Kategorier...Arkiv...
Statistikk...

bloglovin


Norske blogger

Sminke / kosmetikk

Sminke innkjøp: Shu Uemura, Lush, Matis, Victoria Secret

På grunn av laderen til kameraet har vært borte og jeg ikke kunne ta bilder til bloggen har det vært stille her en stund. Men mye har skjedd siden sist inne på sminkerommet og litt nye produkter er handlet inn ? Jeg tenker å starte med innkjøpene og hvis dere ønsker en ny sniktitt på sminkerommet får dere bare rope ut.

Selvom kameraet har ligget på hylla en stund har jeg heldigvis ikke lagt bort shoppingleden, og som vanlig har jeg handlet litt hos Feelunique. Som dere sikkert vet så (...............)

> Utvid tekst

 

#sminke #sminkeblogg #skjønnhet #skjønnhetsblogg #hår #hårpleie #frisør #hud #hudpleie #hudpleier #makeup #makeupartist #beauty #innkjøp #haul #mote #hverdag #lørdag #blogg #topp #mamma #interiør #hårkur #mua #mac #macbook #maccosmetics #nars #rabatter #tilbud #sponsor #ikkesponset #nettbutikk #konkurranse #kjærlighet #shopping #fashion

 

Oppbevaringstips til sminkerommet

Jeg har tidligere tipset om skuffedelere til ALEX kommoden med 9 skuffer fra IKEA, noe som falt i smak hos mange av dere. Så jeg tenkte å fortsette med litt oppbevaringstips her på bloggen i en egen bloggserie. Og i innlegg #2 tenkte jeg å tipse om stilige dispensere til å ha diverse produkter i.

Det finnes mange stygge flasker, krukker og tuber på f.eks kremer, sminkefjernere og AntiBac ? Så jeg kjøpte meg en  gjennomsiktig enkel såpedispenser som jeg (.......)

>Utvid tekst

 

#sminke #skjønnhet #sminkeblogg #skjønnhetsblogg #sminkerom #oppbevaring #kosmetikk #mamma #interiør #fashion #mote #makeupartist #mua #topp #mandag #vinter #hudpleie #hårpleie #frisør #hår #hud #beauty #mac #maccosmetics #macbook #apple #sminkefjerner #bioderma #tips #sminketips 

Sniktitt på det nye sminkerommetGod kveld flotte lesere! I dag tenkte jeg å vise dere litt av kaoset ? Jeg er såvidt begynt med å skru sammen møblene og planlegge hvor ting skal stå. Men gud så deilig det er å få sminken under samme tak igjen?

I går gikk hele dagen på å pakke ned sminken og møblene til sminkerommet for å så flytte det til vårt nye hus. I samme slengen fikk jeg kastet en del sminke jeg ikke (........)


>LES MER 

 


#sminke #sminkerom #makeup #makeuproom #skjønnhet #hjem #interiør #mamma #hus #design #kosmetikk #sminkespeil #MAC #NARS #INGLOT #MUA #Makeupartist #hverdag #konkurranse 

Sommersalg: 50% på sminke og skjønnhetsprodukter !


Endelig er det årlige sommersalget til Feelunique i gang! Jeg pleier å legge igjen en god del av feriepengene mine på dette salget ? og jeg som lovet jeg skulle ha shoppestopp en periode fremover begynner å få litt ?abstinenser? nå..

Uansett så tenkte jeg i hvert fall å dele denne gladnyheten med dere da mange av dere ble så glad sist gang. Ikke minst fortelle at Feelunique har gratis frakt ved kjøp over 100kr, og det beste med Feelunique og noe som gjør at denne nettbutikken er min favorittnettbutikk, er at de refunderer toll/moms !

Hvis du handler for (......)


>Les mer

 

#sminke #skjønnhet #shopping #kosmetikk #sminkeblogg #beauty #salg #konkurranse #blogg #hverdag #mamma #familie #feelunique #toppblogg #dyr 

Dagens sminke: Electric + 7% rabatt på sminkePå sminkebloggen min, BeautyFuzz.com, finner du bl.a dagens sminke hvor jeg har brukt Urban Decay Electric palette.
Rabattkode som du kan bruke på sminke, hår- og hudpleie, parfyme ect hos Feelunique, og omtale på Push Up lineren til Benefit +++

Besøk BeautyFuzz.com her 

Min sminkekolleksjon !På sminkebloggen min, BeautyFuzz.com, har jeg postet ett innlegg om sminkerommet mitt.
Stikk innom da vel :)  

 

Sneak Peek - Nytt sminkerom !På sminkebloggen min, BeautyFuzz.com, har jeg postet et innlegg på mitt nye sminkerom!
Stikk innom da vel å ta en titt! 

 

BeautyFuzz.com nominert til Årets Skjønnhetsblogg ( Vixen Blog Awards )Vil bare innom gamle bloggen min her å si tusen takk til dere som har nominert meg til "Årets skjønnhetsblogg" Vixen Blog Awards. Det er utrolig koselig å bli nominert med min nye blogg, BeautyFuzz.com.


Hvis dere ikke vet det så blogger jeg fortsatt, og kun, om sminke og skjønnhet på min nye blogg BeautyFuzz.com.Igjen, tusen hjertelig takk for at dere har nominert meg!

 

Mvh Malin 
www.BeautyFuzz.com 

Summer Sale - Spar opp til 60% på sminke, hudpleie, parfymer ect.


Jeg elsker Feelunique, det er min absolutte favorittnettbutikk - Og nå har dei et stort sommersalg på forskjellige merker som bl.a Dior, YSL, Real Techniques, Kérastase, Redken, Sebastian Prof, Md formulations, Decléor, TheBalm, St.Tropez, Clarisonic og mange mange fler.

Nå som alle regninger er betalt tenkte jeg å skjemme meg bort litt med å kjøpe litt forskjellige ting til meg selv på sommersalget - og her er noen produkter jeg sikler på for tiden, pluss noen anbefalinger. Forresten Clarisonic MIA´en min er død, så en MIA 2 vurderes sterkt nå ( Noen som har prøvd den? ). Har også hørt mye bra om cleansing balmen til Emma Hardie, men etter en titt på ingredienslista så ble eg litt usikker på om den er verdt å prøve, noen som har prøvd den også?

 

Shiseido Sun Protecting Liquid Foundation - LINK
 // Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh - LINK // Redken Gift Set - LINK // Shu Uemura Essentials Drop - LINK // YSL Rouge Volupté Lipsticks - LINK // Clarisonic MIA 2 - LINK // Chloé - LINK // DIOR Nude Tan Paradise Duo - LINK // Decléor Duo set - LINK // DIOR Addict Lipstick - LINK // Emma Hardie Cleansing Balm - LINK // Guerlain Terra Ora - LINK // Kérastase Hair Oil - LINK // Blinc Eyebrow Mousse - LINK // Marc Jacobs HONEY - LINK // KORRES Makeup Removing Wipes Pomegranate - LINK // DIOR Creamblush Summer Mix - LINK // St.Tropez Bronzing Mousse Dark - LINK.

 

... Så det var noe av det som står på handlelista, vi får se hva som havner i kurven. Men nå skal jeg hvertfall kjappe meg å bestille Clarisonicen, for jeg ser den turkise er alt utsolgt.  Har du noen anbefalinger/produkter du syns jeg bør teste ut?

 

Trykk her for å komme direkte til salget.

 

 

KONKURRANSE: 10 vinnere får London Calling Limited Edition Glossybox !

Nå har 10 av mine lesere muligheten til å vinne Limited Edition boksen fra Glossybox, London Calling. Dette er en konkurranse i samarbeid med Glossybox. 

Trykk her for å komme til konkurransen ! 

Glossybox - Juni og Juli 2013 ( Sminkeprodukter)Jeg har nettopp skrevet hva disse to hærlige boksene inneholder av sminke og skjønnhetsprodukter. 
Med Glossybox får du tilsendt 5-6 forskjellige sminke- og skjønnhetsprodukter hver måned, og jeg her får du se hva Juni- og Juliboksene inneholdt.

Trykk her for å se mer bilder og for å lese om hva jeg syns om boksene

KONKURRANSE - Vinn hårfjerningsmaskin fra Remington !

 

Nå har endelig tiden kommet for å bytte ut bukser og tights med shorts, skjørt og kjoler ? Hårete, stikkende legger er da nei-nei, og derfor tenkte jeg å kjøre en liten sommerkonkurranse sammen med Remington hvor du kan vinne deres Epilator som vil gi deg glatte og myke ben til sommeren.

Med Remington Smooth & Silky 5-i-1 Cordless Epilator får du et glatte, myke ben med et resultat som varer opp til fire uker. Den fjerner selv de korteste (..... TRYKK HER FOR Å LESE MER OM KONKURRANSEN ....)

 

 

Sommerkonkurranse - Vinn Remington Epilator

 

Nå har endelig tiden kommet for å bytte ut bukser og tights med shorts, skjørt og kjoler ? Hårete, stikkende legger er da nei-nei, og derfor tenkte jeg å kjøre en liten sommerkonkurranse sammen med Remington hvor du kan vinne deres Epilator som vil gi deg glatte og myke ben til sommeren.

Med Remington Smooth & Silky 5-i-1 Cordless Epilator får du et glatte, myke ben med et resultat som varer opp til fire uker. Den fjerner selv de korteste (..... TRYKK HER FOR Å LESE MER OM KONKURRANSEN ....)

 

 

GLOSSYBOX - Mai 2013 (skjønnhetsprodukter)

Jeg har fått mai boksen til GLOSSYBOX i posten og deler med dere hva den inneholder.

Trykk her for å lese mer og se flere bilder av hva den inneholder

 

Visste du at du kan Pinge blogginnleggene dine på BeautyFuzz.com for å komme på fremsiden? 

Min første GLOSSYBOX ( Sminke i posten )

Fleste av dere sminkeinteresserte har vel hørt om Glossybox via YouTube. Dette er et abonnement hvor du får en pakke i posten hver måned med 5-6 flotte skjønnhetsprodukter. Jeg fikk min første glossybox sist uke og har delt med dere hva som låg oppi denne.

Trykk her for å se flere bilder og lese mer om boksen jeg fikk.

 


Swap Plus Eye Makeup Remover - Kjekt produkt å ha i sminkemappa


For litt siden kom jeg over et smart produkt som er lurt å ha i veska eller i sminkemappa si. Nemlig q-tips fylt med sminkfjerner inni, så du slipper å drasse med deg flasker med sminkefjerner eller store pakker med sminkeservietter i veska.

Du trenger heller ikke å ha hele boksen med desse q-tipsene med deg, men ta med 3-4 stk i sminkemappa i veska eller noe. Men selve boksen tar ikke stor plass så om du ønsker det kan du fint ha hele med. Boksen inneholder 24 Q-tipser som er en del for den lille prisen desse koster.

Jeg anbefaler ikke å bruke de i hele ansiktet, da dette kan bli dyrt og tar tid, men dersom du har en eyeliner som smudger/smitter av andre plasser i ansiktet, eller en mascara som drysser så er denne kjempefin å ha. Jeg har iallefall alltid med meg slike i veska i tilfelle noe skulle skje.Væsken som er inni desse q-tipsene etterlater ikke huden fet eller klissete. Den fjerner alt av sminke, så hvis du bruker den til å fjerne mascaradryss og du har concealer på det området, må du påføre concealer etterpå for du har mest sannsynlig fjernet det også.

Den kan også brukes til å rette opp i feil som du har gjort når du sminker deg - F.eks dersom du vil ha en rett kant i ytre del av øyet kan du bruke denne for å hviske ut litt av øyenskyggen slik at du får et rent kutt / kant.

Man brekker bare der hvor det er merket med blått og væsken renner da ned i den ene enden på q-tipsen (husk å ha den blå delen opp slik at væsken renner nedover). Da har du én våt og én tørr q-tips, der du kan bruke den tørre siden til å tørke opp det overflødige av sminkefjerneren.

Helt genialt produkt - Anbefales!

Ingredienser:
Aqua, Glycerin, PEG-40 Glyceryl Cocoate, Cocamidopropyl Betaine, Aloe Barbadensis Leaf Extract,
Sodium Coceth Sulfate, Tocopheryl Acetate * (Alkoholfri).


Pris:

ca. 35,- hos Feelunique (gratis frakt) 

 

Topp 5: Eyelinere


Jeg har laget en del topp 3 og topp 5 innlegg og nå er det eyelinere som står for tur. Tidligere har jeg skrevet om mine topp foundations, blush, concealer, mascara og mange fler. Men nå skal jeg altså dele mine topp 5 eyelinere i forskjellige konsistenser og farger...

... Jeg prøvde å velge ut kun 3, men det ble litt for vanskelig så da måtte jeg velge ut 5 eyelinere som er mine mest likte. Jeg bruker mest gel eyelinere på øyelokket fordi jeg syns de sitter best og er enklest å få til å ligge pent/se pent ut. Men på våtkanten og nedre vippekant liker jeg å bruke vanlig eyeliner i blyantform. 
Her er mine favoritter:


1. Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner i Black Ink.
Dette er min nye favoritt eyeliner - Den har en gel konsistens som glir lett og smooth på øyenlokket. Den sitter godt, smitter ikke av og er vannfast. Den er enkel å lage cat eyes med og forskjellige vinger og krusseduller. Jeg liker best fargen Black Ink, som er en matt sort farge - men du får Bobbi Brown sine gel linere i mangen forskjellige farger.
Fåes bl.a hos Britique.2. MAC Fluidline i Blacktrack 
Dette er en gammel favoritt, før jeg fikk Bobbi Brown Long-Wear Gel Eyeliner så var MAC Fluidline the one! Dette er også en gel eyeliner som glir lett på øyenlokket og sitter godt. Det er mangen som syns den tørker så fort ut i krukka, noe jeg ikke er enig i - jeg har hatt min MAC Fluidline lenge og den er fortsatt like fresh. MAC har mangen farger å velge mellom og den jeg liker best er Blacktrack, som er en matt sort farge.
Fåes bl.a hos Britique.3. NYX Slide On Pencil i Azure
Desse er de beste eyelinerene i blyantform, uten tvil. De glir så lett på huden og de er utrolig pigmenterte, ett lett strøk og du har plenty med farge. Du kan duse den ut, men når den først sitter så sitter den godt. Denne bruker jeg både på øyelokket, våtkant og nedrevippekant. Du får de i mangen forskjellige farger og jeg syns det er vanskelig å bare velge én siden jeg liker alle like godt, men skulle jeg valgt én så må det bli Azure som er en nydelig blå farge. Veldig fresh og fin å ha på nedrevippe kant for å friske opp en kjedelig hverdagslook.
Fåes hos CherryCulture.
4. MAC Eye Kohl i Teddy

MAC sine eyelinere er helt greie, men de har en farge som er helt nydelig og det er Teddy. Om jeg bare kunne valgt en eyeliner fra MAC så hadde det uten tvil blitt Teddy. Teddy er en brun farge med hint av rødlig tone i seg og som har et bronzet shimmer i seg. Den er super til både øyenlokk og nedre vippekant.  
Fåes hos Cheapsmells (utsolgt)5. Stila Kajal Eyeliner i Topaz.
En nydelig nude/fersken farget eyeliner. Jeg er egentlig ikke så fan av å bruke hvit eyeliner på våtkanten, fordi det ser så hardt og falskt ut - Men en lys nude gir samme effekten som hvit, bare det ser mer naturlig ut, og derfor liker jeg Topaz. Den glir veldig lett på huden og er veldig pigmentert. Den er litt bløt så den kan vær litt vanskelig å bruke når den er varm. Den kan brukes til hverdags eller til fest - den får øynene til å se store og våkne ut. Jeg bruker den ofte hvis jeg føler jeg ser rød og trøtt ut, da påfører jeg bare denne og ser ti ganger mer våken ut.
Fåes hos Feelunique.
Det var mine favoritt eyelinere, men jeg vil anbefale noen børster til å påføre de gel eyelinerene i samme slengen - MAC 210 og Sigma E11 er to veldig tynne og presise eyeliner børster, dei lar deg kunne lage de flotteste vingene og gjør påføring av eyeliner til en lek. En annen favoritt er desse bøyde eyelinerene fra Coastal Scents, de er ikke så tynne og presise bust på, men de er gode å legge eyeliner med for det.

 

- Har du noen favoritt eyelinere du vil dele med oss? 


Organisering og rydding på sminkerommet


I dag tok jeg meg fri fra leksene og brukte dagen på å rydde litt og organisere litt på sminkerommet. Flyttet og ryddet litt i skuffer, kastet gammel sminke og fant gamle skatter som en gang var favoritter, men som jeg har glemt ut...

... Jeg har også pakket ned Sigma sminkebørster, jeg har fått så mangen flotte nye fra Sigma i gull som jeg heller vil ha stående fremme enn de vanlige. Sminkebørstene jeg har pakket ned er ikke gamle og fint brukt så jeg vurderer å gi dem bort til enten venner/familie eller i en konkurranse på bloggen - om det er ønskelig ?Jeg oppbevarte neglelakker og løsvipper i samme skuff før, men nå som jeg har flere neglelakker og løsvipper har jeg separert dem og oppbevarer dem i hver sin skuff: 

 - I neglelakk skuffa har jeg to kurver hvor den ene inneholder lakkene og den andre inneholder neglebandskremer, rhinestones, børster, buffere, filer og pensler. 

- I løsvippe skuffa har jeg også to kurver - den ene inneholder "high end" og favoritt løsvipper som MAC, Red Cherry og Ardell. Mens den andre inneholder løsvipper fra japan og elf og andre billige løsvipper.

Det var iallefall kjempedeilig å få rydda bort skrot og sminke som enten er blitt gammelt eller som jeg ikke kommer til å bruke mer. Nå har jeg mer plass til nye produkter og ikke minst jeg har funnet igjen gamle skatter som jeg skal ta i bruk igjen.

Nå skal jeg slappe litt av før jeg stikker en tur til mormor på vår faste jentekveld som vi har på torsdagene. Etterpå skal jeg hente Sheila som skal være hos meg i helga - Blir koselig !

 

Ha en superflott torsdag, jenter ! 
- Liker du å rydde ?

 


Sminketips: Når blushen/pudderet får en hard og ruglete hinne.


Jeg fikk nylig spørsmål om hvorfor blusher, solpudder, øyenskygger eller lignende pudderprodukter får en slik blank, hard og ruglete belegg over seg - Hva kan man gjøre med dette og hva kan vi gjøre for å unngå å få dette belegget?

Dette belegget/hinna du får over pudderproduktene dine kommer fra oljer som du har enten på fingrene eller på børstene dine. Som du sikkert vet så produserer kroppen vår oljer og når du får det oppi pudderet så blander det seg med pudderet og lager en hard hinne - Dette er heller ikke så veldig hygenisk. 


Hvordan kan vi unngå dette?

Det du kan gjøre for å unngå dette er å ikke bruke fingrene i pudderet - hvis du absolutt må bruke fingrene så sørg for at dei er rene og frie for fett/olje. Du må også huske å vaske sminkebørstene dine ofte, fordi oljer og fett som du har i ansiktet smitter over på sminkebørstene dine, og når du da tar sminkebørsten nedi blushen igjen overfører du dette fra sminkebørsten og over til pudderet. 

Bruker du svamp til å påføre pudder med så ikke oppbevar svampen oppi pudderet - Svampen suger til seg oljer fra huden din og overfører det til pudderet og da vil du også få denne hinna. Husk å vask svampen ofte evt. bytt den ut. Det beste er å kjøpe slike engangssvamper som du kaster hver gang du har brukt den - Fåes her til en billig penge. 

Å bruke samme børsten først i våte produkter og så i tørre produkter etterpå er heller ikke bra - Bruk forskjellige børster dersom du bruker f.eks en kremblush først og så en pudderblush etterpå.

 


Hvordan kan vi fjerne denne hinnen?

Du kan ta en kniv eller en annen spiss gjenstand og skrape vekk denne hinna til du ser "ferskt" pudder kommer frem. Med tanke på at i denne olja er det også bakterier, ville jeg sprayet lett over pudderet med et desinfiserende middel - For eksempel BeautySoClean som fåes hos Feelunique eller Overflatedesinfeksjon 75% som fåes på apotek. Så du trenger ikke kaste produktet dersom du har fått dette belegget - med en kniv og desinfiserende spray kan du lett fikse dette problemet. Bare husk i senere tid å ha rene fingrer og verktøy når du sminker deg. Jeg vet er fristende å swatche et produkt når du nettopp har kjøpt det eller nettopp fått det i posten, men vask fingrene dine først eller swatche produktet med en q-tips i stedet! 

 

Ha en flott mandag jenter!
- Er du flink til å bytte ut svamper og vaske sminkebørstene dine ?  


Sminketips: Hvordan feste glitter på huden


Det finnes mangen forskjellige produkter du kan feste glitter med, til og med egne produkter kun for glitter påføring. Men trenger man egentlig alle desse forskjellige produktene - Kan vi ikke bruke noe vi alt har hjemme ? 

.... Du trenger ikke et eget produkt til å feste glitter og et eget produkt til å feste rhinestones, løsvipper ect. Du kan fint bruke samme produkt til alle desse sminkeaccessorisene. Men må du absolutt ha et eget produkt for glitter har Too Faced et produkt kalt "Glitter Glue" som du kan bruke.

Har du løsvippelim som blir blank, ikke synes, når den er tørr kan du fint bruke det til å feste både glitter og rhinestones med. Du kan også bruke bryngele, f.eks den til H&M som jeg blander glitter med for å lage glitter eyeliner. Noen bruker faktisk vaselin og lipgloss også, men jeg føler det creaser lett dersom du skal ha glitter opp til globallinja.


Les også: Hvordan lage glitter eyeliner hjemme

 

Du trenger glitteret som du skal bruke samt bryngele eller blank løsvippelim til å feste glitteret med. Du kan feste glitteret på bar hud, altså uten noe under, eller over øyenskygger - Her er en liten how-to på hvordan du fester glitter på huden:

1. Start med å legge øyenskygger først dersom du vil ha øyenskygge i sminkelooken, når du har gjort dette påfører du et tynt lag med H&M bryngele eller løsvippelim. Det er utrolig viktig at du påfører et tynt lag og at du ikke drar produktet frem og tilbake på øyenlokket, da ødelegger du øyenskyggen som du har lagt før du begynte - Dytt produktet forsiktig på huden i stedet.

NB: Bruker du løsvippelim må du vente til den er blitt litt klissete, ca.30sek, før du påfører du glitteret over.
2.
Når du har påført bryngelen eller løsvippelimen kan du påføre glitteret. Her er det også veldig viktig at du pakker/dytter på glitteret og ikke drar det over - Da unngår du å ødelegge det du har lagt under glitteret og du slipper å få så mye fallouts.

 

Tips til fallouts:

Når man jobber med glitter har det en tendens til å drysse og falle ned på resten av ansiktet. Et lite triks er å legge et papir/serviett under øyet slik at glitteret faller på det i stedenfor på huden. Du kan også påføre et tykt lag med pudder under for å så børste det vekk med en fluffy ansiktsbørste når du er ferdig med å påføre glitteret.Skulle du få noen fallouts på huden kan du ta en tapebit og fjerne glitteret ved å presse tapebiten der hvor glitteret er og glitteret vil da feste seg på tapen i stedenfor huden.

 

Ha en fortsatt flott onsdag, jenter! 
-  Hva bruker du til å feste glitteret med?

Sminketips: Sminke for moden hud


Når man er kommet litt opp i åra er det ikke alt som vil bli like fint på deg som på en tenåring. Derfor finnes det forskjellige sminketeknikker, farger og produkter som passer bedre til eldre kvinner med moden hud.

Det er noen få enkle knep som kan få deg til å se 10år yngre ut, men er du uheldig og gjør noe feil kan faktisk sminke få deg til å se mye eldre ut enn det du egentlig er. Her får du små kjappe tips til hvordan eldre kvinner kan se mye yngre ut.


Bryn

Bryn er noe av det jeg syns er viktigest med ansiktet - Bryn former ansiktet ditt, og med feil form og mende kan du faktisk se eldre ut. For tynne og pistrete bryn kan faktisk eldre ansiktet ditt, mens fyldigere bryn gir et yngre utseende. 
Har du tynne bryn som kanskje mangler litt hår, kan du enkelt forme og fylle inn bryna dine med et brynprodukt. Du vil da allerede merke stor forskjell.

Matte eller skimmrende farger og produkter?

Det sies at eldre kvinner ikke skal bruke glitter - Du kan såklart bruke farger med glitter på øynene, men i moderate mengder. Du kan fint gå med en øyenskygge med litt skimmer på øyenlokket og en matt øyenskygge i globalen og under brynet. Men er du usikker, gå for matte farger.

Leppestift med shine i kan du fint bruke, men igjen unngå store glitterbiter og shimmer i leppestiften. Leppestifter med litt blank gloss og shine i eller over er lov. 

Ellers må du huske på at shimmer kan legge seg i fine linjer og fremheve dem, så la vær å bruk shimmer/glitter i ansiktet. 

 

Krem eller pudder ?

Moden hud har en tendens til å være litt tørr, derfor er det lurt å bruke sminkeprodukter, som f.eks foundation, som er tilegnet tørr hud. Bruk helst krem eller flytende produkter, unngå pudder. Pudder legger seg i rynker og fine linjer og fremhever dem, mens flytende- og kremprodukter blender seg inn i huden og fremhever ikke rynker.

Bruk kremblush istedenfor pudderblush, det vil gi deg glød og ikke den matte, puddrete finishen som en pudderblush gir. Leppestift og Lipliner - Feil bruk kan "gjøre" deg eldre 

Det mangen gjør feil med lipliner er at de har altfor mørk lipliner og for lys leppestift. Dette er ikke fint og det gjør deg ikke noe yngre heller. Prøv heller å få en tilsvarende leppestift til liplineren din.

Unngå nude leppestift som er like lys som hudfargen din. Bruk heller en litt mer brun-rosa aktig nude, gjerne en i samme nyans som leppene dine. Gå for nøytrale farger på leppene og ikke for rosa og heller ikke for mye brunt - Bruk heller rosa i kinnene.

Plomme farger og "skittenrosa" (brunrosa) er flott til moden hud.
 
Bruk lipliner fordi det vil være en slags base for leppestiften din. Leppestiften sklir ikke så lett ut i fine linjer som man kan ha rundt munnen dersom du bruker lipliner. Du kan velge om du bare vil lage linjene rundt leppene eller å fylle hele leppen inn med lipliner - Sist nevnt er anbefalt!

Fargevalg

Når man er litt opp i åra bør man være litt forsiktig med å bruke for mye spreke farger på øynene. Gå for litt nøytral og naturlig makeup. Du kan fint bruke grønn, lilla og sånne farger, men neon- og skrikene farger bør du holde deg unna. Sot ut fargene med litt brun, grå eller sort øyenskygge. Det skal se naturlig og ikke sminket ut.

Bruk heller litt farger på kinnene - Du kan fint bruke litt rosa eller fersken farget blush i kinnene. Rosa blush i kinnene vil nemlig gi liv til huden og du vil se yngre ut. Men igjen, ikke påfør for mye og husk å blende blushen godt så det ser naturlig ut.

Tips til påføring av blush:  Ikke smil og påfør blush på eplekinnene, når du da slutter å smile senker kinnene seg og det vil da se ut som du har påført blushen for langt nede. Sug heller inn kinnene (lag fiske-/kyssemunn) og påfør blushen på kjevebeinet og dra blushen skrått opp mot hårfestet. Husk å blend godt!


Primer - Et hemmelig våpen

Det er mangen eldre kvinner som ikke vet hva en primer er, og det er litt synd for primer er noe alle kvinner med moden hud bør ha i sminkesamlinga si. 

Primer gjør huden klar for sminken som du skal påføre, den gir deg et slags feilfritt lerret til å male på. En primer fyller inn porer og fine linjer i ansiktet så du vil få en jevnere hud og bedre foundation påføring. 
Ja, en primer kan trylle vekk noen av de fine linjene du har i ansiktet !


Hudpleie

Moden hud trenger mer fuktighet enn en ung hud - Mangen eldre kvinner føler de har tørr, grå og gusten hud, og det kommer blant annet med alderen. Bruk produkter egnet til moden hud, såkalt anti aging produkter. De skal gi godt med fukt og gi gløden tilbake. Bruk en skånsom skrubb i ansiktet 1-2 ganger i uken. Bruk gode serumer og dag- og nattkremer.

Merker som har gode anti aging produkter er bl.a Decleor og Matis.

 

Topp 3 - Løsvipper


Jeg får ofte spørsmål om hvilken løsvipper jeg bruker og hvor man får tak i dem. Svaret er at jeg bruker mangen forskjellige løsvipper, men jeg deler mine topp 3 mest brukte/favoritt løsvipper, så slipper jeg å ramse opp alle mulige merker.

Jeg er veldig glad i Ardell sine løsvipper, de er ikke for stive og finnes i forskjellige farger, former og lengder. Jeg bruker svarte løsvipper med enten svarte eller blanke band - Bandet er der du påfører limen på løsvippene.
Grunnen til at desse ikke er stive, men myke og lette er fordi de er laget av ekte menneske hår. Løsvipper som er laget av menneskehår er enklest å påføre, behagelig å bruke og ser mest naturlig ut.

Annet merke jeg er glad i er Red Cherry Lashes, de har alt fra naturlig vipper til ekstreme party vipper i forskjellige farger og mønster. Desse har også ekte menneskehår noe som gjør dem myke og lette å ha på. Begge merkene jeg har nevnt er ikke så dyre dersom du kjøper de utenlands.

Her er mine topp 3 løsvipper:


Ardell InvisiBands Demi Wispies - Desse løsvippene er de jeg bruker mest, de ser så naturlige og ekte ut.
De kan brukes til både hverdags og til fest. De får øynene til å se større ut fordi vippene går litt ut i en spiss til siden / lengre på ytre del av øyet. Bandet er blank så den synes ikke, noe som er ekstra pluss fordi da ser det
mer naturlig ut.
Fåes her.


Red Cherry Lashes #1 - Dette er mer festvipper. De er litt mer "ekstreme", men alikevell ikke for mye. Det jeg pleier å gjøre noen ganger er å klippe de i to og bruke halve, da vil også man få den effekten som Ardell har (lengre vipper i ytre del av øyet) vippene ser da mer naturlig og ikke så dramatiske ut som hele ville ha gjort. Bandet her er sort.
- Fåes her.


Red Cherry Lashes #523 - Her er litt mer naturlige "wispie" løsvipper igjen. Desse kan du også gå med til hverdags, men da blir du veldig pyntet. Løsvippene har lange hår så du vil få veldig bambivipper. Jeg liker dem best til litt dramatiske looker/ festsminke. Noen ganger hender det at jeg klipper desse i to for å få lengre vipper i ytre del av øyet som nevnt over. Bandet her er blankt.
- Fåes her.


.... Ingen av desse løsvippene sitter skikkelig uten en bra vippelim - Og den beste er Duo Adhesive, som også fåes hos Madame Madeline. Jeg har forresten en kode dere kan bruke på deres første bestilling som er LISTCOUPON, da får dere 7% rabatt på deres bestilling.
 

Ha en superflott tirsdag, jenter!
- Har du noen favoritt løsvipper? 

Sminketips: Når concealeren creaser.


Mangen er på jakt etter den ultimate concealeren - En concealer som dekker godt, har rett konsistens og som ikke legger seg i fine linjer. Det er mangen gode concealere der ute og de fleste creaser, men med hjelp av ett produkt kan du få slutt på creasinga.

Metoden "Å sette concealeren med et pudder" er det faktisk ikke alle som vet om. Jeg får ofte epost fra jenter/damer som vil ha tips til en concealer som ikke legger seg i fine linjer, eller creaser som noen sier. Når jeg spør de om de setter concealeren med et pudder, så aner de ikke hva jeg snakker om. Derfor lager jeg et lite innlegg med tips til hva du skal gjøre dersom du sliter med det samme problemet.

Man trenger ikke kjøpe dyre produkter som kun skal brukes til concealer, slik som Benefit Powderflage. Du kan fint bruke et pudder som er egnet til ansikt også. Bruker du vanlig farget pudder så kan det se litt kakete ut, men det går fint å bruke det også så lenge du bruker lite.

Les også: Topp 3 Concealer


Jeg anbefaler derimot slike silikonbaserte setting/finish powder uten farge, også kalt transparant pudder. Mangen forskjellige sminkemerker har desse - Bl.a MAC, Make Up Store, Make Up For Ever, Chanel osv. Men man trenger ikke kjøpe et gjennsomsiktig pudder fra slike dyre merker når det finnes billigere merker som lager vel så bra settingpudder. 

Eyes Lips Face (ELF) har ett slikt transparant pudder fra Studio kolleksjonen deres som heter High Definition powder, og det fungerer veldig bra til å sette både foundation og concealer med. Du får mye produkt til en veldig billig penge. Så en slik krukke vil vare lenge.

Her er noen andre pudder jeg anbefaler til å sette concealer med:

... Benefit Powderflage // BareMinerals Well Rested Multi-Tasking  //  Bobbi Brown Creamy Concealer kit // Elf  HD powder // MAC Prep+prime Transparant Powder ..

 

Hvilket verktøy skal man påføre pudderet med?

Jeg anbefaler ikke å bruke en vanlig flat øyenskyggebørste til å påføre slike setting-powders under øynene med. Da kan du fort påføre for mye og det vil se kakete og unaturlig ut.

Jeg anbefaler heller en fluffy blendebørste - For eksempel børster som ligner på MAC 224. Selv syns jeg desse travelsize børstene fra Sigma som man får som gave når man bestiller for $30 eller mer er flotte å bruke til settingpudder under øynene. 


Topp 3 - Selvbruning


Jeg har postet topp 3 og Topp 5 innlegg i den siste tiden og nå er det på tide å lage en topp 3 på selvbrunere. Jeg har testet en del selvbrunere dei siste årene og nå skal jeg samle opp de tre beste som jeg har testet.

Det var litt vanskelig å velge ut bare tre, fordi jeg har testet mangen gode selvbrunere. Så å velge kun 3 fra ca. 6 gode selvbrunere der alle er gode på hver sin måte var litt vanskelig. Det jeg ser etter i en god selvbruner er feilfritt resultat, naturlig farge, god lukt og konsistens. Her er mine topp 3 selvbrunere:


1. Xen-Tan Deep Bronze Luxe -
Dette er en selvbruner som har en tykk kremaktig konsistens. Den er enkel å påføre, har en lys brun farge så man ser hvor man har påført, man får ikke skjolder og den gir et veldig naturlig resultat. Man blir ikke oransj, noe som er utrolig viktig for meg og man får farge med en gang etter man har påført produktet. Den lukter vanilje/karamell, men dagen etter påføring får man den selvbrunerlukta, men den lukta forsvinner etter en dusj (heldigvis!). Dette er den beste av alle selvbrunerene jeg har testet fordi brunfargen blir så naturlig og man kan påføre mer dersom man vil bli enda brunere.
- Den fåes hos Feelunique (gratis frakt).2. St.Tropez Bronzing Mousse - Dette er en selvbruner med en luftig mousse konsistens. Den er veldig enkel å påføre, skjoldfri og den er mørkebrun så man ser hvor man har påført. Man blir ikke oransj og man får farge med en gang etter man har påført produktet. Den har en god duft, men lukter desverre litt selvbruner dagen etter påføring, men igjen dette går vekk etter én dusj. Noe som er viktig å få med seg er at denne selvbruneren holder seg kun i 6 måneder - Etter det er gått seks måneder siden du åpnet den så vil det ikke være mousse konsistens, men flytende.
- Den fåes hos Feelunique (gratis frakt). 


3. Karora Self Tanning Mist Original -
Dette er en selvbruner i flytende form som kommer i pumpeflaske (spray). Den kan virke litt skummel og vanskelig å bruke, men når man har prøvd den første gangen så er den ikke så skummel og vanskelig alikevel. Man får en naturlig brunfarge som ikke ser oransj ut. Den gir litt farge med en gang, ikke så mye som de to ovanfor, men etter noen timer så har man fått en kjempefin mørk farge. Den lukter deilig appelsin, men dagen etter kan man kjenne hint av selbrunerlukta - Denne selvbruneren er den som lukter minst selvbruner av desse 3. Selvbrunerlukta forsvinner etter én dusj. Man får ikke skjolder, den tørker fort, men siden det er spray så søler den litt.
- Den fåes hos Britique (gratis frakt)

Jeg skulle gjerne fått med Fake Bake "selvbruneren" som jeg skreiv omtale på for ikke så lenge siden, men den er ikke en selvbruner. Den fra Fake Bake er en slik "Spray On, Wash off" så den henger ikke fast i huden slik som desse ovanfor gjør. Men bare for å tipse dere da, så er den fra Fake Bake, les omtalen her, også veldig bra dersom du ikke liker selvbrunere som henger fast og ikke kan vaskes av samme dag.

En annen selvbruner som er verdt å nevne er SunJunkie sin, den lukter ikke selvbruner i det hele tatt, men har noen mangler og kommer derfor ikke på topp 3.
 

Ha en flott onsdag videre, jenter!
- Har du noen favoritt selvbrunere som du vil anbefale?? 

Beauty Awards 2011 - Årets bomkjøp !


Jeg skriver ofte om produkter jeg liker og anbefaler, men det er også mangen produkter jeg kjøper som jeg ikke liker og ikke blir så fornøyd med. Desse produktene har jeg samlet opp nå og skal poste i dette innlegget. 


Mangen av desse produktene har jeg skrevet omtale på, så mangen av dem er kanskje ikke noe overraskelse. Dette er produkter jeg har gitt dårlig karakter eller middels karakter som jeg angrer på at jeg har brukt penger evt. tid på å skaffe meg. Dette blir litt motsatt av "Beauty Awards 2011 - Årets skjønnhetsprodukter" som handler om mine absolutte favoritter fra 2011.

Macadamia Healing Oil - Dette er et sånt produkt som er helt greit. Men et produkt jeg ikke bruker og aldri kommer til å bruke heller. Jeg kan ikke fordra lukten, og jeg har andre oljer som er mye bedre en denne. Jeg har gitt denne bort derfor er den ikke med på bildet.

Origins VitaZing - Dette må vel bli årets skuffelse nr.1. Større drittprodukt skal man lete lenge etter. Denne skal liksom vær en dagkrem som skal gi litt farge til huden. Og istedenfor å gi huden glød så gjør han huden veldig blank så det ser ut som jeg har løpt til Oslo og hjem igjen. Det ble ikke noe fint resultat og den gav ikke noe fuktighet heller.

Real Techniques Core Collection & Starter Set - Merk at det er børstesettene som jeg syns er bomkjøp og ikke single børstene. Jeg liker godt foundation- og pudderbørsten som man kjøper separat, men børstekitene syns jeg var bomkjøp. Rett og slett fordi det var kun én børste i hvert kit som jeg syns var gode, resten var liksom "helt greit".

MAC Big Bounce Shadows - Dette er dei mousseaktige øyenskyggene som kom ut i sommer. De såg ut som noen gode og pigmenterte produkter, men pigmenterte var dem ikke (bare noen få av dem var). De kan brukes på mangen forskjellige måter, både over og under øyenskygger, men hos meg blir de ikke brukt. De ligger i skuffen å støver ned - Mitt tips; kjøp heller Paint pots!

SexyHair Dry Shampoo
- Av alle tørrshampooene jeg har testet til nå er dette den dårligeste. Denne har fått mye skryt fra diverse bloggere, noe jeg ikke kan forstå. En tørrshampoo skal fjerne fett i hodebunnen slik at håret ser nyvasket ut, ikke gjør håret stivt og ekkelt. Den gav håret ekkel tekstur, slik som volumpudderet Dust it gir, og det er ikke noe nyvasket følelse i mine øyner. Det er ikke den på bilde, fordi jeg har ikke flaska lenger (på bilde er Backcomb in a Bottle som er tupperingspray)

Japonesque Lash Placement Kit - Dette er bare tull i mine øyner. Jeg syns ikke det fungerte i det hele tatt. Kjøp en pinsett, du får mer bruk for den (napping av bryn, påføring av rhinestones og løsvipper). Dette skvipet her kan kun brukes til å påføre løsvipper og ikke det en gang.

Sterilan Fruity Deo - Denne deodoranten lagde omtrent brannsår lignende sår i armhulene etter jeg brukte den. Det svei og ble ildrødt. Det er skummelt at en deo kan gjøre noe sånt. Kommer aldri til å kjøpe deo fra dette merket igjen!

MAC Prep+Prime Skin Brightening Serum - Dette er serumet som skal lysne opp arr og discoloration i følge MAC. På MAC i Danmark sa de at den også kunne brukes som en primer selvom det er et serum og ikke primer - Vel ingen av delene kunne den. Eneste den gav var litt glød, men igjen poengløst når du skal legge foundation over.   

Laura Mercier SilkCreme Foundation - Omtalen på denne foundationen skapte mye "diskusjoner" i kommentarfeltet. Mangen var uenig og mente jeg måtte ha fått et dårlig produkt og noen støttet meg. Men jeg har lest flere og flere negative omtaler på dette produktet hvor jeg kjenner meg igjen på  mye av det dem skriver. Dette fungerer rett og slett ikke på meg og er bomkjøp i mine øyner. 

.... Det er iallefall de produktene jeg syns var bomkjøp i 2011. Er du interessert i å lese om hvilke produkter jeg syns var best i 2011 kan du trykk her ( Link til blogginnlegget ).

NB: Jeg må bare understreke at jeg mener ikke å henge ut noen merker eller personer ved å lage dette innlegget. At dere liker noen av desse produktene er jo bare flott det, men desverre falt ikke desse i smak hos meg.

 

Ha en flott tirsdag videre, jenter!
- Har du noen bomkjøp som du vil dele med oss ??  
 

Beauty Awards 2011 - Årets skjønnhetsprodukter

På slutten av hvert år har jeg et slikt innlegg hvor jeg samler opp alle favorittproduktene innen hver kategori som har vert mine favoritter for år 2011. Enten nye produkter eller produkter jeg allerede har som jeg har blitt forelska i igjen.


I fjor tror jeg at jeg laget en videoblogg, så jeg lager et skriftlig innlegg med bilde i år istedet. Mangen av desse produktene vil du finne på innlegget mitt " All time favoritter " hvor jeg har satt opp produkter jeg kjøper om og om igjen og aldri kommer til å slutte å bruke.

Jeg pleide å skrive opp kategorier så skulle jeg sette inn en favoritt innen hver kategori, men denne gangen tar jeg de produktene jeg har funnet som jeg virkelig, viiiiirkeliiig, liker. Produkter jeg har brukt nesten hver dag siden jeg fikk dem, og ikke bare for å fylle opp en kategori.


Chanel Vitalumiere Aqua Foundation // Chanel Bronze Universel // TheBalm Sexy Mama // Bobbi Brown Cream Concealer // MAC Tenderling blush
Urban Decay Naked palette // BareMinerals Flawless Definition // NYX Slide on Pencils // MAC Painterly Paint Pot // iGlow Long Lashes (Bruker denne kun på bryn) // Korres Lipbutter // Dior Bobo lipstick.
 Matis Response Delicate //  Decleor Aroma Cleanser & Toner // Decleor Aroma Night //  md formulations Face & Body // Yes To Cucumber Wipes //  Clarisonic MIAOrofluido Oil // L´Oreal Absolut Repair Leave-in // Kerastase Oleo Relax Nuit // GHD Varmebeskyttende spray // GHD Rettetang // Victor & Rolf Flowerbomb // Chanel Orange Fizz - Skulle gjerne hatt Joico K-PAK Sun Therapy serien, men er tom og har kastet flaskene. Det er iallefall årets/tidenes beste shampoo og hårkur.


Det var mine favoritter for 2011 - Du må gjerne lage et slikt innlegg du også. Send meg link dersom du gjør det eller har gjort det, fordi jeg elsker å lese slike blogginnlegg !

 

Ha en flott søndag videre, jenter!
- Hva er deres favoritter for 2011?? 

 

PIP: MAC Cosmetics Morning Frost og Let`s Skate Paint PotsJeg syns egentlig ikke det var så mye spennende produkter i MACs Glitter & Ice kolleksjon, så jeg bestemte meg for å ikke kjøpe noe. Men så elsker jeg paint pot, så jeg måtte bare til slutt kjøpe noe alikevell..

.. Planen var å kjøpe alle tre, men de var utsolgt for For Effect, så da ble det bare to. Jeg vet ikke helt om jeg er så stor fan av at lokkene er hvite istedenfor svart. Jeg føler de kommer til å se skittne ut etter hvert...Desse paintpotene var heldigvis ikke så kornete som de siste paint potsene til MAC har vert, desse ligner mer på de smoothe paint potsene som er i den permanente kolleksjonen ( som Painterly o.l.). Den lyseste syns jeg gir veldig lite farge fra seg, den er så lys, så den vil nok bli penest med en øyenskygge over.


                    Morning Frost har en litt bronze/taupe farge, mens Let´s Skate har en lyse rosa farge med glitter i.

 

Ha en superflott kveld i kveld jenter og gutter.
- Har dere planlagt sminken deres for i kveld?? 

Topp 5: Leppestifter og andre leppeprodukter


Jeg har hatt en del "Topp 3" eller "Topp 5" innlegg og satt nå å lurte på hvilken produkter jeg enda ikke har skrevet Topp-innlegg på. Så kom jeg på at leppeprodukter har jeg ikke laget et slikt innlegg på, så here we go!

Jeg skriver om både leppestifter og andre leppeprodukter, som leppebalm og lipgloss. Noen av desse produktene har jeg kjøpt flere ganger for jeg rett og slett digger den, og noen har jeg skaffet meg flere backuper av i tilfelle de skulle slutte å lage/selge dem.

Les også: Topp 3 Concealer
Les også: Topp 3 Mascara


De tre første produktene var i grunn veldig enkle å velge ut, men det var litt værre å velge de 2 siste, fordi jeg har veldig mangen favoritter. Jeg kunne jo stoppet på 3, men da hadde jeg ikke fått med lipglosser, så jeg gikk for 5 og fikk plukket ut de 2 siste produktene til slutt.


1. MAC Lipstick i Shy Girl ( Min signatur leppestift).

Denne leppestiften har vert min favoritt i mangen år og blir kalt for min signatur leppestift. Det er mangen som spør hvilken leppeprodukt jeg bruker og vil ha den samme og da er det som oftest Shy Girl jeg bruker. Fargen passer min hudfarge veldig bra og kan brukes til hverdags og fest. Fargen er en fersken/nude med litt shimmer i seg. 
- Fåes hos Britique


2. Dior Addict Lip Color i #530 Bobo
Denne kjøpte jeg i sommer og falt helt for fargen. Da jeg kom hjem fra Sverige angret jeg på at jeg ikke kjøpte meg flere, så jeg bestilte 2 backuper i tilfelle denne skulle gå ut av produksjon. En nydelig korall farge som har en flott glossy og shimmrende finish. Denne er elsk! 
- Fåes hos StrawberryNET 
 


3. Korres Lip Butters
Beste pleieproduktet til leppene. Dette produktet gir massevis av fuktighet og pleie til tørre og sprukne lepper. Den inneholder ikke mineralolje, parabener, silikon, sulfat og annet dritt som ikke er bra for oss. Dette er en leppebalm som faktisk fungerer og gir massevis av pleie. Jasmine er favoritt fargen, men fargene bryr jeg meg ikke så mye om, det er pleien jeg liker med dette produktet. Men fargen er jo bare ett ekstra pluss :) 
- Fåes hos Feelunique 4. MAC Lipstick i Hue
Denne er litt i samme sjanger som "Shy Girl", men Hue er mer rosa mens Shy girl er mer fersken. Hue er ikke fult så pigmentert som Shy Girl. Finishen på Hue er mer glans og shine enn shimmer som Shy Girl har. Denne passer både til hverdags og fest.
- Fåes hos Britique 


5. Chanel lipgloss i #427 Pop
Jeg bruker ikke så mye lipgloss lenger, det var mest i fjortissperioden jeg brukte det. Men noen ganger er det både fint og greit med litt lipgloss. Det er mangen lipglosser der ute, men valget falt på Chanel sine fordi dei er ikke så klissete som mangen av de andre lipglossene jeg har er. Av alle lipglosser som jeg har prøvd til nå er det Chanel som er best pga. akkurat det - Dei er ikke så klissete... Men de er dyre, desverre. Fargen på denne lipglossen er en nydelig korall/rosa med masse shine, ikke glitter, i seg. 
- Fåes kanskje på ebay, men jeg kjøpte min på Esthetique.Ha en superflott dag videre, jenter!
- Har dere noen favoritt leppeprodukter?? 


Essie - Made to honor (Nude neglelakk)


Idag gikk jeg gjennom negleskuffa mi og fant noen neglelakker jeg ikke hadde åpnet enda, en av dei var denne fra Essie. Den kjøpte jeg da nude neglelakker var in - Selvom nude nå kanskje er gammelt så er det like nydelig enda.

Jeg likte veldig godt denne fargen, den passet huden min veldig godt - Det er en lys melke-rosa/rosa-nude farge.
Jeg trengte 3 strøk for at den skulle vær mest opaque (ikke gjennomsiktig). Den gir en glossy finish til neglene selv uten en topcoat.Hvor lenge denne holder aner jeg ikke ettersom jeg påførte den idag. Men sålangt har den ikke flasset eller gitt tegn på at den vil av, hehe. Børsten er passe størrelse. Lakken var lett å påføre jevnt. Eneste jeg syns var minus med denne fargen er at man må påføre 3 lag for at den ikke skal vær gjennomsiktig ( er vant med 1 eller 2 lag).

Pris:
Jeg tror jeg kjøpte min hos Feelunique.
Men BeautyKick har en kampanje hvor du kan kjøpe 5 Essie lakker til 299,- (30% avslag)

Info: Hvilken valuta skal man bruke hos Feelunique, Beautybay+++


Jeg fikk et spørsmål her en dagen angående hvilken valuta man skal velge og at Feelunique ikke er så mye billigere enn norske nettbutikker. Det gav meg en idé om å skrive et innlegg om akkurat dette..

Grunnen til hvorfor Feelunique ikke var så mye billigere hos henne var fordi valutaen stod på NOK. Da vises varene i norske kroner og varene er dermed dyrere. Velger du GBP eller USD, britiske pund eller amerikanske dollar, så vil du se at prisene er litt billigere ( se eksempel lengre nede).

Les også: Toll og moms


Merk at det er ikke alle nettsider du kan velge valutaen selv, jeg mener å tro at StrawberryNET er en nettside du ikke kan velge valutaen selv, noe som er helt teit.
Mens hos Feelunique, Beautybay, Cheapsmells og HQHair kan du velge valuta selv.

Her kommer et eksempel over hva en vare koster med valutaen GBP og NOK:ghd Pink Orchid LE Styler Set i GBP:  £118  ( som er 1076,-)
ghd Pink Orchid LE Styler Set i NOK: 1298,- 

Dette er samme produktet bare i forskjellige valuta valg. Som du ser så sparer du litt når du velger GBP enn når du velger NOK. Så nå vet du hvorfor du alltid bør velge noe annet enn NOK når du handler på nettsider som lar deg velge valuta (Currency) selv.

Hva er kursen ??

Lurer du på hva valutakursen er og hvordan du finner ut hvor mye £118 er i norske kroner?
Søk på google.no - Skriv inn  "USD" eller "GBP" så kommer det opp hva kursen på valutaen er.
Regnestykket du skal bruke er: Summen til varen * valutakurs  = pris i norske kroner.
Så hvis en vare koster f.eks £118 tar du å ganger det på 9,12 som er kursen for GBP nå:

118 x 9,12 = 1076 

.... Her ser du at £118  er 1076 norske kroner !
Slikt finner du enkelt og kjapt ut hva valutaen er. Det finnes også kalkulatorer du kan bruke dersom du vil heller bruke det  - Her er en valutakalkulator som du kan bruke ! 

Merk at forskjellige valutakalkulatorer viser forskjellige kurser, så du vil muligens få andre summer på de forskjellige kalkulatorene. 
 

Hvordan endrer man valuta ( Currency) ??

Dette varierer på de forskjellige nettbutikkene, men som oftest vil du finne det øverst på siden. Det står som oftest "Currency" med eller uten et flagg.


....Her har jeg satt firkant ( i rødt ) rundt der hvor du kan endre valuta (Currency) hos Cheapsmells, HQHairBeautybay og Feelunique.

 

 

Sminkekolleksjon: Leppestift holdere !


Jeg har lenge vert på jakt etter slike lipstick holders på ebay og har funnet noen i akryl. Men jeg har jo svart og hvit tema på sminkerommet og sku gjerne hatt noen i svart - Det har jeg funnet nå takket være søte Christine

Nå kan jeg endelig ha leppestiftene mine på hode slik at jeg ser hvem som er hvem. Navnet på MAC leppestiftene står jo på undersiden av leppestiften, så noen ganger har jeg brukt lang tid på å lete frem leppestiften jeg skal ha..

Jeg kjøpte like så godt 4 slike holdere og brydde meg ikke over hvilken merke det er - Så lenge den var svart, hadde plass til mangen leppestifter og ikke var så dyrt,  så var det OK for meg. Når jeg fikk dem idag, fant jeg ut at det var fra merke Bobbi Brown. Om det er ekte eller ikke bryr jeg meg ikke så mye om, for desse er amazing og passer perfekt inn hos meg. 


Før // Etter.

Så er du også på jakt etter svarte leppestiftholdere så anbefaler jeg virkelig desse. De har plass til 16 leppestifter, selgeren har gratis frakt og holderen koster kun $9,99. Handler du mangen slik som meg kan du kontakte selgeren og spør om de skriver lav verdi, for det gjør dem - Trykk her for å komme til selgeren.

Jeg skulle egentlig bare ha til mine MAC leppestifter, men jeg syns de andre random merkene (Dior, NYX, Chanel, ELF) også skal få en plass å stå så jeg kjøpte noen til dem også. Men det viste seg at MAC tok all plassen likevel, så jeg må nok kjøpe flere til de andre merkene - Men de var så billig at det gjør ingenting!


Før // Etter..

Så nå er det litt mer ryddig i leppestiftskuffa mi, hvis du ser bort i fra de andre leppestiftene som snart skal få seg en holder også........ Ha en superflott helg jenter<3


 

Topp 3 ConcealersJeg kjører to forskjellige topp 3 i ett innlegg nå. "Topp 3 concealer for urenheter" og "Topp 3 concealer til bruk under øynene". Det gjør jeg fordi det er 2 forskjellige typer concealere og kan derfor ikke sammenlignes.

I det siste har jeg hatt forskjellige "Topp 3" eller "Topp 5"innlegg innen skjønnhetsprodukter. Som blush, foundation, solpudder og mascara. Du kan lese om de ved å trykke på de forskjellige produktene skrevet i rosa. Nå kommer det et nytt Topp 3 innlegg som handler om concealere....

CONCEALERE TIL BRUK UNDER ØYNENE:


1. Bobbi Brown Corrector i Bisque
Dette er en fersken farget concealer som nøytraliserer mørke ringer under øynene. Den er i kremform og ser absolutt ikke kakete under øynene. Den har en lett konsistens, men allikevel ikke så lett at den creaser veldig mye ( selvom denne creaser litt denne også). Den har god dekkevne og nøytraliserer alt. Denne slår faktisk Amazing Cosmetics Concealer som har vert min nummer 1 i ca. to år nå.
- Fåes hos StrawberryNet2. Amazing Concealer i Light Golden

Som sagt over så har denne vert min nummer 1 i to år, helt til jeg fikk BB sin. Dette er også en fersken farget concealer, men i flytende konsistens. Den har full dekkevne, men har en god og lett konsistens. Den ser heller ikke kakete ut under øynene. Den kan crease, slik som alle concealere kan. Men setter du denne med et pudder så sitter den støpt hele dagen. Denne er hakk i hæl på BB sin, de er så og si like gode bare forskjellige konsistenser.
- Fåes hos SkinStore.


3. MAC Select Cover up  i NW20
Dette er en gammel favoritt som jeg har begynt å bruke igjen. Den har en veldig tynn og flytende konsistens. Den har en medium dekkevne og er lett og god til bruk under øynene. Jeg er vanligvis NC i MAC sine ansiktsprodukter, men siden jeg bruker denne på mørke ringer har jeg en NW fordi den har rosa toner i seg - Den nøytraliserer og dekker mørke ringer godt.
- Fåes hos Britique (kontakt de dersom du ønsker denne concealeren).

 

CONCEALERE FOR URENHETER OG DEKKING:


1. Bobbi Brown Creamy Concealer i Warm Ivory

Jeg digger denne concealeren for flere grunner. Den har en god dekkevne, du får med et pudder til å sette concealeren med ( hvis du kjøper "kit" ). Jeg får ikke mer urenheter av denne, selvom den ikke har de beste ingrediensene. Den sitter godt og lenge på. Absolutt en concealer jeg vil anbefale flere å prøve.
- Fåes hos StrawberryNet2. Jemma Kidd Duo Concealer 02 Light
Jeg hadde faktisk tatt denne på 3.plass til bruk under øynene også, men det hadde blitt litt kjedelig med samme produkt 2 plasser. Derfor lar jeg dere vite at den delen av denne concealeren som er rosa er til bruk under øynene og den er super (!) Men den beige delen som er tilbruk på urenheter er også super. Her får du virkelig 2 produkt i 1 som du kan bruke begge. Jeg digger denne duoen og har anbefalt den til andre venniner og de elsker den også ;)
Den har veldig tykk og god konsistens, men lettere enn MUS cover all mix. Den har også en  god dekkevne.
- Fåes hos Feelunique.3. MakeUpStore Cover All Mix.

Denne har 3 forskjellige concealere i en. Men for å vær ærlig bruker jeg ikke så mye dei andre, bare den som er hudfarget. Dette er en veldig tykk concealer og syns derfor den ikke er noe god til bruk under øyenene. Men til bruk for å dekke kviser så er denne super. Denne dekker alt fra kviser til tattoveringer.
- Fåes hos MUS butikker eller Kicks. 


Ha en superflott tirsdag jenter <3
Q: Har du noen favoritt concealere ??
 

 

iGlow - Chantal Nail Wrap


Tidligere denne uken mottok jeg noen Nail wraps by Chantal fra iGlow. Og jeg var rask med å prøve dem. Slike nail Wraps har vert godt omtalt på Youtube av forskjellige makeupguruer der.

De var enkle å påføre og sitter helt fast når du har klistret dem på neglene. På baksiden står det 2 måter du kan bruke desse Nail Wrapsene på:Nå får vi bare se hvor lenge dem sitter, hvor lang tid det tar før en av dei faller av. Det står at de holder opp til 2 uker, men jeg skal holde dere oppdatert.  Dere finner mangen andre forskjellige farger og mønster. Mønster du kan bruke til hverdags eller til fest. Hvert brett inneholder 24 wraps, så du har nok til to påføringer
- Sjekk ut utvalget til iGlow her.

Produktet er sponset.

Anbefalinger: Røde leppestifterJeg fikk så god respons på innlegget om nude leppestifter, så jeg kjører en anbefaling av farget leppestifter også. Her tar jeg for meg røde, billige og dyre leppestifter.

Jeg deler leppestiftene i kategoriene "Den Billige", " Den dyre" og "Den populære" hvor den sist nevnte er leppestifter som er godt omtalt ellers i Sminkesamfunnet og på YouTube, som jeg enda ikke har testet.


Den billige: 

Yves Roches i  Klarrød - Dette er min nye favoritt innen røde leppestifter. Den passer hudtonen min perfekt! Dette er en rød som passer varm til nøytrale undertoner. Den er godt pigmentert og kremete i konsistens. Den har god holdbarhet og er billig i pris.
- Fåes hos Yves Rocher.
 
Revlon i  In The Red -
Matt rød farge. Den er godt pigmentert og kremete på leppene. Den har god holdbarhet og kvalitet for å være så billig. Den passer nøytral og varm undertone best, men kan brukes av de med kalde undertoner også.
Fåes hos ACW

Nyx i  Snow white -  
Nydelig dyp blodrød farge, for de perfekte snøhvit leppene!  Den er godt pigmentert og grei holdbarhet, og utrolig billig ! Denne vil jeg tro vil passe alle undertoner.
Fåes hos CC ( CC har salg nå!) Den dyre:


Mac Lipstick i Russian Red  -  En av Macs mest populære røde leppestifter. Har en Matt finish, er godt pigmentert. Kan føles litt tørr ut på leppene, men bruk en lipgloss over for litt glans og fukt. God holdbarhet og verdt å ta en titt på. Passer kalde-  og nøytral undertone best, men kan brukes av de med varm undertone også.
Fåes hos Britique

Mac Lipstick i  Ruby Woo - Er også en populær rød leppestift fra MAC. Den har også en matt finish, er godt pigmentert. Og kan føles tørr på leppene dersom du ikke bruker leppebalm under eller lipgloss over. Har en kald undertone så den passer best til kalde og nøytrale hudtoner.
Fåes hos Britique


Mac Lipstick i  Brave Red - Har en mer varm undertone og passer godt til nøytrale- og varme undertoner. Har en kremete og myk konsistens og føles ikke tør ut på leppene da dette er en cremesheen. God holdbarhet og godt pigmentert.
Fåes hos Britique
Den populære: 

Ysl Red Muse ..
Fåes hos StrawberryNet

Chanel Allure Lipstick Passion ..
Fåes hos StrawberryNet

Mac Lipstick i Lady bug .. 
Fåes hos Britique

Nars Jungle Red ..  
Fåes hos HqHair

All for Eve Red Lipstick ..
Fåes hos Feelunique 
 

Q: Har du noen favoritt røde leppestifter???
Ha en superflott søndag jenter <3 

 

 

Dagens tips: Halloween sminke til helga ??Skal du på Halloweenfest i helga? Du trenger ikke kjøpe dyr sminke/utstyr for å kle deg ut. Jeg og min kjære skal vær vampyrer (mann og kone) på Halloweenfest kommende lørdag og vi fant noen billige tenner/blod på lekebutikken.

Jeg har sett mangen som handler slike hoggtenner og blod fra dyre merker og nettsider. Jeg fant hoggtenner til 450,- på en velkjent nettside, jeg skal ikke nevne navnet på siden, men 450 kr ???   Det er jo nesten kriminelt.....

....Litt drøyt å betale så mye for noen små plastikkdeler, men på lekebutikken Ringo finner du kit med hoggtenner, festelim til tennene, blod og sminke i en og samme pakke til kun 69,50,- .
Du trenger jo ikke bruke ansiktsmalinga/sminken, men tennene og blodet funger knall.Grunnen til at jeg syns desse hoggtennene er greie er at du kan ta de ut og inn nett når du vil i løpet av kvelden, de er festet med kitt så de sitter ikke helt fast. 

Jeg har iallefall erfart at å ha hoggtenner i munnen lenge er slitsomt, så jeg kan ikke ha dem over lengre tid i munnen og derfor bruker jeg heller de med kitt istedenfor lim :)
Men dersom du vil de skal sitte fast hele kvelden bruk de med lim istedet!Selv skal jeg bruke palettene mine fra Kryolan til å sminke meg og min kjære, men tenner og blod bruker vi det som vi fikk i kitet fra Ringo. Du kan såklart bruke sminken som følger med kitet dersom du ikke har annen sminke selv.

De har andre ting enn Vampyr tenner, tror de hadde kutt og slikt som du kan sminke litt mer realistisk hjemme, men som fungerer godt nok som en "base" for såret du skal lage. 
Du kan også bruke limstift og toalettpapir for å lage tekstur i huden eller kutt/sår. Du kan også bruke limstift til å dekke over øyenbryna dine med - Video på det kan du se her..


Q: Skal du på Halloweenparty til helga?
 Ha en superflott kveld videre <3

Makeover: Sminke til moden hud (før og etter).Mamma skal ut med jobben på noe årlig revy greier og lurte på om jeg kunne sminke henne. Det ville jeg gjerne ettersom jeg vil ha litt trening på å sminke kvinner med moden hud.

Så jeg pakket sminkekofferten med produkter i ca. samme hudtoner til mamma og andre produkter som vil passe henne. De fleste produktene jeg brukte er i krem/flytende form ettersom det vil passe hennes hud best. 

Jeg skal skrive opp produktene jeg har brukt under, men jeg vet ikke hvilken mascara hun har brukt da jeg spørte om hun kunne påføre mascaraen selv.


Før // Etter
Ansikt:
GloMinerals Face Primer
Mac Studio Sculpt  NC15 + NC20 (flytende foundation)
Chanel Bronze Universel (krembronzer)
Mac Ladyblush (kremblush)
Mac Hush (kremhighlighter)
Urban Decay All Nighter setting spray.

Øyner:
Laura Mercier eye basic
Mac Brule e/s
Mac Vanilla e/s
Mac Brun e/s
Mac Rule e/s
Mac Wedge e/s
Mac Cork e/s
Mac Blacktrack fluidline
Stila Topaz eyeliner 

Lepper:
Mac Subculture lipliner
Mac Modesty lipstick
Mac On the scene lipgloss

***


Ha en flott lørdagskveld jenter <3
Det skal iallefall jeg for nå skal jeg og min kjære lage taco/nachos til middag :)

Anbefalinger: Nude leppestifter


Det finnes mange forskjellige sminkemerker som produserer nude leppestifter. Noen er bedre enn andre. Nå skal jeg dele med dere hvilken som er mine favoritter innen nude leppestifter og noen som er godt omtalt ellers i sminkesamfunnet.

Jeg deler leppestiftene i 3 kategorier: "Den dyre" , "Den billige" og "Populære",  hvor den siste er de som er godt omtalt ellers i sminkesamfunnet, som jeg ikke har testet.


Den dyre:

MAC Lipstick i Creme d´nude
- Dette er vel den mest kjente nude leppestiften som alle prater om?
Det skjønner jeg fordi denne er helt nydelig. Den er ikke helt nude, så du får ikke slike "døde" lepper. Den har en hint av fersken i seg som gjør leppestiften kanonfin. Litt glossy finish 
-Fåes hos Britique 

MAC Lipstick i Myth - Denne er nesten som en concealer, på meg ser jeg litt død ut når jeg bruker denne, men jeg vet den er pen på mangen andre. Den dekker leppene dine helt og har en hudtone uten noe fersken toner i seg. Har en matt, men litt blank finish.
-Fåes hos Britique

MAC Lipstick i Shy Girl - Dette er min all time favoritt leppestift, den er en mer fersken versjon av Creme d´nude. Men det er en nude leppestift og etter mi meining den fineste. Har en shimmrende finish.
-Fåes hos Britique

GloMineral Lipstick i Blush - Denne er en blanding av Mac shy girl og Mac creme d´nude. Altså en nude/fersken farget leppestift. Den gir en satin finish og er veldig fin på mangen hudtoner.
-Fåes hos MakeupMekka

YSL Rouge Volupté i #1 - Denne er den dyreste nude leppestiften jeg eier, tror jeg, men den har den flotteste utseende også. Dette er også en fin nude farge, litt mer mot rosa farge så man vil ikke se "død" ut. Den har en glossy finish..
-Fåes hos StrawberrynetDen billige:

Maybelline Lipstick i Nude Blush - Rosa/nude leppestift. Tror ikke denne selges i butikk lenger men du får den hos diverse nettsider.
- Fåes hos ACW 

Elf Mineral Lipstick i Natural Nymph - Billigere versjon av Mac Myth, concealer aktig farge. Godt pigmentert og god leppestift til å være så billig som den er ( ikke den illustrert på bilde, da denne har en lysere farge).
- Fåes hos ELF 

Nyx Lipstick i Nude -  Nok en billig leppestift. Den er veldig nude men har en hint av aprikos farge i seg. Leppestiften glir lett på og har en glossy finish.
-Fåes hos CC

           
Den populære: 

Nars Lipstick i Honolulu Honey.
-Fåes hos HQHair.

Too Faced Lipstic i Totally Nude.
-Fåes hos Lookfantastic

Revlon Lipstick i Fashion´s Night Pout.
- Fåes hos ACW

 


Q: Hva er din favoritt Nude leppestift??
- Ha en superflott helg jenter <3 

TAG: Høst favoritter 2011 (Sminke- og skjønnhetsprodukter for høsten)


Det finnes en Summer Besties TAG, min kan du lese her,  men nå som høsten er her så kjører vi en "Fall Besties". Altså favorittprodukter for høsten. Du kan lage video eller skrive innlegg med bilder slik som jeg gjør.

Når sommeren er over er det litt deilig å gå tilbake til mørke farger igjen, man kan sminke seg litt mer heavy og bruke mer farger enn korall og pastell - Det er det eneste positive med høst/vinter, ellers hater jeg denne tiden av året. Jeg er mer vår/sommer menneske ;) 

Det er lagt til noen nye kategorier i denne "tagen" enn det som var i Summer Besties:

Kategoriene.....:
♥ Beste blush
♥ Beste øyenskygge
♥ Beste leppeprodukt
♥ Beste flytende ansiktsprodukt
♥ Beste pudder
♥ Beste hudpleieprodukt
♥ Beste hårpleie produkt
♥ Beste stylingprodukt 
♥ Beste parfyme
♥ Beste neglelakk
♥ Beste kroppsprodukt
♥ Beste tilbehør/verktøy


Og her er mine "Fall Besties 2011", mine absolutt favoritter/must-haves for høsten innenfor kvar kategori. Jeg skriver like så godt litt om kvart produkt (miniomtale);


MakeupStore Sea Shell (Beste blush)
Litt "skitten" rosa blush, naturlig og fin. Den er godt pigmentert, påføres lett på huden og blendes lett ut.
Silkemyk og den blir en matt finish. Super til høsten. Desverre får du den ikke i nettbutikker.
Fåes hos MakeupStore eller hos Kicks.


MAC Sumpstius Olive (Beste øyenskygge)
Dette er høstfarge for meg, og Sump.Olive har vert en favoritt siden den gang jeg kjøpte den. Den er super sammen rosa farger ( Mac Louder Please), men også super sammen med grønn og brunfarger. Sump.Olive er en slags grønn/gull farge med mye shimmer. 
Fåes hos RockTheCatwalkLush LipScrub Bubblegum og MAC Viva Glam Cyndi (Beste leppeprodukt )
Må velge to produkter her og den ene er mer "pleie" og den andre er mer sminke. For pleie om høsten og vinteren liker jeg å bruke Lush Lipscrub for å skrubbe leppene før jeg påfører en fuktgivende lipbalm evt. leppestift. Den fjerner døde hudceller og gjør leppene klar for neste produkt. Til leppestift liker jeg MAC Viva Glam Cyndi som er en rød/bærfarget leppestift. Nydelig shine og er god på leppene
Fåes hos Lush


NARS Sheer Glow Foundation (Beste flytende ansiktsprodukt)
Selv om jeg virkelig ønsker å ha Chanel Vitalumiere Aqua her også, så blir det nok et annet produkt. Om høsten liker jeg litt mer dekkevne og heavy makeup så da blir det en mer dekkende foundation. Denne er meget lik Chanel Vitalumiere Aqua, men bare mye mer dekkevne. Den gir ikke en helt matt finish, men ikke shimmrende og blank heller. Den dekker mye, men ser ikke unaturlig ut på heller.
Fåes hos HQhair.


Chanel Bronze Universel (Beste pudder)
Vanligvis pleier jeg å trappe ned på solpudder når vi går mot høst/vinter. Men med dette solpudderet så ser det naturlig og ikke fake ut uansett, så dette kan man bruke året rundt. Dette må bli årets beste kjøp. Du bestemmer selv hvor brun du vil vær, du kan bruke den til kontur. Det blir perfekt og naturlig hver gang 
Fåes hos Britique.


Matis Résponse Délicate Moisturising Cream (Beste hudpleieprodukt)
God dagkrem som kan brukes om natten. Jeg har spart litt på denne i sommer ettersom Feelunique har vert utsolgt for Matis en stund, men nå som høsten er her trenger jeg den virkelig. Gleder meg til November da de får inn mer Matis og jeg kan kjøpe backup. Gir massevis av fuktighet til huden!
Fåes hos Feelunique ( utsolgt nå)
 


Kérastase Nutritive Oléo-Relax Nuit Treatment
(Beste hårpleie produkt)
Om høsten og vinteren trenger håret godt med pleie, det blir kaldere og tørrere i lufta.  Og da liker jeg godt hårkurer som gir fukt og pleier frizzy hår. Denne hårkuren er helt super til akkurat det. Den kan brukes hele året, men er ekstra super til både høsten og vinteren. Denne har du i om natta, så den får virke skikkelig i fred og ro.
Du får den hos FeeluniqueOrofluido Beauty Elixir hårolje (Beste stylingprodukt)
Dette er styling og "pleie" i en og samme ting. Dette er en hårolje som kan brukes som en slags kur eller til styling. Den temmer frizzy hår, gir en flott glans, hjelper på floker og gir håret litt pleie. Favoritt oljen av alle håroljene.
Du får den hos Feelunique.


Victor & Rolf Flowerbomb EDP  (Beste parfyme)
Min all time favoritt/signatur parfyme. Den kan brukes året rundt, men den er litt tung så den er perfekt nå. Søt, men sofistikert parfyme som kan brukes om dagen, men perfekt som kveld/ut-på-byen parfyme. Elsker denne!
Fåes hos Cheapsmells.


Butter London Yummy Mummy(Beste neglelakk)
Jeg elsker neglelakkene fra Butter London, og denne fargen er perfekt for høsten. Den er en slags Taupe farge, brun/grå, som er hot om høsten. Lett å påføre, trenger kun 2 lag. Love it!
Fåes hos HQhair (utsolgt nå)


L´Occitane Shea Butter Hand Cream (Beste kroppsprodukt)

D
ette er min favoritt handkrem. Om høsten/vinteren får jeg litt tørre hender og da er denne den eneste handkremen som hjelper på mine tørre og sprukne hender. Den er tykk og god, gir godt med fukt. Den er med andre ord SUPER!
Du får den hos Feelunique


Clarisonic MIA (Beste tilbehør/verktøy)
Denne er vel favoritten hele året, men om man sliter med tørr hud på høsten/vinteren så er denne god å ha. Den frisker opp grå og gusten hud. Skrubber vekk dødehudceller og er helt fantastisk. Must-have i hudpleie rutinen min året rundt, spesielt om vinteren. 
Du får den hos Feelunique
 


Jeg utfordrer alle dere som har lyst, skriv gjerne i kommentarfeltet om du har gjort denne ,med link (Så jeg kan lese og linke til dere i dette innlegget). Har du ikke blogg kan du skrive dine favoritt produkter for høsten i en kommentar!  
- Sara sine Høstfavoritter.


Lykke til og ha en flott helg jenter♥

Topp 3 Mascara !Fikk spørsmål om jeg kunne lage en "Topp 3 mascara" innlegg da jeg skreiv om mine Topp 5 parfymer for litt siden. Jeg har postet noen Topp 3 eller Topp 5 på diverse produkter som Blusher, Øyenskygger, Foundations den siste tiden som du også kan lese dersom du lurer på det.


Jeg har normale vipper, altså ikke altfor lange vipper men heller ikke korte. Derfor er jeg alltid på jakt etter mascaraer som gir mer volum og litt lengde. Krøll har jeg fra før, så jeg trenger ikke mascaraer som gir krøll, men gjerne en som ikke tynger på den krøllen jeg alt har.  Liker også godt mascaraer som separerer vippene litt.

Dersom du har samme behov som meg kan du teste ut desse som jeg har funnet er mine favoritter oppgjennom årene som jeg har brukt sminke. Desse er i random rekke følge, alle tre er like gode:


1. Bare Escentuals Flawless Definitions +  Volumizing. (trykk her for full omtale med mer bilder)
Desse to er helt fantastiske sammen. Du kan såklart bruke én av de, men jeg liker desse to sammen. Den ene gir lengde og separerer, mens den andre gir volum. Sammen gir de fantastisk resultat med både lengde og volum.
Ikke vannfaste, holder godt på krøllen og tynger ikke på vippene.
- Begge fåes billig hos Feelunique

2. MAC Opulash  (trykk her for full omtale med mer bilder)
Denne gir godt med volum, den separer litt. Børsten er stor, men enkel å jobbe med. Konsistensen er fantastisk.
Den verken drysser eller smitter av. Den er ikke vannfast, men jeg er ikke så fan av vannfaste mascaraer. Den gjør ikke vippene stive og tynger ikke på krøllen.
- Fåes hos ACW. 3. Benefit They´re Real !
 (trykk her for full omtale med mer bilder)
Nyeste mascaraen i samlinga mi. Denne har en spesiel børste med både lange og korte gummi tagger. Den har også tagger på tuppen slik at du kan komme til i øyenkroken eller påføre ekstra mascara på tuppen av vippene. Denne gir lengde og separerer vippene uten å tynge på krøllen. Drysser ikke!
-Fåes hos Feelunique  


 

Q: Har du noen favoritt mascaraer?
- Hvilken?

MAC Cosmetic Posh Paradise - Genuine Treasure Paint Pot


Kolleksjonen Posh Paradise kommer ut 8.oktober i Norge og inneholder bl.a 8 paintpots. Det var en av paintpotsene som fanget min oppmerksomhet mest, og den måtte jeg bare ha, nemlig Genuine Treasure.

Genuine Treasure er en antique gold farge med shimmer i. Nydelig farge spesielt til høsten, men kan brukes året rundt såklart. Jeg elsker jo gull og bronze på øynene mine ettersom jeg har blå øyner. Og blå + Bronze/gull = smashing!


Q: Skal du handle noe fra denne kolleksjonen? 
Ha en flott kveld videre jenter <3 

Dagen idag; Rot på sminkerommet - Not anymore!


Slik såg det ut etter helgen som var. Vi var på "Hore og hallik-fest" (30årsdag) til en bekjent av brodern, og da måtte vi jo sminkes... Tydligvis rote "litt" også *kremt*.  


Men det gir meg en god grunn til å organisere og ommøblere litt på sminkerommet.
Så jeg sørget for å gi børstene sin ukentlige vask, tørket støv på rommet og ryddet. Så nå sitter jeg her og er så fornøyd og vil sminke meg igjen, men det har jeg ikke tid til nå.........For nå skal jeg lage meg en velfortjent iskaffe mocha, stikke inn på datarommet og studere videre (om Webdesign/Dreamweaver og Photoshop!) 


... Og kose meg med hårkur og fuktmaske såklart ;)

 

Ha en superflott dag videre jenter <3
- Liker dere også å rydde og ommøblere? 

NOTD: Pinky Gems (neglelakk)Prøvde Milani Gems neglelakken for første gang idag. Det gikk ikke så bra akkurat, fikk ikke det til slik jeg ønsket. Men hey, det er første gangen jeg prøver Milani glitterlakken så vi får håpe på ett bedre resultat neste gang.

Jeg brukte også noen rosa/lilla farger fra OPI som basefarge under glitterlakken.  Det blir ikke bilde av alle neglene fordi de fleste såg ut som de ble voldtatt av glitteret. Too much glitter med andre ord. Men kan vise de to "beste" , vel beste og beste fru Blom, men iallefall her er GEMS på neglene.


... Skal få det til bedre neste gang.

Produkter:
Opi Ridge filler
Opi I Pink I Love you
Opi panda-monium pink
Milani Gems
Seche Vite 

Jeg liker iallefall komboen med en nude/lyse rosa farge og glitter på enten en av neglene eller alle ( helst en av neglene som en litt freshere effekt). Hvis du har en favoritt kombo med glitterlakk og en basefarge så skrik ut, jeg vil prøve!

- Ha en superflott søndag videre jenter <3

Farger øyenbryn: Før & etter

Liten spadag idag, vi farger øyenbryna mine og skal stusse/nappe dem. Tenkte å slenge inn litt før og etter bilder.
Det var ikke mye forskjell på før og etter farging, bryna er blitt en litt kaldere farge - Vi brukte Kolokrem i Askebrun:


Neste gang skal vi la  det stå i litt lenger ( vi ventet 10 minutter denne gangen - kan stå 20minutter).

Her er før napping og farging:


 

Under:


 

Etter farging:
Etter litt justering + fyll = Ferdig resultat: Nå skal vi sminke oss og gjøre oss klar for jentekveld.
Ha en superflott helg jenter <3
 

Sminke: Topp 3 SolpudderSolpudder kan brukes året rundt, sålenge du klarer å beherske deg å ikkje gå overkill med pudderet (spesielt om vinteren).
 Det er viktig å velge rett nyans for deg og for årstiden, men noen solpudder kan du bruke året rundt sålenge du er lett på handen når du ikke vil ha så mye farge.

Jeg hadde først én favoritt, men så fikk jeg flere og flere favoritter. Idag skal jeg kun velge ut tre som jeg digger. Alle tre liker jeg like mye, så nummer 3 er ikke den dårligeste altså. Alle tre er like bra, men har forskjellige finisher.

For meg er det viktig at et solpudder ser naturlig ut og ikkje oransj (!) Det finnes ikke noe styggere enn et oransj solpudder - Og tru meg, jeg har brukt det en gang jeg óg!


1. Chanel Bronze Universel.

Ikke sjokkerende at denne var med på listen, slik som jeg skrøyt om dette produktet i sommer (i omtalen). Jeg angrer ikke et sekund at jeg brukte penger på dette produktet. Nydelig krembronzer som blender seg lett inn i huden. Den er i kremform men blir til pudder når du blender den inn i huden, alikevell ser du ikke helt matt ut. Du får en fin naturlig glød. Du kan bruke denne over hele ansiktet som en makeupbase, eller der hvor du vanligvis påfører solpudderet ditt. Dyrt produkt, men absolutt verdt det !
- Fåes her !

2. Nars Laguna Bronzer
Dette solpudderet gir deg en naturlig glød uten at du ser svett eller diskokule ut - Den inneholder litt shimmer, men en perfekt mengde. Dette har vert min nummer 1 solpudder i noen år, helt til jeg fikk Chanel krembronzeren. Denne gir meg så naturlig og fin solbrun hud. Ser ikke oransj eller blank ut. Jeg skjønner all hypen rundt dette produktet !
-Fåes her


3. Too Faced Chocolate Soleil 

Et helt matt solpudder, og det beste er vel at det lukter og smaker sjokolade (?). Både helt blek hud og mørk hud kan bruke denne, bare vær lett på handen og ikke ha så mye på børsten når du påfører (dersom du har lys hud). Dette er en av de få matte solpudderene jeg kan bruke uten å se skitten ut. En periode var den alltid utsolgt hos BeautyBay fordi alle skulle ha dette produktet - Jeg har ikke hørt et eneste negativt ord om dette solpudderet.
-Fåes her !


- Hvilket solpudder er din favoritt??
Ha en flott dag videre jenter! 

Swatches: NYX Jumbo Eyeshadow Pencils - etter de er depottetEtter jeg postet innlegget om hvordan man depotter NYX JEP, så har jeg fått mangen spørsmål om depotting av JEP vil ødelegge eller minske kvaliteten på produktet eller ikke.

Selv har jeg ikke merket noe stor forskjell, eneste er at nå slipper jeg å spisse/kvesse dem og at dem ligger i én palette istedenfor 20 forskjellige blyanter. Jeg legger ut swatches så dere kan se :)De stivner til igjen og har samme konsistens som de har når de er i blyantform. De er også like pigmenterte og glir like lett på. Jeg angrer ikke på å depotte dem for å si det slikt :D


TAG: Summer Besties 2011 (favoritt sminkeprodukter for sommeren)


Jeg hadde tenkt å ta denne på videoblogg, ettersom dette egentlig er en "tag" som holde til på YouTube blant beautyguruene der. M
en jeg ser flere og flere skriver blogginnlegg istedet, så jeg hiver meg på bloggversjonen av denne "tagen" istedet.

Denne "tagen", eller utfordringen, går ut på å skrive om helst ett (kan ha flere om det blir for vanskelig) produkt som er din favoritt i sommer innenfor kvar kategori. Og kategoriene finner du under:

♥ Leppeprodukt
♥ Blush
♥ Neglelakk
♥ Flytende ansiktsprodukt
♥ Solpudder
♥ Hårprodukt
♥ Produkt for øynene
♥ Selvbruner
♥ Parfyme
♥ Tilbehør

Og her er mine "Summer Besties 2011", mine absolutt favoritter for sommeren innenfor kvar kategori. Jeg skriver like så godt litt om kvart produkt (miniomtale);

Dior Addict Leppestift #530 Bobo - ( Favoritt leppeprodukt):
En nydelig rosakorall farge med shimmer. Den har en god gelkonsistens og har 25% mindre voks enn andre leppestifter normalt inneholder. Den tørker ikke ut leppene, de føles fuktet og myke. Typisk sommerfarge for meg.


Mac Cremeblend Joie-De-Vivre ( Favoritt blush):
Jeg bruker helst kremprodukter om sommeren, og mac sine kremblusher er supre. Joie-De-Vivre var en Limited Edition blush som desverre ikke selges lengre. Den har en nydelig ( litt neon) rosa/fersken farge. Man får sommerfriske kinn med denne blusen!


Butter London Jaffa ( Favoritt neglelakk):
Dette er en god dupe for Chanels Orange Fizz ( som jeg også elsker høyt), bare billigere. Nydelig korallfarge og jeg elsker korall på neglene. Den sitter godt på og med en god topcoat vil den sitte i flere dager.


Chanel Vitalumiere Aqua Foundation ( Favoritt flytende ansiktsprodukt):

Ingen sjokk at dette var favoritten? Folk flest ville vel valgt en farget dagkrem, men jeg liker litt mer dekkevne. Chanel Vitalumiere Aqua er en lett foundation med svak-medium dekkevne. Man får en naturlig finish og en flott glød. Huden blir perfekt med denne på!


Chanel Soleil Tan De Chanel ( Favoritt solpudder):
Dette er en krembronzer, solpudder i kremform. Jeg elsker finishen og fargen denne gir meg. Den ser så naturlig ut og inneholder ingen shimmer. Dette er ikke bare en sommerfavoritt, men "All-time-favoritt". Nytt favorittprodukt i samlingen min!


Joico K-Pak Sun Therapy ( Favoritt hårprodukt).

Shampoo og hårkur fra denne serien er ett must i sommer, den beskytter mot sol, klor og saltvann. Den lukter kokos og sommer, og etterlater håret helt fantastisk. Den gir godt med pleie! Også en all-time-favoritt som brukes hele året!


Urban Decay 24/7 Eletric eller MUS Aqua glitterliner (Favoritt produkt for øynene):

Turkis/blå eyeliner er fresht og stilig om sommeren. Jeg har brukt mye turkis på øynene i sommer. Gjerne bare mascara med turkis eyeliner enten på øyenlokket eller på våtkanten for å gi litt "crazyness" til en kjedelig og enkel hverdagssminke.


Xen-tan deep bronze luxe (Favoritt selvbruner):
Denne skal vare i 7dager uten at den forsvinner flekkesvis. Du kan påføre mer etter 7dager for å bevare fargen. Eller påføre mer hver dag for en mørkere farge. Man blir ikke oransj da dette har en mer oliven undertone. Man får en naturlig brunfarge. Den lukter godt, karamell.


Escada Taj Sunset og Lacoste Joy Of Pink (Favoritt parfymer):
Det måtte bli to produkter her rett og slett fordi jeg ikke klarer å kun velge én.
Taj Sunset har en deilig tropiskduft - fruktig med litt kokos. Joy of Pink har en sitrus/grapfrukt duft - Frisk, fruktig og ren duft. Begge har blitt brukt mye i sommer  og begge er typiske sommerdufter.


Solbriller og solkrem (Favoritt tilbehør):

Solkrem, hallo? Trenger jeg å si mer?  ;)


Jeg utfordrer alle, så delta gjerne om du vil. Har du gjort den eller skal, så legg gjerne igjen en link til ditt innlegg. Har du ikke blogg, men vil likevell dele dine favoritter så skriv det i kommentarfeltet.  Jeg elsker å lese slike "favoritt produkt"-innlegg<3

Videoblogg: Depotter Mac øyenskygger og "kjærestekveld".


Det er dagen-der-på og vanligvis ville jeg kjørt en spadag denne dagen. Men idag skal jeg faktisk depotte alle MAC øyenskyggene slik at jeg kan legge de i palettene sine. Spadagen får vente til søndag.

For noen er kanskje dette kjedelig, men jeg syns faktisk det er kjempekjekt. Å depotte øyenskygget sparer plass. Da får jeg satt øyenskyggene i paletter som tar mindre plass enn slike små krukker som dei ligger i. I tillegg kan jeg spare på krukkene til jeg skal reise til utlandet, slik at jeg får levert dem inn og så få et nytt produkt gratis (Back2Mac) - De har ikke det i Norden (Men tror Finland har). Men andre plasser i Europa mener jeg de skal ha Back2Mac.Jeg laget like så godt en ny film om hvordan jeg depotter mine Mac øyenskygger, det er samme måten som dei andre videoene, men berre bedre kvalitet på filmen ( selvom den ikke fokuserer helt).
Og her kjøper jeg mine magneter til Mac øyenskyggene - Link til selger/produkt - 

Senere i kveld skal jeg og min kjære å ha en "kjærestekveld" med god middag og en kjekk film - Filmtips noen?? 
Vi liker å se komedier eller skrekkfilmer ( Ikke action - spyyyy!) Så hvis du sitter inne med et godt filmtips så skrik ut! 

Ha en flott dag videre !
Q: Liker du å depotte øyenskygger eller syns du det er kjedelig? 


Advarsel: Falsk Mac Cosmetics produkter hos Rapunzel.noLittleMissPerfect spørte meg tidligere om Rapunzel.no selger ekte MAC, for hun mener å huske at jeg har skrivet at MAC øyenskygger aldri kommer med svampkost. Det stemmer, og innlegget kan dere lese her.

Denne paletten her er ikke ekte Mac. Jeg syns det er synd at nettbutikker som har en del kunder selger slikt. For det første så er det ulovlig, man lurer kundene sine og for det andre så vet man ikke hva desse øyenskyggepalettene inneholder (ingredienser som er ulovlig i EU).    

Man bør opplyse kundene sine om at dette er kopi før en selger slike kopivarer til 229,- (!)  Som er en fryktelig høy pris for noe som ikke er ekte og som man kan finne til noen få dollar på Ebay.

Jeg vil understreke at jeg ikke har noe imot Rapunzel.no. Det er sikkert en kjempeflott nettbutikk, jeg har iallefall bare hørt positivt om de når det gjelder extensions. Men jeg vil bare advare dere at dei ikke selger ekte mac. Vil du derimot ha falsk mac så får du det billigere på ebay - Bare et tips.

Hvorvidt om pigmentene er ekte eller ei vet jeg ikke, ettersom de ikke har bilde av deres produkter, men bilde fra google som andre nettsider/ebaymedlemmer eier. Men du får garantert ekte MAC pigmenter til billigere peng hos ACW.

Det er ikke bare Rapunzel som selger falske Mac Cosmetics produkter, jeg har sett en del norske- og utenlandske nettbutikker og bloggere som selger falske mac produkter.  

Så vær obs på det jenter! :)

Dupe: Mac Bite of an apple blush - MakeupStore Mission blush


"Mac Bite of an apple" blushen kom ut i Mac sin disney kolleksjon, Venomous villains. Denne kolleksjonen ble solgt ut på noen få timer verden over. Selv om utseende på sminken ser cheezy og barnslig ut så er selve produktene inni fine og unike.


Jeg var så heldig å fikk tak i noen produkter da de solgte den i Norge. Som noen av dere vet fant jeg min all-time-favourite blush som jeg angrer sterkt på at jeg ikke kjøpte flere av når jeg først hadde sjansen. Jeg har letet etter blusher som kan ligne og ikke visste jeg at jeg alt hadde en som var veldig lik i samlingen min. Dere kan tru hvor glad jeg ble da jeg fant det ut !MakeUpStore sin Mission blush kunne vert tvillingsøstera til MAC Bite of an apple. De er helt like, eneste forskjellen er at MakeupStore sin blush er litt mer pigmentert, men det er jo bare positivt. Er man lett på handen når man påfører Mission så får man helt likt resultat som man får med Bite of an apple fra MAC.  

MakeupStore Mission - 155,-
Mac BOAA - 200,- (Selges ikke lengre).


                                                                             
                   
                                                           Mac Bite of an apple // MUS Mission

Jeg er helt i ekstase nå, og skjønner hvorfor jeg liker så godt Mission når den er så lik så den andre. Tenk at jeg har brukt denne og ikke tenkt over at denne er den perfekte dupen til BOAA.  

Vi får krysse fingra for at MakeupStore aldri fjerner denne blushen fra hyllene :)
 

5 "must have" produkter fra MakeupStore


Er det første gang du skal handle MakeupStore produkter og ikke aner hva som er bra osv? Da skal jeg fortelle hva mine favoritter fra MakeupStore er i håp om å hjelpe deg litt på vei. Her er de produktene jeg syns er must have.


1. Øyenskygger - Microshadows.
Er det noe MakeupStore er virkelig gode på, så er det øyenskygger. Store øyenskygger til billig peng ( i forskjell til MAC som er litt dyrere). De er godt pigmenterte og har stort utvalg av farger og finisher. Mine absolutt favoritter må bli; Choco D´or, Jubilee, Velvet, Cookie, Brownie. 


2. Blusher.
Blushene til MUS er godt pigmenterte, enkle å blende ut og sitter godt på.
De har mangen farger og finisher. Mine favorittblusher er Mission og  Sea Shell.3. Glitter eyeliner
De har gode glitter eyelinere med mangen spreke farger. De sitter godt på, men pass på å skru godt igjen for ellers tørke de ut. Aqua, Royal gold og Queen er nydelige farger.


4. Holographic neglelakker
Knallstilige neglelakker med 3D effekt. Du får de i forskjellige farger, de sitter godt på om man har en god topcoat.
Fargene jeg har er Britta og Siw - 2 nydelige farger jeg anbefaler. 5. Cover All Mix
Dette er ikke min favoritt da, men jeg vet mangen elsker denne. Derfor fører jeg denne opp.
Jeg føler den er litt tykk og heavy på huden. Den passer best til å dekke urenheter, ikke ha denne under øynene.
Jeg er litt usikker på hva jeg syns om denne enda, gi meg litt tid så skal det komme en omtale. Men den har full dekkevne, og setter du den med et pudder så sitter den støpt på huden resten av dagen. 

 

Innkjøp fra Sverige: Mac Cosmetics, MakeupStore, Dior, frisørprodukter +++

Noen av dere ville ha innkjøpsinnlegg med bilde i stedenfor video, og det er jeg glad for. Jeg er nemlig blitt forkjølet og har en scary whiskeystemme på gang her. Så det er nok best å la vær å snakke så mye :)

Som noen av dere vet har jeg vert på ferie i Sverige. Vi booket Presidental Suite, på 90kvm, midt i Gøteborg, med Jaccuzi og badstu - Rett og slett for å kose oss litt!  Vi fikk frukosten servert på rommet, friminibar og paytv med mangen nye filmer. Det var deilig det! Men noe annet som var deilig var at hotellet befant seg midt i Sveriges største kjøpesenter med både Kicks og Åhlens som begge er store sminkebutikker. Åhlens var jo skummelt for en sminkegal jente som meg - Jeg syns litt synd på Espen som var med meg inn dit ^^

Her er hva jeg "snopet" i Sverige; - MAC Cosmetics -


MAC Brule // MAC Louder, Please // MAC Sumptuous Olive

(Swatchet ikke Brule siden det er premie i konkurransen)
MAC Big Bounce Sizzelin´Diva // MAC Big Bounce Impeccably Rich
 
MAC Creme cup lipstick


MAC Something Special kremblush


Creme cup // Something special

 


MAC Technakohl liner i Smoothblue // 2 stk MAC Eyebrows Lingering

 
- KICKS ( MakeupStore, Dior, Lacoste) -


MUS Pollution // MUS Powdery Nut // MUS Choco D´or // MUS Bronze


(Swatchet ikke choco d´or siden det er premien i konkurransen)


MUS Glitter eyeliner Royal Gold // MUS Glitter eyeliner Queen // Gratis prøve på Lancome Hyponose mascara. Fikk også 4 prøver på parfymer - 2 for menn og 2 for damer fra YSL og Lancome.

MUS Britta // MUS Aqua Fix // MUS Siw  (neglelakker)


Dior Addict lipstick 530 Bobo BL Yummy Mummy // BL Jaffa // BL Henley Regatte // Moroccanoil // Origins VitaZing


- Panache Femmanhuset Frisørsalong -


Orofluido olje // Goldwell Sun Reflects // Tigi Catwalk Root Boost Spray


- The Body Shop -

Coconut Body Butter // Vitamin C Engergising Face Spritz

***

Ha en superflott dag videre! 

Topp 5 ØyenskyggerIgjen, utrulig vanskelig å bare velge 5 (!) øyenskygger. Å velge 3 foundations var enkelt, men å velge kun 5 av mange-mange ( har ikke tall på hvor mange) øyenskygger er mye verre. Men etter en stund ble jeg enig med meg selv, og fekk valgt ut de jeg bruker og elsker mest. Noen va en selvfølge at de havnet på lista.
1. MakeUpStore Choco D´or
En dyp brun øyenskygge, gyllen undertone, med gull shimmer i seg.
MUS sine øyenskygger er store og billige, de er godt pigmenterte og sitter godt og lenge på.
De er enkle å blende ut og har stort utvalg av farger og finisher.
Fåes hos MakeupStore for 140,-2. MAC Brule
Dette er min faste og mest brukte highlighter.
Den er min hudtone berre litt lysere, derfor perfekt highlighter.
Mac sine øyenskygger er litt mindre enn MUS og koster litt mer ( I Norge), men de er verdt prisen.
De er godt pigmenterte, har et stort fargeutvalg og finisher. Du får de i boks og i pans/refills.
Fåes hos MAC i Norge for ca. 150,- og 100 ,-3. MAC Swiss Chocolate
En rødbrun øyenskygge med matt finish. Helt nydelig til blå øyner.
Fin i globalen, eller for å varme opp en annen brunfarge.
Passer alle hudtoner.
Fåes hos MAC i Norge for ca. 150,- og 100,-


4. MAC All That Glitters
Dette er en fersken aktig øyenskygge med gullshimmer.
Den er nydelig helt alene på øyenlokket, sammen med andre farger eller i øyenkroken.
Dette er øyenskyggen jeg klasker på øyenlokken om jeg har dårlig tid om morningen, den ser fin ut uansett.
Fåes hos MAC i Norge for ca. 150,- og 100,-5. MAC Carbon
En helt matt svart farge. Ingenting spesielt med denne øyenskyggen, men er den svarte øyenskyggen jeg bruker mest. Den kan brukes til alle sminkelooker, den kan brukes som eyeliner osv.
Som sagt det er en svart farge, ikke noe spesiell, men alikevell er jeg avhengig av denne.
Fåes hos MAC i Norge for ca. 150,- og 100,-MUS Choco D´or // MAC Brule // MAC Swiss Chocolate // MAC All That Glitters // MAC Carbon


Q: Hvilken er dine favorittøyenskygger??
-MAC VS MUS?? ;)

Topp 3 foundationsDet var litt enklere å velge ut favoritt foundations enn å velge ut 5 blusher i "Topp 5 blusher" innlegget mitt. Jeg liker både foundations som gir matt finish og foundation som gir glowy ( glød) finish. Men for å få det sagt så har jeg kombinert hudtype og kan bli blank i t-sonen, men da bruker jeg et mattende pudder i t-sonen men lar gløden være i kinnene. Her er mine 3 foundations favoritter ( all time ).1. Chanel Vitalumiere Aqua

Dette er en vannbasert foundation. Den skal gi en naturlig finish med glød. Den er ikke så dekkende så de to andre foundationene på lista under, men alikevell gir den en liten dekk slik at man får en jevn hudfarge. Jeg liker alt med denne foundationen, fra lukt til hvordan den etterlater huden. Den er lett så man kjenner ikke at man har foundation på, ikke maskefølelse. Jeg får heller ikke noen urenheter av denne. Skulle ønske de hadde litt flere farger, de har til gul og rosa undertone (B og BR) men de skulle hatt litt lysere nyanser. Litt minus at den er dyr, men etter mi meining så er det verdt prisen. Fåes hos Parfymelle til 390,-2. NARS Sheer Glow

Denne er veldig lik på Chanel sin, bortsett fra denne gir full dekk. Den gir huden din glød, noe som er perfekt til dere med tørr hud, men kan også brukes av oss med kombinert/fet hud ( bare matte ned t-sonen). Det som er fint med NARS sine foundationer er at de har et stort utvalg av farger - Fra veldig lys til mørk, men også undertoner ( gul, nøytral og rosa). Litt minus at man ikke får tak i NARS i Norge, man må handle fra nettsider - Fåes her til 29,50pund.
- Bruker du kodeordet FESTIVAL får du 20% rabatt, gyldig til midnatt.3. MAC Studio Fix Fluid
Denne foundationen gir full dekk og den gir deg en matt finish. Den er oljefri og egnet til folk med fet/kombinert hud. Den er heavy duty, den gir deg maskefølelse om du påfører mye. Den dekker over fregner og andre ujevnheter i huden. Du får den i NC ( for gul undertone) og i NW (for rosa undertone) fra lys til mørk. Det hender at jeg får urenheter om jeg bruker denne ofte, for som sagt den er heavy og lar du ikke huden få "puste" noen dager så kan du få urenheter. Veldig viktig å fjerne sminken før du legger deg ( det gjelder jo egentlig alle foundations/sminke, men spesielt denne). Fåes hos MAC Norge til ca. 225,-

 

Q: Hvilken foundation(er) er din favoritt?

Smink deg som: Leigthon Meester Nå har jeg skrivet en ny artikkel for Femelle om hvordan du kan kopiere Leightons sminke som hun hadde på MTV Movie Awards i år. Dette er en veldig enkel makeup som alle kan klare.
- Her finner du en guide på hvordan.

 

Topp 5 blusherOff, det er vanskelig å velge bare 5 blusher. For når jeg først starter kan jeg sitte i evigheten å mase om forskjellige fine blusher, men nå skal jeg altså bare snakke om 5 stk. Jeg har mangen favoritter innen blush så dette var ingen enkel oppgåve. 1. MAC Bite of an apple.
Denne er jeg faktisk redd for å bruke opp. Fordi denne er så unik, det er ingen blush som er så fin som denne. Den kom ut i Disney kolleksjonen til MAC, derfor det litt cheezye utseende på boksen. Det er en nydelig rød eple farget blush, denne blushen sammen med en solbrun hud eller med solpudder er helt fantastisk. Denne er nr 1 av alle blusher. Skulle ønske jeg kjøpte 2-3 backups av denne når de solgte denne kolleksjonen i Norge.

 


2. MAC blossoming

Dette er en kremblush. Husker jeg ble skremt over fargene og hvor godt pigmentert de var når jeg stod foran displayet hos MAC i Sandnes. Men jeg fikk prøve den på og ble forelsket på stedet. Du får en dewy finish, litt shine, siden dette er et våtprodukt. Nydelig rosa/fersken farge. Jeg kjøpte nylig en backup av den da jeg hørte de skulle discontinue den - Her kan du kjøpe den.

 3. MAC Ripe peach 
Dette er også, desverre, en discontinued blush. Denne er fra kolleksjonen "Spring Colour Forecast".
Dette er som du ser en ferskenfarget blush, lys øverst og mørkere fersken farge nederst. Du kan velge å bruke en av fargene eller swirle børsten over hele blushen. Helt nydelig

 4. NARS Orgasm
Alle har vel hørt om Nars Orgasm, den mest populære blushen i sminkeverden.
Jeg skjønner hvorfor den er populær, litt hypet syns eg, men jeg skjønner det på en måte.
Den er en nydelig fersken rosa blush med gullshimmer i seg. Passer alle hudtoner. Nars sine blusher er, etter min meining, de beste blushene. De er godt pigmenterte, lette å blende ut og sitter lenge på huden -  Her kan du kjøpe den.
5. Chanel In Love
I samme sjanger som Orgasm, men mer ferskenfarget.
Dette er en bakt blush, ikke bare er blushen fin på huden men etuiet er også veldig fint.
Nydelig til lys-medium hudtone. Denne er nykommer i blush samlingen min, men ble en favoritt fort.
Du får den hos bl.a Parfymelle. 

 


Bite of an apple // Blossoming // Ripe Peach // Orgasm // In Love.


Hvilken er dine topp 5 eller 3 favoritter innen blush? 
- Liker dere slike innlegg? 

Smink deg som kjendisene: Rachel McAdams !

I går fikk jeg mail fra Femelle som lurte på om jeg ville skrive for dem på Femelle.
Jeg syns dette hørtes spennende ut, så jeg takket ja. Så nå vil dere se meg litt inne på Femelle hvor jeg tipser om hvordan du kan kopiere looken til forskjellige kjendiser.
Ta turen innom nå å les mitt første innlegg: "Kopier looken til Rachel McAdams".

Ha en fin dag videre! 

Dagens tips: "Rengjøre" løsvipper!Jeg får ofte spørsmål om hva jeg gjør med løsvippene mine når jeg har brukt dem.
Svaret mitt er at som regel kaster jeg dem. Men er det noen jeg syns er fine, eller litt dyre så jeg vil bruke dem om igjen, så jeg rengjør dem. Hvordan? Følg med;)

 

Hva trenger du:
-Isopropanol/rubbing alcohol ( overflate desinfisering 80%)
eller du kan bruke Heptan.

-Glass til å ha det oppi

-Pinsett

-Oliven olje eller sminkefjerner.

-Ren mascarabørste/øyenbrynsbørste/tannbørste.


Hva gjør du:
Tøm litt Isopropanol/Heptan oppi eit glass, legg dei brukte løsvippene oppi og vent noen minutter.
Da har limen og mascararestene løst seg litt og er enklere å fjerne.Ta så løsvippene ut av glasset og med en pinsett begynner du å plukke av limen.Når du har fått av det meste av limen, legger du vippene oppi eit glass med sminkefjerner eller olivenolje for å fjerne mascararester om dei har det.Så tar du dei utav glasset og grer de med en ren mascarabørste eller lignende ( ren tannbørste fungerer også). Og så skyller du dem med vann og la de tørke på eit papir.


Så er dem klar til bruk igjen !

Hva har jeg i sminkepungen i veska?Jeg bærer alltid med meg en sminkepung i veska mi, den inneholder touch-up sminke og sminke som jeg kan bruke f.eks på jobb viss jeg ikke har hatt tid til å sminke meg hjemme. Jeg oppbevarer jo all sminken min på sminkerommet mitt, men noe tar jeg med meg i veska også og her er hva sminkepungen i veska mi inneholder:Sminkepungen min er fra MAC Hello Kitty kolleksjonen som kom ut for 3 år siden.Chanel vitalumiere Aqua Foundation
TheBalm Anti-Shine Translucent powder
MAC blushcreme i Blossoming
Amazing Concealer
MakeupMekka Mineral illuminator Concealer
Benefit Powderflage i travelsizekrukke
Sigma 217 travelsizebørste.
UDDP mini
MakeUpStore Gold eyeshadow
UD 24/7 Zero eyeliner
MAC Opulash mascara
MAC Shy Girl Lipstick
MAC Hue Lipstick
KORRES Lipbalm Jasmine
EOS Lemon Drop
Chanel lipgloss #427
L´Occitane handkrem
Fliseklemmer
Hårstrikk

Hårspray (Tony & Guy)
OPI  Strawberry Margarita
Travalo m/ Escada Taj Sunset 
2 munn (spray) dråper.
SIGMA Kabukibørste

***

Q: Hva inneholder deres sminkepung/veske?
Ha en fin søndag videre 

NARS Blush swatches

De fleste bloggere/Youtube-guruer elsker NARS blusher. Og syns de er bedre enn MAC, jeg kan si meg enig i det. NARS er super på blusher. Blushene er godt pigmenterte, sitter godt på huden, er enkle å blende ut og fargene er bare heilt nydelige. NARS har jo blushen "Orgasm" som sikkert alle sminkeinteresserte har hørt om. "Orgasm" er en blush jeg mener alle sminkeglade jenter må ha i samlingen sin. Ikke misforstå, MAC har fantastiske blusher de også, men det er noe med NARS sine som er litt bedre.


NARS er litt vanskelig å få tak i Norge, man må handle på utenlandske nettsider,
og en side jeg anbefaler er KissAndMakeupNY (der koster dem $26)

Cactus Flower // Deep Throat


 Sex Appeal // Exhibit A


Torrid  // Luster


Douceur // Amour  // OrgasmDouceur //  Orgasm // Amour // Sex Appeal // Exhibit A


Cactus Flower // Deep Throat // Torrid // LusterQ: Hvilken NARS blush er din favoritt??
Ha en fin søndag videre!

Husk beskytt dere i sola, både hud og hår!

 

Det er ikke bare huden som trenger beskyttelse i sola, men som jeg har skrivet om før så trenger faktisk håret også beskyttelse. Både sol,salt, vann og klor er skadelig på håret. Så folkens, husk å bruk solbeskyttelse i håret også!


En serie for hår som beskytter mot sol og pleier håret er Joico K-Pak SUN. Denne brukte eg mye i fjor sommer og eg elsker den. Du får kjøpt produktene i fullsize hos Feelunique nå, men vil anbefale å kjøpe slikt Travelsize hvor du får alle produktene i reisestørrelse slik at du kan prøve dem før du bestemmer deg for å kjøpe store flasker. De lukter sommer, og gjør håret mykt og deilig!

-Travelsize fåes her til 100,- (Gratis frakt)
-Fullsize fåes her til rundt 100,- pr produkt (Gratis frakt)
-Andre solprodukter til får får du her (Gratis frakt) 


Matis Reponse Soleil Sun Protection Face Cream SPF20 75ml Decleor Aroma Sun Expert Protective Anti-Wrinkle Cream SPF15 for Face 50mlCarita Protecting & Moisturising Sun Cream for Face SPF30 50ml
Huden er spesielt viktig å beskytte, ellers vil du se ut som en rosin i en alder av 30. Ikke minst du kan få hudkreft. Bruk høy solfaktor, gjerne 25 eller mer, og trapp ned ettersom du begynner å få farge.
Les mer om soltipsene mine her.
Idag kjøpte eg meg faktisk MATIS sin solkrem, Matis Response Soleil Sun Protection (solkrem med solfaktor 20). For mer solkrem produkter fra f.eks Decleor, Md Formulations, Matis kan du ta en titt her ( Gratis frakt).


Matis Reponse Soleil Sun Protection Stick SPF30 8g


Lepper er også viktig at du bruker solfaktor på, bruk en leppebalm med solfaktor i som f.eks EOS lemon Drop SPF15eller MD Formulation Lip Balm SPF20.  Øre og nese bør også beskyttes med stift med høy faktor f.eks Matis Response Soleil Sun Protection Stick.

TIPS:
Bruker du koden SPRING2011 når du  handler over 40pund kan du spare 4 pund på bestillinga di!
Bruker du koden MALLO88 uansett verdi sparer du 2,5 % på bestillinga di!
Dette gjelder hos Feelunique.


 

Q: Er du flink å bruke solbeskyttende produkter??
Ha en flott dag videre!

Dagens sminketips: Øyenbrynsprodukter og verktøyHar fått spørsmål om jeg kan vise hvilken produkter jeg bruker på mine øyenbryn og hva som er "must-have". Her er hva jeg syns er must have når man skal forme og trimme øyenbryn:

-Øyenbrynssaks ( neglesaks fungerer også).
-Pinsett
-Øyenbryns kniv
-Bryn børste/kam
-Bryn pudder/-blyant til å fylle bryna med.
-Bryngele/-voks til å få hårene til å ligge rett.Produkter jeg bruker er:
-Japonesque brow scissor
-Tweezerman pinsett
-Depend øyenbrynskniv.
-Bryn børste/kam ( merke usikkert, parfymelle?)
-MAC eyebrow pencil Lingering
-MAC Brow Gel eller H&M Brow Gel.

Swatches: Everyday Mineral BlusherSist pakke i posten-innlegg, "Pakke i posten: Everyday Mineral sminkeprodukter", fikk eg mange spørsmål om eg kan swatche blushene eg fikk, så da swatcher eg like så godt alle blushene eg har fra EM.


Plum Dust // Rhapsody in Peach // Apple // Wild Wines // Pink Ribbon // Restful // Bollywood // Time Share. 
(Dagslys u/blitz)


Plum Dust // Rhapsody in Peach // Apple // Wild Wines // Pink Ribbon // Restful // Bollywood // Time Share. 
(Med blitz)


Plum Dust // Rhapsody in Peach // Apple // Wild Wines


Pink Ribbon // Restful // Bollywood // Time Share


Du får EM hos EverydayMinerals.com til ca. 55,-
Ha en fin søndag videre!
<3

Dagens tips: Lauren Conrad Style bok til 80kr - ( tips til styling, makeup o.l)Lauren Conrad Style kan du nå få for 80kr ( gratis frakt) hos Play.
Kanskje eg skal kjøpe meg denne, evt. en å gi ut i premie i neste konkurranse ?? 

Her får du boken til ca. 80kr - PLAY

Denne boka er eit must have for alle mote/sminke interesserte.
Du får masse tips om mote, sminke o.l. hva klær som passer forskjellige kroppsformer o.l.
Du finner også de andre bøkene til Lauren Conrad hos Play til en billig penge.
-Og ja siden er 100% trygg, dette er min faste side som jeg handler bøker, filmer og spill fra :) 


Q: Har du denne boken?? 
-Hva syns du om den?

Sminketips: Hvordan finne den "rette" røde leppestiften?


Som mange av dere sikkert veit så er rød leppestift meget  trendy / hot for tiden. Men det er vanskelig å finne en leppestift som passer deg, viss du ikke vet "triksene".

Selv har jeg prøvd mange leppestifter gjennom årene, men i det siste har jeg prøvd et triks som faktisk hjalp meg å finne en farge som passer meg.  Og dette trikset skal eg dele med dere i dag, mangen vet det sikkert allerede, men til dere som er ny på dette og ikke har funnet deres perfekte røde leppestift enda er dette tipset greit å kunne.

Finn ut hvilken undertone du har.

- Har du varm ( gul undertone) går du for en leppestift som har varme gylne toner i seg. Har leppestiften en beskrivelse som; coral, brick, fire engine, gold, tomato eller tawny er dette som oftest varme toner.

- Har du kald ( rosa undertone) går du for en leppestift med kalde blå (rosa) toner i seg. Har leppestiften en beskrivelse som; garnet, berry, cherry eller wine er dette oftest kalde toner.


**For å finne ut hvilken undertone du er kan du lese dette innlegget **
**For å finne ut hvordan man påfører rød leppestift kan du lese dette innlegget**


KALD  (rød/blå)                                              VARM ( rød/oransj)

 


Kilde: Bellasugar

Makeuptrend; Våren 2011 - Rosa og Gull/Bronze

Viss du bryr deg om trender/moter og vil være in denne våren er rosa og gull som er tingen innen sminke. Eg er så glad fordi gull til blå øyner er nydelig. Så vi med blå øyner er heldige denne våren;)


STERKE FARGER / ROSA:
Sterke rosatoner kommer for fult til våren.
Christian Dior har satset på knallsterke farger (bilde over) på øyenlokket som stopper rett ved globalen.
Også sterke rosa farget lepper, flytende eyeliner og kraftige bryn er eit must denne våren.
Men hos Jil Sander er det rosa lepper med nøytral sminke resten i ansiktet som er tingen.GULL/BRONZE:
Nyanser av gull og bronzer er supertrendy denne våren.
Bruk varme gulltoner i både hud og hår, det vil få hele deg til å lysne opp i vårsolen.
Og som sagt; har du blå øyner så er gull/bronzet øyenskygge helt nydelig på, den fremhever blåfargen.


Tips til produkter + link:

STERKE FARGER / ROSA:

Elizabeth Arden  Ceramide Ultra Lipstick //  BellaPierre eyeshadow // Clarins lipstick i Paradise pink
// MAC lipgloss // L`Oreal Super eyeliner // Bare Escentuals ID Eyebrow GULL/ BRONZE:


Bare Escentuals shimmer shadow Bronze // Elizabeth Arden Eyeshadow Gold
// MAC melon pigment // Jemma Kid Duo concealer // Urban Decay 24/7 eyeliner LIT //
NUXE hair/body bronze oil // Bare Escentuals Volum mascara

** Skal du handle hos Feelunique kan du bruke koden MALLO88, og få 5% på hele kjøpet**

Kilde: Det nye

Make Up For Ever til Norge!! - Eneste plassen i Norge, Sandnes!Eg har snakket med Makeup Art og fikk vite dette;
Makeup Art på Kvadrat, i Sandnes, har ordnet en avtale med Make Up For Ever.
De skal nå ta inn MUFE produkter og er den eneste butikken i Norge som selger dette kjente merket
fra Frankrike. Makeup Art har også mange andre kjente makeupmerker som Smashbox, Ben Nye, BarryM, Stila og snart MUFE. 

Dette vil skje i løpet av Mars 2011.
Eg gleder meg ! ! !

Sminke: Too Faced Look of Love (sminkesett - hos MakeupMekka)

Nå har vårkolleksjonen til Too Faced kommet til Norge / MakeupMekka.
Og eg er forelska! Utrolig flotte (rosa) produkter man får i det ene kittet deres;

Look of Love

Dette søte kittet inneholder:

 • Full Size Shadow Insurance Eye Shadow Primer.
 • Deluxe Primed & Poreless.
 • Flatbuki Brush.
 • Full Size Glamour Gloss in Barely Legal.
 • Full Size Lash Injection Mascara.
 • Eye Shadow / Blush Exclusive Trio.
 • Limited-Edition Bag.

 

MakeupMekka har også fått inn den nye paletten Romantic Eye palette .Flotte vår/sommer farger fra Too Faced, som du enten kan gi til din kjære ( jenta di) på valentinsdagen eller bare som en "jeg-er-glad-i-deg-gave" utenom Valentinesday.

Som sagt kan du få desse produktene hos MakeupMekka ( norsk nettbutikk) eller hos Too Faced hjemmeside ( da trenger du MyUs eller lignande videresendingstjeneste, siden TooFaced  ikke sender til Norge.)


**Innlegget er ikke sponset**


Hint hint Espen ! ! ! ! ! *Malin ønsker seg* ;)
Hehehehehe.....

 

 

Dagens sminketips: Nesten tom MAC fix+ men det kommer ingenting ut ??


Her en dagen kom eg over en irriterende ting. MAC fix+ var nesten tom, det er litt igjen,
men den vil ikkje spraye. Det kom bare noen dråper ut.
MAC fix+ sprayen er litt teit som ikke tar med seg de siste dråpene helt i bunnen.
Eg gjor noe med det og ble litt overrasket når eg såg hvor mye det faktisk var igjen. Det såg jo så lite ut, og vanligvis ville eg kastet den, men den dagen var eg nødt til å ha fix+ så eg gjor alt for å få dei siste dråpene som viste seg til å vær mer enn noen "dråper".

Hva trenger du?


(Her ser du hvor mye det er igjen, dette vil den ikke spraye ut - men Malin fikser det)


Du trenger en liten, tom sprayflaske ( travelsize) som du kan kjøpe på EbayMakeupMekka eller en butikk nær deg som selger slike små sprayflasker, sørg for at det er slike små travelsize spraybottles.
Og en liten saks eller noe du kan lage hull i fix+ flaska med.


Hva gjør du?
Så enkelt som å tømme inneholdet fra MAC fix+ flaska over til travelsize flaska - EASY!!
Og hvis du fortsatt ikke får alt over i den lille travelsize flaska lager du eit hull med en liten saks på
siden av fix+ flaska også tømmer du fra det hullet.
Nå har du  fix + eit par dager til.Se hvor mye det ble. Alt dette pleier eg å kaste, men som sagt eg trengte virkelig fix+ den dagen.
Nå har eg kjøpt meg ny flaske, men tenkte å dele dette tipset med dere i dag.Så ikke tru at fix+ er tom fordi den sprayer ujevnt, tøm
det i en mindre sprayflaske og du har fix+ noen dager til..

Ha en strålende fin søndag videre<3

Dagens tips: Eyeliner påføring litt enklere, bruk en "kul" sminkebørste!Har du litt problem med påføring av eyeliner ( gel,krem o.l.). Har du prøvd litt forskjellige børster - alt fra skrå børster til tynne børster, men fortsatt får du det ikke helt til?? Prøv en bøyd sminkebørste!!

Jeg bruker jo en teknikk eg har vist dere i Cat-eye sminkevideoen som gjør at eyelinerene blir mest mulig like på begge sider, ved hjelp av en "hjelpestrek".  Men ujevnheter og hakkete liner er også mindre pent som 2 forskjellie eyelinervinger....

...Med en slik bøyd eyelinerbørste kommer du letter til, man har kontroll og får lettere eit fint resultat.
Jeg har bytta litt mellom en skråbørste og tynnbørste, men får det alltid best til med en bøyd børste. Så eit lite tips til dere som ikke helt klarer det, prøv en bøyd børste. Vet Sonia Kashuk har en versjon, men Coastal Scents har en rimelig en til 2,19dollar ( ca.12kr) + frakt som varierer. 

Jeg har faktisk ditcha min MAC#266 for denne  CoastalScents børsten, syns påføringen går raskere og er enklere.
Jeg kjøpte én og fant ut at eg måtte kjøpe en til, kan vær det blir flere også:) 

 

Videoblogg: Årets sminkefavoritter 2010

Eg spørte dere forje uke om dere ville ha en slik Årets favoritter 2010, enten i videoblogg eller bilder.
I fjor hadde eg eit skriflig innlegg med mine favoritter i forskjellige kategorier; favoritt foundation, concealer, o.l.
Slik kjem i år også bare i videoblogg.....
....Her er mine "Årets sminkefavoritter"


....De andre kategoriene (hår,parfyme,hudpleie) kommer i separerte innlegg/video.

SWATCHES:

MAC Bite of an apple (blush)


MAC Hush ( highligther)


NARS laguna ( solpudder)


Laguna, Bite of an apple og Hush


MakeupStore Choco D´or

Choco d´or


MAC gaga, Hue og Shy girl


Chanel 427


Gaga, Hue , Shy Girl
Chanel  247


Q: Hva er dine sminkefavoritter for 2010 ??
Ha ein strålandes flott lørdagskveld!<3

 

 


MAC Cream Color Base Pearl VS MakeupStore High Tech Lighter Platina


Det finnes mange flotte highlighter produkter der ute. Det finnes i forskjellige farger og konsistenser.
I dag tenkte eg å samenligna 2 highlightere fra to populære merker, nemlig MAC Cosmetics og MakeupStore.

Begge har en hvit farge med glitter i ( Det finnes flere farger, men det var disse to som eg hadde som var mest like) Fordet om MAC sin Pearl er litt mer varmere ( gul) enn MUS Platina som er hvit. 


MakeupStore sine er gode, men dei er litt harde/"tørre". Du må varme produktet litt mellom fingertuppene for at de skal vær lettere og blande inn. Det som eg liker minst med MUS sin highlighter er lukten. Det lukter sau pga. ingrediensen Lanolin ( Som kommer fra saueull). 
Den har ikke store glitterbiter i seg, og gir en flott shine. Kan virke litt seig/"klissete".


MAC sin er glatt og enkel å legge på, den virker med lett. Den har ingen merkbar lukt.
Den er enkel å blende inn og ser jevn ut. Har ikke store glitterbiter, den gir deg en flott shine. 

Eg liker best MAC sin fordi den legger seg jevnt på.  Eg føler at MUS sin er vanskelig å blende ut fordi den er så tykk. Den vil se litt ujevn ut. Føler man bare flytter på den istedenfor å blende den godt inn, men om du tar lite er det enklere å blende den inn. Men den er god og sitter godt på når du først har fått det til.

Eg likte godt MUS sin helt til eg samenlignet den med MAC. 
Da sier eg ikke at MUS er dårlig, men at eg liker MAC sin bitte litt bedre. Pga. konsistens og lukt.
Som sagt så får du de i forskjellige farger, min favoritt fra MAC må bli Hush. Den er litt mer varm.


Pris:
MAC Pearl ca.160kr
MUS Platina ca.155kr


Swatches:


MUS Platina ( ser litt ujevn ut)     og      MAC Pearl


MUS      og     MAC

Dagens sminketips: Refill / reisestørrelse flasker - ikke bare på Ebay!!


Eg satt å surfa litt, tittet på nettsiden til MakeupMekka.
Og så ser eg nåke som mange av dere har spurt meg om tidligere. Eg skreiv en gang eit innlegg om refillflasker ( reisestørrelse) så man kan putte parfyme, vann , brushcleanser o.l. i, som man finner på Ebay. Det er mangen som ikke har muligheten å handle utenlands (ebay), men nå såg eg at Makeupmekka har eit utvalg av slike flasker til en billig penge fra makeupartist merket Japonesque.
 

Så er du en av dem som treng reisestørrelse flasker fordi du ikke har lyst å dra med deg en 750ml shampoo/balsam flaske til syden, er slike refillflasker greie å ha. Som sagt du får de billig hos Ebay, men er du en av de som ikke handler utenlands, eller trenger de fort,  så får du dem billigt hos den norske nettbutikken MakeupMekka.

Eg har 3 slike sprayer stående framme på sminkebordet mitt, en inneholder Isopropanol ( Sprit til å desinfisere sminke), en annen inneholder vann ( til å gjer f.eks svampene våte) og en som inneholder MAC brush cleanser ( som renser børstene). Tar lite plass på bordet, greie å ha med seg på tur, evt. sminkeoppdrag.

 

Ha ein strålandes flotte dag videre!

 


Innlegget er ikke sponset

Swatches; MAC Print, Copperplate, Vibrant Grape og PropagateFikk spørsmål om eg kunne swatche produktene eg fikk i posten i går.
Her kommer det eit eget innlegg med swatches av produktene;


Vibrant Grape e/s, Copperplate e/s, Print e/s  og Propagate l/s


Propagate l/s på leppene


Selv var eg ikke fan av fargen på lipsticken, den er en litt kobber/oransj med gullglitter i.
Ikke helt min stil. Men Morag i Home and Away hadde nok likt denne :p
Men øyenskyggene elsker eg, spesielt Copperplate og Vibrant Grape.


Q: Hvilken er din favoritt øyenskygge?
Ha ein strålande flott dag videre <3

 

 


e/s = Eyeshadow
l/s = Lipstick

 

Swatches: NARS Sex Appeal Blush ( bilder )Da eg fikk NARS Sex Appeal blush i posten spurte noen om swatches. Siden eg ikke har lagt det ut i innlegge hvor eg skreiv at eg fikk den, så får den heller få eit eget innlegg. Her er bilder og swatches av blushen:

Veldig lys fersken farget blush. Julevask på sminkerommet - rydder litt i sminken ;)

Roooooot!

Og da jeg kom hjem fra jobb i  dag fikk jeg ett ryddekick. Så nå har jeg ryddet og omorganisert sminken min. Også har jeg vasket sminkebørstene, kjedelig men veldig viktig.  Man finner også masse sminke som man har glemt at man hadde, det er jo koselig. Gamle skatter blir nye favoritter igjen.Noen av børstene mine som må vaskes....


... Her ligger dem på tørk etter vask.
Og apropos gamle skatter som blir nye favoritter, så fant eg denne leppestiften som eg fikk i posten for en stund siden. YSL Rouge Volupté #1  som er helt nydelig nude/rosa farge...Denne skal eg ta i bruk igjen..Q: Har du tatt å ryddet i sminken din i det siste da?
-Kastet gammel sminke og vasket børster..

 

MAC starter kit ( hvilken produkter er lurt å starte med når man skal handle MAC for første gang)


Jeg har fått en del spørsmål om jeg kan lage ett innlegg om MAC starter kit/must haves.  Nå kommer det et litt mer oppgradert innlegg med tips til produkter man kan starte med om man skal starte å samle MAC sminke. Har du aldri hatt MAC før og trenger tips til hva du kan begynne med så les videre:

ANSIKT:

Concealer:

Det er en must have, concealere kan du bruke under øynene for å dekke mørke ringer eller til å dekke ujevnheter som kviser/blemmer o.l. Du bør ha 2 forskjellige concealere, en til under øyet og en til kviser/urenheter.

http://wonderfulwortelworld.files.wordpress.com/2010/01/mac-select-cover-up.jpg http://embellishedmakeup.files.wordpress.com/2009/04/moisturecover4.jpg
-Under øyet:
Skal du ha concealer under øyet bør du velge farger i NW ( rosa undertone) rosa nøytraliserer det blåe under øyet.
Så en NW+tallet/nyansen din er det du skal ha her (selv er eg NW20).  MAC har mange forskjellige concealere og til bruk under øyet bør du velge en lett concealer som ikke tynger det delikate området under øyet.  Så MAC Select Cover Up er en god concealer til under øyet, samt MAC Select Moisturecover.


http://makeupforlife.net/wp-content/uploads/2006/01/mac-studio-finish-concealer.jpg
-På kviser/urenheter o.l.:
Da må du huske å bruke en concealer i fargen NC ( gul undertone) siden den nøytraliserer rødhet.
Så en NC+ tallet/nyansen din er det du skal bruke ( Selv er eg NC20).
Igjen MAC har mange forskjellige concealere men den beste og mest dekkende concealeren er MAC Studio finish.

-For å lese hva NC/NW betyr og hvilken nyanse og generelt lese om fargeutvalget til MAC TRYKK HER.


Foundation:

Det er mangen som ikke liker foundationene til MAC pga. noen ingredienser som kan tette porer.
Men er du en av de som har en hud som kan bruke vanlig L'Oreal foundation kan du iallefall bruke MAC også. MAC har foundationer til forskjellige hudtyper, så har du tørr hudtype velger du f.eks MAC Studio Sculpt foundation.
Har du fet hudtype og ønsker god dekkevne velger du MAC Studio Fix Fluid.
Når det gjelder foundation må du nesten bare finne ut hvilken hudtype du har og kjøpe etter det.

http://kikay.exchange.ph/wp-content/uploads/2007/07/mac-165-x-253.jpghttp://media.onsugar.com/files/2010/07/28/3/323/3232215/1644d812960f313f_mac-well-defined-studio-sculpt-foundation.jpg

 

Pudder:

Pudder er viktig i samlingen sin og en fin start er MAC Mineralize Skinfinish Natural.
Det er en hudfarget presset mineralpudder som har medium dekkevne og er helt super.
http://makeupbag.net/wp-content/uploads/macmineralizeskinfinishnatural2.jpg


Blush:

http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=1669773

Her er det litt smak og behag på hvilken farger du foretrekker i ansiktet.
Eg kan sitte lenge å nevne fine blusher, men vi alle har forskjellig smak og alle passer ikke det samme. Men skal eg nevne noen blusher da så nevner eg:
-Well Dressed (pudder)
-Dollymix (pudder)
-Pink Swoon (pudder)
-Peachykeen (pudder)
-Peachtwist (pudder)
-Style (pudder)
-Blossoming (krem)
-Ladyblush (krem)

Du har litt å velga mellom kan du sei, men her må du berre finna ein favoritt som passer deg:)
For å se Blush Swatches over blushene eg har TRYKK HER


 

Highlighter:

Ønsker du deg en highlighter er Cream Color Base eit bra produkt. Det er kremprodukter med shine i.
Ønsker du pudder highlight så er Mineralize Skinfinish ( ikkje natural) flotte. De finner du i forskjellige farger med forskjellige nerver i.  Her er det ingen must have, her må du berre finne deg en favoritt.
Cream Color basene er Pearl og Hush 2 fine highlightere.
http://www.blackivorybeauty.co.uk/cream%20colour%20base.jpghttp://bloggfiler.no/mallo88.blogg.no/images/319920-10-1282811256788.jpg

 

Solpudder:

Du kan bruke solpudder til contur også men husk å bruk matte solpudder da.
Skal du bruke solpudder må du finne en nyans som passe deg. Men til norsk hud er Golden fin.
http://www.company.co.uk/cm/companyuk/images/Oa/or_686267eb124782883919617.jpg

LEPPER, ØYNER OG ANNET

Mascara:

MAC har nesten ingen gode mascaraer, men det er én som skiller seg ut i fra de andre. Denne mascaraen er fantastisk og anbefales på det sterkeste å prøve, den heter MAC Opulash. Beste mascaraen som MAC har laget noen gang. En annen god mascara er Plushlash, men anbefaler heller Opulash.
For å lese omtale på Opulash og se før/etter bilder TRYKK HER.

 

Eyeliner:

Du finner eyeliner i mange forskjellige konsistenser og farger.
Selv liver eg best gel liner ( Fluidline). Her må du berre finne ut om du liker blyant,gel eller dipliner best.
3 farger som er basic er Svart, Brun og Hvit.
http://www.suimakmak.com/wp-content/uploads/2009/05/mac_fluidline_eye_liner_ge1.jpghttp://www.suimakmak.com/wp-content/uploads/2009/05/img-thing1.jpghttp://www.suimakmak.com/wp-content/uploads/2009/05/macsagegrass__658511.jpg

 

 

Øyenskygge:

Igjen her kommer det an på hvilken farger du liker.
Men eg har eit innlegg på 15 must haves / favoritter som du kan lese HER.
http://www.beautyfool.net/wp-content/uploads/2009/07/mac-eye-shadow.jpg

 

 

Baser:

MAC paintpots er must have.
Farger du trenger er Painterly (rosa undertone) og/eller Soft Ochre ( gul undertone).
Begge er hudfarget og matte, vil du ha litt meir glitter er Bare Study og Rubenesque must haves.
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31FuOquB9%2BL.jpg

Lipstick og lipgloss:

Nok en gang her kommer det an på hvilken farger du liker og passer men skal eg nevne noen must haves så velger eg :

-Russian red (l/s)
-Shy Girl (l/s)
-Creme d'nude eller Myth (l/s)
For swatches av leppestiftene mine TRYKK HER.


-Love nectar (l/g)
-C-thru (l/g)


Sminkebørster:

Eg har allerede laget eit innlegg om Must-Have makeupbrushes fra MAC
Dette innlegget kan du lese HERAnnet:

MAC brushcleaner til å vaske børstene med ( spot cleaning)
MAC Fix+ fuktspray til å refreshe makeupen og for å få vekk pudderlook i ansiktet.

http://www.myblackhair.nl/wp-content/uploads/2010/02/MAC-brush-cleanser.jpghttp://4.bp.blogspot.com/_V79Tl01SoAs/SgM_cSvd0_I/AAAAAAAAAdg/wE2-qdtpz9I/s400/M.A.C-Fix-%2B-Rose.jpgFor mer info, tips,omtaler og swatches på MAC produkter TRYKK HER

 

Hvite tenner på 1-2-3 ??? Uten blekestoffer som kan skade emaljen;)Bleking av tenner er noe som har blitt mer og mer populært.  Men noe som ikke alle tenker over at det er svært skadelig for emaljen og tennene, iallefall de fleste tannblekemiddlene.  Mangen kjøper utenlands fordi det ikke kan fåes i Norge - Det kan vær veldig skadelig og fy fy. Er jo trossalt en grunn at de ikke kan fåes i Norge.
- Skal du bleke hjemme kontakt en tannlege først og få tips og råd av h*n. Den tryggeste tannblekinga gjør du hos tannlegen.

Å skade emaljen fører til at tenna blir mer følsomme mot kalde og varme ting.
Men nå skal eg ikke skremme dere mer, eg skal bare  tipse om en tannkrem som eg kjøpte for noen uker siden for eg hørte så mye bra om den. 

Dette er den ENESTE tannkremen (eg har testet som lover hvitere tenner på noen få uker) som faktisk har fungert. Denne lover hvitere tenner ved første tannpuss.  Eg har merket forskjell og vil derfor gi tipset videre til dere. Håper dere vil prøve denne først før dere lar tenna deres bli skadet av blekemiddel fra utlandet o.l.

Pepsodent White Now, en blå tannkrem som lover hvitere tenner ved første tannpuss, denne fungerer bra syns eg!!
Fåes hos dagligvare butikker til ca. 30kr. Den inneholder også Fluor som er bra mot Karius og Baktus!
Den er bra for å være en tannkrem, denne knuser desse solidox og colgatene som lover hvitere tenner på noen uker - Tannbleking er bedre enn denne tannkremen, men mer skadelig også hvis du gjør det hjemme.
EDIT; Det er ikke varig, det er bare midlertidig, så man må bruke denne for å holde det hvite vedlike.
(og nei eg er ikke sponset, denne kjøpte eg selv og eg liiiiker den )

Ps: Visste du foresten at tannstein kommer ikke av at man pusser for dårlig / lite. Men det kommer av  kalknivået i spyttet, så dette kan man styre med tabletter som skal senke nivået.  ;)

Sminketips/Dagens tips: Rhinestones - Hvordan feste? Hvor kjøper du??Hvor kan man kjøpe rhinestone ??
I stedenfor å betale mye for slike bokser med rhinestones hvor det er 1 farge i kvar boks hos Makeupstore eller Urban Decay, kan man kjøpe slike Rhinestones wheel med forskjellige farger i forskjellige størrelser til en mye billigere pris. Trur Rhinestonene (Strazz) til MakeUpStore koster 110kr (Overpriset!).

Ebay kjøper eg mine, de er egentlig for negledesign men kan også brukes til makeup. De kommer uten noe lim på seg så dette går helt fint å ha på huden.  Du får den i forskjellige størrelser, selv har eg bare 2 forskjellige størrelser og det er:

3mm  og 1.5 mm  ( Trykk på bildene for å få dem større)

-Her finner du rhinestones i 3 mm
-Her finner du rhinestones i 1.5 mm


Du finner dem til forskjellige priser, eg fant mine til 2 dollar (gratis frakt) altså ca.12kr pr stk.
Tok 3 uker i frakt fra HongKong!


Hvordan fester man rhinestones??
Når man bruker desse på huden bruker man bare Falske øyevippe lim, DUO Adhesive bruker eg ( den er best). Da dypper du bare rhinestonen ( baksiden) nedi limen og venter noen sekunder også setter du den der du vil ha den. Eller lag noen dotter med lim i ansiktet der du skal ha rhinestonen og vent litt før du setter på rhinestonen.

På neglene lager du bare en liten dråpe med klar neglelakk der hvor du vil ha rhinestonen. Lag dråpen så liten som mulig slik at det ikke tyter klar neglelakk utenfor rhinestonen - Tips lag en dråpe med tannpirker eller en annen spiss gjenstand.

Swatches: MAC Cosmetics Leppestifter ( Sminke )
I går postet eg eit innlegg med MAC cosmetics Blush swatches, og i dag kommer eit slikt innlegg med leppestifter fra samme merke, for å lese gårsdagens innlegg om blushene - Trykk her -  Flott å se hvordan blusher og andre produkter ser ut på nordisk lys hud. Men nå kommer leppestift swatchesene, lipgloss kommer i morgen:
Eg skriver alltid navnene fra venstre side og bort over. (Trykk på bildene for å få dem større)


Med blitz                                              Uten Blitz

-Utter Fun, Russian Red, Viva Glam Cindy, Fresh Salmon, Costa Chic, See Sheer, Made to order, Brave.

 


Med blitz                                            Uten blitz

-Creme d'nude, Myth, Hue, Shy Girl, Innonce Beware!, Politely Pink, High Tea, Modesty, Patisserie.
Med blitz                                            Uten blitz

-Lovelorn, B-babe, Viva Glam Gaga, Ever Hip, Soft Illusion, Angel, Lollipop Loving, Ramblin' Rose.
Med blitz                                             Uten Blitz

-Laugh A Lot, Sandy B, Colour me Coral, Dressmaker Dressmaker,  Jazzed, Plink!, Marquise D.

Q: Har du noen MAC lipstick  favoritter?
-Såg du noen fine her kanskje ??Er det noen av desse leppeproduktene du vil ha sammenligning med andre leppestifter eller nærere bilder o.l. så sei i fra skal eg ta bilde og legge det ut på Facebook evt. sende til deg :)
En MAC Lipstick koster 160 kr.

 

Swatches: MAC Cosmetics blusher (sminke)Da eg laget Sminkekolleksjonsvideoen min spørte eg om det var noen produkter dere ville ha swatches på. Noen av dere ville ha på eyeshadowene til MAC ( samt en oversikt over hva eg har der, det kommer), og noen ville ha MAC blush swatches, og da tar vi blushene først så lager eg lipstick swatches og eyeshadows swatches etter kvart:
Eg skriver alltid navnene fra venstre side og bort over. (Trykk på bildene for å få dem større)


 
Med blitz                                              Uten blitz
 -Cubic, Peaches, Springsheen, Peachtwist, Peachykeen.

 
Med blitz                                             Uten blitz
-Dollymix, Pink swoon, Well dressed, Fleur Power, Style, Secret blush.

 
Med blitz                                              Uten blitz
-Bite of an apple, Hipness, Posey, Joie-De-Vivre, Blossoming, Ladyblush


Q: Hvilken er din favoritt blush fra MAC??

- Såg du noen fine blusher i dette innlegget ? =)


Er det noen av desse blushene du vil ha sammenligning med andre blusher eller nærere bilder o.l. så sei i fra skal eg ta bilde og legge det ut på Facebook evt. sende til deg :)
En MAC blush i boks koster ca. 190kr medan de uten boks ( refill) koster ca.140kr 
(prisene har steget litt så derfor "ca.")

Dagens sminketips: Oppbevaring av sminkeservietter,intimservietter,babyservietter.

Her kjem eit raskt tips til dere. Hvis du noen gang opplever at våtserviettene dine, om det er sminkefjerner, intimservietter eller babyservietter/våtservietter, tørker fort ut så oppbevar dem på hode.
Da vil fuktigheten ikke sleppes ut, og at fuktigheten vil alltid være på den første servietten som
du drar ut (kvar gong). 
Har du pakken med lokket opp vil de nederste (siste serviettene)  få all fuktigheten + at fuktigheten slippes fortere ut og til slutt vil du sitte igjen med en full pakke med tørre servietter.
Så derfor oppbevar pakken med våtservietter på hodet, altså med lokket ned.


Dette var dagens kjappe tips!!
Ha ein strålandes flott mandag jenter og gutter ;)
<3

Dagens sminketips: Blush triks!!


Dagens kjappe tips har noen av dere sikkert hørt før, jeg har bl.a nenvt
dette før i eit anna innlegg om blush.
Men dagens tips er iallefall at du kan bruke en kremblush som en slags base for pudderblushen.

Opplever du at blushen forsvinner utover dagen? Da kan det vær lurt å påføre litt kremblush først også sette kremblushen med den pudderblushen du ønsker å ha på deg den dagen.  Da sitter blushen hele dagen og fader ikke vekk. Dette er en kjent og godt brukt tips som makeupartister og andre bruker.
Kremblushen suger til seg pudderblushen og låser den fast i huden til du skal fjerne den om kvelden..


Ha ein strålande flott dag jenter!
I morgen er det fredag og det betyr helg - Wehu!

Dagens sminketips: MAC Blossoming kremblush!

For en god stund tilbake skreiv eg om min favoritt kremblush, de solgte den ikke på MAC Sandnes lenger og heller ikke i Oslo. Nå veit eg ikke om de har fått den tilbake der, og eg veit det er mange som ville ha den etter eg skreiv innlegg og la ut swatches på den. Det er blandt anna den blushen eg har på meg på kinnene i profilbildet.

Anywho, så har de endelig fått den inn hos AllCosmeticsWholesale!!! 
Vurderer nesten å kjøpe en backup, fordi den blushen er bare så fantatisk nydelig.
*klør veldig i fingrene etter å kjøpe en backup*Blushen fåes HER til 26,99 dollar.

Og under legger eg ved eit bilde av swatches på Ladyblush, Blossoming og Posey som er
3 forskjellige kremblusher fra MAC. Mi meining så er Blossoming finast.

(Ladyblush, Blossoming og Posey  - med blitz)


(samme rekkefølgen som over - Uten blitz)

OBS: Den blir sikkert fort utsolgt.. :/

Depotter MAC øyenskygger og Videoblogger

Idag koser eg meg med depotting av MAC øyenskygger. Eg syns det er koslig så lenge det ikke er så mangen som må depottes om gangen. Blir jo litt lei isopropanol og smelta plastikk lukten.For en god stund tilbake filma eg vasketest video, hvordan vasketesten foregår. Så når eg skulle redigere klikka jo DELLpcen min ( såklart!), men filmen holdt på å konventere/publisere. Den var ferdig redigert men skulle lagres da, mens den lagret seg så slo pcen seg av, og eg må gjør alt på nytt 
*LITE KJEKT*

Så har eg pakket å gjort klart premiene, som må sendes i morgen.
Var litt kluss med adresser i dag men vi fikk det til tilslutt;)


Så i dag tar eg litt sånn kosearbeid, sitter under teppe med en te-kopp og koser meg
med depotting og snart videoredigeing.

Viss du ikke veit ka depotting er legger eg ut noen filmer som eg har laga.
Samt en film til å utnytte MAC palettene meir;)

How-to: Depotte MAC single eyeshadows

How-To: Depotte MAC Quads

How-To: få en 15 palette til å bli 26 palette ( Utnytte en MAC palette meir)

Swatches: MAC Venomous Villains produkter ( Sminke)

Fikk spørsmål fra søte NML om eg kunne lage swatches på My Dark Magic, så da
lager eg like godt swatches på resten av de produktene eg fikk i posten i forgårs også:D

Eg brukte noen av produktene i dag, og må si eg har funnet en ny favoritt blush.
Bite Of An Apple er fantastisk nydelig og passet min hudfarge perfekt!My Dark Magic  ( mineral øyenskygge)
  Bite Of An Apple ( Blush)
 

Innoncence, Beware (Lipstick)
 
Strange Portion ( lipgloss)
 


Bildene er tatt i sollys og skygge slik at dere kan se de hvordan de er.
Trykk på bildene ( de små) for å få dem større:)

Ha ein super kveld jenter;)

Rosa måned Oktober (sminke/hårprodukter) + en tung dag..

Er så kjekt å sjå at forskjellige merker stiller opp og hjelper til å støtter brystkreft foreninga.
Merker som GHD, Clarisonic, Tweezerman o.l. kan du  få i rosa farge hvor litt av summen
går til bryskreft foreninga.

SexyHair og Tigi produkter har også gått for rosa denne måneden, og du kan
få kjøpt de i forskjellige frisørsalonger.Skal se om eg finner slik rosa spray, kjekk å ha i veska:)

____________________________________________________________

Off, i dag hadde tanto mi blitt 52år gammal viss hu hadde levd. Hu dødde av lungekreft i juni i år.
Savner hun veldig masse og tenke på hu kvar dag. Hu var forbilde mitt *tårer i augene*.
Så i dag skal eg besøke mormor og lage middag til oss, en tung dag for oss alle..

Ta vare på dei du er glad i, man vet aldri når man mister di...

DAGENS SMINKETIPS: Vippetang triks !!Vippetang brukes til å få meir bøy/bue på vippene. Men ikke alltid holde buen seg hele dagen.
Og ikke alltid vil vippene bue seg.  Eit lite tips da er å varme vippetangen først.
Du kan varme vippetangen med hårføner ( best).
Eller du kan ha vippetangen under varmt vatn, husk å tørk av vannet.
Best resultat får du med hårføneren.

Dagens kjappis!!

 **Husk konkurransen jenter, vinn MAC, NARS og NYX sminke!**

Sminke: Slik ser MAC Viva glam Lady Gaga lipglossen ut på leppeneFikk spørsmål om eg kunne visa MAC Viva Glam (Lady) Gaga lipglossen på leppene.
Slik ser den ut på i dagslys:

Slik ser den ut med blitz:


Denne MAC lipglossen er veldig sticky klissete.
Blåser det ute så kan eg garantera deg håret henger fast i leppene.
Pluss tar du mye på (slik eg har på 1.bilde) vil du få slik lipgloss mellom leppene.
Når du åpner munnen litt ser du litt lipgloss"tråder" i mellom leppene.

Eg liker bedre MAC Viva Glam (Lady) Gaga Lipsticken enn lipglossen;)

DAGENS TIPS: Tips til billig Sminkespeil med lys ( 149,-)

Eg har hatt Babyliss sitt speil, men det solgte eg på Bloggsalg siden min etter eg
fikk det store sminkespeilet som Espen og jeg laget sammen.
( Se speilet og how-to: Lage eit sminkespeil med lys HER)
Slike speil man lager selv kan bli litt dyrt og du må jo montere det selv
( + det bør være en elektriker som monterer det)..

Men slike små speil  (  Babyliss) som du får kjøpt med lys rundt er litt dyre.
Babyliss speilene ligger på 399,- og oppover.

Men på JYSK har de slike speil med ledlys, du trenger 3stk. AAA batterier så du kan ha med deg det speile hvor som helst, uansett land.
Dette speilet har en side med normalt speil, og den andre siden er eit forstørrende speil.

(Les meir om sminkespeilet på jysk.no)
Du får testet speilet/lyset i butikken viss du spør om det.

Bare eit lite tips til dere som er ute etter eit billig sminkespeil med lys! ;)


Minner om konkurransen min hvor du kan vinne MAC, NARS og NYX sminke!
Se lengre ned på bloggen - Delta!!Desinfisere sminken - Tips til hvordan og hvilke produkter..

littlebuglittlebugIIbugslittlebugII

Bruker du å dele sminken med andre?  F.eks at du sminker andre  ( som makeup artist, eller hobby).
Om du deler sminken din med venninner/familie (som øyenskygge, blush o.l.) så er det utrolig viktig å desinfisere sminken.

Makeupartister som sminker folk bruker samme øyenskygger / børster men de vasker og desinfiserer børstene og desinfiserer sminken mellom kvar kunde.

Hvor får man tak i desinfiserende middel??
På apoteket har de alkohol, minst 70% - Bakterier dør av 70% - så ikke bruk mindre enn 70%.
De har en som heter AntiBac overflatedesinfeksjon ( slik de bruker til å desinfisere instrumenter/redskaper på sjukehus - den er 75%). En 750ml flaske med slik AntiBac overflatedesinfeksjon koster 79,90Kr (80kr) hos apoteket.

Feelunique selger de også BeautySoClean som er laget for å desinfisere makeup. Du får en liten spray flaske til 90,-

 

HVORDAN?:


Lipstick: 
Ta litt alkohol oppi eit glass (shotteglass/eggeglass) og hold lipsticken nedi i noen sekunder.
Så tar du eit rent papir og tørker av. 
Da er lipsticken din desinfisert og fri for bakterier og du kan bruke den på andre.
NB: Tøm ut alkoholen mellom kvart produkt du vasker.Eyeliner / andre produkter i blyant form:

Kvess blyanten slik at det øverste laget er fjernet (med en blyantkvesser egnet til eyelinere/makeup).
Baktriene er enda ikke helt vekke, for husk at det er jo bakterier i blyantkvesseren også. Tøm alkohol i eit lite glass og dypp eyeliner/blyanten nedi og la den være der i noen sekunder. Ta den opp og tørt av med eit papir.
NB: Tøm ut alkoholen mellom kvart produkt du vasker.Krem produkter:

Unngå å dobbeldippe i kremprodukter. Når man sminker seg selv eller andre er det lurt å ta litt produkt ut med en ren spatula ( sparkelkniv, egnet for sminke såklart) eller enden på en skje. Ta litt produkt ut og legg det på  ein mixingpalette (eit fat, ein ren cdplate, eller en annen ren overflate) så dobbeldipper du heller på det lille produktet du tok på paletten. Det som er igjen kaster du. Skal du ha meir produkt tar du bare meir oppå med "sparkelkniven".
Dette gjelder paintpots, concealere, foundation, kremblusher og andre produkter i kremform.
Spatula i stål får du HER
Spatula i plast ( engangs) får du HER
Mixingpalette får du HER

Husk å desinfisere og vaske stål spatulaen og mixingpaletten etter bruk
( tørk av med brushcleanser eller alkohol med eit papir)

 


Blush / Bronzer / Foundation/ Øyenskygge o.l i pudderform:

Kjøp deg ei tom sprayflaske ( f.eks HER ) også tømmer du litt alkohol (70%) oppi.
Så sprayer du lett over produktene, og de er desinfisert.
Du kan ta ei papir og tørke lett over eller en ren makeupbørste og svirle lett over.
OBS; Flytende produkter som flytende eyeliner, mascara og lipgloss kan ikke desinfiseres.
Der bør du bruke engangsbørster som du kaster mellom kvar gang ( ikke dobbeldipp de).
Engangsbørster får du billigt HER.

 


Sminkebørster:

For rengjøring av sminkebørster ( med film) har eg eit eget innlegg på det HER

Sminketips: Primer ( Ansikt, øyne,mascara og leppe primer)

   


Hva er en primer? Er den virkelig så viktig så alle skjønnhetsbloggere skal ha det til? Finnes det en primer til forkjellige plasser i ansiktet og hvilken er best? Svaret får du her.

Primer er grunnlaget for sminken din. En primer skal jevne ut huden ( nupper og fine linjer). Den skal holde på sminken din, slik at sminken sitter bedre og ikkje minst lengre. Andre primere vil kanskje lysne opp arr og ha andre pleiende virkninger..


Ansiktsprimer:
Det er kjekt å ha dersom du vil at foundation og resten av ansiktssminken din skal se jevnere ut og sitte bedre. Den skal jevne ut fine linjer, arr og andre ujevnheter i huden.Den skal også gjøre slik at ansiktsminken din skal vær lettere å påføre, og blende seg lett inn i huden samt den skal holde på sminken lengre.

                Øyenprimer:
Den skal gjøre slik at øyenskyggen ikkje creaser, det vil si at den ikke legger seg i striper i globalen. Den skal også gjøre slik at øyenskyggen/sminken holder seg lengre og at øyenskygge vil poppe meir ( se meir intens ut / sterk farge)
Leppe primere:
Lip Primere vil ha den effekt at den holder lengre på leppestiften - At leppestifte ikkje fader/forsvinner så raskt. Noen lip primere gir fukt til leppene og plumper de, noen gjør slik at lipsticken ikke smitter av. Men hovudsaken er at den skal holde lengst mulig på lipsticken

 
Mascara primer:
Mascara primer gjør vippene klar for mascara. Primeren bygger seg litt på vippene slik at de vil se litt meir fyldige og tykke ut. Den vil hjelpe på slik at mascaraen ikke drysser så mye. Noen mascara primere er litt pleiende og vil gi lengde med tiden.

 

 

Anbefalte og trygge ebayselgere...Fikk spørsmål om jeg kunne anbefale ebay selgere, evt. dele mine favoritter selger som jeg handler mest hos.
 Jeg veit HC har en slik liste som dere kan ta en titt hos, hun har meir favoritter enn meg.....

.... Jeg har faste selgere jeg handler hos, så jeg prøver å holde lista kort.
Jeg handler mest hos én ebayselger og det er pinkdaisygirls, men jeg har handlet hos de andre før jeg fant denne selgeren.

Her er mine favoritt selgere:

*Pinkdaysigirls
(Selger ekte MAC, Urban Decay..)

*Makeupemporium1
(Selger ekte MAC )

*makeup_nation*
(Magneter og paletter til MAC)

*m-a-c-lover
(MAC, urban decay ++)

*Wc-racer
(MAC)

BMS ( Beauty Makeup Supply)
(Makeupsvamper,tomme jars/mineral krukker,engangs verktøy til sminke o.l)


Slik blei sminkerommet med ny kommode og ryddings!!!!

Planen var å kjøpe slik IKEA MALM kommode, men siden vi ikke har IKEA på Stord, og ikke orket å kjøre ned til Stavanger tok eg heller turen til Skeidar og fant en lignandes kommode ( billigare faktisk).
Så nå har eg skrudd sammen kommoden selv (FLINK??) og sortert og kastet mye sminke samt organisert i den nye kommoden. Støvsugd, tørket støv og vasket rommet..
Slik såg det ut før:

Det lille bordet som parfymene stod på har nå blitt nattbord på gjesterommet:)

Slik ser det ut nå;


Er ikke heeeelt ferdig har en kasse med meir sminke på badet som skal sorteres også sette på plass i kommoden. Men det skal eg gjøre i morgen, nå skal vi lage middag - Lasagne og salat faktisk <3

Kommoden heter foresten PULS smal m/ 6 skuffer  i fargen hvit, og koster 697,- hos Skeidar!
MALM koster litt over 1000kr hos IKEA, og de har ikke den i hvit.


OBS: Det lille runde sminkespeilet ( med lys) er faktisk til salg!
Du finner info og meir bilde av sminkespeilet med lys på BLOGGSALG innlegget!
Ha ein strålandes flott kveld søte mennesker!<3Q: Dere har gjort på i dag da?
-Gjere på i kveld?

Haha, "Er ikkje eg sexy som mann så veit ikkje eg altså" :p (Sminket som mann)

Hahhaha!!
Eg fant ein heil haug med filmar og bilder fra VGS.  Og her er eit bilde av meg som mann ( Michael Moore - me hadde prosjekt om terrorangrepet 9/11 i USA)
Her er eg sminka som en mann med smultringskjegg og kutt i øyenbrynet..

Nyhetsankar / Michael Moore :P

Heeeerrreee jeeees....

Sminketips: Glitter på ville veier (og fall outs)


Er det noe som er irriterende, så er det øyenskygger/pigmenter som har mye glitter. Glitteret faller ned på kinnet, nesen og andre plasser i ansiktet enn der det skal være ( øyenlokket). Så når man da påfører blush/foundation o.l drar vi med oss glitteret andre plasser hvor det heller ikke passer så godt.


Hvordan kan du bli kvitt glitteret viss du allerede har påført foundation og ikke vil fjerne glitteret med sminkefjerner ( da fjerner du jo foundationen også)???
-Ta ein tapebit, klistre den litt på armen din først slik at limen på teipen ikke er altfor sterk. Så dytter du teipen med lim-siden ned på områdene hvor glitteret er. Da vil teipen plukke opp glitteret og sette seg fast i limen..

-Har du ikke foundation på kan du bare bruke en sminkefjerner ( serviett eller på qtips).


Hva med fallouts fra mørke øyenskygger da, når man har på foundation og ikkje vil fjerne med sminkefjerner)?
(svart øyenskygge og slike mørke farger)
-Har du løspudder kan du legge mye løspudder under øyeområdet. Da setter ikke øyenskyggen seg fast i huden men ligger løst over pudderet. Så når du er ferdig kan du bare sweipe det vekk med en fluffy kost etterpå


Eller du kan holde eit stykke med papir ( serviett ) rett under øyet slik at øyenskyggen faller på servietten istedenfor huden.
(Dette trikset kan du også bruke med glitter øyenskygge/pigmenter)..

   

Husk å bruk øyenskygge primer på øyenlokket, da henger øyenskyggen/glitteret mer på.
Ikke dra øyenskyggen/glitteret på, men pakk øyenskyggen/glitteret på øyenlokket ved å dytte kosten på øyenlokket isteden for å dra den bortover, da minsker du fallouts!Bilder: google

Cheapsmells Summer clearance sale ( få loreal, NYX til 20kr, parfymer + m.m.)Fikk nettopp mail fra Cheapsmells om Summer Clearance sale og vil tipse dere om det også.
Få f.eks NYX sminke til 10-20kr, L'oreal sminke til 10-20kr. Og meir dyre merker som YSL, Shisheido til billig peng..
Parfymer, hudpleie, hårpleie o.l har dei også salg på...

Trur resten av feriepengene mine går i dette salget altså..
En dagens innkjøp kommer ..

 Trykk på bildene med kategorien du vil titte på og kom direkte til salget..
(cosmetics, perfumes, skincare o.l)

Ha ein riktig så flott dag videre! Kose dere mye i sommersola..
-Nå er det endelig sol her også =D
http://www.aperfectworld.org/clipart/seasons/summersun.png
Bilder: Cheapsmells


Q: Dere gjør på i dag da??

MAC Myth leppestift og MAC Creme d'nude leppestift ( swatches, forskjellen)

Fikk spørsmål om eg kunne legge ut bilder av MAC Myth og MAC Creme d'nude leppestifter som er ganske like, begge er nude. Hvem av dem er meir wearable og min meining får du nå..

Som sagt det er ikke mye forskjell på desse lipstickene ( se swatches). Men alikevell lika eg faktisk den eine bedre enn den andre ( får du vite snart)


Creme d'nude har ein mer fersken undertone.
Denne har en Cremesheen finish. Cremesheen tørker ikke ut leppene og holder dem fuktig. Det er deilig og behagelig å ha på leppene.
Du får ein litt glossyfinish. Medium til god pigmentert.
Den er kremete konsistens og legger seg fint på leppene.
Eg syns denne er enklere å bruke enn Myth, den passer flest og er enklest å "pulle" of ( meir wearable)..


___________________________________________________________


Myth
har ein meir rosa undertone.
Denne er en Satin finish. Satin gir også fuktighet. Er god pigmentert og har ein glossy /shine finish..
Eg føler at denne setter seg i "stripene" på leppene. Kan se litt flassete ut over tid.
Eg syns denne kan se litt concealer-aktig ut på leppene.
Den er litt meir pigmentert enn Creme d'nude, derfor syns eg denne kan se litt concealer-aktig og er veldig lett å ta for mye på.

(smeltet i bilen)


- For å lese meir om MAC lipstick finishes ( cremesheen, satin, lustre o.l) trykk her


Konklusjon:
Begge er godt pigmenterte, men Myth er  litt meir pigmentert og dekker meir.
Du ser knappt forskjell på fargene.
Men min favoritt må bli Creme d'nude fordi den er meir wearable, den har en fersken undertone og dere veit hvor godt eg liker fersken farget lipsticker ( MAC Shy girl f.eks)..


Swatches på leppene:


Swatches på handen:
Blitz:

Håper det var til hjelp!
Begge lipstickene er fantastisk viss du skal ha nude lips.. Eg er glad i begge, men som sagt min favoritt er Creme d'nude..


Q: Hva er din favoritt av de to lipstickene??

Info: Når kommer MAC cosmetics ut med sine kolleksjoner i Norge

       

Jeg får ofte spørmål om når MAC kommer ut med kolleksjonene sine her i Norge. Og om alle kolleksjonene som kommer ut i USA kommer ut i Norge. 

Det er noen få kolleksjoner som ikke kommer til Norge desverre, men de fleste kommer!
Vi har hatt litt forskjellige datoer på når kolleksjonene kommer ut i Norge, det har vert den 15ende hver måned tidligere men hår nå byttet..

Så nå kommer kolleksjonene ut den 8'ende hver måned ( 8.juli, 8.august, 8.september osv)..
..... Og noen kommer ut den 15'ende ( 15.juli, 15.august osv)
 

Så visst kolleksjonen kommer ut 28.juli i USA, så kommer den ut 8.August i Norge.
Ender den 8'ende på en søndag kommer kolleksjonen ut på mandagen dagen etter ( i følge MAC Bergen).

Info: MAC lipgloss finisher

                     
Til nå har jeg skrevet innlegg om øyenskygge finisher, lipstick finisher og blush finisher - Og nå kommer det siste innlegget om finisher, nemlig lipgloss finisher. 


Det kan vær greit å vite hva de forskjellige lipgloss finishene betyr slik at du ikke går på en bommert når du handler lipglosser - For alle er ikke like, MAC har nemlig 5 forskjellige finisher som er :

 • Dazzleglass
 • Tinted Lipglass
 • Cremesheen
 • Lustreglass
 • Plushglass


.... Og her kommer litt mer info om hver finish:

Dazzleglass
Er den seigest og mest klissete lipglossen av de alle, den har masse glitter. Den kan føles litt kornete ut på leppene. Har hint av farge, men mest glitter. Kommer med børste applikator.
 

 

Tinted Lipglass
En lipgloss med lite farge og mye shine, noen kan ha en litt "metallisk shine" i seg óg. Dei er fuktgivende og inneholder jojoba olje som gjør leppene myke og gode. Kan føles litt klissete ut på leppene, men ikke fult så klissete som Dazzle. Kommer med en doe-foot  applikator
 

 

Cremesheen glass
Krem- og melke aktig ipgloss, har nesten ikke noe glitter i seg men gir en fin shine. Dei er medium pigmenterte og gir farge på leppene noe som er bra til å vær en lipgloss. Er ikke fult så klissete, men litt. Kommer med en doe-foot  applikator
 

 

Lustreglass
Har litt shine/pearl shimmer i seg, er medium pigmenterte så den gir fra seg farge på leppene. Lustreglass har den fineste lipglossen av de alle, som heter Love Nectar. Kommer med børste applikator.
 

 

Plushglass
Denne lipglossen skal liksom plumpe leppene dine - Noe den ikke gjør syns jeg, den har en veldig svak effekt.
Den er lite til medium pigmentert og har litt shimmer i seg. Den inneholder også Vitamin E for å beskytte leppene. Kommer med en doe-foot  applikator

 

MakeupStore øyenskygger VS MacCosmetics øyenskygger


Då eg skulle handle hos Make up Store, stod eg lenge å tittet på øyenskyggene deres, da kom butikkdama bort og sa at de hadde fått mye skryt på dei øyenskyggene, så spørte hun kva eg pleide å bruke.. MAC sine øyenskygger svarte eg, og dama sa at hu hadde fått mange tilbakemeldinger fra kunder som likte MUS øyenskyggene bedre enn MAC øyenskyggene. Tvilende kjøpte eg nå med meg noen for testing og her kjem ein liten VS.


Make Up Store (MUS) øyenskyggene:
Eg likte desse øyenskyggene, de var ikkje så tørre på ein måte. Litt vanskelig å forklare for de er ikke våte, de er pudder øyenskygger. Dei henger godt på huden ( pga. konsistensen den har).
Fargene er VELDIG pigmenterte.
Du får øyenskyggene i forskjellige finisher; Matte, shimmer og glitter osv.

Pris:
130kr.


( som du ser til venste er MUS den ligger smooth på huden/virka litt meir kremete enn MAC som er til høyre som er litt meir pudder-aktig og blir derfor litt chalky/cakey ved MYE øyenskygge påføring)

I forhold til en MAC øyenskygge:
Som sagt eg likte MUS øyenskygge pga dei va kje så tørre.
Dei har som sagt forskjellige øyenskygger og noen er større enn andre, men alikevell koster de akkuratt samme uansett størrelse ( 130kr)  Så de er billigere enn MAC øyenskygger.
MAC øyenskyggene er litt tørrere konsistens syns eg.
MAC har også forskjellige finisher - som du kan lese om HER - der noen av finishene er svakt pigmenterte og andre sterkt pigmenterte. MAC sine får du enten i pots som koster 135kr eller i pans 95kr.

                    
Hva likte eg best?
Det er utrolig vanskelig match, for eg liker begge like godt.
Eg liker det at MUS ikkje er så tørr, medan eg liker MAC for sine utrolige flotte farger og finisher.
Begge øyenskyggene sitter godt på huden, men syns MAC sine øyenskygger er litt enklere å blende ut.
Så eg må nok si eg liker MAC sine er litt bedre, men MUS ligger ikke så langt unna.

*Men uansett thumbs up for MUS øyenskyggene*


Q: Har du prøvd MUS/MAC øyenskyggene?
-Hvem liker du best?

Topp 5 blusher/Rouge ( MAC, NARS osv..)

Her er mine topp 5 blusher for tiden!
Nydelige blusher i forskjellige konsistenser!
Det er ingen fast rekkefølge, altså ingen nr 1, bare i tilfeldig rekkefølge. Altså desse er mine 5 mest likte blusher av alle blushene eg har , og blusher eg garantert til å bruke mye av i sommer!

Mine topp 5 mest likte blusher:


1. MAC blushcreme i Blossoming
(nydelig rosa/fersken farget krem blush, perfekt for sommer)
2 NARS Torrid
(Fersken/korall pudder blush, også en nydelig sommerfarge)3. NARS Deep Throat
(Fersken/rosa pudder blush, også en fantastisk sommerblush!)4. Benefit CORALista
(Korall/rosa med sølv glitter i, nydelig blush)


5. MAC cremeblend Joie - De - vivre
( Korall/neon rosa krem blush, sommerfarge!)

Q: Har du noen favoritt blushere for tiden??? =)
-Hvilken??


Ha ein flott kveld videre folkens ;)

Mine 15 must-haves MAC eyeshadows

Fått en del spørsmål om mine must haves eyeshadows og tips til starterkit  når det gjelder MAC øyenskygger..
Eg har ganske mangen must-haves, men siden ein tom palette har plass te 15 øyenskygger så tar eg  15 must-haves.

(NB: eg får også spørsmål om eg kan vise dere min sminke kolleksjon, det kommer det kommer! Når eg får videokamera..)

Nå har eg tatt ut 15 MAC øyenskygger  i samlingen min og lagt de i en 15 palette.
Slik ser min 15 palette ut viss eg skal ha mine must-haves i den!
Dette er også ein grei starterkit om du liker bruntoner + litt korall/rosa;P

Mine must haves:

-Vanilla ( matt highligter)
-Shroom ( flott highlighter med shimmer)
-Brule

-Swiss chocolate
-Mulch
-Antiqued ( ikke depottet)

-Saddle ( har en ubrukt i boks som ligger på bloggsalg om du er interessert i en)
-Cork
-Charcoal brown ( ikke depottet)

-Espresso
-Brun
-Carbon

-Coral
-Expensive pink
-All that glitters

Som dere ser er eg veldig glad i bruntoner, men det er det eg går mest i og passer best.
Desse øyenskyggene er også flott å ha i eit starter-kit, det er en safe vei å gå.
Mulch og Antiqued er ekstremt fin på blå øyner btw;)

Q: Dette var mine must-have MAC øyenskygger, hva er din(e)??

Info: MAC Concealers

Slik som med MAC sine foundations, har også Concealerene til MAC forskjellige formular som passer til forskjellige hudtoner og bruk i ansiktet - Vi har noen som brukes til mørke ringer under øynene og noen til å dekke urenheter med.

Her er en liten guide, med mini omtaler på hva jeg syns om hver enkel concealer fra MAC. 

MAC Select cover up:
Dette er en flytende concealer, veldig tynn konsistens.
I og med at denne er så tynn passer denne ypperlig til mørke ringer under øynene!
Den legger seg ikke i fine linjer ( noen sier den gjør litt det, men på meg gjør den ikke det og for å unngå det kan dere legge eit finishpowder over - f.eks Benefit powderflage)
Den tørker veldig fort og ikkje minst den er så lett at den tynger ikke huden under øyet. (bruk NW under øyet)
Select cover up kan også brukes på kviser, men bruk da en NC.
Select cover up passer best til Fet/normal hudtype.
Medium dekkevne  og lysner området under øyet!
Pris: 155,-MAC Studio sculpt.
Dette er en luftig litt tykk konsistens, nesten litt mousse form men alikevell ikke. Du kan også bruke denne til under øyet ( husk å bruk NW). Den er litt tyngre som sagt, og den kan crease litt under øyet.  Du kan også bruke denne på kviser eller andre ujevnheter i ansiktet. Den er vannfast og holder lenge på..
Den er drøy i bruk så du trenger bare litt for å dekke evt. en kvise eller mørkeringer..
MAC studio sculpt passer til Tørr/normal hudtype.
Medium til god dekkevne
Pris: 155,-MAC studio finish.
Mulig den mest brukte og mest kjendte av alle concealerene til MAC.
Den er i en tykk kremform slik som concealere oftest er.
Passer ypperlig til å conceale/dekke kviser og andre ujevnheter.
Den har så god dekkevne at den kan brukes til å dekke tattoveringer(!), fødselsmerker o.l.
Du kan bruke denne til under øyet også.
Den inneholder silica som absorberer olje, den er vannfast og har spf 35 (!) ( solfaktor 35).
Den er drøy i bruk, og man trenger ikke mye for å dekke det man skal.
Selv syns eg den er for tykk og tung til å brukes under øyet, det blir lett cakey, passer best til å dekke kviser/merker andre steder =)
MAC studio finish passer til alle hudtyper, kan virke litt fet.
Har god dekkevne.
Pris: 135,-MAC select moisturecover.
Dette er en tynt flytende concealer som kommer i en tube med påførings kost.
Den er fuktgivende og ikke tørker ut huden. Produktet skal være designet for den delikate huden rundt øynene.
Den gir eit litt blankt utseende ( glow under øynene) og det vil "skjule" fine linjer.
Blir ikke cakey.
MAC select moisturecover passer alle.
Lite dekkevne!
Pris: 165,-


Festival i sommer?? Her er tips til hva du trenger!!


(Roskilde)

Skal du på festival i sommer??

Man trenger ikke mye sminke og slikt stasj når man skal på festivaler, men noe kan vær nyttig å ha med seg for å føle seg fresh og vakker! Ettersom man ikke har mye tilgang på dusj og vann kan det vær lurt å ha med seg andre produkter som ikke trenger å bruke vann til..

1.Tørrshampo!
Utrolig handy ting å ha med seg på festival.
Man svetter i sola og av "rockinga" på konserter og da vil håret bli fett og ekkelt.
Ikke alltid har man tilgang på dusj å da er Tørrshampoo tingen!
Den vasker ikke håret reint, men er en grei nødløsning om du ikke får vasket håret før dagen etterpå og treng å gjer noe med håret akkurat nuh.
Tørrshampo er slags pulverspray der pulveret suger til seg det overflødige fettet, det skaper også litt volum og lukter som oftest godt..


2. Solkrem!
Eg trenger vel ikkje nevne hvor viktig det er å beskytte seg mot sola?
Og er man på festivaler er man ute nesten hele dagen. Og da man beskytte seg!
Det finnes  solkremer og dagkremer med solfaktor i..
Selv kommer eg til å bruke en litt dyrere solkrem for ansikt ( for billige dagligvarebutikk solkremer for ansikt kan tette porer og man kan få kviser/utbrydd) så eg kjem til å bruke solkrem fra MD formulations til ansikt og heller ein billig/butikk solkrem på kroppen ..
Aftersun er også lurt å ha med seg!


3. Sminke?
På festivaler er det ikke lurt å ha med seg hele sminkesamlinga si, man veit aldri om det er noen griske folk der ute som lett kunne tenkt seg litt ny sminke.. Så ta med deg KUN det nødvendige, gjerne ta med deg oppi slike små reisestørrelse krukker, unngå å ha med deg fullsize produkter om det er mulig:
-Vannfast mascara og eyeliner
-Farget dagkrem / mineral pudder
-Concealer
-3 øyenskygge farger er nok ( lidcolor,creasecolor og highlighter).
-Stift/krem blush (slipper kost kan påføre enkelt med fingrene).
-Leppomade med solfaktor ( f.eks EOS lemondrop)
 


4.Såpe til hår og kropp:
Her kan det vær lurt å putte all kroppsåpe, shampoo/balsam (o.l) oppi små reisestørrelse krukker ( de får man enten på ebay eller Tikei.se ++).
Det finnes også servietter som intimservietter, babyservietter og sminkeservietter er også ganske handy å ha med seg. Da har du noe å vaske deg på de intime områdene, babyservietter kan du vaske resten av kroppen på og sminkeservietter til å fjerne sminke med..
En deo og en frisk parfyme er også eit must å ha med.

5.Annet:
Antibac er lurt å ha med seg i vesken, uansett egentlig. Men på festivaler er det ekle toalettbåser som er full av næsty bakterier. Ta også med en dorull for det er alltid tomt for toalettpapir!
Solbriller til å skjule dagen-der-på trynet.
Caps til "bad-hair-day" dagene.
Plaster og desinfiserende rens ( pyrisept) tilfelle noen skader seg.

Q: Skal du på Festival i sommer?
(Hva er dine must-have av produkter når du skal leve festivallivet?)

Info: MAC NC, NW, N, C, W ( undertoner - foundation valg)

                   
Jeg har fått mangen spørsmål om hva NC og NW betyr og hvilken foundations man skal bruke til den og den undertonen. Her kommer en liten forklaring på nyansene - Håper du ikke blir forvirret.


.... For man kan nemlig bli litt smågal og forvirret over MACs navnevalg på foundationene. De kaller gul undertone for C som betyr Cool - Men hvorfor "kald" når gul egentlig er en varm farge??

Svaret MAC har gitt meg er at de bruker Artist Color Wheel - Selvom det ikke forklarer hvorfor de har omvent på fargene så skal jeg forklare det dem fortalte meg etter jeg fortsatte å spørre dem "dumme" spørsmål.

Her er hva de forskjellige betyr og hvilken undertone dem har:

NC= Neutral cool  ( golden/gul,beige undertone)

C = Cool ( gul, oliven undertone)

N = Neutral ( beige undertone)

NW = Neutral warm  (rosa,beige undertone)

W = Warm  ( rosa undertone)..


Det som er litt forvirrende er at gul er varm undertone, men hos MAC er gul merket som C ( cool = kald)
Og rosa er kald undertone, men hos MAC er det merket som W( warm = varm). Helt motsatt med andre ord

Her er samtalen mellom meg og MAC Makeupartist: 
Svar: Fordi vi bruker en artists colour wheel, der gult er kaldt og rosa varmt.

Meg: Men er det feil at gult er varmt og rosa kaldt då? Det er iallefall slik jeg har lært at det er.
Svar: Nei, men dette gjelder kun hos MAC, vi har det litt motsatt. Kun våre foundation/produkter som er merket slikt.
Meg: Altså en "MAC thing"?
Svar: ja, men bare husk at NC er gult og NW er rosa.
Meg: Man kan altså kalle det NC= Not Cool, og NW= not warm?
Svar: Ja, du kan også se det på den måten:)

Du kan altså  tenke at NC betyr "Not cool"  og er for de med gul undertone,  og NW "not warm" og er for de med rosa undertone.

Hva betyr tallene ??

Tallene ( f.eks i NC20) betyr om den er lys eller mørk - 15 er lysest og 55 er mørkest. 

Produktene som bruker kun C eller N har tallene 1-9. Hvor 1 logisk nok er lysest og kan sammenlignes med 15, og 2 kan sammenlignes med 20-25 i NC/NW produktene. Face & Body foundationen bruker denne nummereringen. F.eks: Jeg er NC20 i Studio Fix Fluid, men C2 i Face & Body.Info: MAC Cosmetics foundations and powders

      
Her kommer et samlet innlegg på hva jeg syns om MAC sine foundations og hvilken hudtype jeg syns dem passer best til. Lurer du på hvilken MAC foundation du bør bruke, fortsett å les :)

Det er nå kommet nye foundationer, Pro Longwear og Match Making - Omtale og info kommer.MAC studio  fix powder plus;
Dette er en pudder fondation som er helt matt, god dekkevne.
Selv syns eg den ikke sitter så godt på huden som MAC skal ha det til. ( Les MAC VS Kanebo)
Men den passer til normal-fet hud. Man kan bruke den som "setting pudder" til å sette flytende foundation for å
få ekstra god dekkevne..

Pris: 225,-


MAC MSF ( mineralize skinfinish) natural
Mineral pudder i fast form. Lite dekkevne.
Denne kan brukes alene som pudder/foundation eller til å sette flytende foundation.
Den er matt og kan også brukes i t-sonen for å matte ned blank hud.
Selv liker eg denne godt den er lett å påføre om man har dårlig tid. Får ein naturlig finish.
Passer alle hudtyper og flott å ha i vesken til "touch-ups" iløpet av dagen..

Pris 230,-MAC studio Tech
Dette er en matt,  kremete foundation. Den passer alle hudtyper, gir fuktighet.
Den har ein god dekkevne, men kan føles litt heavy på huden.
Men den kan legge seg litt i finelinjer i huden så lurt å passe litt på.
Den er trygg for linsebrukere ( står det hos MACcosmetics).

Pris: 270krMAC Mineralizes SPF15 Foundation/loose
Dette er eit mineral løs pudder. Den gir en naturlig finish og har medium dekkevne ( men kan "bygges" opp til eit ønsket resultat). Denne passer alle hudtyper.
Du får med ein svamp applikator som man påfører med ( litt spesiel), men du kan fint bruke en kabukikost.
Den har solfaktor 15.

Pris; (kommer)
MAC moistureblend
Kan minne litt om studio tech,  bare denne passer meir til normal - tørr hud.
Det er en kremfoundation,den gir fukt og dekker godt.¨
Den har også solfaktor 15.

Pris; usikker


MAC Studio Stick foundation
Dette er foundation i stift form, den er kremete, har medium dekkevne
Denne er litt kjekk å ha i vesken, enkel å påføre, bra til "touch-ups".
Litt fet konsistens så den passer best til normal-tørr hud.
Den har solfaktor 15.

Pris: usikker


Transparante/set powder/blotpowders:


MAC blot powder:
Dette er  ikkje ein foundation, det er eit pudder som man "blotter" huden med.
Altså man påfører denne hvor huden din fort blir oljete.
Den absorbere oljen og lar huden din være matt. Flott til de med fet hud ( blank hud).
Eg bruker ofte denne til å sette flytende foundation med ( studio fix  fluid).

Pris: 205kr


MAC prep+ prime transparent finish powder:
Dette er eit løspudder som man setter makeupen med.
Det er transparent( gjennomsiktig) og fungerer som MAC blot-powder, berre denne er gjennomsiktig og er i løsform.
Denne også hjelper til slik at foundation ikke setter seg i fine linjer.

Pris 180kr

Det finnes mange fleir pudder og foundation(pudder/krem), men nå tok eg de mest populære  for å lese meir besøk MACcosmetics hjemmeside 

MAC Blush Ombre Ripe Peach og MAC Viva glam Gaga lipstick (Swatches/bilder)


Her kommer bildene av MAC Blush Ombre Ripe Peach og Lady gaga lipsticken som eg kjøpte på Mandag..
Ripe peachen er bare så nydelig og eg gleda meg til å bruke denne..

MAC Blush Ombre Ripe Peach

Swatches av Ripe Peach:


Den mørkeste delen først, den lyseste delen, så hele blushen blandet..

MAC Viva glam Gaga liptsickSwatches av Gaga:(Uten blitz)


(Med blitz)
Love <3

SMINKETIPS: Om blush og hvordan man påfører det, hvilken passer deg best..?

                                              
Blush finnes i mange forskjellige formula. Du får blush i pudderform, noe som de fleste kanskje er mest vant med, men du får også blush i kremform, mousse, flytende, spray. Du får også blusher med forskjellige finisher og farger. Og i dag kommer det litt tips til hvordan du kan velge ut den perfekte blushen for deg.


Selv liker jeg best kremblusher. Man får så frisk glød ved bruk av kremblusher, man ser heller ikke så tørr ut i kinnene. Krem blusher jeg anbefaler er MAC creamblush - Mac creamblush er enkle å påføre, de blender seg lett inn i huden og dei har mange flotte farger å velge mellom. Men over til hva dere bør velge:

 
 


Hvilken blusher burde jeg velge??
-Sliter du med blank hud og vil ha litt matt finish gå for pudderblush uten noe glitter/shimmer i, altså en helt matt blush. Om det er kompakt, løst, vanlig eller mineral er opp til deg.

-Har du tørr hud eller ikke vil at huden din skal se tørr ut, så kan du gå for våtblusher ( kremblush,mousse,flytende e.l.).

Bare husk at helt matt hud om sommeren vil se veldig unaturlig ut, ettersom man pleier å bli litt blank i ansiket om sommeren..Så gå for en våtblush om ikkje spray finishspray over ansiktet for å fjerne pudderlooken, MAC fix+ f.eks..  Du kan også bruke en pudderblush med shimmer/glitter/shine i som vil gi glød slik at huden ikke ser så matt ut..

 
Kald eller varm undertone??
Det er best å velge blush etter hvilken undertone du har.
Har du en kald undertone bør du gå for kalde blusher. Mens har du en varm undertone bør du gå for varme blusher.
- Veit du hvilken undertone du har?? Her er en guide til å finne ut undertonen din < TRYKK HER >


Hvilken rekkefølge??
Velger du våtblush bør du legge denne direkte på huden, ikke legg våtblush over pudder - For legger du våtprodukter over tørre produkter kan det lett se "cakey" ut.

Flytende foundation -> våt blush -> finish pudder/foundation pudder

Velger du pudderblush ikke legg den på våtprodukter, som flytende foundation. Da legger du heller eit finish pudder over hele ansiktet, etter foundation og så legger du pudderblushen. For legger du tørre produkter over våte produkter, vil det våte produktet suge til seg det tørre og da blir det vanskelig og blende ut blushen for den vil sitte "fast".

Flytende foundation - > finish pudder/foundationpudder -> tørr blush / solpudder.
 


Hvordan påføre blush?
Blush er for å få litt frisk farge i ansiktet, og for å forhindre at ansiktet ditt ser flatt ut. Det finnes regler for hvordan man skal ha blushen. Noen av desse reglene er feil.
Ikke smil for å få frem eplekinnene og påfør blush på dem. Det som skjer da er at når du ikke smiler lenger så vil kinnene gå tilbake til sin normale plass og da vil du se at blushen vil ligge for langt nede.

Den beste måten å påføre blush på er å se helt normal ut også legge blushen der du vil ha den. Eller du kan suge inn kinnene og legge den ovanfor hvor kinnene går innover ( på kinnbenet).  Andre huskeregler er for eksempel å ikke ha blushen for nær nesen. Det du kan gjøre er å legge 2 fingrer inntil nesen, du skal ikke legge blush i dette området.Ansiktsformer (se bildene under):
-Har du rundt ansikt;
kan du dra blushen din fra kinnene og skrått opp mot hårfestet, da vil ansiktet se litt smalere ut.

-Har du smalt ansikt;
kan du dra den rett/bein (vannrett) strek ut mot hårfestet, som vil gjøre ansiktet bredere..

Eksempel på hvordan blush kan ligge til de forskjellige ansiktsformene:
 


Contour/blush/Highlighter:

Her ser du et bilde på hvor du kan legge kontur, blush og highlight i forhold til hverandre.
Trykk på bilde for å få det større.

Sminkebørster:
-Bruk en flussykost med litt motstand så du kan buffe/blende/duse ut blushen i ansiktet.
-Den bør ikke vær for stor, men slik at den passer akkurat inni kinnbena dine.
-Ikke ha for mye produkt på kosten når du påfører. Tapp av da overflødige på handen din før du påfører. Bygg deg heller opp til eit ønsket resultat i stedet for å ta for mye med en gang..


MAC 109                                                                     MAC  129
Info: MAC Blush finishes

               


Som med MAC sine eyeshadows og lipsticks har Powder Blushene til MAC også forskjellige finisher
Nå er det 5 forskjellige finisher du kan finne i MAC butikkene. Og dette innlegget vil du finne forklaring på hva de forskjellige er.

De forskjellige finishene er:

 • Frost
 • Matte
 • Satin
 • Sheertone
 • Sheertone Shimmer 


.... Og her kommer litt mer info om hver finish:


Sheertone
Desse blushene er ikke så pigmenterte som de andre finishene - Det ligger vel litt i ordet "Sheer".
Selvom blushen gir fra seg lite farge så vil den synes på huden, fargene er matte.


Satin
Satin blusher har ingen store glitter-/shimmerbiter, den er meir matt, men gir alikevell ein slags
shine og glød 
til huden. Den er godt pigmentert.
 

Sheertone shimmer
Den er lik som sheertone - Den er lite pigmentert, men den har shimmer i seg. Du får en flott glød i
ansiktet ved å bruke dette produktet.
 

Frost
Har masse shimmer og shine i seg. Den har nesten en litt metallisk finish i seg og den er medium til
godt pigmentert. Flott dersom du ønsker litt glød i kinnene.
 

 

Matte
En helt matt blush, den er godt pigmentert og intens.

About: MAC Viva Glam

                                                         
I 1994 introduserte MAC sin første Viva Glam lipstick og i 1997 kom den andre. Dette ble en stor suksess og de samlet inn mye penger som går HIV/AIDS forskning.  Her kommer litt info om Viva Glam fondet.

Viva Glam er en egen serie som MAC Cosmetics har. Alle pengene som kommer fra Viva Glam produktene går til HIV/AIDS forskning. Så hver gang du kjøper ett Viva Glam produkt så støtter du en veldig god sak.

Etter hvert som Viva Glam ble mer og mer kjent og populær kom kjendisene på banen. Flere kjente fjes har stilt opp og vert "ansiktet" for denne kolleksjonen. Nylig var både Cindy Lauper og Lady Gaga ansiktet for egne Viva Glam kolleksjoner. Andre kjendiser som har frontet Viva Glam er bl.a Pamela Andersson og Fergie. 

Her er de permanente Viva Glam leppestiftene og årstallet de kom ut:

Viva glam I  (1) - 1994
Viva glam II ( 2) - 1997
Viva glam III (3) - 2000
Viva glam IV (4) - 2002
Viva Glam V (5)  - 2004
Viva glam VI (6) - 


Dersom du ønsker det kan du lese mer om Viva Glam på MAC sine hjemmesider - Les mer om Viva Glam her 

Nye SIGMA makeupkoster ( DEL 2) øyenkoster!

Fikk mail igjen, nå introdusere dem de nye øyenkostene til sigma. Desse SKAL eg også ha;)


Gleder meg utrolig mye til desse kommer på mandag! Skal bestilles;)
For DEL 1 - ansiktskoster  - trykk her -


Q:Har du sigma koster?

SIGMA sine nye MAKEUPBRUSHES!!! DEL 1 - ansiktskoster

Fikk nettopp mail fra Sigma, nå har dem endelig avslørt hvilken nye koster som kommer ut i kolleksjonen!
Gleder meg til dem kommer for eg skal ha dem!!Sigma kostene er, etter mi meining, de beste billig kostene du kan få tak i!
Dei er laget etter inspo av MAC sine koster og mange av de er gode etterligninger!!

Eg anbefaler sigma kostene på det sterkeste, og du kan finne mange omtaler på de kostene her på bloggen min:
* Professionals brush set complete

* Sigma 197

* Sigma 109 ( sammenlignet med MAC109)


Trykk på bilde for å komme til Sigma-makeup

Sminketips: Hjemmelaget ansiktsmasker

Visste du at du kan lage ansiktsmasker med ingredienser som du sikkert har hjemme på kjøkkenet? Titt litt i kjøkkenskapene og kjøleskapet og finn fram ingrediensene, for nå skal vi ha spakveld!Tørr hud:


Masken er full av proteinger og antioksidanter, og gjør godt for vintertørr hud.

Dette trenger du:

1 hel avokado
1 spiseskje honning

Slik gjør du:

Skrell og mos avokadoen med en stavmikser. Tilsett honningen, som gjerne kan varmes litt på forhånd. Bland godt, og legg masken på nyrenset hud. La masken virke i 10-15 minutter, og vask ansiktet god med lunket vann. Smør deg med ansiktskrem, og huden vil føles myk og fuktet.
Fet hud:

Lag deg følgende ansiktsmaske mot fet hud.
Dette trenger du:
1 Eggehvite
Litt sitron saft  ( du kan skippe dette).

Ta hviten av ett egg og rør/pisk den til den blir hvit og fast. Ta 5-10 dråper med sitron, enten rett fra en skåret sitron, eller fra slike gule flasker som man får kjøpt i en hver dagligvareforretning. La ansiktsmasken ligge på i ansiktet i cirka et kvarter og man blir kvitt fet hud i ansiktet. ( eller bare la den ligge i T-sonen).Normal hud / kombinert hud:

Denne ansiktsmasken er for normal til fet hud.
Du trenger:
4 Jordbær
1 ss Havregryn

Mos fire jordbær. Bland med en spiseskje havregryn. Smør på ansiktet ditt, unngå området rundt øynene. La virke i 10-20 minutter
Skrubb:

Har du tørr hud på kroppen, da hjelper det å peele huden litt og gi den masse fuktighet..
Olivenolje gir fuktighet og her er en enkel måte å peele kroppen på.
Du trenger:
Oliven olje
Salt ( finere kornet) eller sukker ( litt grovere kornet).
Bland dette til det blir en tykk gugge. Smør den på kroppen i sirkelbevegelser. Salt/sukker vil peele kroppen din.
Du kan fint bruke dette trikset på tørre lepper ( avslutt med leppebalm).


Husk å avslutte slike behandlinger med en god dagkrem tilpasset din hudtype...

Sminkebørster - Must haves :

                             
Her er en liste over hvilken MAC børster jeg syns er must have. Desse børsten er en grei samling av de grunnleggende børstene man trenger  - Fint starter kit dersom du trenger hjelp til hvilken MAC børster du kan starte med.


Jeg deler opp lista i to deler, en for øyner og en for ansikt. Jeg skriver også litt om hver børste - Hva de brukes til og hvorfor man trenger akkurat den børsten.


Øyner: ( 200serien)

217:Blending brush -  Uten tvil den beste børsten til MAC. Den kan brukes til mye meir en bare blending, den kan også pakke på farge på øyenlokket, påføre concealer og m.m - Dette er en fin "første børste", har du ikke noen børster fra MAC er 217 en flott børste å starte med. 


224:Tapered blending brush -  Er også ein blending børste, men med litt mindre motstand i. Den kan også brukes til concealer. Den har lengre bust enn 217 og den er mer fluffy. Står du mellom denne og 217, velg 217! Denne er best til blending av øyenskygger.


219: Pencil brush - Den er tynn og liten, noe som er bra for presis, detaljert påføring av øyenskygger. Fin å legge farge med i globalen med, og fin til å duse ut eyeliner med.239:Eye shader brush - En helt vanlig flat øyenskygge børste, flott å pakke på med farger på øyenlokket. Den er myk og god.


266: Small angled brush - Flott til å legge eyeliner med, men også til å fylle inn bryna med. Den er tynn og god for presis påføring av f.eks eyeliner.


242: Shader brush - Fin til å bruke med våtprodukter som paint pots, paints og pigmenter siden den er av syntetiske hår. Den kan såklart brukes til vanlig øyenskygge og til concealer.
Ansikt ( 100serien):


109: Small contour brush - Beste børsten til å legge kontur ved kinnbeinet med.  Den er flat på toppen, har tett bust som gjør den kompakt og god til å blende ut produkter med. Du kan også bruke den til å legge highlight med, foundaiton eller blush .150 eller 134:Large powder brush -  Stor pudderkost som er bra til å påføre pudder, solpudder eller finish-/blotting pudder med.


187: Duo fibre brush - Denne er flott for foundation påføring, om du vil ha en slik "air-brushed" look. Du bruker stipple/swirl metoden. Det er absolutt en av mine favoritt ansikts-koster fra MAC. Du kan også bruke denne til å legge blush, highlight osv..


188: Small duo fibre brush - Den er lik 187 bare mindre, så du kan jo enten velge en av desse børstene eller ha begge. Med denne kommer du bedre til i kroker som er vanskelig å komme til med en stor kost. Den er mye mindre og bedre til blush.190: Foundation brush - Viss du liker bedre slik type foundation kost er denne god til våt foundation. 
Selv liker eg å påføre foundation med 187, men det er smak og behag. Med denne børsten "maler" du foundationen på ansiktet istedenfor å bruke stippeling/swirl metoden som tidligere nevnt.194 eller 195: Concealer brush - For å legge concealer med, men du kan også bruke denne til å legge pigment, paint pots, paints eller andre våtprodukter med. Så denne kan brukes like mye over øyet som under øyet.


182: Buffer brush - Kabuki brush som er fin å påføre mineral produkter med, den er også god til å legge pudder foundation med. Hvis du har gått litt overkill med kontur/skyggelegginga så kan denne hjelpe til med å blende/duse ut den sterke konturfargen/skyggen du la.


PS: Du finner tilsvarende børster fra SigmaBeauty - Like god kvalitet som MAC bare langt billigere i pris. Selv har jeg begynta å kjøpe Sigma børster i stedenfor MAC og jeg er meget fornøyd med mine Sigma børster! Ta en titt på de du også, her.

 

 

Info: MAC Øyenskygge finisher

                          
 
Samme som med MAC sine leppestifter, har også øyenskyggene til MAC forskjellige finisher. Og skal du ut å handle MAC øyenskygger kan det jo være litt greit å vite hva de forskjellige finishene betyr på forhånd


Du får MAC øyenskygger i 8 forskjellige finisher - Alt fra veldig shimmrende til matte og lite til sterkt pigmenterte farger. Og de 9 finishene er:

 • Frost
 • Matte
 • Matte² 
 • Satin
 • Lustre
 • Veluxe pearl 
 • Veluxe
 • Velvet


...... Og her kommer litt om hva de forskjellige finishene betyr:

 

Frost
Har masse shimmer i seg, er medium pigmentert. Flotte å bruke til highlightere


Matte
Ligger vel litt i ordet? Den har en matt finish og er godt pigmenterte. 


Satin
Dei har en matt finish, men gir allikevell en slags shine fra seg - Ikke noe shimmer, men litt shine.


Veluxe pearl
Silkemyk og veldig pigmenterte farger - Har en metallisk shine og shimmer i seg. 


Lustre
Denne finishen har mest shimmer og glitter i seg. Den er ikke så pigmentert, så den gir fra seg lite farge.
 

Velvet
Lite til medium pigmentert - Føles myk ut på huden har litt shimmer i seg.
 

Matte²
Har også en matt finish, slik som "Matte" tidligere i dette innlegget. Den skal ha en mer intens og mer pigmentert farge enn "Matte", men for meg er de like - Begge er godt pigmentert.


Veluxe
Silkemyk øyenskygge som er finmalt, nesten som mineral pudder. Den er nesten som Veluxe Pearl bare mindre metallisk.


Info: MAC cosmetics lipsticks finishes:


Noen av MAC leppestiftene gir lite farge, mens noen gir mye farger. Noen er kanskje helt matte og noen har shimmer. Dette har noe med finishene på leppestiftene - Og det er MAC finishene dette innlegget handler om.

.... Før du kjøper deg en MAC leppestift er det litt lurt å vite hva de forskjellige finishene betyr, for da kan du lettere finne en leppestift som du vet du blir fornøyd med.

MAC har 9 forskjellige leppestift finisher og dem er:

 • Amplified
 • Amplified Creme
 • Cremesheen
 • Dazzle
 • Frost
 • Glaze
 • Lustre
 • Matte
 • Satin

.... Og hva de forskjellige finishene betyr får du vite her:

Satin
Dette er en leppestift som ikke tørker ut leppene, men gir litt fukt. Den er godt pigmentert, så
den gir godt med farge. Satin er litt matt, men samtidig gir en litt glossy finish.


Matte:
Det ligger vel i ordet?  Dette er en helt matt finish, altså ingen glossy finish eller
noe sånt. Den kan føles litt tørr ut på leppene og noen merker at denne kan tørke ut leppene. Den er godt pigmentert.
 

Cremesheen:
Dette er min favoritt av finishene til MAC. Den føles kremete og myk på leppene,
den gir også fuktighet til leppene. De har en shimmrende finish og er godt pigmenterte.
 

Frost:
Leppestiftene som har frost finish er veldig shimmrende. Den er mindre pigmentert enn
matte og satin, så jeg vil si at denne er medium pigmentert.


Lustre:
Lustre finishene er lite til medium pigmentert. De gir mer en glossy våt finish med
hint av farge. De er mer som en lipgloss i leppestift form. 

 

Glaze:
Glaze er den leppestiften som gir minst farge, den gir enda mindre farge
enn det Lustre gir. Denne får du bare litt hint av farge men med en glossy finish.
 

Amplified:
Amplified finishen er godt pigmentert, den kan minne litt om Satin finishen siden
den er matt, men likevell litt glossy finish.

Amplified Creme:
Den har en kremete og god konsistens, gir en matt med litt glossy finish.
Føles fuktgivende ut på leppene.
 

Dazzle: 
Dette er den nyeste finishen til MAC - Dette er en veldig shimmrende leppestift, dette
er dazzleglass i leppestift form = Fult av shimmer og glitter. Har en medium pigmentert farge.

Sminketips: Smink de forskjellige øyenformene!

Her kommer sminketips til de forskjellige øyefasongene:

eyes_lots2.gif


Almond eyes:
Da er du heldig, for da kan du ha sminken din akkurat slik du vil det.
Du kan velge å vrake mellom alle teknikkene.Hengende øyner:

Denne teknikken kan brukes om du har tunge øyenlokk eller har øyne som peker nedover i ytterkant. Her kan man bruke øyenskygge til å trekke øynene oppover.

Legg først en lys, matt skygge over hele lokket. Så legger du en mørkere, matt øyenskygge i ytterkanten av øyelokket. Her er det viktig å jobbe øyenskyggen opp og utover, for å gi øyenlokkene et løft. Legg skyggen fra globallinjen, og jobb den litt videre ut over øyenbrynsbenet. Legg den mørke skyggen direkte der øynene henger, for å tone ned. Ikke legg skygge eller kajal under øynene, det vil bare trekke dem lengre ned.

Om du vil bruke kajal over øynene, er det viktig at du unngår å følge øyets form der det begynner å peke nedover. Legg linjen over vipperaden, og dus den heller ut med en q-tips for å gjøre kajalen mindre tydelig.Utstående øyner:
 Utstående øyne tåler mer og mørkere øyenskygge enn andre øyeformer. Bruk matte øyenskygger på selve lokket, det vil dempe øynene.

Legg øyenskygge over hele lokket, bruk gjerne mørkere farger fra vippene og opp til globallinjen. Konsentrer fargen lengst ned på øyelokket, og ton den videre oppover. Legg også skyggen under øyet også. Fra globalen og opp til brynet legger du en lys skygge, denne trenger ikke å være matt. Bruk gjerne mørk kajal på våtkanten også, det gir inntrykk av smalere og mindre øyne.

eyes_lots11.gifTettsittende øyner:

Om øynene dine er plassert tett sammen, gjelder det å lysne området mellom øynene med øyenskygger som er lysere enn huden. Legg en lys øyenskygge innerst i øyekroken og jobb den utover øyelokket inn mot midten av lokket. Den lyse skyggen vil gi inntrykk av større avstand mellom øynene. Bruk gjerne skygger med skimmer i for å forsterke inntrykket.

Bruk en mørkere øyenskygge i ytterkanten av øyelokket, og opp i globalen.


Dyptliggende øyner:

Dyptliggende øyne er gjerne små øyne hvor øyenbrynsbenet er mer framtredende. For å balansere dyptliggende øyne, må man bruke lyse farger på selve lokket, og litt mørkere toner på øyenbrynsbenet for å tone det ned. Bruk først en lys øyenskygge over hele øyenlokket. Legg en matt skygge i en litt mørkere nyanse på selve øyenbrynsbenet, men huske å tone denne godt ut slik at det ikke blir noen synlige overganger.

Unngå harde linjer rundt øynene, det vil gjøre dem mindre
Tunge øyenlokk:
For å balansere tunge øyelokk, er det viktig å jobbe med ytterkanten av øyet ditt, da dette vil åpne blikket. Ikke følg den naturlige formen på hele øyet hvis du vil oppnå en myk og mer åpen form. Du kan legge eyeliner over den øvre vippekanten, men ikke følg vippekanten som peker nedover. Husk å trekk oppmerksomheten til det øverste øyelokket. Unngå skimmer øyenskygge, ettersom dette vil framheve dei tunge øyenlokka. Hold deg til matte farger.
Du bør også unngå kajal under øyet.


klikk,minmote

Sminketips: Blå eyeliner!

                  uten navn

Om du er The Hills fan så har du sikkert fått med deg at Stephanie Pratt bruker mye blå eyeliner. Der er veldig in nå, og du kan lett forandre en dagsminke til kveldsminke på 1-2-3 bare ved å bruke en blå eyeliner.

Hvis du er på jobb og har en naturlig hverdagssminke i for eksempel bruntoner og du vet du skal ut etter jobb, så tar du bare med deg en blå eller turkis eyeliner ( gjerne med litt shimmer). Påfør denne under vippekanten og du har en fresh kveldsmakeup på mindre enn 1 minutt. 


13851648

Her er tips til noen gode blå eyelinere:

♥ Urban Decay 24/7 - Electric  ( Anbefales !!! )
♥ MAC Fluidline - Waveline
♥ MAC Fluidline - Midnight Blues
♥ MAC eye Pencil - Indigo
♥ MAC Technakohl - Smoothblue
♥ MAC Powerpoint - Navy Stain
♥ MAC Kohl - Blooz
♥ MAC Chromagraphic - High Def Cyan
♥ NYX Slide on Pencil - Azure 
♥ NYX Slide on Pencil - Sunrise Blue
♥ Stila Smudge Stick - Peacock
 

 

Sminketips: Kalde og varme farger

uten navn

Hvis du skal finne din perfekte match i foundation så er det lurt å velge en foundation som har samme undertone som deg. Her er en liten guide til hvordan du finner din undertone og hvilken farger som er varm eller kald.

Er du usikker på hvilken undertone du er kan du gå til en sminkebutikk/parfymeri og be en av deres ansatte/makeup-artister finne din undertone.  Bare husk at lyset dei har i butikken kan ødelegge for å finne den rette undertonen din. Så det beste er å stille deg ved eit vindu eller gå ut i dagslys.

Her får du en oversikt over kalde og varme farger:

Kalde farger:

Rosa/blå undertone.
kallafaerger


Varme farger:

Gul, oransj, oliven undertone
varmafaerger


Her er forskjellige måter du kan finne ut om du er kald eller varm undertone:

 • Varme undertoner blir lettere brun i solen og skjelden solbrent.
 • Kaldere undertone har meir "vanskligheter" for å bli brun i solen og blir lettere solbrent.
 • Ta sølv- og gull smykke for å se hvilken du passer best passer du best sølv har du kalde undertoner, passer du best gull har du varme undertoner.
 • Har blodårene på innsiden av armen/håndleddet en grønn-aktig farge er du en varm undertone.
 • Har blodårene på innsiden av armen/håndleddet en blå eller lilla farge er du en kald undertone.
 • Ta ett knall rosa og ett oransj skjerf ved ansiket ditt og se hvilken som går best ved din hudfarge.
Nøytral hudfarge:
Da er du verken gul eller rosa, du er i midten av dei to fargene.
Blodårene dine går mot både blå og grønne. Du passer farger på den både den kalde og den varme siden.

Hvorfor ID mineral-sminke ikke er bra for huden....

                                                bareminerals2
Er egentlig "i.d Bare Escentuals Minerals" så bra for huden som folk skal ha det til?  Hvorfor bruker ikke jeg foundation fra dette merket?  Id og mangen andre mineralmerker bruker en ingrediens som jeg og mangen andre kvinner ikke tåler - Nemlig Bismuth!

En gang prøvde jeg denne "fantastiske" foundationen fra i.d som liksom skulle være så utrolig bra og naturlig for huden. Vel, min hud likte ikke i.d foundation - Huden min ble irritert, den klødde, det stakk  osv..
Da satt jeg meg ned å surfa litt på hvorfor i.d minerals klødde og gav meg mer urenheter. Svaret jeg fikk var at den inneholder Bismuth Oxychloride (bi) .

                       470pxbismuthcrystal


Bismuth Oxychlorid er et billig fyllemiddel (tungvekt) som blir brukt til å fylle opp sminkekrukka.
Det er et pigment som får sminken til å bli skinnende på huden ( lysreflekterende). Bismuth bruker de også i mineralsminke for å få sminken til å sette seg bedre på huden - Derfor må ein "buffe" foundationen godt inn i huden/porene for at det skal sitte lengre i løpet av dagen. Dermed tetter dem porene og noen vil få utbrudd (kviser/acne).

Bismuth er ikke giftig, men 75% av kvinnene reagerer med en allergisk reaksjon på dette - Som kløe, irritasjon, akne osv. Man kan også bli grå og blank i ansiktet med tanke på at bismuth er grå "pigment" og lysreflekterende.
(Kilde: Wikipedia)

                         tikeifoundationjars
Et mineralprodukt som jeg bruker er Tikei eller EverydayMinerals som begge er frie for Bismuth. Dei har jeg ikke reagert på, de gir en matt finish og jeg ser ikke grå og guffen ut i ansiktet. De er også billigere enn i.d. 

Jeg bør helst ikke bruke foundation med bismuth, men produkter som man har i små områder i ansiktet kan jeg bruke, men ikke så ofte. Slik som blush eller øyenskygge kan jeg bruke noen ganger, siden det er så liten del av ansiktet. Men det hender jeg reagerer på blushene óg.  


 

Så kom eg over eit innlegg som Dermanor Hudpleie hadde på hjemme siden sin om i.d Bare minerals:

Det har i det siste vært flere spørsmål om mineralsaltet Bismuth Oksiklorid, som finnes i de fleste mineralmakeup-merkene. Det har blitt spredd en del usanne rykter om denne ingrediensen på nettet. Grunnen er at den store suksessen med mineral-makeup skaper et attraktivt marked som blir utsatt for konkurranse. Hard konkurranse gjør at noen blir fristet til å spre usanne rykter for å fremme egne produkter.

Ryktene stammer bl.a. fra påstander om at forbindelsen likner på de giftige metallene arsenikk og bly, som overhodet ikke stemmer.
1) Bismuth er ikke giftig slik som de andre metallene.
2) Arsenikk (As2O3) og bly (Pb) har ingen likheter med Bismuth (Bi), da de har fullstendig ulik kjemisk oppbygning.
3) Bismuth Oxychloride er ikke et metall, men et mineral/mineralsalt.

Vår leverandør av bareMinerals i USA garanterer at ingrediensen er trygg og sikker i bruk. De garanterer også at dette mineralet er hentet fra naturen og at det ikke er kunstig fremstilt. Bismuth Oksiklorid finnes nemlig naturlig i små mengder, og er derfor kostbart å bruke. Ingrediensen kan fremstilles kjemisk for å få den billigere, men det har bareMinerals valgt å ikke gjøre. Jeg velger å tro etter opplevelser/praksis, og det jeg opplevde med i.d var at min hud ikke tålte den pga innholdet, mens Tikei og EverydayMinerals, som begge ikke inneholder Bismuth, tålte jeg! Det er jo så mangen som reagerer på den ingrediensen, så hvorfor skal dette vær usant da, Dermanor?

(Kilde: tikei, wikipedia, dermanor hudpleie)

Sminketips: Hvordan få dei perfekte øyenbryn!!

                                   
Øyenbryn kan gjøre så mangt med et ansikt - Derfor er det viktig forme/nappe øyenbryna dine riktig. For øyenbryna former faktisk ansiktet ditt.

Å barbere øyenbryne vekk og tegne på er fy fy! (tattovere derimot er en OK).
Og skal du nappe øyenbryna ikke bruk barberhøvel til å forme bryna med, du vil få ujevne hakk i øyenbryna dine. Du har også mindre kontroll med en barberhøvel. Så bruk en pinsett eller øyenbrynskniv for dem som ikke liker å nappe.

Øyenbrynskniv er en flott ting, om du har liten tid eller om du ikke liker smerten med napping. Bare vær forsiktig, dem er skarpe og du kan lett skjære deg eller gå overkill mot øyenbryna dine, altså ta for mye vekk, eller gjør dem skeive.

Pinsett  kjenner vel alle til, det er den mest vanlige måten å nappe/forme bryna med. Det gjør litt vondt, men etter en stund så blir du faktisk vant med det. Du vil tilslutt ikke få så vondt lenger. Når du bruker en pinsett er det lurt å dra litt i huden når du napper. Husk å dra med håra og ikke mot.

Tips: Viss du tar en isbite og kjøler ned område hvor du skal nappe gjør det mindre vondt Eller du kan ta ein varm dusj, da opner porene seg og det gjør det enklere å nappe.
.
Bruk en skarp pinsett ! Det verste som finnes er sløve pinsetter som bare lugger og ikke drar ut hår.
Tweezerman er gode pinsetter som du får kjøpt for eksempel hos Feelunique. Tweezerman har også slipegaranti, altså de sliper pinsetten din gratis dersom den blir sløv ( sendes i posten til dem).

Du kan bruke trådmetoden. Da har du eit snøre som du vrir og lager en slags løkke og så drar du den løkka hvor du vil du ska nappe og da drar den løkka med seg hår. Litt trening så klarer du det.
                   howtoshapeeyebrows
Trimme øyenbrynene -
Forskjellen på å forme og trimme er at når du former så lager du formen til øyenbrynet. Du bruker da de metodene nevnt over. Mens trimming er at du klipper hårene slik at de ikke er så lange. Da bruker du en liten saks, neglesaks for eksempel.


Her kommer en liten guide på hvordan du kan få de perfekte øyenbrynene.

1. Start med å merke punktene hvor øyenbrynet starter, hvor høyeste punktet skal vær og hvor den stopper. Da trenger du en lang pinne, f.eks blyant. Legg den ved nesevingen din og loddrett opp - Slik:
                    1
På den venstre siden av blyanten skal det ikke være hår, der skal du fjerne alt.
Gjør det samme på andre øyenbrynet. Det som er på høyresiden av blyanten skal vekk.
- Da vil då få ein mellomrom mellom øyenbryna som er rett.


Så legger du blyanten fra nesevingen, se rett fram, legg blyanten skrått oppover slik at den ligger ved siden av pupillen din ( irisen ). Der hvor den treffer øyenbrynet skal det høyeste punktet vær, altså der den knekker og går nedover - The Arch heter det på engelsk.

                   2
Her skal du nappe håre slik at du får en bue der, husk at det skal vær tykt innerts med øyenkroken og så skal det bli tynnere utover.


Så skal du stoppe øyenbrynet, da legger du blyanten ved nesevingen og skrått oppover, på siden av øyet -  slik:
                   3
Da har du funnet formene på øyenbrynet ditt. du kan gjerne merke av punktene på øyenbrynet ditt så du husker hvor du skal nappe når du begynner nappingen.

For å få ein fin bue begynner du med å nappe mest der buen skal vær også napper deg utover. Ta litt om gangen så du ikke gjør feil og plukker for mye. Napp litt ved buen og så napp resten.  Så gjentar du dette til du har fått resultatet du ønsker. Ikke plukk mye fra buen også ta resten - som sagt ta litt og litt gå tilbake til buen og napp også tar du resten også går du tilbake til buen igjen.

OBS: Plukk under øyenbrynet  og ikke så mye over, for da unngår du å få "henge-øyenbryn". Du vil istedet få eit mer våkent blikk dersom du plukker under.

2. Når du har fått den formen du er fornøyd med kan du begynne å "trimme" hårstråa.
Da trenger du en øyenbrynskost ( for eksempel en maskarabørste uten mascara på) og ein saks.

Så tar du å børster håret oppover ( dette er litt vanskelig og forklare så eg har tegnet en amatør tegning på hvordan):
yet
Viss du ser så har eg tegnet formen slik øyenbrynet ser ut om håret hadde ligget ( det er den formen eg har laget i plommerød farge), men så ser du eg har latt håra stå oppover,
Viss du klipper håra som ligger ovanfor brynetsform, du ser pila eg har laget, vil du få korte hår som legger seg finere.

Her kommer tegningen igjen hvor eg har "klippet" håret vekk som er utanfor brynets form som er markert med plommerød farge:

uenbr
( Dette er såklart valgfritt, du må ikke gjøre dette for å få "perfekt-øyenbryn")

3. Så kan du fylle øyenbryna dine, dette kan du også gjøre om du har napper skjevt/feil, da kan du rette øyenbryna med å fylle område med en øyenbrynspenn, pudder eller gel med farge.
Husk å bruke en farge som passer deg - Ikke gå for mørk farge, gå heller for en lysere farge dersom du er usikker.
For mørk farge vil du se litt morsk og sint ut.

- Avslutt med en klar-gel ( du kan bruke vaselin) for å få øyenbryna til å holde seg både form og farge hele dagen:)


Desse produktene bruker jeg på mine øyenbryn.


Guide: Her finner du MAC cosmetics butikkene i Norge.Mangen spør meg om vi har MAC i Norge og i såfall hvor er dem? Såklart har vi MAC i Norge! Og det har blitt flere butikker de siste årene. Du finner de i de største byene i Norge - Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger/Sandnes.MAC Sandnes Kvadrat-kjøpesenter:

ESTHETIQUE Kvadrat
Gamle Stokkav. 1
4313 SANDNES
Tlf: 51960265
Faks: 51630394
Epost: kvadrat@esthetique.no

( 2 etasje, nær H&M butikken)
MAC Oslo GlasMagasinet  og  MAC Oslo City:

ESTHETIQUE GlasMagasinet
Stortorget 9
0155 OSLO
Tlf: 22822303
Faks: 22822310
Epost: glasmagasinet@esthetique.no

( GlasMagasinet-kjøpesenter er nær Oslo s, spektrum, Oslo Plaza)


ESTHETIQUE Oslo City
Stenersgt. 1
0050 OSLO
Tlf: 22176319
Faks: 22176320
Epost: oslocity@esthetique.no

(1. etasje på Oslo city. Oslo city finner du nær Spektrum, Oslo S.)


MAC Bergen kløverhuset-senter:

ESTHETIQUE Kløverhuset
Strandgaten 15
5013 BERGEN
Tlf: 55234620
Faks: 55230825
Epost: kloverhuset@esthetique.no

(Det ligger i 1 etasje, kløverhuset finner du nær "bryggen" i Bergen sentrum)


MAC Trondheim Torg kjøpesenter:

ESTHETIQUE Trondheim Torg
Kongensgate 11
7013 TRONDHEIM
Tlf: 73527126
Faks: 73532071
Epost: trheimtorg@esthetique.no

(Ligger i 1 etasje, Trondheim Torg finner du midt i  Trondheim sentrum)

 


image320170
Bilde fra Mac butikken i Bergen.

Sminketips: Nude lips!

                             nudelips2008

Nude lips er fint til smokey eyes og dramatiske øyensminke. Man bør velge enten mye farge/fokus på øynene eller lippene, går du for en naturlig øyensminke er det fint med "sjokkfarger"  på lippene, men har du mye farge på øyene er det fint med nude lips!

Skrubb - Å skrubbe leppene er veldig viktig, dette gjør du for å fjerne døde  hudceller som kan gi deg et ujevnt resultat. Skrubb enten med en leppeskrubb eller enn babytannbørste.

Fukt - Å gi leppene fuktigheten igjen er også viktig, da unngår du tørre lepper. Påfør en god leppebalsam, ikke vaselin, og la den virke noen minutter. Ta så og fjern det overflødige med litt papir.

Ramme inn - Å ramme inn leppene med en lipliner vil gjøre slik at leppestiften ikke glir ut i fine linjer man kan ha rundt munnen. Bruk en nude farget lipliner og ram inn, legg gjerne lipliner på resten av leppene for å gi leppestiften en base.

Påfør leppestift - Så kan du påføre leppestiften, bruk gjerne en leppebørste dersom du føler du har mer kontroll. Legg gjerne litt lipgloss over om du vil ha litt shine eller illusjon av større lepper.


Sminketips: Neglepleie

                63787856071a19e44d5

Nå er farger på neglene in igjen - Alle regnbuensfarger har vert populært dei to siste sesongene.
Her kommer det litt tips og nettsider hvor du kan kjøpe produkter til negla dine.

 - Start med å rense negla dine fri fra rester av neglelakk og annet, bruk en neglelakkfjerner (fåes kjøpt på apoketet, skjønnhetsbutikker o.l). Ta litt på en q-tip og gni den på negla slik dei blir rene. Har du tørre negler så ikke bruk aceton.

- Klipp negla med en neglesaks til ønsket lengde og fil dem med en neglefil til formen du vil og slik at det blir jevnt.

- Kok vann, la det bli lunket slik at du kan dyppe fingertuppene dine nedi å ha dem nedi i 10min. Det gjør du for at neglebånda skal bli myke og lettere å skyve. Bruk en neglebåndsskyver og skyv neglebånda opp, dette gjør du for å få en illusjon av lengre negler. Man kan bruke en neglebåndskrem dersom de er tørre.

Slik skyver man neglebånda:
416

-Så kan du legge en baselakk ( basecoat) over alle neglene. Det finnes baselakker med forskjellige behandlinger. Noen forsterker neglene, andre fyller inn riller og noen er helt blanke uten behandling. La baselakken tørke.

- Så legg neglelakken du ønsker.  Legg gjerne 2-3 lag med neglelakk, men husk å la neglelakken tørke mellom kvar lag du legger.

-Avslutt med en topcoat. Topcoat unngår slik at neglelakken flasser så fort. Den gir også neglene dine en finish ( enten blank eller matt e.l.). Topcoat kan også hjelpe på at neglelakken under tørker fortere.

-Så smører du hendene dine med en god handkrem.

 

 
                      kkkk

Gule negler??
Når en bruker  en mørk neglelakk så kan negla dine bli litt gule. Et tips da er å skjære en sitron i to og skvise ut saften oppi en skål med vann ( sitron+vann+skål). Og dyppe fingertuppene dine oppi og ha dem der i 10min, vask av sitronvannet og bruk en god håndkrem. Sitron har en blekende effekt og dermed fjerner det gule.
sitronstor

Tørre eller sprukne neglebånd?
Bruk en god neglebåndskrem eller olje -  Ved sprukne neglebånd, bruk neglebåndskrem. Ved tørre neglebånd, bruk neglebåndsolje.

Tørre negler?
Olje er noe av det viktigeste innen neglepleie. Oljen trenger seg ned i neglen og erstatter det naturliga fettet i en tørr negl - Oljen styrker neglen.

Myke negler?
Bruk en negleforsterkende lakk. Det er en slags klar neglelakk som du lakker negla dine med slik at di bli sterke.
Trind, Seche Vite, Micro 2000 er gode merker innen dette feltet.


Favoritt produkter juli 2009

uten navn

Benefit CORALista ( blush)
Benefit Hoola ( solpudde)
Sigma brushes
MAC tinted lip conditioner (hello kitty pink fish)
Laura parfyme
Clinique 3 step serie
MAC Paintpot i rubenesque
MAC msf soft and gentle
MAC plush mascara
Loreal pro.ex.series Absolut repair hårkur.
Tigi bed head brunette godness shampoo/balsam.
MAC hue (lipstick)
MAC lovenectar ( lipgloss)
Tigi after party
KMS humidity spray ( bruker etter eg har rettet håret)
Fugde hot chilli ( rød hårfarge)
uten navn

Q: Har du noen favoritter denne mnd, som du bruker ekstra mye?

Nettbutikker: Her kjøper man MAC Cosmetics

                      mixlot
Her er en liste over nettsider som fører Mac cosmetics. Sidene som er nevnt er trygge, utenom Ebay der du selv må finne trygge ebayselgere. Listen blir oppdatert dersom det skulle dukke opp flere trygge sider.

 

Sminketips: leppestift!
Nå er det mye fokus på leppene, og røde lepper er in i år. Her kommer et lite tips til hvordan du kan få de hotte røde leppene og hvordan du får et best mulig resultat som varer.

Pleie/skrubb
 - Start med å skrubbe leppene med en leppeskrubb, dette gjør du for å fjerne døde hudceller som kan gi det ett ujevnt resultat. Du kan bruke en leppeskrubb fra et merke, eller du kan lage en selv av honning og sukker. Du kan også bruke en varm fuktet klut eller en baby tannbørste.

Fukt - Når du har skrubbet leppene godt er det på tide med å gi leppene dine fukt. Legg på en god leppebalm som gir masse fukt. Ikke Vaseline  -  Prøv heller Korres Lip Butter.  La leppebalmen virke noen minutter før du tørker av det overflødige.
 
Ram inn leppene - Å Ramme inn leppene med en lipliner vil forhindre at leppestiften glir ut i fine linjer som man kan ha rundt munnen. Og ramme inn leppene vil også gjøre de mer markerte og jevne. Fyll inn hele leppene med lipliner ikke bare rundt, da vil du lage en god base for leppestiften din.

Påfør leppestift - Nå kan du påføre leppestiften, bruk gjerne leppebørste hvis du føler du har mer kontroll med det.
Bruk gjerne en lysere farge på midten av leppene for å gi en illusjon av større lepper.

Highlight og concealer - Du kan legge litt highlight i armorbuen for å gi en illusjon av større lepper. Du kan også legge en highlight/concealer rundt leppene for å "rengjør" ujevne linjer og for å markere leppene mer.

Gloss -
Avslutt gjerne med en lipgloss dersom du ønsker det. Du kan enten legge lipgloss på hele leppen eller bare på midten for å gi en illusjon av større lepper. Du velger selv om du bruker en klar lippgloss eller en lipgloss med farge evt. glitter.

Priser på MAC cosmetics produkter;

                                       


Jeg får ofte spørsmål om hva koster den og den tingen fra MAC. Og det gav meg en idé om å lage en prisliste på MAC produkter slik at dere kan "bla" opp her å titte neste gang du lurer.


Så her kommer en liste over priser på de permanente MAC produktene ( ikke dem som kommer i kolleksjoner). Hvis du ser noen produkter som mangler som du vet prisen på, eller det har skjedd en pris-forandring så kommenter gjerne hva prisen på produktet er nå så skal jeg få redigert det inn. Tusen takk for alle som hjelper til med denne listen.

**Den blir oppdatert når jeg får inn fleire priser**

Ansikt:
MAC studio fix fluid Foundation 225 .-
MAC Studio Fix Powder Plus Foundation 225 ,-
MAC Face and body Foundation 290,-
MAC Studio sculpt Foundation 250,-
MAC Studio Moisture Tint  210,- 
MAC Pro Longwear Foundation 280,-
MAC Mineralize Satinfinish SPF15 Foundation 275,-

MAC Studio finish Concealer 155,-
MAC Select cover up Concealer 155,-
MAC Studio Sculpt Concealer  160,-
MAC Pro Longwear Concealer 145,- 

MAC Bronzing Powder 210,- 
MAC Blush i boks 200,-
MAC Blush refill 140,-
MAC Cremeblend Blush 200,-
MAC Mineral blush 205,- 

MAC Blot powder 205,-
MAC Blot film 125,-
MAC Msf Natural 230 ,-
MAC Msf 230,-

MAC Cream color base 160,- 
 

Øyner:
MAC Øyenskygger i boks 160,-
MAC Øyenskygge refill 105-
MAC Mineral eyeshadow 185,-
MAC Paint pot 175,-
MAC Pigmenter 195,- 
MAC Mascara 150,-
MAC Fluidline 150,- 
MAC Eye liner ( kohl) 140,- 
MAC Penultimate eyeliner 170,-
MAC Technakohl Liner 135,-
MAC Superslick Liquid eye 175,-
MAC Eye Brow 140 ,-
MAC Brow Set 150,-  


Lepper:
MAC Lip Conditioner Stick 145,-
MAC Mac tinted lip conditioner 135,-
MAC Lipglass 155,-
MAC Plushglass 180,-
MAC Lipgelée 145,-
MAC Lipstick 175,-


Prep+prime:
MAC Prep+prime eye primer 145,-
MAC Prep+prime Transparent Finishing Powder 195,-

MAC Prep+ Prime Lash primer 135,-
MAC Prep+Prime Lip primer 155,-


Tilbehør:

MAC Fix +  155,-
MAC Palette, plass til 15 øyenskygger 120,-
MAC Palette, plass til 4 øyenskygger 35,-
MAC Palette, plass til 6 blush 130,-
MAC Foundation pumpe 50,-
MAC Svamper 50,-
MAC Løsvipper 120,-
MAC Brush cleanser 110,-
MAC Wipes (sminkefjerner) 45 stk 145,-
MAC Wipes (sminkefjerner) 100stk 225,-

Sminkebørster:
MAC 188 - 325,-
MAC 130 - 350,-
MAC 168 - 295,-
MAC 217 - 195,-
MAC 239 - 220,-
MAC 219 - 225,-
MAC 182 - 410,-
MAC 266 - 185,-
MAC 109 - 305,-
MAC 194 - 170,-
MAC 190 - 320,-
MAC 224 - 275,-
MAC 208 - 180,-
MAC 318 - 159,- OBS: Prisene varierer fra butikk til butikk i Norge. MAC i Bergen kan ha andre priser enn MAC I Oslo.

Sminketips:

Sminke"studio"/sminkebordet! ( make up vanity)

Dette var inspirasjonen til sminkebordet/vanityen mitt.
lightedmakeupvanitywhitelg
Jeg har fått bordet og stolen( som er litt større enn det på bildet), men fortsatt ikke fått lysene og speilet- men det kjem!
Skal få elektrikar(min kjære)  til å montere stikkontakter ved sminkebordet så eg kan ha hårføner/strittetang og alt så trenger elektrisitet.  Blir bra!
Og eg gleder meg til vi skal bygge hus for da skal vi bygge eget rom til sminkestudio, slik at det blir skikkelig!
Eg liker ikkje å stå å sminke meg! møkje kosligare å sitte med godt lys og ha tilgang til alt. For meg er ikke sminke stress eller ein "MÅ-ting" å gjøre -  For meg er sminke kos! Ja, KOS! Eg elsker å sminke meg, kan sitte flere timer og bare finne på forskjellige looks, det er så koselig! Og kjekkast av alt er jo når venner og familie spør om eg kan sminke dem! Digg!
Men nok mas her nå! Folk har gledet seg til å se resultatet - ikke bli skuffet nå da, det er ikke ferdig! Speil og lys + stikkontakt mangler ..
Har bare sett opp eit speil så dere kan se sånn ca hvordan det blir med speil/m lys.
(Og nei den er ikke lik som bilde helt øverst, det var heller ikke meningen, ville eg ha lik som den hadde eg bare kjøpt den. Men eg brukte den som inspirasjon, eg ville ha litt større disk så eg kan ha litt ting oppå).
imag0246
litt rotete! Her ser dere sånn ca korleis den blir, se vekk i fra speilet, der kjem da jo speil med sånne lys på.
imag0248
Sminkekoste holdaren, Mac brushcleanser og litt mac ting der
imag0249
MAC fix+, tørkepapir, korger som inneholder: q-tips, bomullpads,engangs mascarawands og engangs lipgloss påførings pensler.
imag0250
Inni denne skuffesaken har eg all sminken min,,  oppå står det litt av parfymene mine ( dem eg bruker mest) og litt av hårprodukt osv.. egentlig skal alt det stå på badet sammen med alle dei andre tingene, men eg har nett pakka dei ut av kofferten så da satt eg dei der midlertidig:P så da skal vekk:)
imag0251
Inni her har eg strittetenger og anna knask. og MAC facechart:)
imag0252
I skuffen der har eg øyenskygge palettene som eg ikke har plass til andre plasser:)
Som sagt det mangler fortsatt speil/m lys og elektrisitet.. Det kjem, og da er sminke"studioet" ferdig! Det gleder eg meg til:)
minimirror
Btw,  har faktisk fått eit sminkeoppdrag på lørdag! HAHAHA!!!!!!!  Til eit utdrikningslag - skal sminke han som skal gifte seg til en dame! Viss dette blir noe av så skal det filmes/ta bilde av og det kjem på bloggen - det kan dere banne på!
Kansje det blir ein slags tutorial på hvordan tranny make up skal gjøres;p

EDIT: Spørte mamma å dei hvor de kjøpte skrivebordet, i sverige Ikea

Bestille MAC cosmetics over telefon i Norge

                             maccosmeticsoriginalsproductsthumb

Visste du at du kan bestille MAC over telefon, dersom du ikke har MAC i nærheten? Eller du kan ringe og be de holde av produkter for deg så du kan komme å hente etter jobb.

Det er ikke alle som er like heldige som har en MAC butikk i nærområdet, men det finnes heldigvis en løsning for dere også - Ring MAC og bestill via telefon!

Du ringer bare den MAC avdelingen du vil bestille fra, jeg anbefaler GlasMagasinet de er alltid så hyggelige + de har best utvalg. Du forteller hva produkter du skal ha og hvilken adresse de skal sende til. Da vil dei sende produktene med postoppkrav på 219,-. Du betaler postoppkrav og beløpet for produktene på postkontoret når du henter pakken.

MAC Glasmagasinet  Oslo - 22 82 23 03

MAC Oslo City  - 22 17 63 19

MAC Kvadrat Sandnes  -  51 96 02 65

MAC Kløverhuset Bergen  -  55 23 46 20

MAC Trondheim torg -  73 52 71 26


Når du ringer spør du bare etter MAC avdelingen og dei vil sette deg over.
Det tar ca 1-2 dager i frakt .

Sminketips: Smink deg som Lauren Conrad!

Lauren Conrad ( etter min meining) er en av di vakreste jentene i Hollywood eller kor hu nå helde til..
Liker stilen hennes !
laurenconradmakeup
Men eg har lagt merke til en ting frøken Conrad er ein storbruker på, nemlig eyeliner! =P
Hun bruker ikke mye annet sminke, som øyenskygge f.eks.
Så i dag skal eg "vise" dere hvordan du kan sminke deg som Lauren.

1. Start med å gi fuktighet til ansiktet, bruk en god fuktighetskrem som er tilpasset din hudtype ( tørr, oljete...)

2. Du kan enten gå direkte på foundation påføringen eller påføre ein ansiktsprimer.

3. Legg foundation, sett den med eit blotting pudde( gjennomsiktig pudder du bruker over foundationen om det er flytende du har brukt)

4.For å få litt glow i ansiktet slik Lauren har på dette bilde kan du legge litt rouge på selveste "eple" på kinnet.
Legg så litt bronser (solpudder) lett over ansiktet for å få ein fin tan look, om du ikke er tan fra før av da seff!
Så kan du legge på litt shimmer, det som får ansiktet til Lauren til å skinne (glow), Da kan du bruke f.eks Mineral pudder fra MAC (For eks. denne) den gir litt shimmer fra seg.
Ikke glem å legg consealer viss du trenger det under øynene.

4. Ta ein svart liner, her kan du bruke gel, kohl, dipliner og start i ytre v av øyet og begynn å lag ein strek på øyenlokket i ein slags cat-eye form og dra streken helt inn til øyekroken, slik som Lauren har det på bildet..
Under nedre øyenvippene drar du bare streken 1/3 av øyet og duser ut streken  slik at det ikke blir en brå stopp!

5. legg litt highlighter i øyekroken for å få eit meir våkent blikk.

6. Fyll øyenbryna dine om det trengs! Bruk en øyenbrynspenn som passer din farge.

7. Avslutt med en fin babyrosa lipgloss/lipstick.

HÅR:
Ta litt saltvannspray i håret, tupper på kronen, flette luggen til bak øret, samle alt håret bak i ein strikk  ( litt rufsete/løst) la noen hår lokker henge ned!  kan flette små fletter i håret og fest i stikken bak også for å få litt effekter i håret.

Enkelt!! ;)

Sminketips: Eyeliner

                         
Det finner mange forskjellige eyelinere, flytende, blytant, gel og i pudderform.
 Ka som er best varierer fra kva kvar enkelt person foretrekker. Selv har eg blitt forelsket i gel liner, da bruker man en skrå tynn sminkekost å påfører med.
Gel liner -
Det finnes Gel liner i forskjellige formula, noen er matte andre har en glossy finish. Noen er vannfaste eller smugdeproof.  Gel liner glir lett på øyenlokket og du vil lettere få en jevn strek uten hakk. Du kan også ta en q-tips og sote eyelineren før den har tørket helt.  Gel liners er super til våtkanten. Gel liner får du i mangen forskjellige farger og min favoritt Gel liner er MAC Fluidline i Blacktrack ( Sort ).

dipliner
Flytende liner - Finnes også i mangen forskjellige farger og finisher. Du har matte og til og med noen med glitter.  Noen er vannfaste og smudgeproof, andre ikke. Dipliner er super til å lage cateye med.  Dip liner er litt mer flytende enn gel liner. Å bruke dipliner på våtkanten er ikke noe å anbefale. Min favoritt dipliner må bli L´Oreal Lineur Intense Felt Tip i Carbon Black.

051506mac01a
Eyeliner blyant/KohlEr en ypperlig eyeliner produkt for nybegynnere. Og skal du ha smokey-eyes kan du fint bruke kohl fordi dei er så lete å sote. Kohl er eit produkt som en anbefaler å bruke på våtkanten. Du får blyant i alle mulige farger og finisher.

Det finnes to ulike typer blyanter - Det er Kohl som er en myk blyant som brukes mest på våtkanten for den gir fra seg farge lett, og det finnes vanlig blyant/Skru-blyant som er litt meir harde og brukes på øyelokket. Min favoritt kohl er MAC Teddy som er en brun farge eller Urban Decay 24/7 i Zero ( svart) eller Electric (turkis).lorealkohlmineralspowderliner
PudderlinerEr en liner i pudderform, du kan fint bruke en øyenskygge.  
Pudderliner finnes i mange farger og finisher. Du kan mikse de med vann for å få en mer pigmentert farge. Min favoritt pudder eyeliner er en øyenskygge, MAC Carbon ( sort ).
 

 

Sminketips: Løsvipper / Falske øyenvipper.Å ha lange bambiøyenvipper er en hver kvinnes drøm! Og vanskligere er det ikke enn å lime på noen falske øyenvipper!

Du kan faktisk få øyenvippextentions, der ein profesjonel legger extentionsvipper som kan holde opp til flere mnd. Dem ser helt naturlige ut og du vil knappt føle at du har dem på - Men det koster litt å ha på øyenvippextentions og du har masse ting du må passe på og ikke få noe på dem. Masse stoffer som er i forskjellige sminke/kremer o.l. bør du unngå å få på disse vippene, for da kan dem falle av ( limen løsner).

Annet forslag til lengre vipper er falskeøyenvipper som du setter på hjemme, og tar av og på nett når det passer deg. 
Det du trenger er en god lim! Og etter min anbefaling er DUO lash adhesive er den beste limen du kan finne. Limer som følger med falskeøyenvippe sett fungerer aldri som dem skal, og setter seg ikke like godt som DUO sin.

Det finnes falskeøyenvipper som er hele på band, og punktvipper ( altså en og en vippe)
Falske øyenvipper finnes i ekte menneske hår og plastikk. Selv syns begge fungerer like godt så lenge du har en god lim - Duo adhesive får billige øyenvipper til å fungere like bra som noen dyre.Hvordan setter man på løsvipper?

1. Mål den falske øyenvippen til ditt øye - Noen ganger er løsvippen lengre enn ditt øye, og da må den klippes.
Klipp slik at øyevippene starter og slutter slik som dine virkelige øyenvipper gjør.
Husk å klipp på den siden av løsvippen som har lengt "hår".  Slik at du ikke får lange vipper inn i øyenkroken, noe som er ubehagelig og unaturlig. 
- Så husk å klippe ytterst på lashen hvor den har lengst hår. ( vist på bilde under)

                
2. Legg eyeliner på øyenlokket. Skulle det bli litt mellomrom mellom dei ekte øyenvippene og dei falske øyenvippene så ser du ikke hudfargen i mellom pga. eyelineren. Den mørke fargen fra eyelineren skjuler synlige mellomrom.


3.Smør lim (f.eks Duo adhesive) på bandet til falske øyenvippen, unngå å på lim på selve "håra". Ta ekstra lim på endene, med tanke på at det er ved tuppene på kvar side av løsvippen som løsner først når den faller av.
                        limmallo88
4. La limen tørke til den blir tacky ( klissete) ca.30-60 sekunder.

5. Legg vippen så nærme dine egne vipper så du klarer, legg den på midten av øyet og jobb(trykk vippen ned på lokket) deg utover. Hold vippen på plass ( spesielt på tuppene, der du har mest lim) i ca. 30sek.

6. Krøll vippene, slik at dei falske øyenvippene blander seg med dine ekte øyenvipper.
Og avslutt med en mascara !

Da har du lange flotte øyenvipper.

NB: På den falske øyenvippen er håra oftest lengst på ene siden, det betyr at dei lengste håra skal vær ytterst av øye. og den korte håra skal være der med øyekroken området. Det skal gi øye ein effekt for større bredere øye og lengre vipper;)


Vil du lese om hvordan du kan bruke løsvippe flere ganger, rengjøre løsvipper?? 

Sminketips: color correcting! (rett bruk av concealer!)


Vanligvis legger folk et tonn med hudfarget concealer til å skjule rødheter og mørkeringer. Det finnes enklere og mye bedre metode å skjule urenheter og mørke ringer på - Det kalles nemlig color correcting.


Hva skjer om du blander gult og blått?? Det blir grønt - Slik blir det om du legger en gul/beige farget concealer over blå ringer under øynene. Man får eit grønnskjær under øynene.
- Det du må gjøre om du har rødheter eller mørkeringer er å bruke fargen som er motsatt i fargehjulet.
                       fargehjulet


- Har du mørke ringer under øynene skal du gå motsatt av blå/grønn og det er oransj/laksefarget. Legger du en laksefarget concealer på de mørke ringene dine vil den nøytralisere fargen. Da kan du legge foundation eller concealer med hudfarge over igjen uten at du får "grønnskjær". 

- Har du rødheter som kviser, rosea eller annet, skal du bruke en grønn concealer. Grønn nøytraliserer rødt. Husk å legge ein foundation/concealer over for å skjule den grønne concealeren etterpå.

 

Sminketips: Sminkebørste/hygiene.

                      

Å vaske sminkebørstene er mye viktig enn det du tror. For på sminkebørstene samles det seg gammel sminke og mye bakterier. Vil du bruke en ekkel skitten børste med masse basselusker i ansikte ditt?

Vask sminkebørstene dine minst 3 ganger i måneden. Foundationbørsten derimot bør du vaske etter hver bruk, eller i det minste 1-2 ganger i uka. Foundationbørsten er kanskje våt fra den flytende foundationen du brukte - Og det er i våte børster bakteriene liker seg best. 

Ikke nok med at du fjerner bakterier som er på sminkekosten, men du tar også vare på dem, kostene vil få en lengre levetid dersom du vasker dem regelmessig og tar vare på dem! 

Spotcleaning og Deepcleaning

1. Deepcleansing er når man bruker en mild shampoo til å vaske børstene med. Deepclean gjerne børstene dine 1-2 ganger i måneden. Dette vil fjerne alle sminkerestene som spotcleaning ikke fjernet. 

2. Spotcleaning er når man bruker en hurtigtørkende produkt, f.eks MAC brush cleanse eller Heptan. Spotclean fjerner du bare litt fargen på børsten slik at den er god nok til å brukes med en annen farge. Spotcleane er lurt å gjøre etter hver gang du bruker sminkebørstene. Den desinfiserer kostene ( fjerner bakterier) og litt sminkerester.

Spotcleaning brukes etter kvar kunde/eller etter kvar gong man har sminket seg for å rense kostene raskt. MAC har en god brushcleanser som man bruker når man spotcleaning. Den fjerner all bakterier og er hurtig tørkende. Hurtigtørkene er bra dersom du jobber med sminke, for da kan du vaske børstene raskt mellom kvar kunde.
Du kan også bruke Heptan til spotcleaning, som du får kjøpt på apoteket ( hurtigtørkende og desinfiserende).  

rengjrkost

Hvorfor vaske børsten

Bruk aldri en skitten børste som du har brukt på en annen person uten du har vasket den først!  Sminkebørstene kan også bære "sjukdommer". Slik som mascara som du helst ikke skal dele med andre, det er fordi du ikke skal dele øyensykdommene som en av de som brukte mascaraen hadde.


Zalo eller Shampoo??

Ikke bruk zalo på naturhårbørstene - Zalo fjerner fett og fuktigheten i på hårene, og vil dermed tørke dem ut.
Men på syntetiske børster kan du bruke zalo, siden de er laget av plast. Har børsten din begge deler (som f.eks MAC 187) ikke bruk zalo, bruk shampoo.
 

Brush Guards:
Brush Guards kan vær lurt å skaffe seg. Det er en elastisk tube som du trer over sminkebørsten din slik at den holder formen etter vask. Når du tørker en sminkebørste etter vask så kan du ta på en slik Brush Guard og sette børsten opp ned i ett glass. Da vil vannet renne av vekk fra skaftet, slik at børsten ikke deler seg i to óg den vil holde på formen.

Brush Guards er også god å ha på børstene når du reiser, slik at den ikke blir ødlagt.
For mer Info om BrushGuards, og ein film om hvordan man bruker Brush Guard, les dette innlegget mitt.
                 
How-to i filmversjon:

Sminketips: Øyenskygge!


Øyenskygge kommer i flere konsistenser og finisher. Man har øyenskygger i pudder, både løs og fast, krem, mousse, flytende, bakt og m.m. Finisher som shimmer, metalic, matte o.l.  Her er det bare å velge og vrake.

Når du skal legge øyenskygge er det lurt å legge ein primer først. Primer brukes for at øyenskyggen skal sitte lenger, den skal framheve fargene du bruker og ikke minst unngå creasing, altså unngå at øyenskyggen samler seg i globalen slik at det blir en stripe med øyenskygge på øyenlokket.

udprimer               toofacedinsurance             31svujpo7ulsl500aa280

Urban decay primer potion                    Too faced shadow insurance        MAC prep+prime eyeshadow

Du får primere i forskjellige konsistenser og farger, her er det bare å velge ut i fra hva du selv ønsker av varighet og finish. Min favoritt base er Laura Mercier Eye Basic eller Urban Decay Primer Portion - Begge er hudfarget primer.
Du kan fint bruke en concealer eller en kremskygge under pudderøyenskyggen din som en slags primer, men husk de vil som oftest ikke fungere like bra som en skikkelig primer.

Det finnes mangen regler på hvilken farger du skal bruke på øyenskyggen. Sannheten er at du kan bruke hvilken som helst øyenskygge. Det er ingen regler for hvilken øyenskygger du skal eller ikke skal bruke. Men det finnes farger som fremhever øyenfargen din. Så er du ute etter å fremheve må du følge visse "regler".

For å finne fargen som fremhever øyenfargen din må du tenke kontrast. Altså fargen som er på motsatt side av fargehjulet (se under). For eksempel; Har du blå øyner er øyenskygger med oransje toner i seg, som gull, korall, bronze e.l,  fargen som vil fremheve det blå i øynene dine.
                                                                                                                                                  
                   Blå øyner: har du blå øyner, går du rett over på motsatt side av fargesirkelen: Oransje. Da kan du bruke øynskygger med nyanser av orange, f.eks: kobberfarger,gull, brunt, aprikos og ferskenfarger. Disse fargene vil framheve blåfargen din.

Grønne øyne:
på motsatt side av av grønn i fargesirkelen har du rød. Da passer du med røde nyanser; fiolett, rosa, brunt.

Brune øyne:
Brune øyne er flotte med skygger som er i nyanser av rosa og fiolett, blått og grønt.

Som sagt du er ikke nødt til bruke desse fargene, men desse fargene vil framheve øynene dine. Prøv deg fram og finn den fargen du føler deg komfortabel med. Selv liker eg å leke litt med forskjellige farger.

                            

Eksempel til hvor du kan legge de forskjellige fargene: 
-Start med å legge en primer på hele øyenlokket og opp til øyenbrynsbenet.
-Legg så en lys hudfarget øyenskygge på øyenlokket. 
-Legg så en brun øyenskygge i globalen og dus overgangene/kantene.
-Legg en mørkere brun i ytre v/c og dus overgangene.
-Avslutt ved å legge en lys hudfarge på øyenbrynsbenet som en highlight.


    
- Et bilde som illustrerer de forskjellige plassene på øye.Sminketips: Mascara!


Ein god mascara er en mascara som ikke klumper, den skal heller ikke tørke for fort på vippene slik at du kan jobbe litt med dem. Konsistensen skal verken være for tykk eller for tynn , den bør heller ikke drysse og den skal holde hele dagen!

Det finnes både vanlige mascaraer og vannfaste mascaraer, i alle mulige farger. Noen gir fylde og volum andre gir lengde. Mascarabørstene finnes også i mangen forskjellige varianter og fasonger. Noen er tynne, andre tykke, noen er rette mens noen er buet. Børsten og konsistensen har mye å si for resultatet.
                       

Ein mascaras levetid varierer på kvar enkelt mascara. Men kast den når det er gått 3mnd.  Da er den full av bakterier og mest sannsynlig uttørket/tykk.

Når du skal bruke en mascara og skal få mest mulig mascara på kosten; dra aldri mascarabørsten opp og ned i hylsteret ("pumpe" den som eg kaller det),  da presser du luft ned i mascaraen og den vil bli tørr og klumpete til slutt.
- Ta heller å snurr/vri mascaraen  kosten nedi hylsteret.
                    mascaramaybelline622743c

Tips: Når du skal kaste mascaraen ta vare på kosten, vask den ren for mascara rester, da kan du bruke den til å koste øyenbryna dine med eller fjerne klumper på vippene dine etter du har påført mascara.

PÅFØRING AV MASCARA:
Vil du ha eit meir åpent blikk kan du starte med å bruke vippetang. Begynn derreter med å ta på mascara i ein sikk-sakk bevegelse fra rot til tupp - Da får du med deg alle dei små vippene.
Deretter drar du mascaraen gjennom vippene for å få dem til å ligge rett. Ta litt ekstra mascara på ytterkanten av øye ditt for å få lengde. 
Om du vil kan du legge mascara på dei nedre vippene. Eller du kan la dei være naturlige.

Ta på så mangen lag med mascara som du føler for, men ikke overdriv slik at det blir klumpete, for det er ikke noe fint:)

Husk; velykket sminke skal se mest naturlig ut!


Sminketips: foundation!

 


Foundation kan du få i mange varianter; flytende/liquid,krem,mousse, spray, pressa pudder og løspudder. 

Når du skal kjøpe en foundation, prøv å finn en som har samme fargetone som din hud.  Kjøp aldri mørkere farge enn din egen hudfarge, ettersom det vil bare gjøre at du ser oversminket og unaturlig ut.
Noen har rosa undertoner ( kald undertone) og andre har gulundertoner (varm undertone). Be gjerne om råd i butikken slik at du får hjelp til å finne korrekt fargetone/undertone til din hud!

Finne rett farge:
Påfør foundationen på kjeven, dette gjør du for å matche med halsen. Ansiktet og halsen/resten av kroppen har som oftest aldri lik hudfarge. Enten er ansiktet lysere eller mørkere enn resten av kroppen. Derfor er det lurt å teste farger nær halsen slik at du kan matche med fargen på halsen, slik unngår du skille. Kjeven er også et område man ikke er rød på derfor vil du finne bedre match der.
- Ta et par nyanser og påfør, ta den som nesten ikke syns ( som ikke er så stor forskjell fra din hudfarge). 


Påføring av foundation:

Foundation brukes til å jevne ut huden.

Før du påføre noe som helst av foundation, smør ansiktet ditt med en god fuktighetskrem, enten om du har fet- eller tørr hudtype . La kremen få trekke godt inn i huden før du påfører foundation. Tips: Bruk en primer for å få et jevnere resultat som varer lengre.

Fuktighetskrem -> Primer -> Foundation

Start ved nesen og dra foundationen bak mot hårfestet, husk å dra den nedover halsen også.
Du kan enten påføre i hele ansiktet, eller bare der hvor du føler du trenger det ( kinnene, t-sonen e.l)
Påføringsmetoden (swirl, buffe, stipple) kommer ann på hvilken verktøy du bruker. Bare husk å blend den godt inn. Ikke ha for mye på om gangen, start med litt og jobb inn mer foundation om det trengs.


Verktøy (Svamp, børster, fingrer):
Bruk det verktøyet du selv føler du håndterer best - Rene fingrer, foundationbørster eller en svamp.
TIPS: Bruker du svamp til å påføre foundation med, spray svampen litt med vatn slik at den ikke trekker til seg så mye av foundationen din.


Sminketips: Hvordan legge Highlight og contour i ansiktet

Highlight og contour er noe man kan gjøre om man vil gjøre ansiktet smalere/lengre/bredere osv.
Har du ett rundt ansikt kan du legge litt mørk farge i kinnene og bak mot hårfestet/ørene for å smale ansiktet litt - Dette kalles highlightning and contouring!

Her er et bilde på hvordan du skal legge dei mørke fargene som minsker og dei lyse fargene som fremhever:

                                                 contourhighlight

- Som du ser har hun lagt mørk farge under haken og nedover halsen, det gjør du viss du  f.eks vil skjule dobbelhake, eller gjøre halsen/haken smalere..

- Framheve kinnbeina gjør du ved å legge mørk farge fra ørene og ned mot munnen, ovanfor legger du en lys farge som vil framheve kinnbeina..

Husk: mørk farge demper/skjuler/minsker og lysfarge fremhever/gjør ting større.

"All time" favoritter..

Lager en egen side for mine "All time favoritter". Jeg syns de fortjener litt oppmerksomhet og egen side. Jeg har mangen favoritter, men noen er mer favoritter enn andre. Og de er desse favorittene jeg skriver opp her. Dette er produkter jeg kjøper om og om igjen - Produkter jeg aldri slutter å elske.


SMINKE:


Chanel Vitalumiere Aqua.

Denne foundationen er bare så nydelig. Huden får en naturlig glød og du ser ikke sminket ut. Den har en medium dekkevne og den er vannbasert. Dette er en litt lettere variant av NARS Sheer Glow som også er en av mine favoritt foundationer.

Amazing Concealer.
Min kjære concealer som har reddet meg de dagene jeg har mørke ringer under øynene. Denne har en litt salmon/beige farge og som vi vet nøytraliserer salmonfargen blå/mørkeringer. Full dekkevne som ikke ser kakete ut.
Men man må sette den med et pudder for ellers vil den crease - Fåes hos Skinstore.

Benefit Powderflage.
Magiske pulveret som setter alle concealere på plass. Denne bruker jeg over concealeren ( nevnt over) for å sette den på plass, slik at den sitter hele dagen. Dette pudderet ha også en lysnende effekt som er en grei bonus å ha.
Et magisk pulver alle bør ha dersom de sliter med at concealeren legger seg i fine linjer under øynene. Fåes hos Feelunique.

MAC Bite Of An Apple.
Limited Edition blush desverre, men den er så nydelig. Det er slik at jeg nesten ikke tør å bruke den i frykt om at den vil bli brukt opp. En helt unik blush. Desverre selges den ikke mer.  Men jeg har funnet en perfekt dupe til denne blushen som dere kan lese om her.

NARS Laguna Bronzer.
Solpudderet som sikkert alle har hørt om. Dette er et solpudder som gir glød uten at du ser ut som en diskokule. Et supert produkt for oss med lys hud. Den ser ikke oransj ut på. Fin til hverdags og fest. Fåes hos HQhair.

MAC Shy Girl.
Signatur leppestiften min. Dette er en leppestift jeg bruker nesten hver dag. Nude-fersken farge med litt shine og shimmer i. Jeg aner ikke hvor mangen Shy Girl leppestifter jeg har brukt opp, men det er en del.
Dette er en cremesheen som også er fuktgivende. Fåes hos Britique

MakeupStore Choco D´or.
En nydelig dyp gyllen brunfarge med gullglitter i. Den kan brukes på øyenlokket eller som globalfarge.
Den er nydelig på en hverdagslook, men også til en smokyeyes sminke. Har du ikke denne bør du skaffe deg en. Fåes hos MakeupStore eller Kicks.

Dior Addict Vibrant Color Spectacular Shine Lipstick #530 Bobo
Min nyeste favoritt, denne slår faktisk Shy Girl som har vert min signatur leppestift lenge. Bobo er en nydelig fersken/korall farge med mye shimmer som gir en illusjon av større lepper. Den inneholder 25% mindre voks i seg enn det en normal leppestift vanligvis inneholder. Den tørker ikke ut leppene og føles deilig ut på leppene - Fåes hos Strawberrynet.

Chanel Bronze Universel - Chanel Soileil Tan De Chanel.
Dette er en krembronzer/makeupbase som passer alle hudfarger. Den smelter inn i huden og gir deg en naturlig solbrun hud, du kan bruke den på kroppen også. Dette er min nr. 1 innen solpudder. Jeg har ikke hørt noe negativt om dette solpudderet og det skjønner jeg veldig godt fordi det er ikke noe negativt å si.
Fåes hos Britique 

Korres Lip Butters.
Dette er uten tvil det beste pleiende leppeproduktet jeg har testet. Denne leppebalmen inneholder ikke mineraloljer, silikon, sulfat eller parabener, bare gode fuktgivende ingredienser som bl.a sheasmør. Denne leppebalmen svikter aldri, den gir godt med fukt og pleie til såre, tørre og sprukne lepper. Jeg bruker denne hver kveld før jeg legger meg samt i løpet av dagen når jeg føler jeg trenger den. Den kommer i flere smaker/farger og mine favoritter er Jasmin, Guava og Pomegranate.
Fåes hos Feelunique HUDPLEIE:

Matis Résponse Delicate Moisturising Cream.
Dag- og nattkremen min som gir masse fukt og pleie til huden. Jeg er superfornøyd med denne dagkremen og jeg er allerede godt i gang med min andre krukke. Fåes hos Feelunique.

md formulations Continuous Renewal serum.
Dette er et serum for kombinert/uren hud som rengjør og med tiden fjerner urenheter i ansiktet. Den inneholder Glykolsyre som har en blekende effekt også på arr og discoloration i ansiktet. Et supert serum jeg anbefaler alle med kombinert og uren hud å prøve. Fåes hos Feelunique.

md formulations Vit-A-Plus Clearing Complex Mask.
Dette er en dyprensende maske som gjør en ypperlig jobb. Den har minsket synligheten av porene og ikke minst fjernet de sorte prikkene på nesa. Av alle mine hudprodukter så er det denne jeg er mest overrasket over. Denne merket jeg forskjell allerede etter første gang, og det er ikke ofte jeg har opplevd. Fåes hos Feelunique.

md formulations Face & Body scrub.
Beste skrubben som finnes. Denne inneholder Glykol som gir en kjemisk peeling, og den inneholder små korn som peeler som en vanlig scrub ( 2 in 1 peeling product). Jeg kommer aldri til å bytte ut denne skrubben, rett og slett for det finnes ikke bedre skrubb. Face and Body scrub kan du få kjøpt hos Feelunique.

Decleor Aroma Foaming Cleanser
Denne er helt super rens til ansiktet. Den kommer i lotion konsistens, men du skal skumme den med litt vann i ansiktet slik at den blir til en slags foam - Denne bruker jeg sammen med Clarisonic MIA (som du kan lese om lenger nede) og sammen er de helt perfekt. 
Fåes hos Feelunique.


 

HÅRPLEIE:

Joico K-Pak Sun Therapy Shampoo og hårkur
Desverre er denne discontinuet, selges ikke lenger, i følge Feelunique. Denne serien gjør håret glatt og mykt ikkje minst den beskytter mot sola. Den lukter sommer, kokos. Håret mitt elsker denne serien. Fåes hos BeautyBay

Orofluido Beauty Elixir oil
Dette er en olje man har i håret - Den etterlater håret glatt og mykt. Den skal også ha litt pleiendeingredienser i seg. Håret mitt digger oljer og spesielt denne. Supert for dere med tørt hår. Den kan sammenlignes med Morrocanoil, men etter mi meining så er denne bedre :)
Fåes hos Feelunique.

Kerastase Ciment Thermique. 
Den beste varmebeskyttendekremen som finnes. Denne har også en pleiendeeffekt. Har du slitt og ødlagt hår vil denne hjelpe + beskytte mot varme. Påføres i vått hår så kan du føne evt. rette/krølle håret om du trenger det.
Fåes hos Feelunique.

LOreal Absolut Repair Leave In kur
Dette produktet lukter så godt, den beste lukta jeg vet om i hårprodukter. Hele serien er fantastisk, men spesielt denne leave-in kuren. Den reparerer og motvirker at håret blir mer slitt. Kommer i en handy pumpeflaske.
Fåes hos StrawberryNET

Wella Prefessionals Encrich Self-Warmin hårkur
Denne varmende hårkuren fra wella er helt fantastisk - Den gir godt med fuktighet og glans til tørt og livløst hår. Denne bruker jeg som en slags avsluttende kur/balsam etter jeg har brukt en proteinkur. Håret blir mykt, flokefritt og glansfult.
-Fåes hos Feelunique.
 

PARFYME:

Chanel Coco Mademoiselle
Søt, sofistikert parfyme som de yngre og de eldre kan bruke. Kommer i glassflakong og i pursespray+refiller.
Fåes hos StrawberryNET

Victor & Rolf Flowerbomb.

Sofistikert, søt og litt tung parfyme.
Fåes hos Cheapsmells

Versace Bright Crystal.
Jeg får stadivekk komplementer når jeg bruker denne - Både fra jenter og gutter.
Dette er en litt friskere parfyme som vil passe både de yngre og de eldre.
Fåes hos Cheapsmells

Laura Biagiotti.
En parfyme jeg brukte mye i mine yngre dager, spesielt på ungdomsskolen. Jeg brukte vel opp 2x50ml på mindre enn ett år en gang. Så begynta jeg å bruke den igjen da jeg fikk den i gave og jeg kan ikke fatte og begripe at jeg har glemt en så deilig duft. En skikkelig "All time favoritt". Fåes hos Cheapsmells.


ANNET:

Tweezerman.
En god pinsett er faktisk viktigere enn man tror. Jeg har alltid brukt slike billige pinsetter fra apoteket/europris e.l. Jeg var fornøyd med dem helt til jeg kjøpte Tweezerman pinsetten. Helt annen klasse og så mye bedre. Tweezerman har også slipegaranti, så når den blir sløv kan du sende den inn å få den slipt helt gratis. Fåes hos Feelunqie.

Clarisonic Mia.
Dette er en elektrisk "tannbørste" for huden. Denne fjerner sminkerester seks ganger mer enn en vanlig sminkefjerner. Det er litt dyrt produkt, men absolutt verdt det. Denne bruker jeg så og si hver dag i dusjen, bortsett fra de dagene jeg bruker scrubben (som du kan lese om lengre nede). Clarisonic kan du kjøpe hos Feelunique.

GHD Styler.
Den beste rettetangen i mine øyner. Den er skånsom mot håret fordi den har "floating plates". Den har også keramiske plater. Den er varm/klar etter 30sekunder og slår seg av automatisk etter 1 time, i tilfelle du skulle glemme den. Du kan rette håret og krølle håret. GHD er de beste rettetengene på markedet og det er ikke bare mi meining, men fakta. GHD Styler kan du kjøpe hos FeeluniqueDu kan finne omtaler på alle desse produktene på bloggen. Bare søk i søkefeltet på siden->
Listen vil bli oppdatert og bilder kommer.
      bloglovin

Søk i bloggen:


Nettsider jeg anbefaler:


hits