommer også med spenner(clip-on), slik at du enkelt kan ta det av og bruke det igjen.

Hodebunnsmassasje:
Behandling som gjøres i salong for å øke blodsirkulasjonen i hodebunnen. Den motvirker hårtap, reduserer stress og gir velbehag.  Du kan fint lære deg dette selv slik at du kan gjør det på andre også andre til å gjøre dette på deg.

Inndelinger:
Frisører bruker forskjellige inndelinger avhengig av hvordan frisyren skal bli. Dette brukes til så å si alt, blant annet permanent, fargedesign og klipp.

Jevn overgang:
En form for gradering uten synlige kanter, som brukes mest i herreklipp og korte frisyrer.

Keratin:
Et fiberdannende protein som utgjør 95 prosent av håret.

konkav:
Håret er klippet i en bue som er kortest i midten av nakken

Kontrastfarger
Farger som står i kontrast til hverandre, som rødt og sort eller sort og hvitt. Fargene kan ofte være ganske ekstreme.
Slik som eg har, mørkebrunt hår med rødt "underhår" i luggen..

Konveks:
Håret er klippet i en bue som er lengre i midten av nakken. 


Kronen:
Det er oppå hode bak hvor håret ligger flatt.. Oftest får menn "måne" der..Like lengder:
En av grunnklippene i frisørfaget, der hele håret blir klippet i like lengder.

Melanin:
En gruppe svarte, brune og røde fargepigmenter.

Minikolorasjon:
Farge som ikke er permanent. Det betyr at den ikke åpner hårets skjellag totalt, men varer lenger enn en glansvask og kortere enn en permanent farge.

Mohawk:
Den typiske hanekammen som kom med London og New Yorks 70-talls punkbevegelse og band som Sex Pistols, The Ramones og The Clash. Frisyren har slått gjennom senere med David Beckham, Jason Mraz og mange mange andre..

Naturlig fallretning:
Slik håret henger naturlig fra hodeformen.

Oppseting:
En varierende frisyre, gjerne til bryllup eller fest, der håret gres og festes med spenner eller strikk i f.eks ein dult bak, med noen krøller o.l som henger ned..

Organiske hårprodukter:
Ligger vel litt i ordet?
Produkter med flest mulig naturlige ingredienser fra planteriket. På grunn av holdbarhet er produktene er aldri hundre prosent organiske.

Paste;
Stylingprodukt til håret med seig, kremet konsistens. Det egner seg til korte og halvlange frisyrer for å skape tekstur eller definere hårspisser, lage volum og gjøre håret rufsete. Paste finnes i både blanke og matte typer.

Permanent:
Kjemisk behandling som gjør rett hår krøllete.


Permanent hårfarge:
Er en fargebehandling som mest vanlig inneholder ammoniakk, den sitter lengre i håret enn f.eks mini-color eller glansvask. Permanent kan ikke vaskes ut slik som de to sist nevnte.
Permanent er den sterkeste fargemetoden og vanskligeste å endre på.

pH-verdi:
Håret har en naturlig surhetsgrad eller pH-verdi på mellom fem og seks. Når vi vasker håret eller utsetter det for andre kjemikalier vil håret få samme surhetsgrad som produktet du behandler med. Balsam er et surt produkt som lukker skjellaget, og håret blir blankt og lett å gre.

Pigmenter:
Naturlig hårfarge, eller farge du tilsetter håret ved farging. Håret har mange forskjellige pigmenter som det mister gradvis med alderen.

Pointklipp:
Klippeteknikk som innebærer at frisøren klipper ovenfra og ned i håret for å skape et mykt uttrykk

Proteiner:
Hår består av proteiner.

Rotpermanent:
Kjemisk behandling av håret som skaper volum i hodebunnen uten uten å krølle resten av håret.

Rundbørste:
Skaper volum, bølger eller bevegelse når håret fønes.
ET MUST: Alle bør ha en rundbørste i skapet.


Semipermanent:

Det samme som minikolorasjon. Fargen er ikke permanent, men forsvinner gradvis.

Skjellag:
Den ytterste delen av hårskaftet er håroverhuden som består av brede keratinflak som ligger i flere lag. Mønsteret på skjellaget kan variere fra person til person, nesten som fingeravtrykk.

Skjære:
Frisører skjærer håret med en frisørkniv for å få et røffere resultat enn ved bruk av saks. Teknikken kan også brukes til å tynne ut håret.

Slize:
Klippeteknikk som innebærer at håret klippes i oppover- eller nedoverbevegelse. Det gjør klippen mykere.

Struktur: ( eit ord som blir brukt mye og folk ikke vet hva betyr)
Hårets form, kvalitet eller bevegelse. Håret kan for eksempel ha en krøllete eller rett struktur.

Stylingjern:
kan brukes til å strekke, krølle, bølge eller vippe håret, i tillegg til å skape volum.

Tekstur: (blir også brukt mye)
Hårets overflate. Du kan lage ulike teksturer i håret, for eksempel krepp eller krøller.

Toner:
Rene fargepigmenter. Kan brukes i eller etter hårfarging eller bleking for å gjøre fargen mer intens.

Ton-i-ton:
Håret farges i en fargedesign med farger som glir over i hverandre, altså uten store kontraster/overganger..

Tupere:
Teknikk med kam som gir volum fra bunnen av håret. Denne teknikken brukes også i oppsetninger for å lage hold i frisyren og festepunkter til spenner.

Undercut: ( tøff effekt)...
Underhåret er klippet kortere enn overhåret for å understreke en frisyre eller form. Dette fjerner volum og lager flate frisyrer.

Underfarging:
Kontrastfarge som farges under overflatefargen på håret.
Altså at "under håret" er f.eks mørkt åsså har du lyst det ytterste laget med hår..

Vannondulasjon
Bølgeteknikk som utføres med kam i vått hår. 


Voks:
Hardt stylingprodukt som brukes til å definere eller rufse til håret. Voksen kan være både blank og matt


X-treme color:
Intense, knalle farger som farges på lyst eller nedbleket hår

Ytre område:
Den nederste delen av hodet der håret henger fritt fra hodet.


Zig-Zag:
Teknikk som brukes for å skape tauliknende deler over hodeformen.


Økende Gradering:
Gradering som er smalest ved sidepartiet og blir bredere mot nakkepartiet.

Økende lenger/ oppklippte lenger:
Overhåret er kortere enn underhåret, så det skapes flere «etasjer».

 

11 knep til hvordan du lager volum i håret

                     

Er du lei av å ha flatt hår?  Du sprayer og sprayer men håret kollapser etter en halvtime?  Prøv desse 11 tipsene under å se om du finner en måte som passer for ditt hår. For mye hårspray kan gjør håret "tungt" slik at det ikke klarer å holde på volumen.


1. Klipp håret opp i etasjer !. Da vil ikke håret tynge på mye og du vil lett skape volum med kronen.

2. Stripe håret ! Da "stivner" håret litt slik at det vil gi eit lite løft ved hårrota.

3. Kreppetang !  Det finnes små kreppetenger så du kan kreppe håret med helt inne ved hodebunnen, det vil gi masse volum. Husk å spraye med en god spray for at det skal holde - OBH Volummaster har en billig og god krepp.

4. Fønprodukter !  Mousse eller andre volumprodukter som man skal føne på. Bruk volumproduktet kun ved hårrøttene slik at det ikke tynger så mye på håret. Bruk en rund børste og føn, evt. bøy hode ned og føn mens du rufser til med fingrene.

5. Less is more ! Bruk lite hårspray.. Ikke spray hele håret med hårspray, det vil som sagt tynge på håret slik at volumet kollapser etter en stund. Spray ved røttene.

6. Saltvannspray og -pudder !   Alle har vel hørt om Dust-it?? Et tupperingspudder som gir volum/tupperingseffekt ved hårrota. Salvannspray kan også brukes til å skape volum.

7. Tuppere håret !  Bruk en god tupperingskam, du kan bruke en naturbørste for en mer effektiv tuppering.

8. Volum shampoo og balsam !  Ikke overdriv med balsam, det tynger og kan gjør håret fett. 

9. En myk permanent !  Det kan gi deg volum/fyldigere hår.

10.Extensions ! Å legge inn extensions vil gjøre håret fyldigere.

11. Hårruller ! plasser noen hårruller rundt kronen når håret er håndkletørt. ( Husk å preppe det først med en volummousse) La håret tørke med hårrullene i ( lufttørke eller føner).


HA HA HA HA HA.........!!!

How-to: Redken extreme Cat kurDet er mangen som ikke bruker hårproduktene sine rett, og da vil dem ikke oppnå resultatet som produktet lover. Det er viktig å følge frisøren råd og tips, samtidig som du følger bruksanvisningen på flaska. Frisøren vet hvor mye håret ditt trenger, så hennes råd gjelder mer enn hva som står på flasken.

Det er spesielt ett produkt fra Redken som blir brukt feil av de fleste, dette satt jeg og min bestiss ( som er frisør) å diskuterte en kveld. Kundene bare sprayer i og skyller ut og forventer en dramatisk forskjell. Hadde kunden spørt om råd eller om frisøren hadde fortalt litt mer om produktet istedenfor å bare selge det så hadde kanskje kunden blitt mer fornøyd ??

Her får du iallefall frisørens råd på hvordan man skal bruke Cat kuren til Redken, som mangen bruker feil og klager på!
Gjør man ikke rett med den vil man ikke få resultat som synes.


1. Vask håret som normalt, med en shampoo. Så håndkletørker du håret.
 
2. Så sprayer du denne kuren i hele håret. Sørg for å fordele det godt inn.
Vent så 5 minutter før du sprayer mer. Gjør dette 3 ganger uten at du skyllder håret. Det skal ta 15minutter til sammen.

3.Når du har gjort dette 3 ganger kan du skylle håret også bruke en god fuktgivende balsam.


Denne kuren er en gjennoppbyggende hårkur, proppet full av proteiner. Så har du kjemiskbehandlet/skadet hår må du prøve denne. Denne er magisk sålenge du bruker den rett ! ;)

Hårprodukt tips til de forskjellige hårtilstandene

Tenkte eg skulle gi dere noen gode tips på hvilken produkter dere kan bruke til de forskjellige hårene som finnes der ute..  Har du slitt, farget,krøller,stritt,blondt, vil ha det kaldere blondt osv og trenger hjelp til produkter stay tuned,
så skal eg gi dere noen tips til noen bra produkter dere kan bruke for å beskytte, fremkalle eller behandle håret ditt.

Bleket hår/stripet hår - men vil ha fargen kaldere/få vekk gulskjær:
Da er jo en sølv shampoo tingen ( lillashampoo). Den vil gjøre ditt blonde hår kaldere eller fjerne gulskjær.
OBS: Du kan få gråskjær/lillaskjær i håret men det vil forsvinne etter noen vask med vanligshampoo.

Ein shampoo ein anbefaler veldig då er Redken for men Silver shampoo - Ja, den er for men, men du kan fint bruke den om du er jente og altså, den har ingen mannelukt i seg. Men anbefaler virkelig denne til både jente og gut!
Den har god effekt og gjør det den skal!

Husk å bruk en god kur innimellom  og bytt ut silvershampooen (lillashampoen) innimellom med en vanlig shampoo...L'Oreal sin silvershampoo er også god, men anbefaler Redken for men sin mest!
La silvershampooen sitte litt i håret før du skyller ut..
Slitt/ødlagt/ hår:
Da vil eg først anbefale dere å klippe tuppene deres først slik at det ikke fliser/sliter seg meir.
Bruk gode kurer og shampoer som beskytter tuppene og gjenoppretter skadet hår. ( fuktgivende og proteinrike produkter)
Proteinkurer kan vær bra å bruke innimellom, for håret består av mye proteiner og f-eks bleker du håret vil mye av desse proteinene forsvinne, håret blir slitt og elastisk o.l Da er en proteinkur god å ha og ein fuktgivende kur!
Proteinkur + fuktgivendekur = GOOD!
Gode produkter for slitt/skadet hår er:

Joico K-pac ( shampoo og balsam)
-proteinrik, og går dypt inni håret og reparerer skader som allerede er der...
Etterlater håret mykt og friskt.


L'Oreal Absolut repair ( shampoo og hårkur)
Fantastisk serie som eg har skrivet om tidligere, du får også balsam, men shampoo og hårkur holder.
Den reparer skadet hår. Den lukter ekstremt godt!¨


Redken Extreme (shampoo og hårkur)
Nok ein proteinserie som behandler skadet hår knallgodt. Syns den lukter godt men kan bli litt kvalmende.
Klarer ikke beskrive hva den lukter, men noe karamell/marshmellows elns..
Redken Extreme Cat Treatment 150ml
En god kur fra den serien er ekstreme CAT ( spray på kur). Anbefales..
Redken Extreme Deep Fuel 5 x 20ml
Ekstreme deepfuel er en kur som trenger seg godt inn i håret og gir masse proteiner til håret.

Men husk det er lurt å ikke BARE bruke protein kurer for håret kan bli hardt og virke tørt av bare det, da bruker du bare  noen fuktgivende kurer og shampoo.  Men hovedsaklig bruk proteinkurer for å bygge opp håret også noen ganger bruker du fuktkurer for å gi litt fuktighet tilbake til håret.Tørt hår:
Hår trenger også fuktighet, og sliter du med tørt hår er desse produktene å anbefale:

Redken allsoft
-Den gjør håret mykt og glansfult samt den gir god fuktighet til håret...


Joico Moisture Recovery...
- Gir nødvendig fuktighet til håret, lukter fresht og godt..Farget hår:
Da er det godt å bruke ein shampoo som behandler farget hår, for farging av hår kan slite litt på håret. Men iallefall som tar vare på fargen slik at den ikke falmer, og gir glans og framhever fargene i håret...
Ta kan du enten bruke shampoene nevnt over i "tørt hår" eller "skadet hår" for hår blir tørt/skadet etter fargebehandling også. Men du kan også bruke shampoer/balsam/hårkur som er egnet for farget hår som bevarer fargen.
Da vil eg anbefale:


Redken color extend
-Unngår at håret falmer, fremhever fargen og gjør håret skinnende og glansfult!
Hårfargen bevares skinnende, strålende og med en unik glans.


L'Oreal pro. expert Vitamino Color
-Forhindrer at håret falmer, slik at hårefargen varer lengs mulig og gjør håret mykt og deilig + den lukter ekstremt godt!!!

Joico color endure
-Forhindrer håret falmer, beholder fargen lengst mulig, gir den glansfult og mykt hår...Blondt/Bleket hår:
Da vil eg anbefale protein kurer som gjennoppbygger håret og fuktighetsgivende shampoer ( les om skadet hår og tørt hår for produkter med mye proteiner og fukt i) vil du ha fargen kaldere så les om det tidligere i innlegget (  sølvshampoo)...
Andre produkter eg kan anbefale er:

Redken blonde glam serien.
-motvirker tørt og matt hår, og beskytter de skjøre og tynneste hårstråene ved å tilføre styrke uten å tynge håret. Håret etterlates mykt, med en frisk blond farge med mange nyanser, og strålende glans.


L'Oreal Shine blonde
- Den  fjærner gulskjær. bevarer blonde fargen og gir ein fantastisk glans til håret og gjør håret mykt og fint.
Kan brukes av naturlig blonde eller farget ( blondt) hår eller stripet hår for å få meir intens farge altså..
Krøllet hår:

Shampooer og kurer som framhever krøllene dine
så er desse produktene gode:
Foxy curls fra Tigi
Den definerer krøllene, fremhever dem. Antifrizz ( fjerner statisk/frissy hår) og gir flott sunn glans til håret..


KMS curl up serien:
Har appelsin og mint i seg som roer ned hodebunnen, forhindrer friss/statisk hår og definerer/framhever krøllene.Rett hår:
For rett hår etter du f.eks har rettet det eller tatt antipermanent så er


Flatout serien til kms:
knall bra serie, flott varmebeskyttende og anti humidity spray som eg anbefaler veldig til retting med rettetang!
Ellers er resten av serien bra!
Sensitiv/tørr hodebunn:

Bruke shampoer som er milde, lite parfymerte..
Og produkter som er bra for flass og slikt er:

Graham Webb Ice Cap
- var en knall god shampoo for sensitiv/tørr hodebunn, den kjøler og roer ned hodebunnen. Flott å bruke om sommeren/syden hvor håret blir utsatt for mye saltvann/klor og sol.
Men eg tror den skal sluttes å produsere (?)..

Redken Scalp Relief Dandruff Control Shampoo 300ml
Redken  scalp relied dandruff controll:
Flott for flass og tørr hodebunn!

Redken Scalp Relief Soothing Balance Shampoo 300ml
Redken Scalp Relief Soothing Balance
Er bra for sensitiv hodebunn, roer ned hodebunnen og gir fuktighet..

Kerastase Specifique Bain Gommage Gentle Anti-Dandruff Shampoo 250ml
Kerastase Bain Gommage er også god for tørr hodebunn / flass.
Den gir fuktighet og renser.
Fet hodebunn:

Kerastase Specifique Bain Divalent Balancing Shampoo 250ml
Kerastase Bain Divalent:
Balancing Shampoo for fet hodebunn men tørre hårtupper.

Redken Scalp Relief Oil Detox Shampoo 300ml
Redken scalp relief Oil detox shampoo.
Renser og avsorberer straks overflødig fett for å rense og gjøre hodebunnen meir matt.
Etterlater håret lett og luftig.
Kan brukes vått som vanlig shampoo men også i tørt hår ( la virke i 1-2 minutter) så tilføre litt vann i og massere godt SÅ skylle ut..
(kan brukes kvar dag)
Extensions
Uansett hvilken type extensions du har ( punk,sveis,clip-ons) så er det viktig å ta vare på det også om du ønsker at det skal vare lenge. Ein god serie for extensions er..

L'Oreal Liss Ultime
- Den gjør håret mykt, skinnende, beskytter håret gir fukt .
Jeg bruker denne på mitt extensions...
Anbefales!


Langt innlegg detta, men viss det er noe dere syns mangler, noen produkter dere lurer på så spør så skal eg oppdatere denne listen så ofte så mulig...

HÅRTIPS: Vedlikehold av extensions!Hårextensions har blitt veldig populært de siste årene. Du får dem i forskjellige lengder former,farger, ekte eller syntetisk, clips eller teip - Her kan du velge og vrake! Men hvordan tar man vare på dem??

Selv liker jeg godt clip-ons, man kan ta dem av og på akkuratt når det passer deg. Vil du ha langt hår en kveld eller kort en annen er clip extensions perfekt for deg.
Som sagt så finnes det mangen forskjellige måter å feste extensions med, som nevnt kan du få dem i Clips, men også i teip, punkt/microlinks, fletting, keratin osv.. De sist nevnte anbefaler jeg at du gjør det hos en profesjonell ( frisør ).

Du får extensions i ekte menneskehår og syntetisk (plastikk). Husk at de i syntetisk må du vær veldig forsiktig med når det gjelder varmeverktøy som krølltang og rettetang - Extensionet kan smelte med varme, siden det er plastikk.
Mens naturhår/menneskehår kan du bruke varmevertktøy, det smelter ikke og du kan behandle det nett som du ville gjort med ditt eget hår ( Varmebeskyttende, hårkur o.l.)

En viktig ting du må huske på er å bruke rette produkter for extensionet ditt. Bruker du butikkshampoo så mister du garantien (hvis du har kjøpt de på frisørsalong). Men bruker du frisørprodukter så beholder du garantien. Denne regelen var iallefall da jeg kjøpte Saras hair extensions i frisørsalong - Skulle de bli ødelagt så får jeg nytt, bare hvis jeg hadde brukt frisørshampoo på det.

Jeg vasker og kurer extensionet mitt med L'Oreal Pro.Expert liss ultime Shampoo og hairmask som du får kjøpt i frisørsalonger eller hos Feelunique.com. Jeg bruker en naturhårbørste når jeg børster extensionet fordi dette er mer skånsomt på håret.  Husk å ikke få shampoo/hårkur på festene, da kan de løsne.

Hårfarging:
Hjemmehårfarging er fy-fy. Sørg heller for å få en bra match/din hårfarge på extensionet når du kjøper det. Unngå sterke og skadelige behandlinger som farging/bleking, det sliter og tørker ut extensionet.
Hvis du absolutt farge det, bruk en glansvask eller fargesjampoo fra frisøren uten ammoniakk eller peroxid.

Er extensions skadelig for håret??
I noen tilfelle, så er det skadelig for håret. Men følger du frisørens råd og tar vare på håret, så går det som regel bra. Teip, keratin og andre slike metoder skader håret - Du får masse limrester om frisøren gjør en dårlig jobb, og det er noe dritt når du skal ta de av. 

Clip-ons derimot er ikke fult så skadelig, men i lengden så er det skadelig det også. Ha pauser, ikke ha extensionet for lenge i. Helst ta de utav om natten. Klemmene som du fester med har noen skarpe kanter som kan gnage og slite på håret ditt, så la håret få litt pause. 

Oppbevaring:
Ikkje la det ligge på gulvet, eller sammenkrøllet i en krok. Børst igjennom det og legg det fint inn i pakken den kom i eller heng det opp. Unngå å la det ligge på fuktige plasser som i bilen, badet o.l.


Frisyrer og ansiktsformer:

                  

Man hører mye om frisyrer som passer "sånn og sånn" ansiktsform. Men hva er egentlig din ansiktsform? Og hva frisyre passer du? Vel, man skal ikke hele tiden følge desse reglene, man må også tenke på andre ting. 

Selvom du har hjerteformet ansiktsform så du ikke klippe bob om du ikke har lyst. Klipp deg i den frisyren du selv føler deg sexy og vell i!  Men ta i mot råd fra frisøren, de ser hvordan håret ditt vil legge seg, og hva du passer.
Her kan du få tips til hva som passer de forskjellige ansiktsformene:

rundt ansikt

Rundt ansikt:

Et rundt ansikt kan mangle definisjon. Frisyrer med lag som rammer inn
ansiktet og grovt klippede pannelugger kan få et rundt ansikt til å virke smalere,
og skape en illusjon av kinnben.
En frisyre med høyde/volum på toppen gir lengde til ansiktet. Ujevne lenger er også pent.
Unngå frisyrer som trekker håret vekk i fra ansiktet, da kan ansiktet se større ut.

35225431238692983778n400Hjerteformet ansikt:
Det hjerteformede ansiktet har bred panne og smal kjeve, og krever frisyrer som gir bredde til underansiktet. En lugg som enten er tung eller lett roer ned den øverste delen av ansiktet.
En lagvis bob uten ekstra høyde/volum på toppen passer denne ansiktsformen. Ujevne kanter kan bidra til å skape en fin balanse til ansiktet.
Unngå sideskill og frisyrer som gir ekstra fylde til rundt kinnbein-området.


parishilton001firkantetFirkantet ansikt:
Dette er et ansikt med litt skarpe hjørner.
Det firkantede ansiktet bør ha frisyrer hvor man ser pannen helt opp til hårfestet. Langhårsfrisyren bør være smal langs ansiktet.  Et langt hår med en lengde som rammer inn skuldrene er veldig kledelig, gjerne i kombinasjon med lang lugg. En sideskill som denne er fin for å myke opp ansiktet.
En kort kinabob hadde passet bra.
Frisyrer som gir en myk ramme til ansiktet. Unngå midtskill og frisyrer som stopper langs kinnbena.jessica alba ovalt
Ovalt ansikt:
Er du en av dem med ovalt ansikt er du heldig, ovalt ansikt passer de fleste frisyrer så du kan vel mikse og maxe med det du vil ha.
Spør gjerne frisøren om noen råd til hva frisyrer som er litt tøffe.


obj

Avlangt ansikt:
Det lange buede ansiktet bør velge frisyrer med myk linje. Sideskill og pannelugg gir flott symmetri og har en forkortende effekt på et langt ansikt. Korthårsfrisyren bør ha bredde ved tinningen, og gjerne tett lugg og en liten vipp ut ved kjeven. Bobfrisyren må ha fylde ved kjeven og gjerne sidelugg.
En skulderlang bob som stopper lagvis langs kjevebeinet gir ekstra bredde til ansiktet.
Unngå frisyrer med lenge og kvitt deg med rettetangen(!)
Rett hår gjør ansiktet til å se lengre ut, og med denne ansiktsformen vil du unngå det.


Trykk på bildene for å få dem større...

Hvorfor frisørshampoo er bedre enn butikkshampooVi ser mangen reklamer om fantastisk hår med glans og gud bedre hva dem lover deg. Kjendiser som blir betalt mye for å skryte om produkter som de selv ikke bruker en gang. For å si det slik så har nok kjendisene egne hårstylister som har valgt ut produkter som er tilegnet kjendisen hårtype - Og det er nok profesjonelle hårprodukter.


Det er faktisk forskjell på frisør- og butikkshampoo, tro det eller ei. Mangen er fornøyd med butikkshampoo og det er helt supert! Men det er også mangen som reagerer på butikkshampoo pga. innholdet og feil produkter for hodebunnen.

Det har seg slik at butikkshampoo som oftest er utvannet shampoo tilsett mye parfyme og silikon - Dette gjør dem fordi det er billigere å produsere ( derfor er butikkshampoo billigere enn frisørshampoo).
Frisørshampoo derimot er mer konsentrert, mindre silikon og parfyme, men mer pleiestoffer. Nå sier jeg ikke at frisørshampoo ikke inneholder silikon og parfyme, for det gjør dem. Men de inneholder mindre av det og mer av de gode pleiende ingrediensene. 

Husk det finnes forskjellige typer silikon, en er vannløselig og en annen er ikke. Det silikon gjør er å fylle inn sprekker og ujevnheter på hårstrået slik at håret får en glatt overflate/hinne. Det høres kanskje fantastisk ut, men du må tenke på at silikonen legger seg som ett lag rundt hårstrået og da får jo ikke pleiestoffene trekke seg godt nok inn.  Hva skjer hvis du smører handkrem på handen din, men du har på en plastikkhanske? Handkremen trekker ikke gjennom hansken, den ligger som et belegg over plastikkhansken og har ingen nytte for seg.

En annen ting hvorfor frisørshampoo er bedre enn butikkshampoo er at butikkshampoo skal som oftest passe de fleste hårtyper. Så da putter dei i masse ingredienser som skal gjøre ditten og datten for håret ditt. Og skriver det på flaska for at det skal hørres så bra ut.  Istedenfor å ha én egenskap som dei konsentrere seg om, slik som frisørproduktene gjør - Sitat Kevin Murphy

En frisørshampoo har som oftest én egenskap (enten protein for å styrke håret, eller fuktgivende ingredienser mot tørt hår osv). Frisørshampoo har derfor sterkere pleieingredienser så du vil oppnå mer effekt med en frisørshampoo. Har du tørt hår så kjøper du en shampoo for tørt hår, ikke "farget,tørt,slitt,bleket,fett hår-shampoen" fra butikkhylla på rema 1000. Bruk en shampoo som har én egenskap som er tilegnet din hårtilstand !

Til syvende sist så er det faktisk billigere med frisørshampoo når man ser på mengden man bruker og resultatet man får. Man trenger mindre av frisørshampoo for å oppnå et bra resultat ( fordi det er mer konsentrert) mens med en butikkshampoo må du som oftest bruke mye av og vil ta lengre tid før du oppnår et bra resultat.

- Frisørprodukter får du i dagligvare butikker i utlandet. Så er ikke av den grunn, at de selges i frisørsalonger, at de er best. Det er rett og slett innholdet/pleien den gir. 
-Husk at frisørprodukter kan inneholde fy-fy ingredienser (SLS, silikon, parfyme o.l.) de også, så det gjelder å finne en som passer for ditt hår og hodebunn, som har ingrediensene du tåler.


Hårtips: Shampoo, varmebeskyttende o.l.Å ha langt sunt hår er ikke så vanskelig som man skulle tru. Bruk de rette produktene og verktøyene. Det finnes mangen myter om hvordan man får lengre hår. Håret veks ikke fortere dersom man klipper det.


Vaske håret - Man trenger ikke vaske håret hver dag. Visste du at når man vasker håret hver dag så sliter det mye på håret. Vann er ikke så bra for håret som man tror.  Vask håret 2-3 ganger i uken, bruk en tørrshampoo dersom du trenger det. Håret ditt vil venne seg til at du ikke vasker håret så ofte til slutt, og da vil det ikke bli så fort fett. Vasker du det for ofte stripper du håret for det naturlige oljene det har og håret kan bli tørt og slitt.

Rekkefølge - Mangen vasker håret helt feil - De avslutter med hårkuren. Visste du at hårkuren skal i etter shampoo, men før balsamen? Dette er fordi en balsam vil lukke skjellaget i hårstrået og da vil ikke kuren trekke inn å gjøre det den skal. Så derfor bruk kur før balsam slik at den får virket skikkelig.

Shampoo -> Hårkur -> Balsam 
 
Shampoo kan du påføre og massere i hodebunnen. Men balsam og hårkur bør du heller konsentrere deg med  å ha ut i lengdene. Tar du balsam i hodebunnen vil hodebunnen din mest sannsyling bli fet.  Og for mye massering av hodebunnen er bra for blodsirkulasjonen, men hodebunnen din vil da produsere mer talg og det betyr fett hår.  

Kaldt vann - Avslutt dusjen med kaldt vann, i håret såklart. Dette vil hjelpe på å lukke skjellaget, det vil forhindre frizz og gi mer glans til håret. 

Rett verktøy - Når håret er vått er det best å bruke en kam med store mellomrom. Når håret er tørt er det lurt å bruke en børste, helst naturhår. Dette er mer skånsomt mot håret.

Å klippe tuppene ofte - Vil ikke gjøre slik at håret ditt vokser fortere. Men det vil forhindre at håret ditt blir mer slitt og knekker av, med andre ord det vil forhindre at frisøren klipper mer av lengdene på håret ditt. Dersom du gjør dette ofte (hver 6-8 uke) så minsker du risikoen for at håret ditt blir så mye slitt at frisøren må klippe mye av. Håret vokser i samme tempo uansett, men du kan prøve å massere hodebunnen for å øke blodsirkulasjonen eller prøve "FAST" produktene.

Varmebeskyttende - Bruker du varmebeskyttende? Det er utrolig viktig dersom du vil ta vare på håret. Varmeverktøy som rettetang, krølltang, hårføner o.l. skader håret ditt. Derfor er det lurt å bruke et produkt som beskytter håret mot varme. Det finnes mangen forskjellige gode varmebeskyttendeprodukter ute på markedet. Jeg anbefaler varmebeskyttendekremer som også har en behandling i seg - Slik som Kerastase sine har. 

         satinlinerlifestyle04


Hårtips: statisk hår

 kidwithstatichair

Sliter du med statisk hår? Her får du svaret!
Håret ditt trenger fuktighet, og det du må bruke er en næringsrik og fuktsgivende shampoo og balsam.

Det billigeste trikset mot statisk hår er når du vasker håret så skyller du helt til slutt med kaldt vann.
Annet billig triks du kan bruke er metallkroken til en kleshenger og dra den nedover håret.

Børster bør være gummitagger på. Du kan også bruke forskjellige kurer som leave-in balsamer, kremer ( Tigi bead hed after party) , glansspray ,hårspray og antifrizz produkter - Men husk slike produkter vil ofte få håre til å se fett ut, så bruk ikke så veldig mye.

300749591obj                      

      bloglovin

Søk i bloggen:


Nettsider jeg anbefaler:


hits