Kategorier...Arkiv...
Statistikk...

bloglovin


Norske blogger

Hudpleie

Min hudpleierutine - Hvilken produkter jeg bruker.


Jeg har det siste året prøvd mye nytt og byttet og styrt på for å finne den perfekte hudpleierutinen for min hud. Nå føler jeg at min komplette hudpleierutine endelig er ferdig og kan dele den med dere. 

Jeg kan starte med å fortelle litt om hvilken hudtype jeg har - Jeg har kombinert til fet hudtype som også er fuktfattig. Altså jeg har fet t-sone, med store porer ved nesen og har noen urenheter her og der i perioder, mens resten av ansiktet har jeg normal hudtype. Fuktfattighud/dehydrert hud er en tilstand hvor huden min trenger fukt, ikke fett slik som tørr hud trenger. Så etter jeg har dusjet så kan jeg føle meg litt stiv i ansiktet og det er fordi jeg har fuktfattig hud.

Les også: Hudtyper og tilstanderJeg prøver å holde meg unna produkter som skal matte huden ettersom jeg føler dei tørker ut huden min ( gjør den mer fuktfattig) og da kompenserer huden mer med olje og huden blir blankere enn normalt. Etter jeg slutta å bruke mattende hudpleieprodukter har jeg faktisk ikke hatt problemer med blank t-sone. Så det er noe du absolutt bør vudere hvis du har slitt med det samme.

Morning - Dusj
 1. Rens - Jeg starter alltid dagen med en god, lang dusj. Og i dusjen bruker jeg Decleor Aroma Cleanse Foaming Cleanser som er en flytende ansiktsrens som man skvetter litt vann over og masserer inn i ansiktet til det skummer. Jeg påfører denne rensen på Clarisonic MIA og skvetter litt vann på for å så la Clarisonicen massere produktet i ansiktet i 1 minutt. Så skyller jeg dette av med vann.


 2. Toner -  Når jeg er ferdig i dusjen tar jeg Decleor Aroma Cleanse Tonifying Lotion på en bomullspads og påfører den rundt i ansiktet. Og lar huden lufttørke litt før jeg går over til neste steg.


 3. Serum - Når huden er tørket påfører jeg et serum. Her bytter jeg litt på hva jeg bruker: Dersom jeg føler at huden er litt stiv og trenger fuktighet, bruker jeg Matis Response Jeunesse Optimal Moisturising Serum. Men noen perioder så har jeg urenheter eller rundt den "tiden i måneden" da bruker jeg md formulations Continious Renewal serum som er et serum for uren hud. Men når det er som og sommer bytter jeg md serumet ut med Matis Response Purete Purifying Serum som også er for uren hud, bare uten glykolsyre.


 4. Øyekrem - Så er det tid for litt øyekrem og her har jeg bytta og prøvd mye for å finne en jeg liker. For tiden bruker jeg Matis Response Yeux Eye Beauty Reviving Cream som holder området rundt øynene fuktet og fresh. En god øyekrem som jeg driver å tester litt til før jeg kommer med en omtale, men sålangt liker jeg den.


 5. Dagkrem - Til slutt er det dagkrem, her bruker min store favoritt Matis Responce Delicate Moisturising Cream, som gir masse fukt og som føles fantastisk på huden. Noen ganger hvis jeg er litt trøtt i tryne og føler jeg trenger litt glød så bruker jeg Matis Response Vitalite Energizing Cream (utsolgt), den lukter så friskt og godt - Man føler seg våken og fresh (veldig fin å bruke de dagene man er syk/forkjølet).

Ekstra: Solkrem -  Dersom jeg skal være ute så påfører jeg solkrem over dagkremen. Siden de dagkremene fra matis som jeg bruker ikke inneholder SPF, må jeg bruke solkrem i tillegg. Til nå har jeg brukt Matis Response Soleil Sun protectant Face Cream SPF20, men den er tom så jeg har byttet over til solproduktene jeg fikk fra Biotherm for å se om jeg liker de. Men tar med denne fra Matis siden det er den jeg har brukt til nå.


 ... Tips: Du sparer på å kjøpe Decleor Cleansing Milk og Tonifying Lotion i Duo Pack hvor du da får de i salongstørrelse (400ml) i stedenfor 250ml som de er i når du kjøper de separat. Fåes her i Duo Pack.
 

Kveld
 1. Sminkefjerner - Jeg fjerner vekk all sminke med sminkeserviettene til Yes To Cucumber Wipes. Billige, men veldig gode sminkefjernere som kan brukes av alle, til og med sensitiv hud.


 2. Rens - Siden sminkefjerner ikke fjerner all sminke kjører jeg på med en mild rens, Decleor Cleansing Milk, på en bomullspads og fjerner vekk siste rest. Denne skal ikke skylles av og derfor er den perfekt å bruke på kvelden siden jeg ikke dusjer da. Den fjernes lett med bomullspads.


 3. Toner -  Her bruker jeg samme toner som på morningen, Decleor Aroma Cleanse Tonifying Lotion, på en bomullspads og påfører den rundt i ansiktet. Den fjerner også det overflødige fra rensen jeg brukte rett før. Så lar jeg toneren tørke slik at huden ikke er våt når jeg begynner på neste steg. 


 4. Serum - Da bruker jeg natt versjonen av fuktserumet jeg brukte om morningen, Matis Response Jeunesse Night Essential Concentrate. Huden føles myk og "relaxed" dagen etter når jeg står opp.


 5. Øyekrem - Her bruker jeg samme øyekrem som på morningen, Matis Response Yeux Eye Beauty Reviving Cream.


 6. Nattkrem - Så bruker jeg nattbalmen Decleor Aroma Night Neroli Essential Night Balm, som er en tykk nattkrem i balm konsistens. Det føles nesten som om du påfører leppebalm i hele ansiktet, men denne nattbalmen er fantastisk. Den gir huden pleie og fukt og når du står opp har du babymyk hud.


 7. Leppebalm - Jeg bruker mye leppebalm i løpet av dagen også, men jeg sørger alltid for å ha Korres Lip Butter Jasmine ståendes på nattbordet slik at jeg kan påføre et tykt lag med den på leppene før jeg sovner. 

 

 

Ekstra behandlinger  - Kveld


To ganger i uken kjører jeg ekstra behandliger, som ansiktsmaske og exfoliering - Da bruker jeg ikke Clarisonicen, men en skrubb som skrubber både kjemisk og fysisk, derfor kan det bli litt for mye hvis jeg bruker Clarisonicen i tillegg. Desse ekstra behandlingene tar jeg de kveldene jeg ikke skal noe, da tar jeg å lager meg en god kopp te og kurer håret samtidig som jeg pleier huden.

 1. Skrubb - Jeg gjør dette etter jeg har brukt rensen, Decleor Cleansing Milk. Og skrubben jeg bruker er verdens beste skrubb, nemlig md formulations Face and Body scrub. Så da skrubber jeg huden og skyller av med vann før jeg påfører neste produkt som er maske.

 2. Rensende maske - Her bruker jeg md formulations Clearing Complex mask, som er en rensende maske og lar den virke i 15 minutter. Denne masken påfører jeg kun i t-sonen, siden det er der jeg har urenheter. Når den har virket i 15 minutter vasker jeg den av med en klut og påfører en fuktmaske som er veldig nødvendig etter en slik rensende maske

 3. Fuktmaske - Fuktmaska påfører jeg i hele ansiktet og jeg bytter på å bruke Matis Response Jeunesse Youth Hydrating Mask og Decleor Hydra Floral Moisturising MaskJeg lar denne maska trekke inn i huden i 15 minutter og det overflødige masserer jeg bare inn og lar den virke som en nattkrem. De kveldene jeg gjør dette bruker jeg ikke serum, nattkrem eller øyekrem fordi jeg bruker fuktmaska som en nattkrem i stedet. Det eneste jeg bruker etter fuktmaska er Korres Lip Butter Jasmine på leppene.

   


Så dette var min hudpleierutine - Dette er produkter jeg har kjøpt om igjen og om igjen, mens noen av produktene er nye. Det blir spennende å se om denne hudpleierutinen fortsatt kommer til å bli den samme etter jeg har prøvd de nye Biotherm produktene jeg nylig fikk i posten.

Vi får se, jeg kommer iallefall med en oppdatering på hudpleierutinen dersom det skulle endre seg. Og omtaler på noen av desse produktene nevnt i denne artikkelen kommer, noen er det alt skrevet omtale på som du kan finne i søkefeltet. 

 

Ha en flott søndag, jenter!
-Hvilken hudpleieprodukter bruker du?  
 

Hudpleie: Ansiktsmaske guiden !


Nå som kulden nærmer seg og huden din blir mye utsett for kulde, er det viktig å ta vare på huden. Husk å bruk gode kremer, muligens kulde/klimakremer. Her er en liten guide på forskjellige ansiktsmasker


Men noe jeg synes er godt, ikke bare nå som det er kaldt og guffsent ute men hele året, er å ha en spadag med gode ansiktsprodukter som masker, kremer og alt mulig anna knask.

Masker kan man lage selv, eller man kan kjøpe ulike masker i forskjellige butikker. Hver maske har forskjellige pleieeffekter. Du finner gode masker som er billige også, det trenger ikke alltid koste deg skjorta...

kkkk

Noen masker fungerer omtrent som vanlig dagkrem, men gir som oftest raskere resultat enn vanlige dagkremer - Det er fordi masker inneholder høyere konsentrasjoner av de aktive stoffene.

Sliter du med veldig tørr hud om vinteren kan du bruke en fuktgivende/næringsgivende maske og sove med den på om natten. Mens en rensende maske bør du derimot fjerne etter 10-15minutter, for ellers kan den tørke ut huden din...

Her kommer det litt info om hva de forskjellige maskene gjør for huden din:


Leiremaske:
Virker rensende, oppstrammende og
poresammentrekende.
Passer som oftest til normal/fet til uren hud.

Gelémasker/fuktighetsmasker:
Gir (logisk nok) fuktighet og inneholder
som regel også andre ingredienser som
skal gi ekstra effekt.
Passer alle hudtyper.

Kremmasker:
Desse er ofte mer nærende og
inneholder mer av oljer og
essensielle fettsyrer.
Passer til Normal/tørr hudPeeling/Exfolliate/skrubbemaske:
Renser og fornyer huden. Fjerner
dødehudceller og gir huden en myk,ren og fresh følelse.
Passer alle, spesielt problemhud som acne.


Spesialmasker:
Gjør det lille ekstra akkurat for DIN hudtype, om du har fet eller tørr.
Den gir huden din en "boost" av glød.
Passer til alle hudtyper, hudpleie salonger har spesielmasker akkurat for din hudtype
Tørr, fet, normal eller kombinert hudtype ?


Det å finne sin hudtype er ikke alltid like enkelt - Man kan bli litt forvirret av tørr og fuktfattig hud, noe som høres likt ut, men som ikke betyr det samme. Det å vite sin hudtype kan hjelpe deg med å velge rette hudpleieprodukter og faktisk sminkeprodukter som ikke vil gi deg urenheter.. 

... Det mangen sliter med er urenheter, og ved å vite hvilken hudtype og tilstand du har kan hjelpe deg å bekjempe desse urenhetene. For du kan faktisk få urenheter dersom du har tørr hud også, så ikke tro at hvis du har noen urenheter her og der betyr at du har fet hudtype - fordi det kan vær mangen grunner til at du har fått desse urenhetene.

Her kommer en kort liten guide hvor du kan lese om de forskjellige hudtypene og tilstandene, noe som forhåpentligvis kan hjelpe deg med å finne ut hvilken hudtype du har.260TØRR HUD:
Tørr hud har små talgkjertler og små porer, og da dannes lite talg - dette gjør at huden flasser, blir tørr og klør. Du kan også få en slik "stiv" følelse i ansiktet, nett så om du har på deg en ansiktsmaske som smuldrer (se bilde).

Tørr hud skyldes fettmangel i huden. Du bør unngå sterk såpe og ovendrevet bruk av vann. Bruk helst mild ansiktsrens, gjerne slik som ikke skal skylles av men tørkes av med en bomullspads e.l.

Bruk produkter som er egnet for tørr hud, se etter " Dry skin" på produktene og ikke "Dehydred skin" for det betyr fuktfattig hud som er noe helt annet enn tørr hud ( se under hudtilstander). Du kan få urenheter av å ha tørr hud også, ved tørr hud kan porene bli så tørre at de blir betente. Og betente porer fører til røde irriterte "urenheter". 

 acne00FET HUD:
Fet hud har derimot store talgkjertler og store porer, huden ser som oftest blank og oljete ut. Fet hud har urenheter/kviser og sorte prikker, hudorm som noen kaller det, som er oksidert talg og hudceller som har samlet seg i porene.

Uren hud er noe man er født med og skyldes høy talgproduksjon. Ved uren hud kan du bruke såpe og vann uten å vær redd for at huden tørker ut. Men vær obs på at du fortsatt kan få fuktfattig hud ved for mye mattende produkter og for sterke såper. 

Bruk produkter som er egnet for fet og uren hud. Det er produkter uten oljer og mangen av  produktene fokuserer på å matte ned huden. Se etter produkter som er merket med "Oily skin".

 

 

KOMBINERT HUD / BLANDINGS HUD:
Du har da en blanding av enten alle hudtypene eller noen av de - Altså tørr, normal og fet hud. Den fete huden er som oftest i t-sonen, altså pannen,nesen og haken. Mens den normale huden eller tørre huden er i ytre del av ansiktet, som f.eks i kinnene.

Man har oftest store porer i dei fete partiene, som ved siden av nesen, noen urenheter, mens resten er normalt eller føles tørr og har tørre partier her og der. 

Det du kan gjøre er å bruke produkter for fet hud i t-sonen mens produkter til normal eller tørr hud de andre plassene. Men det finnes også produkter for kombinert hud. Se etter produkter som er merket med "Combination skin" , "Combination to dry skin" eller " Combination to oily skin". 

 

hudpleieNORMAL HUD:
Normal hud er myk, smidig og er sunn og jevn. Huden er elastisk med fine og små rene porer. Med normal hud sliter du ikke med noen særlige problemer.

Selvom du har normal hud bør du bruke hudprodukter. Se etter produkter som er merket med "Normal skin". 

 

 

HUDTILSTANDER 

Hudtilstander er noe som kan forandre seg, noe du kan få og bli kvitt. Mens hudtype er permanent, noe du er født med. Du kan ha fet hudtype, men også fuktfattig som er en hudtilstand. Du kan ha normal hud, men den kan også vær sensitiv. Og her er en liten forklaring på hva de forskjellige hudtilstandene er.


SENSITIV HUD:
En sensitiv hud kan reagere med rødhet og varme når den blir utsatt for kald vind, eller man kan reagere med irritasjon, kløe eller eksem på produkter som inneholder parfyme eller fargestoffer.

Har du sensitiv hud må du bruke parfymefri produkter. Bruk helst produkter som ikke må skylles av, men bare tørkes av med bomullspad (varm vann irriterer huden).

Se etter produkter som er merket med "Sensitive skin". 

 

DEHYDRERT- / FUKTFATTIG  HUD:
Både fet, normal og tørr hud kan være dehyrdrert. Dehydrert hud skiller seg fra tørr hud ved at den mangler fuktighet og ikke fett, som tørr hud mangler.

Dehydrert hud kan komme av klimaendringer, kosthold, vanninntak og bruk av uttørkede produkter.  Fuktfattig hud føles som at huden din er helt
stiv, nesten som at huden har krympet slik at den ikke passer over ansiktet.  

Se etter produkter som er merket med " Dehydrated skin"

 

How-To: Hjemmelaget ansiktsmaskerFor alle hudtyper

 • 1 eggehvite
 • 1 eggeplomme
 • ½ sitronFor veldig ømfintlig hud

 • 2 ss. Ubehandlet kli
 • 3ss. Kamomilleblomst
  Du kan tilsette litt honning, opphakket agurk, eller en beroligende olje.For fet hud

 • 1 eggehvite
 • 2 ts. Sitronsaft
 • 2 dråper med teatree oljeFor tørr hud

 • 1 eggeplomme
 • 1 ts flytende honning
 • 1 ts olivenolje
Skrubb for alle hudtyper:

 • Olivenolje
 • Honning
 • Sukker eller salt
   
      bloglovin

Søk i bloggen:


Nettsider jeg anbefaler:


hits